Talasi referenduma
- Danguba
#202 Re: Talasi referenduma
da i...Basvod wrote:3 mrtvaca
svi cemo mi prije ili kasnije za njima a BiH nas po obicaju ispraca.
- SmokingMan
#203 Re: Talasi referenduma
To je to!seln wrote:Mozda jesi kod Hrvata, ali nisi u Hrvatskoj. I da se na glave nasade svi separatisti, ipak je Bosna.Basvod wrote: Zato kad prodjem kroz Siroki i vidim sahovnice, znam gdje sam... kod Hrvata.
- cyprus
#204 Re: Talasi referenduma
Neću se vriti u krug, ali ću te savjetovat da više ne ponavljaš ovo, jer te u suprotnom nije moguće iole ozbiljno shvatiti po ovom pitanju... Shvati da je saobraćajna komunikacija Kupres - Glamoč - Drvar nemoguća i nerazumna... Naravno teoretski se sve može, ali takav poduhvat kakav bi bio taj fantomski put je ozbiljan zalogaj i za najrazvijene države, a da ne govorim za banana države poput balkanskih... A zašto?Mister Yes wrote:Alija je mogao birati ili da mijenja podrinje za vezu sa Bihaćem (za Petrovac, Drvar, Glamoč, Kupres)...
- Krstan
#205 Re: Talasi referenduma
Teritorija RS = srpska teritorija
Teritorija FBiH= federalna teritorija
Prisvojni pridjevi koji u oba primjera imaju geografsko značenje.
Teritorija FBiH= federalna teritorija
Prisvojni pridjevi koji u oba primjera imaju geografsko značenje.
- Mister Yes
#206 Re: Talasi referenduma
870 hiljada Srba i 440 hiljada Bošnjaka. Dakle duplo više Srba. Dodaj Srbe iz RSK koji bi svakako došli u RS, dodaj Srbe iz Federacije koji bi očigledno otišli u RS i oduzmi Bošnjake iz RS-a koji bi svakako otišli u Federaciju da žive sa svojima i dobiješ nekih 1.100.000 Srba i 300.000 Bošnjaka. Bez genocida i etničkih čišćenja. I sa tendencijom daljnjim migracija Bošnjaka prema Sarajevu i Tuzli.seln wrote:Guslaj, guslaj, pa i za pojas zadjeni, odmah pored kame...
srba je na teritoriji koja cini danasnji genocidni entitet bilo ca 60%, Bosnjaka 25 - 30% i Hrvata 10-15%. Dakle 60% srbi, 40% nesrbi.
Genocid i etnička čišćenja su bili potpuno nepotrebni za RS. Uostalom šta ti hoćeš da kažeš? Da su bili potrebni? Ti se dakle slažeš za zločinačkim umovima Karadžića i Mladića i odobravaš nihovu besmislenu odluku da naprave etnička čiščenja i genocid? Ja smatram da su time samo odmogli Srbima a ne pomogli.
Važno je da šaljemo poruku da se zločini ne isplate. A ne kao što ti radiš (da se isplate).
- Mister Yes
#207 Re: Talasi referenduma
Već postoji put Kupres, Livno, Glamoč, Drvar tako da ne znam o čemu pričaš?cyprus wrote:Neću se vriti u krug, ali ću te savjetovat da više ne ponavljaš ovo, jer te u suprotnom nije moguće iole ozbiljno shvatiti po ovom pitanju... Shvati da je saobraćajna komunikacija Kupres - Glamoč - Drvar nemoguća i nerazumna... Naravno teoretski se sve može, ali takav poduhvat kakav bi bio taj fantomski put je ozbiljan zalogaj i za najrazvijene države, a da ne govorim za banana države poput balkanskih... A zašto?Mister Yes wrote:Alija je mogao birati ili da mijenja podrinje za vezu sa Bihaćem (za Petrovac, Drvar, Glamoč, Kupres)...![]()
- madner
#208 Re: Talasi referenduma
Ti stvarno mislis da bi bez genocida i ratnih zlocina Srbi otisli iz Sarajeva?
Ratni zlocini nisu sami uradjeni kako bi se ocistila teritorija, nego kako bi se unistila ideja suzivota. Da je rat vodjen bez ratnih zlocina, tesko da bi neko mjenjao stan na Grbavici za Bjeljinu.
Ratni zlocini nisu sami uradjeni kako bi se ocistila teritorija, nego kako bi se unistila ideja suzivota. Da je rat vodjen bez ratnih zlocina, tesko da bi neko mjenjao stan na Grbavici za Bjeljinu.
