BAKIRE ODLAZI

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#201 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by -LIBERO- »

Alija uz sve svoje mane i nedostatke se ne moze uporediti sa Bakirom. To su dva svijeta razlicita. Dvije razlicite filozofije i idealizma. Zapravo kod Bakira "idealizma".

Zato mi i jeste smijesno sto jos uvijek ima ljudi koji, kao, zbog cinjenice da je Bakir Alijin sin podrzavaju i glasaju za juniora. A fakticki ta poveznica politicki i ideoloski ne postoji, apsolutno. Po meni taj rezon koji neki potenciraju zapravo otkriva totalnu politicku nepismenost kod tih ljudi.
jefferson

#202 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jefferson »

-LIBERO- wrote:Alija uz sve svoje mane i nedostatke se ne moze uporediti sa Bakirom. To su dva svijeta razlicita. Dvije razlicite filozofije i idealizma. Zapravo kod Bakira "idealizma".

Zato mi i jeste smijesno sto jos uvijek ima ljudi koji, kao, zbog cinjenice da je Bakir Alijin sin podrzavaju i glasaju za juniora. A fakticki ta poveznica politicki i ideoloski ne postoji, apsolutno. Po meni taj rezon koji neki potenciraju zapravo otkriva totalnu politicku nepismenost kod tih ljudi.
Upravo to. Znanje , idealizam i postenje se ne prenose genetikom.
costacurta

#203 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by costacurta »

-LIBERO- wrote:Alija uz sve svoje mane i nedostatke se ne moze uporediti sa Bakirom. To su dva svijeta razlicita. Dvije razlicite filozofije i idealizma. Zapravo kod Bakira "idealizma".

:thumbup:

Evo vidim da su već krenula hapšenja ove djece što su palili zgrade,
Ono što mene interesuje je šta će se desiti i hoće li neko odgovarati i za sve one laži, klevete i izmišljotine upućene prema ovom narodu? Između ostalih i ono što je ovaj ljepotan koji je javno u CDu na FACEu pričao o drogi i pouzdanim informacijama da je sve izrežirano. Evo 3 sedmice poslije niti jedne konkretne činjenice o planskom djelovanju nema, osim izlaganja onog Lukača u kojem je rekao da "obzirom na koordiniranost paljevina može se zaključiti da je sve organizovano", valjda bi to trebalo biti to :lol:
Trebalo bi mu možda halaliti to što je rekao obzirom da je čovjek zaslužan što nije još gora situacija jer je on podijelio hiljade ovaca i krava i otvorio 1700 radnih mjesta na najskupljem gradilištu autoputa u evropi a i šire :mrgreen:
jon_jovi

#204 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jon_jovi »

Pa otišao je. Jel u Zagrebu?
Sikandar

#205 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Sikandar »

Slažem se u potpunosi sa "LIBER-OM".
Alija Izetbegović je ličnost za sebe i u kakavim se istorijskim događajima našao kao političar, možda je mogao uraditi i bolje, ali sigurno je uradio ono što je u tom momentu bilo najbolje za BiH.
Što se tiče Bakira, on je zaista sušta suprotnost svom ocu i nije on taj koji bi trebao da bude kao "novi lider Bošnjačkog naroda", za što radi iz ptenih žila što je trenutno njegov primarni cilj isve će učiniti da to i ostvari, ali treba provo da se stvore uslovi za to, kao i za imernovanje njegove supruge za dirketoricu Ošte bolnice A.Nakaš. Pala je Vlada KS-a i stvorena nova parlament.većina da bi se ista mogla, kasnije imenovati za direktoricu. Zato, prvo se stvore uslovi, pa onda.....
U Intervju za FACE TV na pitanje S.H. zašto nijr zvao SIPU, odgovor je bio : "Nisam u dobrim odnosima sa direktorom SIPE Zubcem, a FUP je zvao tri puta i tek nakon trećeg puta su došli, a Lukač kaže da ga niko iz predsjeništva nije zvao, ustvari da se ne sjeća jer je bilo jako puno poziva ??!!
Sve u svemu Bakir Iztebgeović je zalutao u politiku, ima mnogo Bošnjačkih intelekturalaca i umova (sli ne iz SDA) koji mogu da vode mudru i pametnu politiku kao predstavnici Bošnjačkog naroda.
jon_jovi

#206 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by jon_jovi »

Alija Izetbegović je ličnost za sebe
Ko i svi izdajnici on je bio ličnost samo za sebe.
Man of steel

#207 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Man of steel »

Bakir ovo, Bakir ono...

