Da li imati sex ili ne?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zili
zaboravih još jednu varijantu seksa kao robe
seks kao sredstvo manipulacije, tzv. ball and chain
ovo je zapravo i sadržanu u kokilinom pitanju koje je pokrenulu temu (btw, kokili, sunce, krajnje ti je vrijeme, samo naprijed!)
dakle po šablonu tipične mahalske veze koja više liči na partiju šaha, seks/junf je onaj kralj koji pada tek na kraju partije. nakon beskrajnih mjeseci upoznavanja i uzaludnog moljakanja, strategisanja i podilaženja, kad frajer već počinje zvjerkati okolo druge ženske, kad su sva njegova raja sa svojim ženskim već izmoljakala i "odradila posao", kad veza pomalo zapada u krizu, dotična ženka će kao posljednji adut uložiti seks. ali ne bilo kakav. to je seks koji ima za cilj osnažiti vezu. to je seks koji obavezuje. jer, zabloga, ona daje svoj najvredniji ulog, ako ga ti uzmeš onda si joj dužnik do kraja života.
ovo je zapravo i sadržanu u kokilinom pitanju koje je pokrenulu temu (btw, kokili, sunce, krajnje ti je vrijeme, samo naprijed!)
dakle po šablonu tipične mahalske veze koja više liči na partiju šaha, seks/junf je onaj kralj koji pada tek na kraju partije. nakon beskrajnih mjeseci upoznavanja i uzaludnog moljakanja, strategisanja i podilaženja, kad frajer već počinje zvjerkati okolo druge ženske, kad su sva njegova raja sa svojim ženskim već izmoljakala i "odradila posao", kad veza pomalo zapada u krizu, dotična ženka će kao posljednji adut uložiti seks. ali ne bilo kakav. to je seks koji ima za cilj osnažiti vezu. to je seks koji obavezuje. jer, zabloga, ona daje svoj najvredniji ulog, ako ga ti uzmeš onda si joj dužnik do kraja života.
-
nebi
U onom momentu kad ciljano izvodi pogresne zakljucke iz mojih rijeci,A wrote:U kojem momentu osoba sa kojom komuniciras prestane zasluzivati makar minimum postovanja?nebi wrote:...onda te moram zamoliti na koljenima(by SP)
da ne serendas.
sve u svrhu izgradnje crno-bijelog svijeta.
-
Zadig
E ako mi vjerujete, kada sam krajem 80 pocetkom 90 otisao iz sarajeva, jedina svjetla tacka (u ono vrijeme) odlaska na truhli zapad je bio sto sam za sobom ostavio taj odnos muskarca i zene iza sebe...zili wrote:zaboravih još jednu varijantu seksa kao robe
To cekanje je fakat besmisleno, ja sam jednu curu iz SA cekao 5 i pol mjeseci, ali mislio sam da je to normlano.
Jaro koji je tada imao 20 godina, ona 20 isto je cekao pola godine, nakon cega su za 1 godinu dana imali seks samo 4 puta, jer ona nije "dala" vise.
Uzas, ali siguran sam da ima i sretnijih primjera.
-
papak_eliminator
Znaci, uspjesnost veze i machoizam se mjerem brojem seksualnih odnosa sa djevojkom?

-
nebi
Jesam li ja nekad tvrdio da sam civilizovan?Nisam.A wrote: Jadno ako na prvom neslaganju ides na takve rijeci. Bas jadno.
Vidjela sam i na drugim temama razne psovke, prijetlje, ali rekoh - ponese svakoga, valjda ga covjek bas iznervirao. Sad vidim da je ipak pitanje stila.
Neko argumentira kurvanjski,kao ti - neko siledzijski,kao ja.Kapak.
-
edu
Slusaj,sarajevska pickice,nemoj mene da nazivas malenim...nisam to ni stasom ni godinama.Znam da ti kao zrtva trgovine zenama imas komplekse,ali to nije moja krivica.nebi wrote:Sarajevska Princeza wrote:
KRIV SI TI KRIV. Ti si taj koji je rekao doticnom Z da kad se njegova mlada pojavi pitanje je da li je spavala sa pola gostiju - A NE RECE NISTA ti da je i doticni Z spavao sa pola predgradja i firme u kojoj radi i da nema diskoteke u koju moze izaci jer je probao sa svim debelim OB strankinjama.
Znaci imas duple standarde. Zato ces ti maleni da zaglavis sa curom koja ce te prevarit sa najboljim jaranom - aha i neka bas. MUSKARCI sa duplim standardima svi nek plate - nije mi ih zao, dok jednom ne utuve u glavu da zena i muskarac imaju apsolutno ista prava i iste potrebe!
I jos za kraj, maleni gledala sam ja i MACHO momke koji su prosli kroz sito i reseto pa kad nalete na curu koja ih obori s nogu kako znaju da padnu na koljena, mole i kume, sve prihvataju, sve priznaju, mijenjaju se iz korijena, sve oprastaju.... prihvataju relaciju bez sexa, bez icega, pristaju na sve, odricu se svega, itd.
