BAKIRE ODLAZI
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#201 Re: BAKIRE ODLAZI
Alija uz sve svoje mane i nedostatke se ne moze uporediti sa Bakirom. To su dva svijeta razlicita. Dvije razlicite filozofije i idealizma. Zapravo kod Bakira "idealizma".
Zato mi i jeste smijesno sto jos uvijek ima ljudi koji, kao, zbog cinjenice da je Bakir Alijin sin podrzavaju i glasaju za juniora. A fakticki ta poveznica politicki i ideoloski ne postoji, apsolutno. Po meni taj rezon koji neki potenciraju zapravo otkriva totalnu politicku nepismenost kod tih ljudi.
Zato mi i jeste smijesno sto jos uvijek ima ljudi koji, kao, zbog cinjenice da je Bakir Alijin sin podrzavaju i glasaju za juniora. A fakticki ta poveznica politicki i ideoloski ne postoji, apsolutno. Po meni taj rezon koji neki potenciraju zapravo otkriva totalnu politicku nepismenost kod tih ljudi.
-
jefferson
#202 Re: BAKIRE ODLAZI
Upravo to. Znanje , idealizam i postenje se ne prenose genetikom.-LIBERO- wrote:Alija uz sve svoje mane i nedostatke se ne moze uporediti sa Bakirom. To su dva svijeta razlicita. Dvije razlicite filozofije i idealizma. Zapravo kod Bakira "idealizma".
-
costacurta
#203 Re: BAKIRE ODLAZI
-LIBERO- wrote:Alija uz sve svoje mane i nedostatke se ne moze uporediti sa Bakirom. To su dva svijeta razlicita. Dvije razlicite filozofije i idealizma. Zapravo kod Bakira "idealizma".
Evo vidim da su već krenula hapšenja ove djece što su palili zgrade,
Ono što mene interesuje je šta će se desiti i hoće li neko odgovarati i za sve one laži, klevete i izmišljotine upućene prema ovom narodu? Između ostalih i ono što je ovaj ljepotan koji je javno u CDu na FACEu pričao o drogi i pouzdanim informacijama da je sve izrežirano. Evo 3 sedmice poslije niti jedne konkretne činjenice o planskom djelovanju nema, osim izlaganja onog Lukača u kojem je rekao da "obzirom na koordiniranost paljevina može se zaključiti da je sve organizovano", valjda bi to trebalo biti to
Trebalo bi mu možda halaliti to što je rekao obzirom da je čovjek zaslužan što nije još gora situacija jer je on podijelio hiljade ovaca i krava i otvorio 1700 radnih mjesta na najskupljem gradilištu autoputa u evropi a i šire
- jon_jovi
#204 Re: BAKIRE ODLAZI
Pa otišao je. Jel u Zagrebu?
-
Sikandar
#205 Re: BAKIRE ODLAZI
Slažem se u potpunosi sa "LIBER-OM".
Alija Izetbegović je ličnost za sebe i u kakavim se istorijskim događajima našao kao političar, možda je mogao uraditi i bolje, ali sigurno je uradio ono što je u tom momentu bilo najbolje za BiH.
Što se tiče Bakira, on je zaista sušta suprotnost svom ocu i nije on taj koji bi trebao da bude kao "novi lider Bošnjačkog naroda", za što radi iz ptenih žila što je trenutno njegov primarni cilj isve će učiniti da to i ostvari, ali treba provo da se stvore uslovi za to, kao i za imernovanje njegove supruge za dirketoricu Ošte bolnice A.Nakaš. Pala je Vlada KS-a i stvorena nova parlament.većina da bi se ista mogla, kasnije imenovati za direktoricu. Zato, prvo se stvore uslovi, pa onda.....
U Intervju za FACE TV na pitanje S.H. zašto nijr zvao SIPU, odgovor je bio : "Nisam u dobrim odnosima sa direktorom SIPE Zubcem, a FUP je zvao tri puta i tek nakon trećeg puta su došli, a Lukač kaže da ga niko iz predsjeništva nije zvao, ustvari da se ne sjeća jer je bilo jako puno poziva ??!!
