Luksuzni religijski objekti, fabrike u staro željezo

Post Reply
rekla-kazala

#201 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by rekla-kazala »

Havatar,..
da IZ ljudima uzima dva od tri zalogaja iz usta ti bi ih opet branio.
Kolika je članarina IZ za nezaposlenu osobu ?
Ista kao i za zaposlenu. Toliko o njihovom merhametluku a znamo i koliko košta ukop bez obzira na ekonomsku situaciju porodice koja treba to da plati.
IZ se ponaša isto kao i svaka druga vlast : " Use, nase i podase" !
Havatar

#202 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by Havatar »

madner wrote:Predlazes da drzava preusmjeri lovu koju daje vjerskim zajednicima u socijalne programe?
I vjeernici placaju poreze i oni od njihovih para zele da se daje novac vjerskim zajednicama. Ono sto ja predlazem je da drzava zajedno sa islamskom zajednicom kao partnerom napravi fabrike koje ce zaposliti ljude a da prihod od toga ide za programe koji pomazu socijalno najugrozenijim i tako da smanji i problem nezaposlenosti i problem onih koji su ugrozeni .
madner

#203 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by madner »

Havatar wrote:
madner wrote:Predlazes da drzava preusmjeri lovu koju daje vjerskim zajednicima u socijalne programe?
I vjeernici placaju poreze i oni od njihovih para zele da se daje novac vjerskim zajednicama. Ono sto ja predlazem je da drzava zajedno sa islamskom zajednicom kao partnerom napravi fabrike koje ce zaposliti ljude a da prihod od toga ide za programe koji pomazu socijalno najugrozenijim i tako da smanji i problem nezaposlenosti i problem onih koji su ugrozeni .
Predlazes da uvedemo vjerski porez, gdje ce se ljudi izjasniti za organizaciju kojoj taj porez treba da ide? Naravno ako hoce?
nosara

#204 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by nosara »

antidebil wrote:nedavno sam na netu cuo jednu pravo pametnu
j*** vas tito glupi

pa sta vi mislite gdje su otisli svi oni milioni dolara kolko je kostala, npr fahdova dzamija. otisli u u ruke bosanskim privrednicima. sve poslove su obavile domace firme. sto one nisu s tim parama otvorile radna mjesta. sto njih ne napadate. fahd je sa svojim parama bio uposlio ljude i uposljava i sad. 180.000 KM godisnje daje za odrzavanje. te pare opet ostaju nasoj privredi. gdje su otisle sve silne pare kojima je placena izgradnja vjerskih objekata. otisle su nasim privrednicima. sto ne kukate njima sto oni te pare ne uloze u tvornice i u radna mjesta, vjerske zajednice su ih vec jednom ulozile u radna mjesta

kukate sto je biblioteka otvorena WTF???? pa da nije biblioteka bilo ne bi nikad bilo ni tvornica. to jedno bez drugog ne ide.

duznost drzave i privrednika je da obezbjede pare za privredu a vjerskih sluzbenika da obezbjede pare za vjerske organizacije. to sto su u bosni privrednici i privatnici mahom nepismeni debili koji pojma nemaju o poslu i nisu u stanju zaradit ne znaci da vjerski luzbenici trebaju prestatvrit svoju duznost. to sto su oni haman uspjesniji u izvrsavanju svoje duznosti od nadriprivrednika znaci da njima treba cestitat a privrednicima porucit itoo ono sto sam ja vama porucio gore na pocetku posta ;)

valjate gluposti kad je u pitanju luksuz. nigdje vjerski objekti nisu skroz od mermera, osim fahdove koje su saudijci svojom parama platili. cak sta vise radi ustede se ceto i fuseri, nazalost :)
a sto se tice GH biblioteke, on je fakat objekat uradjen kako treba. sta su trebali to uradit. napravit stalu il neko ruglo nasred carsije?!? umjesto da im cestitate na dobro obavljenom poslu i na izgradjenom reprezentativnom objektu koji fakat uljepsava okolinu, vi nesto kukate. hajd mi Boga ti recite sta mislite kako je trebala izgledat biblioteka. mozda ko titin dom kulture sa drvenim klupama za djecu iz predskolskog i zovnut nekog molera da lupi neku bezveznu fasadu da se stidimo turista kako nismo u stanju jednu obicnu zgradu sredit

