Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post Reply
Krushna mrva

#201 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

hizo ramidovic wrote:
Krushna mrva wrote:
hizo ramidovic wrote:e znam ko si ti i ne zanima me.
kad je u pitanju komunikacija, obicno istu prilagodjavam sagovorniku, u cilju razumijevanja...
znaci ne sjecas se da si dobio ban kad si psovao kao posljednji klosar i to dok s tobom nisam ni inicirao komunikaciju? :mrgreen:
Blago tebi, samo vidis, da bi te drugi razumjeli moras sam sebi da rasclanis stvari. Fali ti karika u lancu.
to sto ne znam ko si ti i sto me to ne zanima ne znaci da se ne sjecam, samo kazem da sam tada komunikaciju prilagodio tebi i slicnim, pa sam neke stvari morao nazvati pravim imenom...
Bar pamcenje funkcionise, kad je vec logika zaribala.
<Sto se bolan upustas o rasspravu ikako?
hizo ramidovic

#202 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

Krushna mrva wrote: Bar pamcenje funkcionise, kad je vec logika zaribala.
pamcenej sluzi, bogu hvala, a bogme i logika.
prebacivanje rasprave na osobni nivo dokaz je mentalne ogranicenosti, pa ti sad vidi...
Krushna mrva

#203 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

hizo ramidovic wrote:
prebacivanje rasprave na osobni nivo dokaz je mentalne ogranicenosti, pa ti sad vidi...
hajde daj logicno-posljedicnu vezu tog dokaza.
hizo ramidovic

#204 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

Krushna mrva wrote:
hizo ramidovic wrote:
hajde daj logicno-posljedicnu vezu tog dokaza.
e jebi ga, sad si me bas neprijatno iznenadio, jerbo ti kao vrhunski logicar bi trebao znati da se elementarne stvari ne dokazuju...
Last edited by hizo ramidovic on 16/12/2013 16:28, edited 1 time in total.
Basvod

#205 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Basvod »

Krushna mrva wrote:Blago meni, jos kad bi znali da je to jedan jedini jezik.... gdje bi vam kraj bio.
Po zakonima ove drzave to nije tako.
A zakoni se moraju postovati dok se ne promjene.
Jedinstvo_Manchester

#206 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Jedinstvo_Manchester »

Ne znam da li je neko prije mozda mjesec dana na BHT1 gledao prilog o nekoj djeci iz Cazina koji usljed bijede u kojoj žive se ispisuju iz škole jer ne mogu roditelji da im omoguće školovanje. Elem i to su Bošnjačka djeca i o njima niko nikad ni riječ nije spomenuo jer oni nisu u stanju ni doći do Sarajeva da bi protestvovali jer im je uskraćeno pravo na bilo kakvo školovanje i valjda to nije problem jer u Cazin nije u RS pa nije problem ako su djeca nepismena jer je nepismenim najlakše manipulisati u budućnosti. Ovde se pravi problem što djeca imaju mogućnost da idu u školu al im se predmeti zovu redom: Srpski jezik, Istorija, Geografija, a ne Bosanski jezik, Historija, Zemljopis i eto nastavnici su im većinom Srbi. Moje je mišljenje da bi ova djeca koju sam naveo gore prije izabrala da uče pa i ove dole predmete samo da mogu ići u školu za razliku od "djece iz Konjević Polja".
Red Wolf

#207 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Red Wolf »