Sve u svemu Bakir Iztebgeović je zalutao u politiku, ima mnogo Bošnjačkih intelekturalaca i umova (sli ne iz SDA) koji mogu da vode mudru i pametnu politiku kao predstavnici Bošnjačkog naroda.
Alija Izetbegović je ličnost za sebe i u kakavim se istorijskim događajima našao kao političar, možda je mogao uraditi i bolje, ali sigurno je uradio ono što je u tom momentu bilo najbolje za BiH.
Što se tiče Bakira, on je zaista sušta suprotnost svom ocu i nije on taj koji bi trebao da bude kao "novi lider Bošnjačkog naroda", za što radi iz ptenih žila što je trenutno njegov primarni cilj isve će učiniti da to i ostvari, ali treba provo da se stvore uslovi za to, kao i za imernovanje njegove supruge za dirketoricu Ošte bolnice A.Nakaš. Pala je Vlada KS-a i stvorena nova parlament.većina da bi se ista mogla, kasnije imenovati za direktoricu. Zato, prvo se stvore uslovi, pa onda.....
U Intervju za FACE TV na pitanje S.H. zašto nijr zvao SIPU, odgovor je bio : "Nisam u dobrim odnosima sa direktorom SIPE Zubcem, a FUP je zvao tri puta i tek nakon trećeg puta su došli, a Lukač kaže da ga niko iz predsjeništva nije zvao, ustvari da se ne sjeća jer je bilo jako puno poziva ??!!
Sve u svemu Bakir Iztebgeović je zalutao u politiku, ima mnogo Bošnjačkih intelekturalaca i umova (sli ne iz SDA) koji mogu da vode mudru i pametnu politiku kao predstavnici Bošnjačkog naroda.
- jon_jovi
#206 Re: BAKIRE ODLAZI
Ko i svi izdajnici on je bio ličnost samo za sebe.Alija Izetbegović je ličnost za sebe
- Man of steel
#207 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakir ovo, Bakir ono...
Da se primjetiti da su Fahrine novine omiljeno štivo među forumašima.
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#208 Re: BAKIRE ODLAZI
Jes vala, ko je vidio na Bakira drznut. Da, da, ja sam Fadil Mandal ličnoMan of steel wrote:Bakir ovo, Bakir ono...
- KatarinaKosaca
#209 Re: BAKIRE ODLAZI
O Aliji ima tema. Nije i ne treba sin biti odgovoran za oca i obratno, kao što ni Mirjana Malić ne treba i nije odgovorna za svog sina, naravno govoreći o punoljetnim osobama, pa da nastavimo o Bakirujon_jovi wrote:Ko i svi izdajnici on je bio ličnost samo za sebe.Alija Izetbegović je ličnost za sebe
Hmmmmm, da li netko vidi iti jedan razlog da Bakir ostane?
- KatarinaKosaca
#210 Re: BAKIRE ODLAZI
Nego, hoće li netko Bakiru reći da se ne kaže kuča, nego kuća i da je to nedopustivo pred kamerama, taman iza nje stajao samo kamerman. Bakir i njegova poslušna ekipa, imaju minus beskonačno loše, ponižavajuće i degradirajuće mišljenje o građanima ove zemlje. Moš mislit koliko nas smatraju glupima, kad misle da smo gluplji od Bakira. 
-
x_lecter
#211 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakir je naš i ostace nas predsjednik aBda 
- Adenium
#212 Re: BAKIRE ODLAZI
Tvoj jeste, moj nije, vodi kući jarcax_lecter wrote:Bakir je naš i ostace nas predsjednik aBda
- Chisum
#213 Re: BAKIRE ODLAZI
To je SDA vec odavno uvela kao standard... sto si veci papak i sto ti je vokabular blizi onom piljarskom, to je jaca fotelja.Styling wrote:Bakir je nepismen, neelkoventan, vokabular mu je na razini prosjecnog mahalskog dede.
