Mijesaju se pojmovi omrazen i iritantan.Na dnevnoj bazi imam milion iritantnih likova,iritantan mi je Enis Beslagic jer iskace iz pastete sto bi se reklo,ali omrazenost je ipak nesto drugo.To trebas zasluziti svojim postupcima.
1.Ubjedljivo na broju 1.Samo u Bosni i Hercegovini moguc scenario,nakon propale kosarkaske karijere skoro 10 godina vedriti i oblaciti u KK Bosna i oko reprezentacije i nakon spadanja na grane na kojima smo danas vratiti se u taj isti savez.O KK Bosna da i ne pricamo.U sve ljetopise propasti tog nekadasnjeg evropskog sampiona ce uci i ime ovog meni najljigavijeg covjeka u gradu Sarajevu.Poloziti oko 10 ispita u 10 dana na fakultetu za sport,ekspresno biti lansiran u SDA,a nakon propalih planova o vodjenju opstine lamentirati o javnim preduzecima,ekonomskim planovima i stanju gradjana u Skupstini Kantona i jos postati bitan politicki faktor na lokalnoj politickoj sceni.
Gradnja vile na Poljinama moguca i ostvariva dok kazes keks,mozda je imao trogodisnji ugovor sa Chicago Bullsima a da ne znamo.
2.Volio bih samo kada bi se jednoga dana ispitalo porijeklo svih ulaganja u propalu karijeru ovog umjetnika koji koliko ja znam u gradu Sarajevu nikada nije odrzao neki samostalni koncert za svoje fanove.Znaci,odakle su isle pare za sve one njegove kindjurijade,videospotove,luksuzni stil zivota itd.Sa tim koga ljubi andjeo sa greskom nemam problem,da li ima curu ili momka,ali mi je odvratan do zadnje mjere jer dok se zajebavao izmedju ostalog po Italiji i trosio lovu koju mnogi ovdasnji ljudi koji ne mogu uvezati radni staz i uplatiti svoje doprinose mogu vidjeti samo na televiziji regularno mu je na nivou Kantona islo penziono kao slobodnom umjetniku.
Zaimovu ulogu u ratu postujem ali i on mi je odvratan sa onim o 4 infarkta ili klinicke smrti svoje zene,pa je ekspresno zavrsila u nekom nadzornom odboru,a drugog sina zvali iz telekoma,ravno sa biroa.
3.Izdajnik socijaldemokratije,izdajnik drzave Bosne i Hercegovine.Najveci egoista i narcis kojega sam u zivotu vidio,prodao apsolutno sve sto je mogao za svoj interes.
Covjek koji je ucinio da jedna SDA izgleda poput svedske demokratije u odnosu na njegovu stranku.Izgradio drzavu za rodjaka do krajnje mjere,ponistio izbornu volju citavog jednog naroda,otjerao iz SDP-a ko god nije mislio kao on,razvlacio pamet 3 godine oko svih nivoa vlasti u drzavi da vise i ne zna sa kim hoce a sa kim nece itd itd.
Kada jednog dana ode iz politike mada ne vjerujem da ce to ikada uraditi volio bih da stampa fotoleksikon svih destinacija na planeti Zemlji na kojima je bio tokom politiske karijere preko poreza i dazbina gradjana ove zemlje bio i da stampa prirucnik o tome kako vratiti kredit od 800 000 KM od profesorske plate buduci da je sam rekao da nikada nije zivio od politike.