U OVOJ ZEMLJI GDJE CARUJE DIVLJA GRADNJA I GDJE MNOGI PRIVREDNICI TRUDE SE DA UNAKAZE LICA GRADOVA SVOJIM POSLOVNIM OBJEKTIMA, SVAKOME KO SE POTRUDI I URADI OBJEKAT KOJI JE ESTETSKI LIJEP I KOJI ULJEPSAVA SVOJ KOMSILUK PA MAKAR TO BILA I SAMO GARAZA IL NEKA KUCICA, TREBA MU CESTITAT I ZAHVALIT SE STO NE VRSI ARHITEKTONSKO ZAGADJIVANJE!!!!!

i jos jedna stvar. propadaju samo one tvornice koje nisu nikad ni radile kako treba. prije rata su zivile fino na grbaci drugih jer im je to bilo zakonsko pravo a i sad bi umjesto da se modernizuju, prije svega u svojim stavovima, mnogi bi samo da dolaze u krug firme, da nista ne rade, nista da poduzmu a da im dajemo plate i doprinose. sipak!!
:lol:

Ja tim mafijasima svakako cestitam... Rade odlican posao, tacno ono sto im je misija i zbog cega postoje kroz vijekove, u svakom sjebanom drustvu okrenutom naopacke... Svaka cast...
Havatar

#205 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by Havatar »

piplica666 wrote:
Skoro svi univerziteti u Evropi su nastali na osnovu prvo vjerskih fakulteta pa je to kasnije raslo i tu ne vidim nikakav problem niti su zbog toga manje obrazovne institucije. Meni je jasno da nekom smeta sto se ulaze u fakultete , univerzitete , biblioteke , medrese posto nikad nije usao ni u jednu od tih institucija ali da to prikazuje kao nekorisno , bespotrebno i da tu ne treba ulagati to ne mogu nikad da podrzim niti da dopustim iznosenje takvih gluposti posto je obrazovanje najvaznije za razvoj jedne drzave .
Nisam neobrazovan, oficijelno sam završio magisterij nauka ( i to po YUS standardu)! Znam vrijednost obrazovanja, ali se ovdje stvari pogrešno postavljaju.Zar je normalno da je vrjednija svjedodžba neke srednje religijske škole od naprimjer diplome mašinskog ili bilo kojeg fakulteta.Danas je tako, bolje zarađujuu religijski srednjoškolci od inženjera, jer inženjeri su na Biroima za nezaposlene a hodže i popovi svugdje rade od džamija i crkvi do škola i tako dalje i tako dalje.Zar samo treba da religijska struka radi i zarađuje a drugi neka propadaju na Biroima za nezapsolene.Sramota brate šta se radi, je li tako Bog uči?
Ja ne znam nijednog inzenjera koji lose zivi i takve oblasti su svugdje trazene posto vecina ljudi studira drustvene nauke dok kod tehnickih postoji manjak ljudi . Sto se tice vjerskih lica oni su prije rata bili sitemski obespravljeni i imali su los standard, gori od 90% ljudi . Nakon sto su otklonjene sistemske nepravilnosti oni mnogo bolje zive ali ni jedan hodza ne zivi bolje od inzenjera, artitekte , advokata, stomatologa a i vecina ljudi koji drze pekare ili frizerske salone zive bolje od hodza . Netacno je i da su ljudi koji rade kao hodze ili vjeroucitelji ljudi sa srednjom skolom posto je skoro deset godina na snazi odluka da za ta mjesta mogu da budu izabrani ljudi koji imaju makar fakultet tako da je to jos jedna tvrdnja koja je netacna u tvom postu.
mefistofilis

