EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Koje mjesto će reprezentacija BiH zauzeti u kvalifikacionoj grupi za Euro 2016.?

Prvo
47
14%
Drugo
99
30%
Treće
118
36%
Četvrto ili manje
62
19%

Total votes: 326

phillie

#201 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by phillie »

Izvlacenje proslo na obostrano zadovoljstvo. Zadovoljni su i oni koji ocekuju rezultat, pa ako Susic ostane kao selektor, trebala nam je laksa grupa, a zadovoljni su i oni koji su trazili "jace" reprezentacije (eto Belgije, pa i Velsa) pa da "vidimo gdje smo".

Realno, plasman ne bi trebao doci u pitanje. A sta kaze Susic: "Sve do izvlačenja ekipa iz drugog šešira bilo je dobro, ali kada smo dobili Belgiju malo smo se razočarali. " hahahaha pa jbg, Safete, moramo se malo i namuciti :D
denimb

#202 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by denimb »

Ne znam, Izrael i Wels su nezgodne ekipe...Izrael je jedno vrijeme imao solidnu ekipu, ne znam kakvi su sada ali biti ce nezgodno gostovanje.
Wels ima par kvalitetnih igraca, znaju odigrati utakmicu da svakog protivnika zaboli glava...a opet znaju se i raspasti pa da ih cijeli ciklus nema nigdje.
O Belgiji ne treba puno ni pricati, ako ih dobijemo kuci ja zadovoljan.

Sve u svemu, moze se doci do prva dva mjesta...ni baraz u najgorem slucaju nije los, jer bi tu lahko moglo biti svakakve buranije.

P.S. Nesto mi ovo sve podaleko za navijace, osim Brisela...vjerujem da ce tamo da gori :D
shake69

#203 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by shake69 »

Jos samo Andora da kaze da je grupa odlicna i da racunaju na prolaz jer nas niko od drugih ne drzi ni za suhu sljivu haman. Odlicna startna pozicija kad nas vec toliko ponizavaju Izraelci i ostali.
Mislim da ce i 22 boda biti dovoljno jer racunam na kiks s Belgijom i vjerovatno Izraelom a s Velsom bi i bod u Cardiffu bio dovoljan.
Last edited by shake69 on 23/02/2014 19:20, edited 1 time in total.
insaneinthebrain

#204 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by insaneinthebrain »

insaneinthebrain wrote:svi selektori na izvlacenju samo naseg susica ni na mapi. valjda nije stigao na voz za nicu :-)
:izet: samo kad nam jednom jave izgubili smo vam i selektora negdje u guzvi
Selektor Safet Sušić izgubio prtljag i zakasnio na žrijeb

http://www.klix.ba/sport/nogomet/selekt ... /140223059
Nuken

#205 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by Nuken »

Oj Safete Sajo Sarajlijo
Gdje si bolan kofere izgubio?
Safete dilbere
Bez kofera se ne mereeeeeee

Džeko,Pjanić,Hulk,Begović...Pametnom dosta :izet:
channel10

#206 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by channel10 »

insaneinthebrain wrote:
insaneinthebrain wrote:svi selektori na izvlacenju samo naseg susica ni na mapi. valjda nije stigao na voz za nicu :-)
:izet: samo kad nam jednom jave izgubili smo vam i selektora negdje u guzvi
Selektor Safet Sušić izgubio prtljag i zakasnio na žrijeb

http://www.klix.ba/sport/nogomet/selekt ... /140223059
Ne bi ni to bilo lose :D
cyprus

#207 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by cyprus »

palermo wrote:
cyprus wrote:Nisam zadovoljan... Loše smo prošli sa drugim i četvrtim potom (kojeg sam se najviše pribojavo)... Belgiju ne treba komentarisati, a Vels ako proigra itekako može biti zajeban... Istina, treći, peti i šesti pot su OK... Konačno Kipar :mrgreen:

Realno, kontam da bi samo grupa H bila teža po nas (Hrvatska, Norveška, Bugarska) od ove, ali ne smijemo se žalit... Nosioci smo, valjda ćemo uhvatiti prva dva mjesta... Ispod trećeg ne bi trebali bit sigurno...