Jedinstvo_Manchester wrote:Ne znam da li je neko prije mozda mjesec dana na BHT1 gledao prilog o nekoj djeci iz Cazina koji usljed bijede u kojoj žive se ispisuju iz škole jer ne mogu roditelji da im omoguće školovanje. Elem i to su Bošnjačka djeca i o njima niko nikad ni riječ nije spomenuo jer oni nisu u stanju ni doći do Sarajeva da bi protestvovali jer im je uskraćeno pravo na bilo kakvo školovanje i valjda to nije problem jer u Cazin nije u RS pa nije problem ako su djeca nepismena jer je nepismenim najlakše manipulisati u budućnosti. Ovde se pravi problem što djeca imaju mogućnost da idu u školu al im se predmeti zovu redom: Srpski jezik, Istorija, Geografija, a ne Bosanski jezik, Historija, Zemljopis i eto nastavnici su im većinom Srbi. Moje je mišljenje da bi ova djeca koju sam naveo gore prije izabrala da uče pa i ove dole predmete samo da mogu ići u školu za razliku od "djece iz Konjević Polja".
tebi nije dobro,cuj konstatacije,srpski a ne Bosanski jezik,nebitno jelde,kad si tako merhametli i kosmopolita dodji u Sarajevo dobices duplu platu koju sad imas i ako je imas al ces klanjati svih pet vakata,jel moze,otvorena ponuda,kome ti prodajes ublehasku pricu,ti brines o bosnjackoj djeci
Corto Maltese

#208 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Corto Maltese »

Da ponovimo jedno od pitanja sa prethodnih stranica:
akcid wrote: Zanima me da li će iko pokrenuti krivičnu odgovornost protiv roditelja ove konjevićpoljske djece zbog njihovog izostanka iz obaveznog školovanja?

Da li će iko pokrenuti krivičnu odgovornost zbog svjesne manipulacije maloljetnom djecom radi ostvarenja svojih interesa i, očito - interesa političkih stranaka iz FBiH koje podudaraju interes sa bošnjačkim, zbog ugrožavanja zdravlja njihove djece boravkom pod šatorima u zimskim vremenskim uslovima?

Da li će neko pozvati socijalne ustanove, ili nedajbože - da li će neko od njihovih odgovornih rukovodilaca sam izdati nalog i poziv za razgovor s roditeljima te djece, možda ih oduzeti od staranja na određeno vrijeme, iz razloga navedenog u pitanju iznad?

Da li će inspekcija Općine Centar, inspekcija Kantona Sarajevo i MUP KS izdati prekršajne naloge protiv organizatora i svih učesnika ove "šatorijade" zbog javnog okupljanja bez najave, zbog uništenja zelene površine i ugrožavanja javnog saobraćaja?
radostan dan

#209 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by radostan dan »

neće, kao i u vezi protesta zbog jmbg.

pojela maca...
Skijaš

#210 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Skijaš »

Corto Maltese wrote:Da ponovimo jedno od pitanja sa prethodnih stranica:
akcid wrote: Zanima me da li će iko pokrenuti krivičnu odgovornost protiv roditelja ove konjevićpoljske djece zbog njihovog izostanka iz obaveznog školovanja?

Da li će iko pokrenuti krivičnu odgovornost zbog svjesne manipulacije maloljetnom djecom radi ostvarenja svojih interesa i, očito - interesa političkih stranaka iz FBiH koje podudaraju interes sa bošnjačkim, zbog ugrožavanja zdravlja njihove djece boravkom pod šatorima u zimskim vremenskim uslovima?

Da li će neko pozvati socijalne ustanove, ili nedajbože - da li će neko od njihovih odgovornih rukovodilaca sam izdati nalog i poziv za razgovor s roditeljima te djece, možda ih oduzeti od staranja na određeno vrijeme, iz razloga navedenog u pitanju iznad?

Da li će inspekcija Općine Centar, inspekcija Kantona Sarajevo i MUP KS izdati prekršajne naloge protiv organizatora i svih učesnika ove "šatorijade" zbog javnog okupljanja bez najave, zbog uništenja zelene površine i ugrožavanja javnog saobraćaja?
Neće niti treba, ovdje se radi o borbi za prava djece i onaj ko se brine za njih, treba da podrži njihove roditelje u borbi protiv diskriminacije.
Skijaš

#211 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Skijaš »

radostan dan wrote:neće, kao i u vezi protesta zbog jmbg.

pojela maca...
Ili mrze djecu ili moraju tolerisati velikosrpsko divljanje. Na to se ograničava taj tvoj pristup, podebljaćemo međuentitetsku liniju novim zakonom o JMBG a onaj ko se protivi i protestuje, mrzi djecu i treba odgovarati. Ili sada oko ovog, djeca u Konjević polju koja su isključivo Bošnjaci ima da uče srpski, samo od srpskog kadra i da nemaju pitke vode, a ako se neko protivi i djecu ne pošalje u školu, onda je li, mrzi djecu.
Krushna mrva