Da se primjetiti da su Fahrine novine omiljeno štivo među forumašima.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#208 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

Man of steel wrote:Bakir ovo, Bakir ono...

Da se primjetiti da su Fahrine novine omiljeno štivo među forumašima.
Jes vala, ko je vidio na Bakira drznut. Da, da, ja sam Fadil Mandal lično :oops:
KatarinaKosaca

#209 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

jon_jovi wrote:
Alija Izetbegović je ličnost za sebe
Ko i svi izdajnici on je bio ličnost samo za sebe.
O Aliji ima tema. Nije i ne treba sin biti odgovoran za oca i obratno, kao što ni Mirjana Malić ne treba i nije odgovorna za svog sina, naravno govoreći o punoljetnim osobama, pa da nastavimo o Bakiru
Hmmmmm, da li netko vidi iti jedan razlog da Bakir ostane? :roll: Sem onoga što on kaže sam o sebi :D i što, naravno, nije provjerljivo :lol: :lol:
KatarinaKosaca

#210 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by KatarinaKosaca »

Nego, hoće li netko Bakiru reći da se ne kaže kuča, nego kuća i da je to nedopustivo pred kamerama, taman iza nje stajao samo kamerman. Bakir i njegova poslušna ekipa, imaju minus beskonačno loše, ponižavajuće i degradirajuće mišljenje o građanima ove zemlje. Moš mislit koliko nas smatraju glupima, kad misle da smo gluplji od Bakira. :roll:
x_lecter

#211 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by x_lecter »

Bakir je naš i ostace nas predsjednik aBda :thumbup:
Adenium

#212 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Adenium »

x_lecter wrote:Bakir je naš i ostace nas predsjednik aBda :thumbup:
Tvoj jeste, moj nije, vodi kući jarca ;-)
Chisum

#213 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Chisum »

Styling wrote:Bakir je nepismen, neelkoventan, vokabular mu je na razini prosjecnog mahalskog dede.
To je SDA vec odavno uvela kao standard... sto si veci papak i sto ti je vokabular blizi onom piljarskom, to je jaca fotelja.
U stopu ih prate i ostale stranke, naravno - SDA model je odavno jedini model.

Nego, da ova seoska varalica barem zuci kao "dedo iz mahale", kako ti rece, pa hajde... ali ono, i nakon 57 godina provedenih u Sarajevu (hajde, eto, uzecemo 53... olaksavajuca okolnost - cetiri godine provedene u podrumu, dakle - ISPOD Sarajeva), zvuci kao da se s ovim gradom u putu nije srelo.
harunn

#214 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by harunn »

NAJPOPULARNIJA BAKIROVA IZJAVA:

Aspekt

#215 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Aspekt »

Chisum wrote:
Styling wrote:Bakir je nepismen, neelkoventan, vokabular mu je na razini prosjecnog mahalskog dede.
To je SDA vec odavno uvela kao standard... sto si veci papak i sto ti je vokabular blizi onom piljarskom, to je jaca fotelja.
U stopu ih prate i ostale stranke, naravno - SDA model je odavno jedini model.

Nego, da ova seoska varalica barem zuci kao "dedo iz mahale", kako ti rece, pa hajde... ali ono, i nakon 57 godina provedenih u Sarajevu (hajde, eto, uzecemo 53... olaksavajuca okolnost - cetiri godine provedene u podrumu, dakle - ISPOD Sarajeva), zvuci kao da se s ovim gradom u putu nije srelo.
to sam se uvijek pitao . Uopste nema cuveni karakteristicni i posebni sarajevski akcent . Povrh svega nije elokventatan , nema vokabular , muci se da sastavi tri rijeci kao da je prezivio mozdani udar . Recenice su mu kratke skrte , nema u njima slike obrazovanog i nacitanog covjeka . Ne poznaje gramatiku , cak ni padeze . Poslije onog sastanka u Pragu kaze ,, evo ...-------razgovarali ,,,----smmoooo 15 sata :lol: hej halo pa djeca na selu u prvom osnovne kazu da su razgovarali 15 sati , saaatiiiii a ne sataaaaa . Kako je on zavrsio 2 gu sarajevsku gimnaziju i arhitekturu . On je 56 godiste tada je nastupila discilina i red i rad i nije bilo trc mrc ,neces sine majci .... tada je bas pocela ona prava gimnazija na nivou svicarske i njemacke . i fakulteti u sarajevu , bas tada dobivaju par exelance profesorski kadar koji izbacuje inzinjere i doktore koji haraju danas po svijetu . Pa dje nas on zapade . Da nam ga nisu podvalili ,srbi , yebo sliku svoju zutu :shock: :-D
Aspekt