PS Joj foruma :-) :-)
Kakav bolan, Vels, oni mogu proigrati u jednoj utakmici, u više jok, osim toga Bale i Ramsey sigurno pola utakmica neće igrati ta zar ne vidiš da su uvijek povrijeđeni. Nisu oni Džeko :D

Samo su Estonija i Latvija bile lakše iz četvrtog pota.
Ja pak mislim da je Vels bio najteži iz 4. pota :mrgreen: Da ostavimo po strani Balea i Ramseya koji su svjetske klase, tu ima još dosta igrača iz Swansea, West Hama, Liverpoola, WBA-a, Celtica itd. Ekipa koja ima takav sastav se jednostavno ne smije potcijenit... Mislim da Vels ima daleko više potencijala nego što je dosad pokazivao... Još sinoć napisah da ih smatram za možda i najveću misteriju u svijetu fudbala... Ja se nadam da neće baš sad proigrat...
IcedMFEarth

#208 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by IcedMFEarth »

Bit ću razočaran ako ne budu karikature na račun bejlovih ušiju i felainijeve frizure :D
Ajatolah_

#209 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by Ajatolah_ »

OK grupa, ali za mene ipak jača od očekivanog s obzirom na prvi šešir.

Belgija je, realno, favorit grupe. Ipak možemo gledati njihovo izvlačenje s malo vedrije strane - zamislite samo da smo mi drugi šešir a oni nositelji, i izvlačenje Belgije će vam zvučati skroz povoljno. :oops: Druga opcija vam je da zamislite da ih i nema u grupi, jer dalje ide jedna ekipa više. :lol:
Sad ozbiljno, koliko god bili kvalitetni, ipak to nije tim nivoa Španije, Njemačke, a sigurno su nam i lakši protivnik od Portugala. Dodatna olakšavajuća okolnost je da ćemo veliku podršku sa tribina u obje utakmice. Tu je i taj psihološki efekt, jer nemaju baš toliki ugled da se našim igračima odsijeku noge kad izađu pred njih. Malo je nezgodno što ćemo tri dana prije domaće imati vrlo teško gostovanje Velsu. Dobra stvar s njima je da njihovo prisustvo nam neće dopustiti da se previše opustimo protiv drugih nezgodnih protivnika.
Prognoza: osvojen jedan, a uz dobru atmosferu i formu zašto ne i tri boda.

Vels... pomalo se pribojavam ove ekipe, za mene su naš najveći rival u borbi za drugo mjesto. U njihovoj ekipi su Ramsey i Bale, a ni ostatak nije za bacit', dosta ih igra u Premiershipu i većina bi bez problema bi bila ozbiljna konkurencija i u našoj ekipi. Tim gore što nam odbrana nije baš jača strana, ali ako ništa, očekujem dvije zabavne utakmice s dosta golova. Zanimljiv je podatak da im je procijenjena vrijednost na Transfermarktu veća od naše, jes' doduše da najviše od toga otpada na ovu dvojicu ali eto, ipak... Igrali su prethodne kvalifikacije u grupi s Belgijom, izgubili kući 0:2, u gostima 1:1. Uglavnom, igraju ispod svojih mogućnosti, i nadam se da ih neće sad naglo pročepiti, ali da mogu biti zeznuti - definitivno.
Prognoza: sve je moguće, ali s obzirom da redovno podbacuju u kvalifikacijama, bit ću i sad optimističan i predvidjeti 4 ili 6 bodova.
Kipar je ekipa slična Grčkoj. Već šest utakmica nisu postigli gola, ali malo ih i primaju. Većina ih igra u domaćoj ligi. Nemaju kvalitet, ali su relativno uigrani jer u ekipi imaju više igrača koji igraju u istim klubovima .Trebalo bi biti OK protiv njih, ali ne bih volio s njima igrati odlučujuću utakmicu - definitivno su dosta tvrđi i teži za probiti od Litvanaca, a i znaju se nabrijati. Zato mi se ne sviđa što s njima i otvaramo i zatvaramo ciklus.
Prognoza: Vjerovatno 6 bodova - pobjede bez primljenog gola, ali i ne više od dva postignuta. Ostavljam i manju mogućnost da jedna završi 0:0.
Izrael... da sad ne ponavljam, slična situacija kao s Kiprom, uglavnom igrači iz domaće lige, znaju se nabrijati. S tim da su ipak za jednu klasu bolji od njih, i igraju nešto otvorenije. I s obzirom da dolaze iz trećeg šešira, odlično smo prošli s njima. Nadam se da neće biti puno antisemitizma na tribinama. :skoljka:
Prognoza: 4 ili 6 bodova.