#206 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by mefistofilis »

ima ovdje i legitimnih argumenata koji idu u korist vjerskih objekata.. ali ja opet mislim da citava situacija nije logicna; na ulazu u Sarajevo 20 centimetara od autoputa je sagradena dzamija da je ne dao bog neko ne previdi.. fuj... zalazemo se za sekularnu drzavu a time jasno saljemo poruku svima koji ce tuda uci u Sarajevo. na ilidzi se unistava park da bi se pravila dzamija. kao da vec nema previse dzamija a premalo parkova za djecu i ima jos milion primjera al neka nama SDA i Bakira, ostat cemo mi s njima zauvijek da ne bude da smo prelivode
Helikopter

#207 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by Helikopter »

Kikibombona wrote:
Helikopter wrote:I sta bi sada trebala Islamska zajednica Bosnjaka Bosne i Hercegovine, Sandazka u Sbiji i Crnoj Gori, Kosova i Albanije itd da preuzima posao izabranih politicara i njihovih stranki a politicari da sjede festaju i hapaju lovu? Politicari su placeni izmedju ostalog da izmisijaju i proizvode razne fabrike i firme za zaposljavanje i razvoj, neka se za to preko Aambasada i Privredne komore i traze lobije po Arapskim, Turskim i Aziskim dzavama i partnerima i buducih kupaca Bosnjackih i Bosanskih proizvoda i usluga. To su vec Srbija i Hrvatska uradile i rade.
Od vjerskih zajednica se ocekuje da budu primjer drustvu u kojem egzistiraju. Ovaj zivot je kratak i proleti brzinom svjetlosti. Tako je kratak u odnosu na ono sto slijedi da je premalo vremena za cinjenje dobrih dijela.

Je li veci sevap sagraditi jednu dzamiju ili udomiti i zbrinuti jednu unesrecenu vjernicku porodicu?

Zar nije degutantno u vremenu bijede i siromastva praviti objekte koji vrijede milione?
Jesu li se ti novci mogli potrositi na bolji nacin?
Bosna i Hercegovina nije samo Vjerska drzava (kao danasnji Iran) pa da vjerska zajednica vodi drzavu i vjeru i politiku i drzavnu ekonomiju itd. BiH je sekularna drzava sto znaci da vjerska zajednica je 90% samostalna a mozda 10% u najopasnijim vremenima za njen narod i drzavu vezana za drzavnu politiku kao zadnji stub odbrane njenog naroda i drzave. Bitne su razlike izmedju Vjerske zajednice i drzavnih stranki i njihovih politicara. Vjerska zajednica u svom vecinskom djelu ne zivi na jaslima poreskih obveznika znaci firmi i zaposlenih gradjana nego zivi od Donacija i svojih vjerskih Aktiviteta. Za razliku od vjerske institucije drzavne politicke stranke i njihovi politicari zive 100% na jaslima poreskih obveznika i imaju od vecinskog djela stanovnistva mandat da upravljaju drzavom i ekonomijom na najbolji nacin i da vrse troskove iz Budzetskih sredstava na najbolji moguci nacin za stanovnistvo i drzavu u cjelini. Ovdje politicari iz Budzeta treba da izdvajaju nekoliko procenata za pomoc bolesnim, nezaposlenim i drugim socijalnim slucajevima a da im vjerska zajednica koliko je to u mogucnosti kompletira tu pomoc. Naravno da je prema svojim ekonomskim mogucnostima vjerska zajednica odgovorna prema bogu i ljudima i da bi trebala u isto vrijeme i graditi Dzamije (koliko je to potrebno) i pomagati bolesnim i socijalno ugrozenim. Medjutim nemoj zaboraviti da mnogi Donatori uslovljavaju svoje donacije pa vjerskoj zajednici u svojim ugovorima o investicijama kazu da taj donirani novac mora samo i jedino ici u izgradnju Dzamije a za donacije za bolesne i socijalno ugrozene naprave novi zahtjev za Donaciju i navedu da je to za kategoiju bolesne i socijalno ugrozene. Eto tako i gledaj da nemjesas kruske i jabuke odnosno Vjersku zajednicu i drzavne stranke i politicare gdje bi trebali svi zajedno raditi i odgovarati za svoj rad u svojim domenima.
Capsicum