-
daddy-kool
#209 Re: Talasi referenduma
Morali su natjerati ljude u zločin da bi prihvatili kriminalnu i zločinačku ideju da prisvoje dio teritorija BiH samo za jedan narod. Nakon tih poteza nije bilo povratka nazad.Mister Yes wrote: Genocid i etnička čišćenja su bili potpuno nepotrebni za RS. Uostalom šta ti hoćeš da kažeš? Da su bili potrebni? Ti se dakle slažeš za zločinačkim umovima Karadžića i Mladića i odobravaš nihovu besmislenu odluku da naprave etnička čiščenja i genocid? Ja smatram da su time samo odmogli Srbima a ne pomogli.
Važno je da šaljemo poruku da se zločini ne isplate. A ne kao što ti radiš (da se isplate).
- Mister Yes
#210 Re: Talasi referenduma
Dovoljno bi bilo da se ratuje 4 godine. I bez zločina mediji bi pričali o zločinima i svakako zatrovali atmosferu. Zločina bi svakako bilo pojedinačnih (bilo ih je i od strane Bošnjaka) tako da organizovani nisu bili potrebni. Posebno znajući krvavu istoriju ovih prostora, dakle ono što se dešavalo prije zadnjeg rata.madner wrote:Ti stvarno mislis da bi bez genocida i ratnih zlocina Srbi otisli iz Sarajeva?![]()
- Krstan
#211 Re: Talasi referenduma
Nesumnjivo,i da nije bilo nesrećnog međuetničkog sukoba u BiH,BiH bi izvjesno (djelimično i pod pritiskom evropskih ili svjetskih činilaca) svoje unitarno uređenje kakvo je postojalo od 1945 do 199X .morala da zamijeni nekim oblikom federalnog uređenja sličnim sadašnjem Dejtonskom.Mister Yes wrote:870 hiljada Srba i 440 hiljada Bošnjaka. Dakle duplo više Srba. Dodaj Srbe iz RSK koji bi svakako došli u RS, dodaj Srbe iz Federacije koji bi očigledno otišli u RS i oduzmi Bošnjake iz RS-a koji bi svakako otišli u Federaciju da žive sa svojima i dobiješ nekih 1.100.000 Srba i 300.000 Bošnjaka. Bez genocida i etničkih čišćenja. I sa tendencijom daljnjim migracija Bošnjaka prema Sarajevu i Tuzli.seln wrote:Guslaj, guslaj, pa i za pojas zadjeni, odmah pored kame...
srba je na teritoriji koja cini danasnji genocidni entitet bilo ca 60%, Bosnjaka 25 - 30% i Hrvata 10-15%. Dakle 60% srbi, 40% nesrbi.
Genocid i etnička čišćenja su bili potpuno nepotrebni za RS. Uostalom šta ti hoćeš da kažeš? Da su bili potrebni? Ti se dakle slažeš za zločinačkim umovima Karadžića i Mladića i odobravaš nihovu besmislenu odluku da naprave etnička čiščenja i genocid? Ja smatram da su time samo odmogli Srbima a ne pomogli.
Last edited by Krstan on 04/04/2014 10:00, edited 1 time in total.
- Mister Yes
#212 Re: Talasi referenduma
Pojedinačnih zločina bi bilo svakako. Nije im trebalo da organizuju etničko čišćenje. Svakako bi bilo raznoraznih Caca i Batka. Takvih ima u svakom ratu. Naravno, mediji bi dodatno napumpavali (djecu lavovima u pionirskoj) i zaista im nije trebalo organizovano etničko čišećenje i genocid.daddy-kool wrote:Morali su natjerati ljude u zločin da bi prihvatili kriminalnu i zločinačku ideju da prisvoje dio teritorija BiH samo za jedan narod. Nakon tih poteza nije bilo povratka nazad.Mister Yes wrote: Genocid i etnička čišćenja su bili potpuno nepotrebni za RS. Uostalom šta ti hoćeš da kažeš? Da su bili potrebni? Ti se dakle slažeš za zločinačkim umovima Karadžića i Mladića i odobravaš nihovu besmislenu odluku da naprave etnička čiščenja i genocid? Ja smatram da su time samo odmogli Srbima a ne pomogli.
