schnappi wrote:Prenijecu sa njemackog foruma kako su se posvadjali Nijemci i Arapi na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.
Arapi: vi ste necisti svinjari, islam najvise ekspandira, zauzecemo vam Evropu, Njemacka ce da bude islamska republika
a vase zene nase robinje, mi imamo knjigu kojom cemo osvojiti svijet, mi cemo da vladamo, vi ste buduci robovi....
Svabe: ekspandirate jer pravite mutante sa rodbinom sto mi nikad ne bismo ucinili svojoj naciji, ako je vas jedini adut knjiga, mozda provjerimo ali nam ne trebaju ni arapi ni njihova zaostalost, neinteligencija, vi ste paraziti na zapadu...
U pocetku sam mislila da se vrijedjaju bez argumenata, ali citajuci dalje, odlucim da provjerim svapski stav...
-najveci broj defektne djece je u Pakistanu, a u Evropi u Engleskoj medju pakistanskom manjinom
-najveci broj rodbinskih brakova je u Pakistanu 50-70% u nekim regijama, zatim Kuvajt 55%, Arabija 34-40%,
Turci 22%, Zidovi 18%, Sicilija 20%; Balkan, Rusija, Njemacka itd. 1% i to su uglavnom manjine npr. Romi.
-pismenost u Njemackoj je preko 99%, Balkan nekad 90%, sad izumiranjem starijih 98%, Egipat 30%...
-najveci IQ Zidovi 112, jer vise djece imaju samo naucnici i visokointeligentni, a sirotinja max.1dijete,
zatim Kinezi ali oni nemaju puno pojedinaca sa izrazito visokim IQ npr. od 150, vec je sve to rasporedjeno,
-IQ po 1. istrazivanju: Nijemci 100, Poljaci 98, Balkanci 90, Arapi 80, Afrikanci 63-70, ima i 80 (razlicito po regijama)
-IQ po 2. istrazivanju: Nijemci 107, Poljaci 106, Balkanci i juzna Evropa 96, Arapi 83-85, Afrika 75
Ovdje se radi o prosjeku, najvise pojedinaca sa izrazito visokim IQ su bjelci, npr. Evropa, Australija itd.
Tamo gdje je standard jaci, pismenost rasirenija, veci je IQ, jer se moze ucenjem nadogradjivati i trenirati.
-naucna cuda iz Kurana su objasnjiva samo zato jer su krscani i zidovi dali doprinos nauci
-vlast u rukama kralja, monarha, 1 covjeka imaju islamske zemlje, a po Kuranu moze biti kralj samo onaj
koga je Bog postavio (David, Solomon), drugi nacin vladanja je jedino dogovor (demokratija, parlament?)
-briga o djeci: u Njemackoj sva djeca idu u vrtic i tamo kroz igru vjezbaju motoriku, logicno razmisljanje i uce...
Kako kaze cika KAnt, treba biti spreman i na samokritiku, uvijek svoje stavove i ponasanje preispitivati.
Kad se pogleda slika islamskog svijeta i uporedi sa onim sta pise u Kuranu to su dva svijeta.
Kuran velica nauku, pismenost, zdrav razum, razmisljanje, logiku, a muslimanske zemlje imaju velik broj
nepismenih. Bog daje slobodu misljenja, vjere, izbora i trazi od ljudi da misle svako za sebe, ova prava se negiraju.
Nama nisu Osmanlijsko carstvo niti krscani dali pismenost, vec komunisti-ateisti. Zalosno.
Nijemci su se opismenili od doba prosvjetiteljstva, odbacujuci krsc. dogme, uvodeci grc. ideje demokratije
i slobode govora i misljenja itd. Tek kad su poceli slobodno da misle, dali su doprinos nauci i umjetnosti.
Vecina njemackih intelektualaca vjeruje u slobodu ali i Boga, to je kod nas vise nespojivo, puno je intelektualaca ateista
Islamsku obavezu nauke vise ispunjavaju krscani, zidovi i ateisti u zadnjih 500 godina od muslimana.
Nisu poceli ni od cega, vec su prihvatili dostignuca orijenta i na to nadogradjivali. Zasto se muslimani ne
dosjete, opismene narod, daju im slobodu misljenja, prihvate evropska dostignuca i na to nadogradjuju?
Po Kuranu ne smijes raditi na destrukciji sebe i drugog, a rodbinskim brakovima se utice procentualno vise
na deformisanost i nizu inteligenciju vlastite djece. Bog je zabranio ono osnovno, a covjek treba misliti,obrazovati se.
Ocito da slika i izgled muslimana danas nije ono sto je Bog zelio. Mi Balkanci, gledajuci primjere iznad,
pripadamo evropskoj kulturi i bilo bi nazadno uvoditi arapsku. Islam da, arapska tradicija i ponasanje ne.
U ponekim aspektima (nauka, sloboda, organizacija drzave, socijalna opskrba/zekat, drzavna pomoc sirocadi/domovi...)
su krscanski Evropljani veci muslimani od muslimana.
Samo Bog zna ko ce u dzehenem, ali na osnovu ajeta moze da se vidi koliko svi grijesimo (slobodarski matematicki):
-vecina ljudi su nevjernici- npr. 90% dzehenem, mozemo uzeti i 70-80%
-vecina vjernika ce u dzehenem- npr.90% od preostalih 10%, sto daje 1% ljudi dzenetlija
-zidovi i krscani koji vjeruju i dobra djela cine ce biti nagradjeni, znaci u ovih 1% spadaju i oni
Eh, to znaci da svi grijesimo. Od 3,5 milijarde monoteista 1% je u pravu. Ako uzmemo druge cifre, mozda i 10%.
Treba se zamislliti nad ovim.
Sta je islam? Zasto se to uvijek veze za oblacenje? Zar je to toliko bitno a pravda fali na sve strane?
Koliko knjiga imamo o "vladanju zene muslimanke" a koliko o upravljanju drzave, pravdi u muslimana, odnosu
drzave prema djeci, sirocicima, opismenjavanju stanovnistva ...? Zasto ljudi svode islam na sitnicarenje,
dok krupni uslovi i pravda nisu ni blizu ispunjeni? Ko to zeli i zasto da odmakne ljude od razmisljanja?
Zasto je prva asocijacija islam:hidzab, mjesto islam:pravda, nauka, prosperitet, pismenost, milost, prastanje...
Ko je izokrenuo smisao islama?
Inače odličan post, ali mi par stvari bode oči, koje su totalne besmilice i notorne gluposti!
1. Molim