I koji ti je handrak ovo sa Zadigom i debelim strankinjama?[/quote
Izgleda da se ovo dvoje znaju..ne bi ona njega dzabe zvala maleni..a nije mislila ni na stas ni na godine...
-
Zadig
Mozda je mislila OB kao Obesity, nesto tako.crna_pantera wrote:Ma jok, radi se o nekakvim bolesno debelim OB djevojkama koje SP stalno spominje zadigu![]()
![]()
![]()
A mozda je i skracenica za Oberbürgermeister![]()
Sto ce reci nacelnik grada
Mozda samo bolesno debele cure mogu stupiti na tu funkciju
![]()
![]()
Fakat je bolesna, mati mila.
Pojma nemam
ah, kuda ode ova tema...
-
nebi
ma pricaj sta hoces,care,ali tvoj nick je kraci od mog za cetvrtinu.edu wrote:Sta rece, maleni...nebi wrote:Ma ja bih se zakleo da je mislila na tvoj IQedu wrote: Izgleda da se ovo dvoje znaju..ne bi ona njega dzabe zvala maleni..a nije mislila ni na stas ni na godine...
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
-
dinash
zili wrote:hmmm... nešto ne kontam... meni se sve to nekako čini naopako...
e, ovako, dakle evo par mišljenja koja sam uočila u raznoraznim prepirkama na ovoj temi:
uslov za seks je ljubav, gdje se ljubav definiše kao apsolutno poznavanje i povjerenje prema partneru, što bi onda opravdalo neki duži period upoznavanja i sticanja povjerenja prije seksa
ovo mi se čini ok u slučaju tog famoznog prvog seksa, ali samo zato što će sam seks učiniti opuštenijim, ali da se u svakoj vezi ovako postupa, to je već pretjeranoi graniči sa kupo-prodajnim odnosom (vidi dole)
seks kao roba. dakle, seks je nešto što se mora zaslužiti, zbog čega nemirni/raskalašeni/bezobrazni/macho tipovi moraju praviti kompromise i "padati na koljena" i "kumiti i moliti"
veoma česta pojava na balkanskom poluostrvu, tzv. trgovina pichkom (usko povezana sa filigranskom djelatnošću, jer zabloga, "moja je od zlata, ne možeš je dobit tek tako"). mislim da taj odnos prema seksu i prema vlastitom organu proizilazi iz kompleksa kojeg mahala ovdje masovno "usađuje" "finim" curicama. Mahala inače funcioniše binarno, crno-bijelo, tj. u ovom slučaju po principu: il' svetica il' kurva. nema sredine. A tako mahala zapravo radi ono u čemu najviše uživa: od svetica pravi kurve. jer te fine curice koje se "na daju" se zapravo samo "ne daju za male pare". daće one, ali zato moraš platiti svojom dušom u najmanju ruku.
seks kao nužno zlo. nešto što se radi u mraku, zatvorenih očiju.
iz nekog razloga, pri odabiru parntera/ice, seks se ne ubraja u procese upoznavanja nego se tretira kao kulminacija, kao potvrda, a ne kao istraživanje. To bi bio onaj seks nakon b(/m)raka, onaj koji se dešava nakon što su partneri saglasni da će ostatak života provesti zajedno, kad više nema nazad.
seks kao tabu tema o kojoj se priča
u svim ovim odnosima prema seksu, bez obzira koliko se o njima diskutovalo, sam seks ipak ostaje tabu tema. seksu se uvijek pridaje nepotrebno velika važnost. ili se uzdiže na neki pijedestal, ili se duboko zakopava u ponore ljudske slabosti. ali se nikad ne tretira jednostavno kao prirodni dio života.
wow. ovo moram copy/paste da kakav haker ne izbrishe ... bravo.
em super razmisljas, em dobro pises, em se ti DALO ... svaka cast zili.
-
Sarajevska Princeza
AKO SI OVO NAPISALA NA OSNOVU ONOGA STO SAM JA REKLA ZA MACHO MAN ONDA SI SELEKTIVNO ODABRALA SAMO STO SE TEBI SVIDJA DA POTVRDIS SVOJA VJEROVANJA A MOJ KOMENTAR SI IZMJENILA TOTALNO.zili wrote: seks kao roba. dakle, seks je ne¹to ¹to se mora zaslu¾iti, zbog èega nemirni/raskala¹eni/bezobrazni/macho tipovi moraju praviti kompromise i "padati na koljena" i "kumiti i moliti"
veoma èesta pojava na balkanskom poluostrvu, tzv. trgovina pichkom (usko povezana sa filigranskom djelatno¹æu, jer zabloga, "moja je od zlata, ne mo¾e¹ je dobit tek tako"). mislim da taj odnos prema seksu i prema vlastitom organu proizilazi iz kompleksa kojeg mahala ovdje masovno "usaðuje" "finim" curicama. Mahala inaèe funcioni¹e binarno, crno-bijelo, tj. u ovom sluèaju po principu: il' svetica il' kurva. nema sredine. A tako mahala zapravo radi ono u èemu najvi¹e u¾iva: od svetica pravi kurve. jer te fine curice koje se "na daju" se zapravo samo "ne daju za male pare". daæe one, ali zato mora¹ platiti svojom du¹om u najmanju ruku.