U stopu ih prate i ostale stranke, naravno - SDA model je odavno jedini model.
Nego, da ova seoska varalica barem zuci kao "dedo iz mahale", kako ti rece, pa hajde... ali ono, i nakon 57 godina provedenih u Sarajevu (hajde, eto, uzecemo 53... olaksavajuca okolnost - cetiri godine provedene u podrumu, dakle - ISPOD Sarajeva), zvuci kao da se s ovim gradom u putu nije srelo.
- harunn
#214 Re: BAKIRE ODLAZI
NAJPOPULARNIJA BAKIROVA IZJAVA:
-
Aspekt
#215 Re: BAKIRE ODLAZI
to sam se uvijek pitao . Uopste nema cuveni karakteristicni i posebni sarajevski akcent . Povrh svega nije elokventatan , nema vokabular , muci se da sastavi tri rijeci kao da je prezivio mozdani udar . Recenice su mu kratke skrte , nema u njima slike obrazovanog i nacitanog covjeka . Ne poznaje gramatiku , cak ni padeze . Poslije onog sastanka u Pragu kaze ,, evo ...-------razgovarali ,,,----smmoooo 15 sataChisum wrote:To je SDA vec odavno uvela kao standard... sto si veci papak i sto ti je vokabular blizi onom piljarskom, to je jaca fotelja.Styling wrote:Bakir je nepismen, neelkoventan, vokabular mu je na razini prosjecnog mahalskog dede.
U stopu ih prate i ostale stranke, naravno - SDA model je odavno jedini model.
Nego, da ova seoska varalica barem zuci kao "dedo iz mahale", kako ti rece, pa hajde... ali ono, i nakon 57 godina provedenih u Sarajevu (hajde, eto, uzecemo 53... olaksavajuca okolnost - cetiri godine provedene u podrumu, dakle - ISPOD Sarajeva), zvuci kao da se s ovim gradom u putu nije srelo.
-
Aspekt
#216 Re: BAKIRE ODLAZI
Bakir Lopuzabegovic zvani Trezor
od ponedjeljka pravna drzava , od ponedjeljka posao, plate , cjelovita BiH .Od danas znamo kako nam se zove drzava . Od danas znamo gdje su joj granice . Od danas znamo da je neko poginuo za ovu drzavu . Od danas znamo da imamo narod . Od danas znamo da narod ima zeludac . Od danas vise ne krademo . Od danas ne lazemo vise tako mi musafa ....
Samo ne znam da li je dobio od Dodika i Covica dozvolu da uopce spominje ime Bosna i Hercegovina . To cetnici zabranjuju svojim koalicionim partnerima iz SDA .
Danas podvlačimo crtu. Moramo prepoznati stanje u kojem se nalazimo i odrediti put. Ne damo BiH! Nema cijepanja Bosne i Hercegovine, nema federalizacija, novih entiteta i podjela - izjavio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na ceremoniji polaganja cvijeća na Šehidsko mezarje Kovači, u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.
Samo ne znam da li je dobio od Dodika i Covica dozvolu da uopce spominje ime Bosna i Hercegovina . To cetnici zabranjuju svojim koalicionim partnerima iz SDA .
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#217 Re: BAKIRE ODLAZI
burger_pasa wrote:RADONCICU ODLAZI... ministar sigurnosti koji neradi nista... samo se sprda i pravi koalicije kako da podjeli zemlju za Covicem i Dodikom... Kako je on zaradio pola miijarde maraka od 95-te pa naovamo... Zasto je dozvolio da njegov poslovni prijatelj Keljemendi pobjegne iz BiH i zasto nikad nije trazio da bude izrucen Bosni...