sirotinja max jedno dijete

u kojoj državi, hajde mi reci, sirotinja uvijek ima više djece nego visoko obrazovani ljudi, ja ne ne znam niti jednu visokoobrazovanu porodicu sa više od 2-3 djece, a sirotinjskih po našim uslovima znam koliko hoćeš sa 4-5 djece, zatim Indija imaju po 6-7 djece, Kina, Pakistan, Afganistan,Brazil, Argentina,Sudan,Egipat, i još sto država u kojima sirotinja rađa više djece od visokoobrazovanih, uzmi i Evropske zemlje, nema šanse da visokoobrazovani imaju više djece od sirotinje, sirotinja je sinonim za više djece!
2. I jeste i nije!Dolaskom Osmanlija mnogo se toga uradilo na opismenjavanju divljih Balkanaca!Škole i ostale suvišno je i govoriti, Ante Pavelić je išao 4. godine u mekteb u Konjicu jer nije bilo škole, odatle mu ljubav prema muslimanima

Osmanilje su donijele i sistem kanalizacije i navodnjavanja , arhitekturu i mnoge druge stvari, sada da su maksimalno doprinijeli opismenjavanju , nisu, ali su mnogo više uradili od hrišćana na ovim našim prostorima da se ne lažemo, šta se dešava u Pakistanu, Afganistanu,Saudijskoj Arabiji, Kuvajtu i ostalim šerijatskim zemljama, me jednostavno ne interesuje jer ne živim dole hvala Bogu niti bi kad živio!Dakle ja ti čisto govorim sa stajalište Bosne, jem me druge zemlje ne interesuju, i ruku na srce Osmanlije su mnogo više učinili za nas pored religije, nego recimo Vatikan ili Vizantija!
3. Ovo je bolesno, i treba zabraniti pod hitno, te rodbinske brakove, ako ništa radi visoke retardacije koja se javlja u ove djece, a u Pakistanu i ostalim vukojebinama neće naći nikakvu podršku, prije svega družtva, a o medicini i ustanovama koji pomažu rad ovakve djece da ne pričam!Ako se ne varam postoji hadis Pejgambera koji kaže nešto u smislu, Ne rađajte djecu međusobno, jer će biti slaba, tako nešto ide, ako ima neko koji je upućeniji neka napiše kako hadis pravilno glasi!