Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
- djeco rucak je gotov
#201 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Jesu li bezveze ili nisu znace oni,vremenom,polako,samo je cinjenica da evo mnogi na tom mjestu nesto i nisu profitirali cim su se tako smjenjivali(ako pricamo o parkusi,krasu,sad aidi)...
Eto doso je i taj cuveni mekdonalds, kad god prođem navece zjapi prazan...
-
detroit-mercy
#202 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Pa sta te brigadjeco rucak je gotov wrote:Jesu li bezveze ili nisu znace oni,vremenom,polako,samo je cinjenica da evo mnogi na tom mjestu nesto i nisu profitirali cim su se tako smjenjivali(ako pricamo o parkusi,krasu,sad aidi)...
- djeco rucak je gotov
#203 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Ma nije me briga nek rade sta hoce ja sam samo rekao da nikad za kolac nebi dao vise od 3km jer mi ni jedan vise ne vrijedi.Ko misli drugacije nek placa 105km sto se mene tice.
-
detroit-mercy
#204 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Koliko das za pivu u kafani.djeco rucak je gotov wrote:Ma nije me briga nek rade sta hoce ja sam samo rekao da nikad za kolac nebi dao vise od 3km jer mi ni jedan vise ne vrijedi.Ko misli drugacije nek placa 105km sto se mene tice.
- djeco rucak je gotov
#205 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Ne konzumiran alkoholna sredstva a za sokove dajem do 3km isto,plafon. 
-
Eek-A-Mouse
#206 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Ja to malo na drugi nacin gledam.Nikada u zivotu nisam uskratio sebi nesto.ako mi se probava nesto onda cu to i uraditi.A ako mi se svidi onda me mores ogulit ko bika 
-
detroit-mercy
#207 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Eto vidis, realno taj sok kosta u vrh glave .5km ali ti dajes 3km za njega jer u tvojim ocima ima neku vrijednost, odnosno spreman si da platis 3km za casu sokadjeco rucak je gotov wrote:Ne konzumiran alkoholna sredstva a za sokove dajem do 3km isto,plafon.
- djeco rucak je gotov
#208 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Pa jarane ja ako znam da taj sok vrijedi u prodavnici marka nije me niko j...,sve da izlazi pamela anderson cenera da ga placam
Mozda jesam blesav ali toliko ne.
Mozda jesam blesav ali toliko ne.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#209 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
De ba sad malo odvadi.Better Man wrote: Kolači u Torte i To jesu skupi, ali razlog je taj što vlasnik za pravljenje istih koristi najvalitetnije materijale. Moja šefica na poslu je veliki ljubitelj i poznavatelj kolača i dovoljno joj je da proba (bez da zna sastojke koji su korišteni za pravljenje) i reći će vam da li su korištena jaja i koliko istih i druge sastojke i sam kvalitet kolača. Ona je imala priliku da sjedi s gazdom Torte i to i on joj je ispričao kako radi i kako koristi isključivo najbolje materijale i zato su kolači skupi. Dok joj je sve to objašnjavao častio je raznim svojim kolačima, tj. nudio da da degustira.
Ja apsolutno isti cheesecake kuci napravim za 15 maraka koji oni prodaju za 60. Mozda da zlato u listicima stavljaju na njega pa bi toliko kostao, naglasak na mozda.
-
paladinka
#210 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Tacno takoladyblue18 wrote:De ba sad malo odvadi.Better Man wrote: Kolači u Torte i To jesu skupi, ali razlog je taj što vlasnik za pravljenje istih koristi najvalitetnije materijale. Moja šefica na poslu je veliki ljubitelj i poznavatelj kolača i dovoljno joj je da proba (bez da zna sastojke koji su korišteni za pravljenje) i reći će vam da li su korištena jaja i koliko istih i druge sastojke i sam kvalitet kolača. Ona je imala priliku da sjedi s gazdom Torte i to i on joj je ispričao kako radi i kako koristi isključivo najbolje materijale i zato su kolači skupi. Dok joj je sve to objašnjavao častio je raznim svojim kolačima, tj. nudio da da degustira.
Ja apsolutno isti cheesecake kuci napravim za 15 maraka koji oni prodaju za 60. Mozda da zlato u listicima stavljaju na njega pa bi toliko kostao, naglasak na mozda.
- insomnia78
#211 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Vala basEek-A-Mouse wrote:a sto vama predstavlja problem da neko kolac plati i 12 maraka ako mu je cejf da ga plati?