Ukupna prognoza:
1. Belgija
2. BiH
3. Vels
4. Izrael
5. Kipar
6. Andora

Zaključak: očekujem da kvalifikacije budu uspješne, ali uz jedan ili dva kiksa.

I tako... :D
rajv0sa

#210 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by rajv0sa »

Strašni vels od ovih odrona primi 6 golova, btw okosnica tima championship.
Mustang1

#211 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by Mustang1 »

Vi ste svjesni da nije problem Wels nego Bale protiv nase odbrane ? Negdje sam procitao da ne igra na strani gdje je Vrsajevic .. Pa eto kad jednom vidi da mozte lagano pobjeci normalno da ce uvijek preko njega ici i tu smo najebali .. Onaj prco iz Slovacke nam je valjao tu stranu a da Bale ne valja

Samo molit Boga da Safet ne doceka ovo !
insaneinthebrain

#212 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

:izet:

svi u napad

#213 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by svi u napad »

Dobra grupa. Mislim da cemo biti drugi. Iako je Wels bolja ekipa mi cemo izgubiti od Izraela u gostima a ne od njih. Najsmjesniji (pored klixa/foruma koji padne cim 20 ljudi se prijavi) su mi susjedi Hrvati koji opet placu kako smo mi opet dobili laku grupu. Kad oni igraju sa Welsom i Belgijom to su svjetske ekipe a kad ih mi dobijemo onda su to levati, Tako je bilo i sa Grckom. Mislim da bi Begic trebao novcano kazniti nadobudnog, nekulturnog i neobrazovanog selektora Susica posto isti ne obavlja posao za koji je placen. Selektorov posao nije samo vodjenje utakmica, te gledanje PSG i svog bratica. On prezentuje i nasu zemlju (kakva je takva je, mi je volimo i zelimo joj sve najbolje) na ovakvim i slicnim skupovima sto bi neko iz Saveza trebao ovoj neotesanoj spodobi objasniti. Bilo mi je drago kad je postao selektor a sad se nadam de ce poslije Brazila napustiti repku jer ona nije njegova niti bilo cija prcija. Naprijed BiH.
IcedMFEarth

#214 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by IcedMFEarth »

A to bi nam novi selektor rodio desnog beka ? :D
It_is_a_Leclerc

#215 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by It_is_a_Leclerc »

Ja sam mislio da će standardni forumski žalopojci udariti lelek na "super-jaku", "ultra-moćnu", "nevjerovatno snažnu" Belgiju. Kad, ne lezi vraže, evo nam je Wels najveći konkurent za drugo mjesto (prvo, logično, ne možemo osvojiti jer igramo protiv evropske Argentine). Da li se radi o Welsu kojeg smo, s istim tim Baleom, nabili 2-0, elegantno i bez srkleta, i kojeg blagopočivajuća reprezentacija Srbije, bez ikakvog motiva, razgazi sa petardom razlike ?!

Ok, imaju Ramseya i Balea...I ?! Kad bi jedan igrač mogao igrati, Šveđani bi davno bili prvaci svijeta, Kolumbijci bi se igrali sa protivnicima.

Moj komentar na ždrijeb je da je odličan ! Teško smo mogli bolje.
Ljudi, Grčka i Slovačka u grupi se dešava jednom u 10 ždrijebanja. To je "božija ruka", i teško da će nam se ikad ponoviti. Mi moramo naučiti igrati sa velikima, sa nama ravnima, ako hoćemo da u budućnosti budemo respektabilan protivnik. Evo, u ovoj grupi imamo Andoru,Vels, Izrael i Kipar koje, ruku na srce, trebamo i hoćemo, uz Božiju pomoć, dobiti sa hendikepom +3. Jedini s kim ćemo se pomučiti su Belgijanci.

P.S. Zbog Sušića nam se djeca smiju !
Herr Flick

#216 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by Herr Flick »

Sasvim pristojna grupa,solidna :D :D :D
Bosanski_kralj

#217 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by Bosanski_kralj »

belgiju dobijamo oba puta. 8-)

Jedino ćemo protiv Izraela u gostima kiksati. ;-)
Šibicar

#218 Re: EURO 2016: Izvlačenje grupa 23. februar

Post by Šibicar »

Vels djeluje zastrašujuće samo zbog toga što za njih nastupa Bejl,inače su,kao i glavna im reprezentacija na ostrvu,rinaka na kvadrat.Kakve im je statistika u prošlim kvalifikacijama?!Mislim da ih je i raštimana Srbija dobila u obje tekme,a čisto sumnjam da su i Makedonce dobili.
insaneinthebrain

