Pročitaj temu od početka, naći ćeš odgovorsandra01 wrote:Moze li mi neko reci koja je procedura da vratim svoje djevojacko prezime iako sam na papirima udata?
Morala sam sve svoje dokumente prevesti na njegovo prezime.Iz meni jako bitnih razloga hocu da vratim svoje djevojacko prezime moze li me neko uputiti koji je najbrzi put da se to uradi.Radi se o kantonu Sarajevo.
Razvod braka
Moderator: _BataZiv_0809
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#201 Re: Razvod braka
-
Sarajlija33
#202 Re: Razvod braka
Soc rad nista nece uraditi, da vidis svoje dijete, mozes pokusati i zaliti se tamo, al ako ti zena neda da vidis svoje dijete, samo preko suda ces dobiti neko pravo. Soc rad u Sarajevu barem meni nije pomogao, i nakon sto sam slao pisma preko advokata.
Sta se tice razvoda, zakon se mijenja. Predaj slobodno zahtjev za razvod, nece ti ga odbiti i ako je dijete mladje od tri godine.
Glavu gore, razest ces se, al ako ti neda da vidis dijete,samo ga trazi preko suda, soc rad nece nista uciniti
Gesendet von meinem iPhone mit Tapatalk
Sta se tice razvoda, zakon se mijenja. Predaj slobodno zahtjev za razvod, nece ti ga odbiti i ako je dijete mladje od tri godine.
Glavu gore, razest ces se, al ako ti neda da vidis dijete,samo ga trazi preko suda, soc rad nece nista uciniti
- muminovic
#203 Re: Razvod braka
Nikad zakon nije ni ogranicavao zeni da se razvede, bez obzira sto je njihovo dijete mlade od 3 godineSarajlija33 wrote:Soc rad nista nece uraditi, da vidis svoje dijete, mozes pokusati i zaliti se tamo, al ako ti zena neda da vidis svoje dijete, samo preko suda ces dobiti neko pravo. Soc rad u Sarajevu barem meni nije pomogao, i nakon sto sam slao pisma preko advokata.
-
kakavdanakneiskustvu
#204 Re: Razvod braka
muminovic wrote:Nikad zakon nije ni ogranicavao zeni da se razvede, bez obzira sto je njihovo dijete mlade od 3 godineSarajlija33 wrote:Soc rad nista nece uraditi, da vidis svoje dijete, mozes pokusati i zaliti se tamo, al ako ti zena neda da vidis svoje dijete, samo preko suda ces dobiti neko pravo. Soc rad u Sarajevu barem meni nije pomogao, i nakon sto sam slao pisma preko advokata.
ograničava ocu djeteta,nakaradan zakon
- muminovic
#205 Re: Razvod braka
kakavdanakneiskustvu wrote:Ocu, da, ali jos samo par dana do usvajanja izmjena PF FBiH, a onda ce biti izjednacneo.muminovic wrote:Nikad zakon nije ni ogranicavao zeni da se razvede, bez obzira sto je njihovo dijete mlade od 3 godineSarajlija33 wrote:Soc rad nista nece uraditi, da vidis svoje dijete, mozes pokusati i zaliti se tamo, al ako ti zena neda da vidis svoje dijete, samo preko suda ces dobiti neko pravo. Soc rad u Sarajevu barem meni nije pomogao, i nakon sto sam slao pisma preko advokata.
-
kakavdanakneiskustvu
#206 Re: Razvod braka
[/quote]muminovic wrote:Ocu, da, ali jos samo par dana do usvajanja izmjena PF FBiH, a onda ce biti izjednacneo.muminovic wrote:Nikad zakon nije ni ogranicavao zeni da se razvede, bez obzira sto je njihovo dijete mlade od 3 godineSarajlija33 wrote:Soc rad nista nece uraditi, da vidis svoje dijete, mozes pokusati i zaliti se tamo, al ako ti zena neda da vidis svoje dijete, samo preko suda ces dobiti neko pravo. Soc rad u Sarajevu barem meni nije pomogao, i nakon sto sam slao pisma preko advokata.
to ti ozbiljno?
- muminovic
#207 Re: Razvod braka
Djelujem li kao neozbiljan ?
PRIJEDLOG ZA DONOŠENJE ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PORODIČNOG ZAKONA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE PO HITNOM POSTUPKU
Porodičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“ broj: 35/05 i 41/05 ),
član 43. briše se.
PRIJEDLOG ZA DONOŠENJE ZAKONA O IZMJENAMA I DOPUNAMA PORODIČNOG ZAKONA FEDERACIJE BOSNE I HERCEGOVINE PO HITNOM POSTUPKU
Porodičnom zakonu Federacije Bosne i Hercegovine („Službene novine Federacije BiH“ broj: 35/05 i 41/05 ),
član 43. briše se.
-
kakavdanakneiskustvu
#208 Re: Razvod braka
muminovic wrote:Djelujem li kao neozbiljan ?