-
daddy-kool
#213 Re: Talasi referenduma
Što više analiziraš i razlažeš razmišljanja i poteze srpskog vođstva, postaje sve jasnije da je u pitanju bio čisti nacizam, zar ne? U podlozi, o čuda, borba za lebensraum.Mister Yes wrote: Pojedinačnih zločina bi bilo svakako. Nije im trebalo da organizuju etničko čišćenje. Svakako bi bilo raznoraznih Caca i Batka. Takvih ima u svakom ratu. Naravno, mediji bi dodatno napumpavali (djecu lavovima u pionirskoj) i zaista im nije trebalo organizovano etničko čišećenje i genocid.
- madner
#214 Re: Talasi referenduma
Ljudi koji su ratovali tada danas rade/piju kafe skupa. Pojedinacne zlocine bi vecina stavila na teret pojedincima.Mister Yes wrote:Dovoljno bi bilo da se ratuje 4 godine. I bez zločina mediji bi pričali o zločinima i svakako zatrovali atmosferu. Zločina bi svakako bilo pojedinačnih (bilo ih je i od strane Bošnjaka) tako da organizovani nisu bili potrebni. Posebno znajući krvavu istoriju ovih prostora, dakle ono što se dešavalo prije zadnjeg rata.madner wrote:Ti stvarno mislis da bi bez genocida i ratnih zlocina Srbi otisli iz Sarajeva?![]()
Krvava istorija ovih prostora nije opste previse krvava naspram civiliziovane Evrope, to je mitomanija.
- Mister Yes
#215 Re: Talasi referenduma
Svašta. Pa evo mi nismo radili organizovane zločina pa idi pitaj po RS-u šta oni misle o zločinima Armije BiH. Ili idi na forum HercegBosne pa ih pitaj da li su Bošnjaci organizovali zločine u Bugojnu na primjer. Da nema medija pa hajde. Ali vidimo svojim očima šta se priča o ArmijiBiH a znamo pouzdano da mi nismo organizovali. Znači lažeš samog sebe kada to pišeš.madner wrote: Ljudi koji su ratovali tada danas rade/piju kafe skupa. Pojedinacne zlocine bi vecina stavila na teret pojedincima.
Ali je novija od njihove. 91-e su još bili ljudi koji su se sjećali drugog svjetskog rata. Pa prije toga prvog i balkanskih. Ovdje se u zadnjih 100 godina prolilo najviše krvi u Evropi i to na najsuroviji način. Ovo je mjesto gdje se susreću tri velike svjetske religije. Jedino takvo u svijetu.madner wrote: Krvava istorija ovih prostora nije opste previse krvava naspram civiliziovane Evrope, to je mitomanija.
- madner
#216 Re: Talasi referenduma
Opet red suplje. Ne idem na forum vegana da se informisem o najboljoj janjetini, niti na ta ljeve forume koji okupljaju 12 istomisljenika koji se medjusobno loze da su avangarda.
Njihov domet se vidio kada su postavili svog kandidata za cini mi se sabor.
Jos jedan red suplje. Francuzi i Njemci su samo u zadnjih 100 godina pobili vise Njemaca i Francuza nego sto Bosna ima stanovnika. No posto su to radili dosta cisto i uglavnom na bojnom polju, 5 godina poslje WW2 su poceli praviti ovo sto se danas zove EU.
Jos jedan red suplje. Francuzi i Njemci su samo u zadnjih 100 godina pobili vise Njemaca i Francuza nego sto Bosna ima stanovnika. No posto su to radili dosta cisto i uglavnom na bojnom polju, 5 godina poslje WW2 su poceli praviti ovo sto se danas zove EU.
- Mister Yes
#217 Re: Talasi referenduma
madner wrote:Opet red suplje. Ne idem na forum vegana da se informisem o najboljoj janjetini, niti na ta ljeve forume koji okupljaju 12 istomisljenika koji se medjusobno loze da su avangarda.
Mislim da već sada znaš da nisi u pravu ali se i dalje koprcaš da ne bi meni popustio. Bolje da sa mnom ne ulaziš u rasprave ako ti je toliko teško podnjeti kada izgubiš od mene. Ali tvoja stvar.