#208 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by Capsicum »

Na pocetku si se ko i trudio da malo zamaskiras cijelu pricu slikama crkava :lol:
spreca

#209 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by spreca »

piplica666 wrote:Image

Image

Image

Image

Image
Ljepota
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#210 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by _BataZiv_0809 »

agnostic_front wrote:@nosara,

Dobro, zašto SFF ne riješi pitanje siromaštva, čini mi se da i oni imaju nešto od države (vidim da su im partneri razna ministarstva)?

Naravno, jesam protiv davanja para poreskih obveznika za vjerske institucije. Ali tek kad se prestane davati za kulturu i sport. Ovako, ko će da odredi kome je važnije vjera, kultura ili sport?

Međutim, te državne pare su mizerne, gledao sam budžete i kantona i opština, najviše se izdvaja za renoviranje porušenih džamija (a to se više smatra nekim historijskim naslijeđem, koje opet nekom smeta). Skoro sva imovina IZ-a je od vakufa. A još mnooooogo toga ima da se vrati, ono što su komunjare otele.

A to konkretno IZ nikako ne pomaže siromašne?
A kad Tasim Kučević da pare za vakuf, to je uredu? Kad daju za vakufe isti oni koji su opljačkali državu, ujeo vuk magarca. Ha ya. Naravno da neće davat' iz budžeta za vjerske institucije, valja djeci i kumovima plate isplaćivati. Bolje narodu govorit ko sagradi džamiju, sagradio je kuću u džennetu :D

I šta su to "komunjare" otele? Ko je sebi uzeo nacionaliziranu imovinu? Koliko se ja sjećam "komunjare" su privatno pretvorili u opštenarodno. A "nacionalni" lideri su opštenarodno rasprodali i pare u padže. Smiješni ste.
Helikopter

#211 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by Helikopter »

Image

Image

Image

Image
Izvini, mozes li navesti u kojem je mjestu ova lijepa Dzamija i kako se zove?
agnostic_front

#212 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by agnostic_front »

_BataZiv_0809 wrote:A kad Tasim Kučević da pare za vakuf, to je uredu? Kad daju za vakufe isti oni koji su opljačkali državu, ujeo vuk magarca. Ha ya. Naravno da neće davat' iz budžeta za vjerske institucije, valja djeci i kumovima plate isplaćivati. Bolje narodu govorit ko sagradi džamiju, sagradio je kuću u džennetu :D

I šta su to "komunjare" otele? Ko je sebi uzeo nacionaliziranu imovinu? Koliko se ja sjećam "komunjare" su privatno pretvorili u opštenarodno. A "nacionalni" lideri su opštenarodno rasprodali i pare u padže. Smiješni ste.
Aaa, dakle IZ je kriva što tužilaštva i sudovi ne rade svoj posao?

Pa šta je otimanje nego pretvaranje privatnog u opštenarodno?
Helikopter

#213 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by Helikopter »

piplica666 wrote:
Helikopter wrote:

Image

Image

Image

Image
Izvini, mozes li navesti u kojem je mjestu ova lijepa Dzamija i kako se zove?

Evo ti link, pa pročitaj sam:

http://gradskadzamija.blogger.ba/arhiva/2008/05
Hvala :D
theTruePath

#214 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by theTruePath »