A ako cemo o Bakiru, to je jedan od rijetkih politacara koji se bori za narod. Jedan je od rijetkih koji radi i na ekonomiji i stabilnosti drzave i pravima boraca i generalno na pravdi u BiH. Dok njegov kolega Komsis za osam godina sjedanja u fotelji, samo se slikavao ispod slike mrtvog bravara.
JoseMujica wrote:tako je Pasha i dodaj da je upravo Neonko stvorio Tornjaka, svoga brata, sve dok se ne zavadiše oko placa na Marindvoru
-
oakville
#218 Re: BAKIRE ODLAZI
E sad smo podvukli crtu i od danas više ništa neće biti isto. Dakle dva entiteta i BD i 1000000 hiljada milijardi ministarstva, ali je bitno da se očuvao "suverenitet i teritorijalni integritet) (tačnije zastava ispred UN-a i linije na geografskoj karti). I nisu šehidi ginuli džaba - očuvali smo sve nove tržne crte i očistili prostor za gradnju novih, a elektroprivreda i telekom su suvereni, nedjeljivi i samo našiAspekt wrote:Bakir Lopuzabegovic zvani Trezor
Danas podvlačimo crtu. Moramo prepoznati stanje u kojem se nalazimo i odrediti put. Ne damo BiH! Nema cijepanja Bosne i Hercegovine, nema federalizacija, novih entiteta i podjela - izjavio je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović na ceremoniji polaganja cvijeća na Šehidsko mezarje Kovači, u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti BiH.![]()
od ponedjeljka pravna drzava , od ponedjeljka posao, plate , cjelovita BiH .Od danas znamo kako nam se zove drzava . Od danas znamo gdje su joj granice . Od danas znamo da je neko poginuo za ovu drzavu . Od danas znamo da imamo narod . Od danas znamo da narod ima zeludac . Od danas vise ne krademo . Od danas ne lazemo vise tako mi musafa ....
- Joe McCarthy
#219 Re: BAKIRE ODLAZI
Nije mi jasno zašto da niko od pola miliona gladnih ljudi, niko nije ubrzao njegov (ili bilo koje druge SD-A/P ekipe) odlazak sa nekim osrednjim kalibrom umjesto da preseravaju po nekim plenumima i nekim protestima?
Sad je samo pitanje vremena kad će neki pačenik kojem je uzeto 20 godina života, njegova djeca gladuju, i kome bi bila zadnja pomisao bila da se spali kao oni jadnici kojima su izrodi iz supe SD-ova sjebali za sav život postati proaktivniji. Prediđam kroz nekih pet godina da će neko da uzme svoj, posudi, ukrade neki uređaj osvete i na nekom javnijem mjestu uđe u povijest kao balkanski Jack Ruby ili John Wilkes Booth.
Znam da je ovo pitanje vremena kad će se dogoditi, samo mi nije jasno zašto se do sad nije dogodilo. A bolje je pitanje kakve bi posljedice bile na političku scenu u BiH?
Disclaimer za moderator tim, SIPU i ostalu sigurnosnu aparaturu: Nije da podržavam ili pozivam bilo kakvo nasilje kao sredstvo za promjenu vlade (čak naprotiv), već samo postavljam hipotetičko pitanje.
Sad je samo pitanje vremena kad će neki pačenik kojem je uzeto 20 godina života, njegova djeca gladuju, i kome bi bila zadnja pomisao bila da se spali kao oni jadnici kojima su izrodi iz supe SD-ova sjebali za sav život postati proaktivniji. Prediđam kroz nekih pet godina da će neko da uzme svoj, posudi, ukrade neki uređaj osvete i na nekom javnijem mjestu uđe u povijest kao balkanski Jack Ruby ili John Wilkes Booth.
Znam da je ovo pitanje vremena kad će se dogoditi, samo mi nije jasno zašto se do sad nije dogodilo. A bolje je pitanje kakve bi posljedice bile na političku scenu u BiH?