HDZ ubjedljivo pobjeđuje na izborima a zna se koji su njihovi stavovi. Dakle, ako forum nije reprezantitan izbori svakako jesu. Uostalom, nećemo valjda zaista raspravljati o tome šta većina Srba i Hrvata misli o ArmijiBiH i o zločinima koje su počinili pripadnici ArmijeBiH? Pa jasno je šta misli SNSD i SDS a oni dobiju 95% glasova Srba. Priznaj da nisu u pravu i bože moj. Dešava se. Kad god sa mnom raspravljaš
Pa sam si rekao. Uglavnom na bojnom polju puškom. Hajmo gledati civile i noževe i naravno u procentima a ne u apsolutnom broju. Hajmo gledati etnička čišćenja. Tamo su čišćeni jevreji a ne germani romane i obratno.madner wrote:Jos jedan red suplje. Francuzi i Njemci su samo u zadnjih 100 godina pobili vise Njemaca i Francuza nego sto Bosna ima stanovnika. No posto su to radili dosta cisto i uglavnom na bojnom polju, 5 godina poslje WW2 su poceli praviti ovo sto se danas zove EU.
-
daddy-kool
#218 Re: Talasi referenduma
Čovjek ti odličnu analogiju postavio. Da je bio samo rat na bojnom polju kao između Njemačke Francuske (ili UK), odnosi bi se lakše popravili. Međutim, paralela je njemački rat na istoku protiv Poljaka i Rusa koji je bio obilježen masovim ubijanjem, progonima, izgladnjivanjem i logorima. Osveta je takođe bila stravična. Jevreji nisu bili organizovana vojna sila.Mister Yes wrote: Pa sam si rekao. Uglavnom na bojnom polju puškom. Hajmo gledati civile i noževe i naravno u procentima a ne u apsolutnom broju. Hajmo gledati etnička čišćenja. Tamo su čišćeni jevreji a ne germani romane i obratno.
- cyprus
#219 Re: Talasi referenduma
Sa bitnom karikom - LivnomMister Yes wrote:Već postoji put Kupres, Livno, Glamoč, Drvar tako da ne znam o čemu pričaš?cyprus wrote:Neću se vriti u krug, ali ću te savjetovat da više ne ponavljaš ovo, jer te u suprotnom nije moguće iole ozbiljno shvatiti po ovom pitanju... Shvati da je saobraćajna komunikacija Kupres - Glamoč - Drvar nemoguća i nerazumna... Naravno teoretski se sve može, ali takav poduhvat kakav bi bio taj fantomski put je ozbiljan zalogaj i za najrazvijene države, a da ne govorim za banana države poput balkanskih... A zašto?Mister Yes wrote:Alija je mogao birati ili da mijenja podrinje za vezu sa Bihaćem (za Petrovac, Drvar, Glamoč, Kupres)...![]()
- Mister Yes
#220 Re: Talasi referenduma
daddy-kool wrote: Čovjek ti odličnu analogiju postavio. Da je bio samo rat na bojnom polju kao između Njemačke Francuske (ili UK), odnosi bi se lakše popravili.
- Mister Yes
#221 Re: Talasi referenduma
Nisam u startu. Ali zahvaljujući tvojoj reakciji (hvala) kasnije sam u nekoliko navrata pisao da mora i Livno biti u tom Bošnjačkom entitetu. Nisi pratio. Evo recimo:cyprus wrote: Sa bitnom karikom - LivnomKojeg ti nisi predvidio za bošnjačku državu
Eto
http://www.klix.ba/forum/politicko-desa ... 40350.html
-
daddy-kool
#222 Re: Talasi referenduma
Tvoja teza je da je RS mogla nastati bez zločina.Mister Yes wrote:Pa to je moj stav a ne njegov.
Kontra argument je bio da bez zločina ne bi došlo do ovolikog pomjeranja stanovništva, niti bi se ubila ideja suživota.
Ti kažeš da bi.
Analogiju gledamo u njemačkim ratovima u ww2. Gdje nije bilo zločina, pomirenje je išlo puno lakše nego tamo gdje je bilo. Zločini su napravljeni ciljano.
Kako je to sad tvoja teza?
- madner
#223 Re: Talasi referenduma
Pa HDZ nije miljenik te klijente. Da li me kontas, pojma nemas o cemu pricas, sto si upravo dokazao. Svaka cast, ovako samoubistvo u dva paragrafa nisam odavno video.Mister Yes wrote:madner wrote:Opet red suplje. Ne idem na forum vegana da se informisem o najboljoj janjetini, niti na ta ljeve forume koji okupljaju 12 istomisljenika koji se medjusobno loze da su avangarda.
Mislim da već sada znaš da nisi u pravu ali se i dalje koprcaš da ne bi meni popustio. Bolje da sa mnom ne ulaziš u rasprave ako ti je toliko teško podnjeti kada izgubiš od mene. Ali tvoja stvar.