Wow fakat prelijepa dzamija,drugacija ali opet sa stilom
antidebil

#215 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by antidebil »

nosara wrote:
antidebil wrote:nedavno sam na netu cuo jednu pravo pametnu
j*** vas tito glupi

pa sta vi mislite gdje su otisli svi oni milioni dolara kolko je kostala, npr fahdova dzamija. otisli u u ruke bosanskim privrednicima. sve poslove su obavile domace firme. sto one nisu s tim parama otvorile radna mjesta. sto njih ne napadate. fahd je sa svojim parama bio uposlio ljude i uposljava i sad. 180.000 KM godisnje daje za odrzavanje. te pare opet ostaju nasoj privredi. gdje su otisle sve silne pare kojima je placena izgradnja vjerskih objekata. otisle su nasim privrednicima. sto ne kukate njima sto oni te pare ne uloze u tvornice i u radna mjesta, vjerske zajednice su ih vec jednom ulozile u radna mjesta

kukate sto je biblioteka otvorena WTF???? pa da nije biblioteka bilo ne bi nikad bilo ni tvornica. to jedno bez drugog ne ide.

duznost drzave i privrednika je da obezbjede pare za privredu a vjerskih sluzbenika da obezbjede pare za vjerske organizacije. to sto su u bosni privrednici i privatnici mahom nepismeni debili koji pojma nemaju o poslu i nisu u stanju zaradit ne znaci da vjerski luzbenici trebaju prestatvrit svoju duznost. to sto su oni haman uspjesniji u izvrsavanju svoje duznosti od nadriprivrednika znaci da njima treba cestitat a privrednicima porucit itoo ono sto sam ja vama porucio gore na pocetku posta ;)

valjate gluposti kad je u pitanju luksuz. nigdje vjerski objekti nisu skroz od mermera, osim fahdove koje su saudijci svojom parama platili. cak sta vise radi ustede se ceto i fuseri, nazalost :)
a sto se tice GH biblioteke, on je fakat objekat uradjen kako treba. sta su trebali to uradit. napravit stalu il neko ruglo nasred carsije?!? umjesto da im cestitate na dobro obavljenom poslu i na izgradjenom reprezentativnom objektu koji fakat uljepsava okolinu, vi nesto kukate. hajd mi Boga ti recite sta mislite kako je trebala izgledat biblioteka. mozda ko titin dom kulture sa drvenim klupama za djecu iz predskolskog i zovnut nekog molera da lupi neku bezveznu fasadu da se stidimo turista kako nismo u stanju jednu obicnu zgradu sredit

U OVOJ ZEMLJI GDJE CARUJE DIVLJA GRADNJA I GDJE MNOGI PRIVREDNICI TRUDE SE DA UNAKAZE LICA GRADOVA SVOJIM POSLOVNIM OBJEKTIMA, SVAKOME KO SE POTRUDI I URADI OBJEKAT KOJI JE ESTETSKI LIJEP I KOJI ULJEPSAVA SVOJ KOMSILUK PA MAKAR TO BILA I SAMO GARAZA IL NEKA KUCICA, TREBA MU CESTITAT I ZAHVALIT SE STO NE VRSI ARHITEKTONSKO ZAGADJIVANJE!!!!!

i jos jedna stvar. propadaju samo one tvornice koje nisu nikad ni radile kako treba. prije rata su zivile fino na grbaci drugih jer im je to bilo zakonsko pravo a i sad bi umjesto da se modernizuju, prije svega u svojim stavovima, mnogi bi samo da dolaze u krug firme, da nista ne rade, nista da poduzmu a da im dajemo plate i doprinose. sipak!!
:lol:

Ja tim mafijasima svakako cestitam... Rade odlican posao, tacno ono sto im je misija i zbog cega postoje kroz vijekove, u svakom sjebanom drustvu okrenutom naopacke... Svaka cast...
pa problem vas komunista je uvjek bio sto ne podnosite neistomisljenike. ne znam kako svaki put infrakt ne dobijete kad neko nesto rekne a ne podrzava vase gluposti :p
theTruePath

#216 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by theTruePath »

Capsicum wrote:Na pocetku si se ko i trudio da malo zamaskiras cijelu pricu slikama crkava :lol:
:lol: :lol: :lol: :lol:
antidebil