#216 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Aspekt »

Bakir Lopuzabegovic zvani Trezor

Danas podvlačimo crtu. Moramo prepoznati stanje u kojem se nalazimo i odrediti put. Ne damo BiH! Nema cijepanja Bosne i Hercegovine, nema federalizacija, novih entiteta i podjela - izjavio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na ceremoniji polaganja cvijeća na Šehidsko mezarje Kovači, u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.
:lol: :lol: od ponedjeljka pravna drzava , od ponedjeljka posao, plate , cjelovita BiH .Od danas znamo kako nam se zove drzava . Od danas znamo gdje su joj granice . Od danas znamo da je neko poginuo za ovu drzavu . Od danas znamo da imamo narod . Od danas znamo da narod ima zeludac . Od danas vise ne krademo . Od danas ne lazemo vise tako mi musafa ....
Samo ne znam da li je dobio od Dodika i Covica dozvolu da uopce spominje ime Bosna i Hercegovina . To cetnici zabranjuju svojim koalicionim partnerima iz SDA . :lol:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#217 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by sabina1 »

burger_pasa wrote:RADONCICU ODLAZI... ministar sigurnosti koji neradi nista... samo se sprda i pravi koalicije kako da podjeli zemlju za Covicem i Dodikom... Kako je on zaradio pola miijarde maraka od 95-te pa naovamo... Zasto je dozvolio da njegov poslovni prijatelj Keljemendi pobjegne iz BiH i zasto nikad nije trazio da bude izrucen Bosni...
A ako cemo o Bakiru, to je jedan od rijetkih politacara koji se bori za narod. Jedan je od rijetkih koji radi i na ekonomiji i stabilnosti drzave i pravima boraca i generalno na pravdi u BiH. Dok njegov kolega Komsis za osam godina sjedanja u fotelji, samo se slikavao ispod slike mrtvog bravara.
JoseMujica wrote:tako je Pasha i dodaj da je upravo Neonko stvorio Tornjaka, svoga brata, sve dok se ne zavadiše oko placa na Marindvoru :D
:mrgreen:
oakville

#218 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by oakville »

Aspekt wrote:Bakir Lopuzabegovic zvani Trezor

Danas podvlačimo crtu. Moramo prepoznati stanje u kojem se nalazimo i odrediti put. Ne damo BiH! Nema cijepanja Bosne i Hercegovine, nema federalizacija, novih entiteta i podjela - izjavio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na ceremoniji polaganja cvijeća na Šehidsko mezarje Kovači, u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.
:lol: :lol: od ponedjeljka pravna drzava , od ponedjeljka posao, plate , cjelovita BiH .Od danas znamo kako nam se zove drzava . Od danas znamo gdje su joj granice . Od danas znamo da je neko poginuo za ovu drzavu . Od danas znamo da imamo narod . Od danas znamo da narod ima zeludac . Od danas vise ne krademo . Od danas ne lazemo vise tako mi musafa ....
Samo ne znam da li je dobio od Dodika i Covica dozvolu da uopce spominje ime Bosna i Hercegovina . To cetnici zabranjuju svojim koalicionim partnerima iz SDA . :lol:
E sad smo podvukli crtu i od danas više ništa neće biti isto. Dakle dva entiteta i BD i 1000000 hiljada milijardi ministarstva, ali je bitno da se očuvao "suverenitet i teritorijalni integritet) (tačnije zastava ispred UN-a i linije na geografskoj karti). I nisu šehidi ginuli džaba - očuvali smo sve nove tržne crte i očistili prostor za gradnju novih, a elektroprivreda i telekom su suvereni, nedjeljivi i samo naši :mrgreen:
Joe McCarthy

#219 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Joe McCarthy »

Nije mi jasno zašto da niko od pola miliona gladnih ljudi, niko nije ubrzao njegov (ili bilo koje druge SD-A/P ekipe) odlazak sa nekim osrednjim kalibrom umjesto da preseravaju po nekim plenumima i nekim protestima?