HDZ ubjedljivo pobjeđuje na izborima a zna se koji su njihovi stavovi. Dakle, ako forum nije reprezantitan izbori svakako jesu. Uostalom, nećemo valjda zaista raspravljati o tome šta većina Srba i Hrvata misli o ArmijiBiH i o zločinima koje su počinili pripadnici ArmijeBiH? Pa jasno je šta misli SNSD i SDS a oni dobiju 95% glasova Srba. Priznaj da nisu u pravu i bože moj. Dešava se. Kad god sa mnom raspravljaš![]()
Gledano i u procentima to je vise od nasih ratova.Mister Yes wrote:Pa sam si rekao. Uglavnom na bojnom polju puškom. Hajmo gledati civile i noževe i naravno u procentima a ne u apsolutnom broju. Hajmo gledati etnička čišćenja. Tamo su čišćeni jevreji a ne germani romane i obratno.madner wrote:Jos jedan red suplje. Francuzi i Njemci su samo u zadnjih 100 godina pobili vise Njemaca i Francuza nego sto Bosna ima stanovnika. No posto su to radili dosta cisto i uglavnom na bojnom polju, 5 godina poslje WW2 su poceli praviti ovo sto se danas zove EU.
Sada vise nisu u stanju pratiti ni sopstvenu teoriju
Ne znam sta je veca provala, prvo samoubistvo ili ova nemogucnost pracenja sopstvene linije argumentacije.
- seln
#224 Re: Talasi referenduma
Znas sta, trofazni, idi kuci pa tamo zajebavaj...Mister Yes wrote:870 hiljada Srba i 440 hiljada Bošnjaka. Dakle duplo više Srba. Dodaj Srbe iz RSK koji bi svakako došli u RS, dodaj Srbe iz Federacije koji bi očigledno otišli u RS i oduzmi Bošnjake iz RS-a koji bi svakako otišli u Federaciju da žive sa svojima i dobiješ nekih 1.100.000 Srba i 300.000 Bošnjaka. Bez genocida i etničkih čišćenja. I sa tendencijom daljnjim migracija Bošnjaka prema Sarajevu i Tuzli.seln wrote:Guslaj, guslaj, pa i za pojas zadjeni, odmah pored kame...
ne podmeci meni vasu cetnicku ideologiju i ne izvrci.
Da nije bilo genocida, ne bi bilo ni migracija. Bas bi sarajevski srbin napustio Marindvor i otisao u Kalinovnik...
O jebem te, zivote... sta sam dozivio, da me trolovi zajebavaju na vlastitom forumu.
- Mister Yes
#225 Re: Talasi referenduma
Pa zato što sam i ja pričao o drugom svjetskom ratu i rekao sam da su kod nas početkom devedesetih ostala živa sjećanja (mržnja) iz drugog svjetskog rata jer (za razliku od njemaca i francuza) ovdje su vršena etnička čišćenja i genocidi u drugom svjetskom ratu. Madner je rekao da to nema veze jer su se Njemci i Francuzi još više ubijali pa su se opet pomirili. Zato sam mu objasnio da postoji razlika između ubijanja puškom vojnika i ubijanja nožem civila. On je jadan i ne znajući pomogao moj argument i to potvrdio.daddy-kool wrote:Tvoja teza je da je RS mogla nastati bez zločina.Mister Yes wrote:Pa to je moj stav a ne njegov.
Kontra argument je bio da bez zločina ne bi došlo do ovolikog pomjeranja stanovništva, niti bi se ubila ideja suživota.
Ti kažeš da bi.
Analogiju gledamo u njemačkim ratovima u ww2. Gdje nije bilo zločina, pomirenje je išlo puno lakše nego tamo gdje je bilo. Zločini su napravljeni ciljano.
Kako je to sad tvoja teza?
Naš zadnji rat je samim ti već imao plodno tlo mržnje sve i da nije bilo etničkog čišćenja i genocida. Pojedinačnih zločina bi svakako bilo a mediji sa sve tri strane bi ih svakako predstavili gorim nego što jesu. Osim toga, i bez genocida i etničkih čišćenja bilo bi granatiranja Sarajeva i snajperisanja Sarajeva. Tako da bi Srbi svakako napustili grad bojeći se osvete kao što su i uradili nakon Daytona. Dakle nema šanse da se stanovništvo ne bi pomjeralo sve i da nije bilo genocida i etničkih čišćenja. Što se imalo dokazati.