#212 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

hizo ramidovic wrote: e jebi ga, sad si me bas neprijatno iznenadio, jerbo ti kao vrhunski logicar bi trebao znati da se elementarne stvari ne dokazuju...
Premisa ti se uzjebala haveru, slabo si ti fundamente psolozio.
Krushna mrva

#213 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

Basvod wrote:
Krushna mrva wrote:Blago meni, jos kad bi znali da je to jedan jedini jezik.... gdje bi vam kraj bio.
Po zakonima ove drzave to nije tako.
A zakoni se moraju postovati dok se ne promjene.
Slazem se.
Krushna mrva

#214 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

Skijaš wrote: Neće niti treba, ovdje se radi o borbi za prava djece i onaj ko se brine za njih, treba da podrži njihove roditelje u borbi protiv diskriminacije.
Moze li iko objanosti gdje su definisana ta prava? Ja recimo mogu objanisti pravo na obrazovanje koje je uskraceno. Mogao bih cak i manipulaciju djecom dodirnuti, ali kako roditelje koji krse i zakon i moralne norme moze neko pri cistoj svijesti podrzavati, to niko ne moze objanisti. U tom smislu...o cemu ti pricas?
U biti ta magla koju prodajete je zalaganje za zakon dzungle, tj. bezakonje.
hizo ramidovic

#215 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

Krushna mrva wrote:
hizo ramidovic wrote: e jebi ga, sad si me bas neprijatno iznenadio, jerbo ti kao vrhunski logicar bi trebao znati da se elementarne stvari ne dokazuju...
lose, lose...
mozes ti to i bolje, pajdo
Krushna mrva

#216 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Krushna mrva »

hizo ramidovic wrote:
Krushna mrva wrote:
lose, lose...
mozes ti to i bolje, pajdo
znas ono kad nemas sta i onda kazes - nista. Kakav osjecaj je bio kod tebe ovom prilikom? :bih:
hizo ramidovic

#217 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

Krushna mrva wrote: znas ono kad nemas sta i onda kazes - nista.
Kakav osjecaj je bio kod tebe ovom prilikom? :bih:
duboko si me razocarao.
od tebe sam ocekivao nesto pametno, konkretno, umno...a ne suplju.
Havatar

#218 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Havatar »

Krushna mrva wrote:
Skijaš wrote: Neće niti treba, ovdje se radi o borbi za prava djece i onaj ko se brine za njih, treba da podrži njihove roditelje u borbi protiv diskriminacije.
Moze li iko objanosti gdje su definisana ta prava? Ja recimo mogu objanisti pravo na obrazovanje koje je uskraceno. Mogao bih cak i manipulaciju djecom dodirnuti, ali kako roditelje koji krse i zakon i moralne norme moze neko pri cistoj svijesti podrzavati, to niko ne moze objanisti. U tom smislu...o cemu ti pricas?
Borba protiv aparthejda i nastavka genocidne politike koju RS sprovodi preko svih svojih organa nikako ne mnoze da bude losa
niti u tome ima icega nemoralnog . Osudjivati takvu borbu vec jeste i nemoralno .
Skijaš

#219 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Skijaš »

Krushna mrva wrote:
Mandela, kojeg se evo tek ukopalo, je postao velik upravo zato što se nije mirio s nepravednim zakonima. Mislim, kako bi to izgledalo kada bi neko htio kazniti roditelja koji se opire očiglednoj diskriminaciji u Konjević Polju ? Uhapšeni ste jer odbijate da šaljete dijete u školu u koju mi odbijamo uvesti vodu, u kojoj će vaša djeca morati ućiti srpski jezik, i u kojoj iako su sva djeca Bošnjaci, mi nećemo zaposliti Bošnjaka kao redovnog nastavnika.
hizo ramidovic