Kad bi tako "baco" na papir ni jedna roba ni usluga ne vrijedi onoliko koliko se placa
-
detroit-mercy
#212 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Jesi li citala kada sam pisao da je u resaurantskoj industrij taj omjer otprilike 1:4, sto si eto i ti zorno prikazala 4x15=60ladyblue18 wrote:De ba sad malo odvadi.Better Man wrote: Kolači u Torte i To jesu skupi, ali razlog je taj što vlasnik za pravljenje istih koristi najvalitetnije materijale. Moja šefica na poslu je veliki ljubitelj i poznavatelj kolača i dovoljno joj je da proba (bez da zna sastojke koji su korišteni za pravljenje) i reći će vam da li su korištena jaja i koliko istih i druge sastojke i sam kvalitet kolača. Ona je imala priliku da sjedi s gazdom Torte i to i on joj je ispričao kako radi i kako koristi isključivo najbolje materijale i zato su kolači skupi. Dok joj je sve to objašnjavao častio je raznim svojim kolačima, tj. nudio da da degustira.
- djeco rucak je gotov
#213 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Sve se to moze poplacat ako ne i bolje da se ide na nizu cijenu s tim da se vise proda kolicinski ali kod nas na taj fol radi samo izgleda onaj u2 picerija,prije je bio i onaj ago dok se nisu pokvarili.Valjda je ljudima mrsko puno radit pa ono hajd polako nek je manje posla nafatacemo levate.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#214 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Jes, sve se ja slazem sa tobom nego moradoh reagovati na suplju o degustaciji, kvalitetu, i tako to, jos samo da je spomenuo kako koristi jaja iz slobodnog uzgoja i organski sir.detroit-mercy wrote: Jesi li citala kada sam pisao da je u resaurantskoj industrij taj omjer otprilike 1:4, sto si eto i ti zorno prikazala 4x15=60. Ovih ostalih 45 kermi dio ide na zakup, poreze, plate, inventar, amortizacija, komunalije, prirezi, razrezi i dr. Sad ne vjerujem da on ide ispod 20% profit margin. Sto mu dodje nekih 12km na cheesecake-u
.
-
The 51st State
#215 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
jos da pravi sir stavljajudjeco rucak je gotov wrote:Sve se to moze poplacat ako ne i bolje da se ide na nizu cijenu s tim da se vise proda kolicinski ali kod nas na taj fol radi samo izgleda onaj u2 picerija,prije je bio i onaj ago dok se nisu pokvarili.Valjda je ljudima mrsko puno radit pa ono hajd polako nek je manje posla nafatacemo levate.
- djeco rucak je gotov
#216 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
U pocetku su bili odlicni,sjecam se da sam svaki drugi treci dan iso,raje kamara,dok nisu poceli fuserit i sto kazes stavljat sir jel biljni neki sta li...nasa posla klasicna...nije cudo sto tapkamo u mjestu godinama.
- navedeni
#217 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Zato u Pirpa kebab ubija, skuplji nego u Berlinu, a čekaš ga ko diplomu od gużve, 24 sata
- Šveđanin
#218 Re: Odg: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Gdje se nalazi to?navedeni wrote:Zato u Pirpa kebab ubija, skuplji nego u Berlinu, a čekaš ga ko diplomu od gużve, 24 sata
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
- Better Man
#219 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Ono što sam htio reći je da će neko da bi napravio tortu za istu upotrijebiti 10 jaja, a neko samo 2 jaja, neko će koristiti pravu čokoladu, a, drugi u prahu, neko će koristiti mlijeko u pravljenju npr. sladoleda, a drugi vodu. Glede Aide može on u ne znam lskvim specijalnim posudama ili šta ja već znam transportovati kolače to nije to, jer on nije napravljen na licu mjesta i nije svjež. Nije problem kad kolač prenoći jednu noć ako je dobro smješten u frižideru. Problem je kad je napravljen ko zna kad i prodaje ti se kao kupcu.ladyblue18 wrote:Jes, sve se ja slazem sa tobom nego moradoh reagovati na suplju o degustaciji, kvalitetu, i tako to, jos samo da je spomenuo kako koristi jaja iz slobodnog uzgoja i organski sir.detroit-mercy wrote: Jesi li citala kada sam pisao da je u resaurantskoj industrij taj omjer otprilike 1:4, sto si eto i ti zorno prikazala 4x15=60. Ovih ostalih 45 kermi dio ide na zakup, poreze, plate, inventar, amortizacija, komunalije, prirezi, razrezi i dr. Sad ne vjerujem da on ide ispod 20% profit margin. Sto mu dodje nekih 12km na cheesecake-u
.