#217 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by antidebil »

atorniji putnik wrote:ima ovdje i legitimnih argumenata koji idu u korist vjerskih objekata.. ali ja opet mislim da citava situacija nije logicna; na ulazu u Sarajevo 20 centimetara od autoputa je sagradena dzamija da je ne dao bog neko ne previdi.. fuj... zalazemo se za sekularnu drzavu a time jasno saljemo poruku svima koji ce tuda uci u Sarajevo. na ilidzi se unistava park da bi se pravila dzamija. kao da vec nema previse dzamija a premalo parkova za djecu i ima jos milion primjera al neka nama SDA i Bakira, ostat cemo mi s njima zauvijek da ne bude da smo prelivode
slazem se da je dzamija na stupu lose pozicionirana. al zato treba napast iste one debile koji su dopustili gradnju dzamije na tom mjestu i koji su dopustili gradnju tibre i okolnih nebodera koji su jos veci problem

a sto se tice ilidze, na ilidzi nema ni jedna dzamija pa kako ih onda moze bit dovoljno?!?!?
Helikopter

#218 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by Helikopter »

piplica666 wrote:Je li "dobri Bog" pomogao radnicima te propale firme u stečaju jer su eto davali "radi Boga" za džamiju? Naravno da nije, jer "Bog nema ništa stim", jer nisu oni pravili radno mjesto "Bogu" već hodži, muteveliji što uči ezan i čovjeku na održavanju i osiguranju džamije, a nekoliko hiljada radnika na ulicu, bez posla, bez egzistencije, bez plaća, fukare i proleteri.
Pa nije vjerska zajednica bila vlasnik te firme, nije vjerska zajednica ni registrovana kao Osiguravajuce drustvo. Za ovo sto pises prvo je odgovorno rukovodece drustvo firme koje je unistilo firmu, zatim iza njih je odgovrna BH politika odredjenih bosnjackih stranaka i njihovih politicara. Naravno da i vjerska zajednica cisto vjerski i moralno treba kompletirati (pored odgovornih u firmi i drzavnih institucija) pomoci ovim ljudima i njihovim porodicama ako je u ekonomskoj mogucnosti.
Last edited by Helikopter on 09/12/2013 14:30, edited 2 times in total.
theTruePath

#219 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by theTruePath »

agnostic_front wrote:
rekla-kazala wrote:To su nam Osmanlije ostavile u amanet.
Za 500 godina vladavine napraviše par mostova i stotine vjerskih objekata ( kao vlastite spomenike) i ništa drugo.
Austrougarska je za 30 godina izgradila 5 puta više.
Ovo je najjače. Pa više ljudi je bilo zaraženo sidom za vrijeme Jugoslavije nego za vrijeme Osmanlija. Više ih se drogiralo za vrijeme Jugoslavije nego za vrijeme Osmanlija.
Šta ti očekuješ da Osmanlije naprave, života ti tvoga? Industrijska revolucija u Britaniji započinje tek sredinom 18-og stoljeća. Dok se proširila, to je već 19. stoljeće, Osmansko Carstvo tada već opada.

Šta bi ti htio molim te? Da ti Osmanlije naprave U.S. Steel 1654. godine?
:thumbup:
Havatar

#220 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by Havatar »

antidebil wrote:
atorniji putnik wrote:ima ovdje i legitimnih argumenata koji idu u korist vjerskih objekata.. ali ja opet mislim da citava situacija nije logicna; na ulazu u Sarajevo 20 centimetara od autoputa je sagradena dzamija da je ne dao bog neko ne previdi.. fuj... zalazemo se za sekularnu drzavu a time jasno saljemo poruku svima koji ce tuda uci u Sarajevo. na ilidzi se unistava park da bi se pravila dzamija. kao da vec nema previse dzamija a premalo parkova za djecu i ima jos milion primjera al neka nama SDA i Bakira, ostat cemo mi s njima zauvijek da ne bude da smo prelivode
slazem se da je dzamija na stupu lose pozicionirana. al zato treba napast iste one debile koji su dopustili gradnju dzamije na tom mjestu i koji su dopustili gradnju tibre i okolnih nebodera koji su jos veci problem

a sto se tice ilidze, na ilidzi nema ni jedna dzamija pa kako ih onda moze bit dovoljno?!?!?
Pa nijedna je po njemu dovoljno
Last edited by Havatar on 09/12/2013 14:34, edited 2 times in total.
spreca