#220 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

Skijaš wrote:
Mandela, kojeg se evo tek ukopalo, je postao velik upravo zato što se nije mirio s nepravednim zakonima. Mislim, kako bi to izgledalo kada bi neko htio kazniti roditelja koji se opire očiglednoj diskriminaciji u Konjević Polju ? Uhapšeni ste jer odbijate da šaljete dijete u školu u koju mi odbijamo uvesti vodu, u kojoj će vaša djeca morati ućiti srpski jezik, i u kojoj iako su sva djeca Bošnjaci, mi nećemo zaposliti Bošnjaka kao redovnog nastavnika.
ja sam sve ovo pokusao objasniti pojedincima na jednoj drugoj temi, ali njihov mozak to ne upija.
Basvod

#221 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Basvod »

Skijaš wrote:
Krushna mrva wrote:
Da ali Mandela nije bio nepravedan covjek. Dok su bosnjacki politicari nepravedni, u FBiH nisu zaposlili ni jednog nastavnika srpskog jezika a napadaju RS u kojoj se u 20 skola izucava bosanski jezik. Ako u RS vlada aparthejd, a vlada, kako cemo onda nazvati stanje u FBiH? Aparthejd na kvadrat.
Skijaš

#222 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Skijaš »

Basvod wrote:
Skijaš wrote:
Krushna mrva wrote: Moze li iko objanosti gdje su definisana ta prava? Ja recimo mogu objanisti pravo na obrazovanje koje je uskraceno. Mogao bih cak i manipulaciju djecom dodirnuti, ali kako roditelje koji krse i zakon i moralne norme moze neko pri cistoj svijesti podrzavati, to niko ne moze objanisti. U tom smislu...o cemu ti pricas?
Da ali Mandela nije bio nepravedan covjek. Dok su bosnjacki politicari nepravedni, u FBiH nisu zaposlili ni jednog nastavnika srpskog jezika a napadaju RS u kojoj se u 20 skola izucava bosanski jezik.
Ja apsolutno podržavam to da se roditelji srpske djece u FBiH, a iz sredina u kojim postoji diskriminacija, pridruže roditeljima iz Konjević Polja. Uvijek bude bolje samo ako se neko bori za bolje, neće ništa samo. Međutim, problem nastaje kada neko tu borbu za bolje predstavlja kao radikalizam i politizaciju, odnosno kada se poziva na to da ljudi klepe ušima i progutaju nepravdu koju im se čini.
hizo ramidovic

#223 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by hizo ramidovic »

Basvod wrote: Da ali Mandela nije bio nepravedan covjek. Dok su bosnjacki politicari nepravedni, u FBiH nisu zaposlili ni jednog nastavnika srpskog jezika a napadaju RS u kojoj se u 20 skola izucava bosanski jezik. Ako u RS vlada aparthejd, a vlada, kako cemo onda nazvati stanje u FBiH? Aparthejd na kvadrat.
a ovo je apsolutna laz, i to ne na kvadrat vec na desetu.
i onda se @skijas trudi da ovakvim padobrancima nesto objasni...
Basvod

#224 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Basvod »

Ne, ne trebaju klepiti usima. Zahtjevi roditelja iz Konjevic polja su 100% opravdani ali krivci nisu samo u RS negu i u FBiH... u redovima onih koji su potpisali nakaradni sporazum i sprovode jos gori aparthejd nad srpskom djecom u FBiH.
Nama treba novi sporazum i pristup u obrazovanju djece iz razlicitih naroda.
Basvod

#225 Re: Zasto nas nije briga za djecu Konjevic Polja?

Post by Basvod »

hizo ramidovic wrote:
Basvod wrote: Da ali Mandela nije bio nepravedan covjek. Dok su bosnjacki politicari nepravedni, u FBiH nisu zaposlili ni jednog nastavnika srpskog jezika a napadaju RS u kojoj se u 20 skola izucava bosanski jezik. Ako u RS vlada aparthejd, a vlada, kako cemo onda nazvati stanje u FBiH? Aparthejd na kvadrat.
a ovo je apsolutna laz, i to ne na kvadrat vec na desetu.
i onda se @skijas trudi da ovakvim padobrancima nesto objasni...
Ja sam taj podatak izguglao, ti ako imas drugi slobodno me poduci.
Post Reply