- Troll_Happens
#220 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Kakvi ljudi takva i usluga. Dok se narod nebuni znaci da im ta usluga odgovara i nek ih vuku i dalje za usi i pare uzimaju. Papci koji nisu izasli iz ferhadije neznaju kako je vani pa kontaju da je ovo new york i vrhunac i da nemoze bolje.Shon Phon wrote:Nisam pobornik ni Vatre, Torte i to, i slicnih mjesta, ali uvijek odem da probam, da vidim sta se nudi, kakva je usluga i slicno. Sinoc sam otisao na kafu u Aidu i prvi utisak je grozan. Vlasnici kod nas moraju shvatiti da i ovdje ima ljudi koji putuju, koji su vidjeli nesto u zivotu i koji ocekuju da za svoje novce dobiju uslugu, posebno ako se radi o "beckoj", "elitnoj" ili "kakogod hoce da zovu" svoje kafane, restorane ili lokale.
Dakle, utisci od sinoc. Sjeli smo u bastu navecer, nakon sto je kisa padala, niko se nije udostojio da prebrise stol koji je bio mokar. Takav je ostao sve vrijeme, odnosno na kraju se sam osusio. Konobarica koja radi u "beckoj" kafani, ne poznaje osnove kulture, naslanja se ljudima na stol kad uzima narudzbu, dodiruje ih... Istina je, da je ostala na cjedilu, jer je sama morala raditi u basti, pa su gosti cekali i po 15 minuta, glasno negodujuci. Umjesto kafe sa mlijekom, dobio sam obicnu kafu, koju je konobarica isprosipala i po tacni i po stolu, te je takvu ostavila na stolu, a kao donijet ce mi mlijeko. Nazalost, to ne ide tako u "beckoj" kafani. Vraceno je nazad, logicno...
Ljudima koji su sjedili stol pored donesen je caj, samo solja, bez tanjirica, bez tacne, bez icega.... Izgovor je bio da nema tacni. Pa kako je to moguce, otvorio si kafanu / slasticarnu, a nemas tacne i tanjirice?! Stvarno se covjek sinoc mogao naslusati svakakvih komentara.
Narucili smo i jedan mus, ali moram priznati da je onaj koji sam jeo u avionu Turkish airlinesa za klasu ukusniji
Jos jedan minus je da u WC-u nema nikakvog papira, nedopustivo.
Vjerovatno je toga bilo jos za tih nekih pola sata dok smo sjedili, i definitivno im ostaje puno posla da to dovedu na neki nivo, ako je vec to cilj. Cijene ocekivano, kafe od 2 do 4, savijace 3-4, kolaci 4-5, kisela 3...
Pitam se sta ce biti kad u grad dodju kfc i burgerking. Cujem u hr cijene zara pravo kod nas nece uspjeti ni otvoriti jer za nas dzep je 4 km za hamburger jako puno.
- strong69
#221 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Znam da Metropolis koristi svjeze mlijeko u izradi svojih kolaca. Valjaju li im kolaci nemam pojma. Nisam odavno sjeo tamo.
Kome to predstavlja problem? Meni je drago ako je tako jer to valjda neko mora da napravi i posluzi i da za to dobije platu. Samo me nerviraju s pricom o svojim sirovinama. Kao da je sve uzgojeno organski i ljekovito je. Pricamo o jajima, brasnu, maslacu, seceru... Nije torta lijek jebem mu misa. To je obmanjivanje kupaca. Makar ja ne volim da me obmanjuju.insomnia78 wrote:Vala basEek-A-Mouse wrote:a sto vama predstavlja problem da neko kolac plati i 12 maraka ako mu je cejf da ga plati?
Kad bi tako "baco" na papir ni jedna roba ni usluga ne vrijedi onoliko koliko se placa
- ultima_palabra
#222 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Ako ću već otići na kolač, što je par puta godišnje... radije ću dati 4-5 KM u Torte i to ili Metropolisu koji drže neki standard, nego 2 KM za neki sumnjivi boem ili šampitu.
I ne radi se tu o FB ili Instagramu, nego o cijenjenju sebe, svog zdravlja, vremena i društva s kojim si.
I ne radi se tu o FB ili Instagramu, nego o cijenjenju sebe, svog zdravlja, vremena i društva s kojim si.
-
Eek-A-Mouse
#223 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Samo jos fali da neko kaze bolji kolaci u pekari
- OptimusPrime
#224 Re: Bečka slastičarna „Aida“ otvara filijalu u Sarajevu
Bolji kolaci u pekariEek-A-Mouse wrote:Samo jos fali da neko kaze bolji kolaci u pekari
-
Eek-A-Mouse