Sad je samo pitanje vremena kad će neki pačenik kojem je uzeto 20 godina života, njegova djeca gladuju, i kome bi bila zadnja pomisao bila da se spali kao oni jadnici kojima su izrodi iz supe SD-ova sjebali za sav život postati proaktivniji. Prediđam kroz nekih pet godina da će neko da uzme svoj, posudi, ukrade neki uređaj osvete i na nekom javnijem mjestu uđe u povijest kao balkanski Jack Ruby ili John Wilkes Booth.

Znam da je ovo pitanje vremena kad će se dogoditi, samo mi nije jasno zašto se do sad nije dogodilo. A bolje je pitanje kakve bi posljedice bile na političku scenu u BiH?

Disclaimer za moderator tim, SIPU i ostalu sigurnosnu aparaturu: Nije da podržavam ili pozivam bilo kakvo nasilje kao sredstvo za promjenu vlade (čak naprotiv), već samo postavljam hipotetičko pitanje.
Googlerica

#220 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Googlerica »

kamen spoticanja wrote:
VjecitiStudent wrote:Čak mu se i babo koji mi, forum mi je svjedok nikada drag nije bio, do kraja liječio u Sarajevu.
realno ovo sto su mu radili u zagrebu moglo bi napraviti pola forumasha samo da im se jednom pokaze...tako da prica o nemogucnosti izvodjenja zahvata ovde pada u vodu...ali zato druge price itekako drze vodu...
i tu je razlika izmdju njega i rahmetli Alije...Aliju su pored svih mana i promashaja voljeli i postovali...
ovaj telac i pored podjeljenjih krava,koza i kokoshki ne smije na stol pod noz ni u bolnici koju vodi njegova hanuma...
alija i tito nisu ni trebali ici van na lijecenje,jer su obojica imali "dijagnoze" za tabuta
a bakira je operisao hrvat koji radi operacije u germaniji ,kazu,bakir platio operaciju iz svog dzepa
Joe McCarthy

#221 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Joe McCarthy »

Googlerica wrote:
kamen spoticanja wrote:
VjecitiStudent wrote:Čak mu se i babo koji mi, forum mi je svjedok nikada drag nije bio, do kraja liječio u Sarajevu.
realno ovo sto su mu radili u zagrebu moglo bi napraviti pola forumasha samo da im se jednom pokaze...tako da prica o nemogucnosti izvodjenja zahvata ovde pada u vodu...ali zato druge price itekako drze vodu...
i tu je razlika izmdju njega i rahmetli Alije...Aliju su pored svih mana i promashaja voljeli i postovali...
ovaj telac i pored podjeljenjih krava,koza i kokoshki ne smije na stol pod noz ni u bolnici koju vodi njegova hanuma...
alija i tito nisu ni trebali ici van na lijecenje,jer su obojica imali "dijagnoze" za tabuta
a bakira je operisao hrvat koji radi operacije u germaniji ,kazu,bakir platio operaciju iz svog dzepa
:lol:
Styling

#222 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Styling »

Joe McCarthy wrote:
Googlerica wrote:
kamen spoticanja wrote: realno ovo sto su mu radili u zagrebu moglo bi napraviti pola forumasha samo da im se jednom pokaze...tako da prica o nemogucnosti izvodjenja zahvata ovde pada u vodu...ali zato druge price itekako drze vodu...
:lol:
Tito nije išao vani, njemu su svjetski stručnjaci dolazili na noge. Ipak je Tile za sve njih gigant.
Aspekt

#223 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Aspekt »

Googlerica wrote:
kamen spoticanja wrote:
a bakira je operisao hrvat koji radi operacije u germaniji ,kazu,
bakir platio operaciju iz svog dzep
a
:lol: :lol: ne sumnjam . siguran sam da je tako . Samo me zanima kako je napunio taj dzep ?
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#224 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by plain vanilla »

sinoc sanjam umro Bakir :oops:

valjda mu nisam produzila zivot :mrgreen:
Sarkazam

#225 Re: BAKIRE ODLAZI

Post by Sarkazam »

plain vanilla wrote:sinoc sanjam umro Bakir :oops:

valjda mu nisam produzila zivot :mrgreen:
Nasmija me do suza :D :lol: :lol:
Post Reply