član 43. briše se.
vidio sam to na netu ali kako znaš da bi to moglo biti za par dana?
- muminovic
#209 Re: Razvod braka
Zato sto ide po hitnom postupku, a traje vec 2 mjeseca, tako da je krajnje vrijeme, u pitanju su dani, ili sedmice.kakavdanakneiskustvu wrote:muminovic wrote:Djelujem li kao neozbiljan ?
član 43. briše se.
-
kakavdanakneiskustvu
#210 Re: Razvod braka
muminovic wrote:Zato sto ide po hitnom postupku, a traje vec 2 mjeseca, tako da je krajnje vrijeme, u pitanju su dani, ili sedmice.kakavdanakneiskustvu wrote:muminovic wrote:Djelujem li kao neozbiljan ?
član 43. briše se.
hvala,ajd javi ovdje na temi ili na pp kad čuješ da je zakon usvojen?
-
Sarajlija33
#212 Re: Razvod braka
Cekat ces dok bude rociste, sto moze na kantonalnom sudu trajati mjesecima. Barem u sarajevu je tako.
-
kakavdanakneiskustvu
#213 Re: Razvod braka
Sarajlija33 wrote:Cekat ces dok bude rociste, sto moze na kantonalnom sudu trajati mjesecima. Barem u sarajevu je tako.
čudno mi da ide na kantonalni sud
-
Sarajlija33
#214 Re: Razvod braka
Izvini, na opcinski naravno.
-
kakavdanakneiskustvu
#215 Re: Razvod braka
muminovic wrote:Hocu, vazi.
ništa novo?
- muminovic
#216 Re: Razvod braka
Usvojen, evo ima vec na netu ukucaj
Porodicni zakon FBiH iz 2014
Kad nadjes direktan link, postavi ga ovdje, da i drugi imaju mogucnost da ga vide.
Ako ne nadjes reci da ti ja dam link
Kad nadjes direktan link, postavi ga ovdje, da i drugi imaju mogucnost da ga vide.
-
kakavdanakneiskustvu
#217 Re: Razvod braka
muminovic wrote:Usvojen, evo ima vec na netu ukucaj
ajd daj mi link molim te
- muminovic
#218 Re: Razvod braka
Evo prečišćen tekst porodicnog zakona FBiH sa izmjenama iz 2014 ne znam kad ga prije napravise.
- muminovic
#220 Re: Razvod braka
Kako vidim gore u preciscenom tekstu stoji da je ZAKON o izmjenama i dopunama Porodičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, «Službene novine Federacije BiH», broj 31/14 /23.4.2014./prolazna wrote:Kad stupa na snagu taj zakon?
Znaci rok je obicno 8 dana od dana objavljivanja.
Tako da je vec stupio na snagu.
-
kakavdanakneiskustvu
#221 Re: Razvod braka
muminovic wrote:Kako vidim gore u preciscenom tekstu stoji da je ZAKON o izmjenama i dopunama Porodičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, «Službene novine Federacije BiH», broj 31/14 /23.4.2014./prolazna wrote:Kad stupa na snagu taj zakon?
ispravi me ako griješim,sad i muževi mogu podnijeti zahtjev za razvod braka?
- muminovic
#222 Re: Razvod braka
Pogledaj clan 43 - obrisan je.kakavdanakneiskustvu wrote:muminovic wrote:Kako vidim gore u preciscenom tekstu stoji da je ZAKON o izmjenama i dopunama Porodičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, «Službene novine Federacije BiH», broj 31/14 /23.4.2014./prolazna wrote:Kad stupa na snagu taj zakon?
Dakle sada i muz moze podnijeti tuzbu za razvod braka bez obzira ako je zena trudna ili je dijete do 3 godine zivota, sto prije nije moglo.
-
kakavdanakneiskustvu
#223 Re: Razvod braka
Pogledaj clan 43 - obrisan je.muminovic wrote:muminovic wrote:Kako vidim gore u preciscenom tekstu stoji da je ZAKON o izmjenama i dopunama Porodičnog zakona Federacije Bosne i Hercegovine, «Službene novine Federacije BiH», broj 31/14 /23.4.2014./prolazna wrote:Kad stupa na snagu taj zakon?
Dakle sada i muz moze podnijeti tuzbu za razvod braka bez obzira ako je zena trudna ili je dijete do 3 godine zivota, sto prije nije moglo.[/quote]
vidim da je obrisan,ajd ok,hvala na infu
- muminovic
#224 Re: Razvod braka
nema na cemu, da me nisi pitao, ne bih ni ja jos znao jos 
-
kakavdanakneiskustvu
#225 Re: Razvod braka
da li bi ovaj prečišćeni tekst trebao biti objavljen u službenim novinama ili negdje slično,da kad odem u centar za soc. rad ne kažu mi da ja nemam pravo na tužbu?