Disclaimer za moderator tim, SIPU i ostalu sigurnosnu aparaturu: Nije da podržavam ili pozivam bilo kakvo nasilje kao sredstvo za promjenu vlade (čak naprotiv), već samo postavljam hipotetičko pitanje.
-
Googlerica
#220 Re: BAKIRE ODLAZI
alija i tito nisu ni trebali ici van na lijecenje,jer su obojica imali "dijagnoze" za tabutakamen spoticanja wrote:realno ovo sto su mu radili u zagrebu moglo bi napraviti pola forumasha samo da im se jednom pokaze...tako da prica o nemogucnosti izvodjenja zahvata ovde pada u vodu...ali zato druge price itekako drze vodu...VjecitiStudent wrote:Čak mu se i babo koji mi, forum mi je svjedok nikada drag nije bio, do kraja liječio u Sarajevu.
i tu je razlika izmdju njega i rahmetli Alije...Aliju su pored svih mana i promashaja voljeli i postovali...
ovaj telac i pored podjeljenjih krava,koza i kokoshki ne smije na stol pod noz ni u bolnici koju vodi njegova hanuma...
a bakira je operisao hrvat koji radi operacije u germaniji ,kazu,bakir platio operaciju iz svog dzepa
- Joe McCarthy
#221 Re: BAKIRE ODLAZI
Googlerica wrote:alija i tito nisu ni trebali ici van na lijecenje,jer su obojica imali "dijagnoze" za tabutakamen spoticanja wrote:realno ovo sto su mu radili u zagrebu moglo bi napraviti pola forumasha samo da im se jednom pokaze...tako da prica o nemogucnosti izvodjenja zahvata ovde pada u vodu...ali zato druge price itekako drze vodu...VjecitiStudent wrote:Čak mu se i babo koji mi, forum mi je svjedok nikada drag nije bio, do kraja liječio u Sarajevu.
i tu je razlika izmdju njega i rahmetli Alije...Aliju su pored svih mana i promashaja voljeli i postovali...
ovaj telac i pored podjeljenjih krava,koza i kokoshki ne smije na stol pod noz ni u bolnici koju vodi njegova hanuma...
a bakira je operisao hrvat koji radi operacije u germaniji ,kazu,bakir platio operaciju iz svog dzepa
- Styling
#222 Re: BAKIRE ODLAZI
Tito nije išao vani, njemu su svjetski stručnjaci dolazili na noge. Ipak je Tile za sve njih gigant.Joe McCarthy wrote:Googlerica wrote:alija i tito nisu ni trebali ici van na lijecenje,jer su obojica imali "dijagnoze" za tabutakamen spoticanja wrote: realno ovo sto su mu radili u zagrebu moglo bi napraviti pola forumasha samo da im se jednom pokaze...tako da prica o nemogucnosti izvodjenja zahvata ovde pada u vodu...ali zato druge price itekako drze vodu...
-
Aspekt
#223 Re: BAKIRE ODLAZI
Googlerica wrote:alija i tito nisu ni trebali ici van na lijecenje,jer su obojica imali "dijagnoze" za tabutakamen spoticanja wrote:realno ovo sto su mu radili u zagrebu moglo bi napraviti pola forumasha samo da im se jednom pokaze...tako da prica o nemogucnosti izvodjenja zahvata ovde pada u vodu...ali zato druge price itekako drze vodu...VjecitiStudent wrote:Čak mu se i babo koji mi, forum mi je svjedok nikada drag nije bio, do kraja liječio u Sarajevu.
a bakira je operisao hrvat koji radi operacije u germaniji ,kazu,abakir platio operaciju iz svog dzep
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#224 Re: BAKIRE ODLAZI
sinoc sanjam umro Bakir
valjda mu nisam produzila zivot
- Sarkazam
#225 Re: BAKIRE ODLAZI
Nasmija me do suzaplain vanilla wrote:sinoc sanjam umro Bakir![]()