#219 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

FORMA NAŠIH PROTIVNIKA U GRUPI ZADNJE DVIJE GODINE

Belgija
Image

Izrael
Image

Wales
Image

Cipar
Image

Andora
Image
north

#220 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by north »

Mi vazda moglo je ovo, moglo je ono...da su umjesto Belgije i Izraela došli Mađarska i Estonija mogli bi bez pet standardnih prvotimaca izboriti direktan plasman..ovako Belgija jebena do zla boga, bio bih prezadovoljan kad bi sa njima igrali 3 za 3 boda, i onda u dvoboju sa Walesom i Izraelom osigurati plasman...Kipar će nekome čvaknuti bod-dva, valjda to nećemo biti mi...da drugoplasirani igra baraž kao do sada bio bih jako zabrinut, ovako drugo mjesto vrlo izvjesno, a može se naravno i prvo ganjati...

Ima još do septembra vremena ,valjda će tada biti i novih lica, a osim Rahimića valjda se niko bitan neće prije toga oprostiti... pa da još jači uđemo u nove kvalifikacije...
IcedMFEarth

#221 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by IcedMFEarth »

Trebalo bi početi tražiti koji štoperski par nam je najbolji, jer 2016 Spaha puni 36.
Mislim na štoperski par bez Spahe :D
Logovan

#222 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by Logovan »

Jebem ti forum glupi, pa ne mogu post napisati. :twisted: :twisted: Raspad sistema. Koliko me samo nervira forum, postalo mi je mrsko postove pisati.

Belgija - najjača reprezentacija u grupi. Sa njima ćemo se boriti za prvo mjesto. Oni su u prednosti ali ne u velikoj, mi imamo dobre šanse da završimo prvi.
Vels - oduzmi im Bale i oni su u rangu Malte. :skoljka: Da njega nema, raja se uopšte ne bi njih plašila.
Izrael - reprezentacija treća po jačini u našoj grupi. Mogli bi oni vrlo lako pobijediti i nas i Belgiju.
Kipar - ove bi trebali pobijediti u obje utakmice. Ne bi trebali predstavljati neki veći problem.
Andora - pošamarat ćemo ih oba puta sa po 3, 4:0 ili više.

Može ovako:
1. Belgija
2. BiH
3.Izrael
4. Vels
5. Kipar
6. Andora
:bih:
The BEN10

#223 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by The BEN10 »

Logovan wrote:Belgija - najjača reprezentacija u grupi. Sa njima ćemo se boriti za prvo mjesto. Oni su u prednosti ali ne u velikoj, mi imamo dobre šanse da završimo prvi.
Vels - oduzmi im Bale i oni su u rangu Malte. Da njega nema, raja se uopšte ne bi njih plašila.
Izrael - reprezentacija treća po jačini u našoj grupi. Mogli bi oni vrlo lako pobijediti i nas i Belgiju.
Kipar - ove bi trebali pobijediti u obje utakmice. Ne bi trebali predstavljati neki veći problem.

Može ovako:
1. Belgija
2. BiH
Slažem se sa svim, osim sa konstatacijom o Walesu. Ima tu pored Balea i Ramsey i još dobrih igrača sa Otoka. Mislim da se prema prve 3-4 reprezentacije NIKAKO, al baš NIKAKO I NIKADA, ne smije reći - lahko ćemo. Pa čak i da ne igraju sa jednim ili dva standardna igrača....
Isto tako, mislim da bi Izrael mogao biti nezgodan, naročito gostovanje - u ovim kval. Portugal je jedva došao do pobjede tamo, ako se ne varam pred kraj utakmice su dali go.
salle_eh1986

#224 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by salle_eh1986 »

Portugal oba puta remizirao sa Izraelom.
Jednom 3-3 a jednom 1-1. Mesčini da je u Portugalu bilo ovo sa više golova.
AmiĐa_Idriz

#225 Re: EURO 2016: Kvalifikacije / Grupa B (BiH)

Post by AmiĐa_Idriz »

Na prvi pogleda lagana grupa,al kad se ovako malo udubiš biće dosta borbe,više duplo nego kvalifikacije za SP...sreća pa j ovaj novi format takmičenja...Wales i Izrael će biti kao Slovačka u zadnjim kvalifikacijama,al' opet,mi idemo na EP garant :bih:
Locked