#221 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by spreca »

Jesu naporni sa uporedjivanjem vjerskih objekata sa propalim fabrikamafirmama...........pa daj jednom shvatite.......hodze i ostali vjerki sluzbenici,nisu ni ministri,ni predsjednici a nisu ni direktori propalih firmi......stojite malo na glavi da vam iz guzice dodje tamo gdje vam fali
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#222 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by _BataZiv_0809 »

agnostic_front wrote:
_BataZiv_0809 wrote:A kad Tasim Kučević da pare za vakuf, to je uredu? Kad daju za vakufe isti oni koji su opljačkali državu, ujeo vuk magarca. Ha ya. Naravno da neće davat' iz budžeta za vjerske institucije, valja djeci i kumovima plate isplaćivati. Bolje narodu govorit ko sagradi džamiju, sagradio je kuću u džennetu :D

Naravno "sve po zakonu" pa ti zagrabi ko đavolu i đakonu :D

Znači ukoliko je neko pravosnažno presuđen za kriminal , od njega se ne uzimaju sredstva za vakuf? Volio bih vidjeti taj član statuta, pravilnika ili bilo kojeg internog akta IZ. Pa bujrum, da vidimo...

Tasim Kučević je pravosnažno presuđen kriminalac baj d vej.

Znači kad se od pojedinih uzima da bi svi jednako imali to je otimanje. Kada se od svih uzima da bi pojedini imali to je demokratija? Lijepa logika.
Havatar

#223 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by Havatar »

_BataZiv_0809 wrote:
agnostic_front wrote:

Naravno "sve po zakonu" pa ti zagrabi ko đavolu i đakonu :D

Znači ukoliko je neko pravosnažno presuđen za kriminal , od njega se ne uzimaju sredstva za vakuf? Volio bih vidjeti taj član statuta, pravilnika ili bilo kojeg internog akta IZ. Pa bujrum, da vidimo...

Tasim Kučević je pravosnažno presuđen kriminalac baj d vej.

Znači kad se od pojedinih uzima da bi svi jednako imali to je otimanje. Kada se od svih uzima da bi pojedini imali to je demokratija? Lijepa logika.
Komunisti nisu uzimali da bi svi imali nego da bi imali oni koji su bili crvena burzoazija
spreca

#224 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by spreca »

piplica666 wrote:Je li "dobri Bog" pomogao radnicima te propale firme u stečaju jer su eto davali "radi Boga" za džamiju? Naravno da nije, jer "Bog nema ništa stim", jer nisu oni pravili radno mjesto "Bogu" već hodži, muteveliji što uči ezan i čovjeku na održavanju i osiguranju džamije, a nekoliko hiljada radnika na ulicu, bez posla, bez egzistencije, bez plaća, fukare i proleteri.
a ti jos manje..........kako ti se samo da.........ovakve stvari su 1000 puta vecc bile na ovom forumu.........idi bolan uradi sta korisno.........nemoj samo gledati sta ko ima i sta ko radi..........budi i sam koristan i dodji ovdje i reci ja sam danas uradio to i to....pa da te ovdje pred cijeli strojem pohvalimo
nosara

#225 Re: LUKSUZNI RELIGIJSKI OBJEKTI A FABRIKE U STARO ŽELJEZO

Post by nosara »

spreca wrote:Jesu naporni sa uporedjivanjem vjerskih objekata sa propalim fabrikamafirmama...........pa daj jednom shvatite.......hodze i ostali vjerki sluzbenici,nisu ni ministri,ni predsjednici a nisu ni direktori propalih firmi......stojite malo na glavi da vam iz guzice dodje tamo gdje vam fali
Oni samo koriste situaciju da se udebljaju... Nije bas moralno, ali je prirodno...
Post Reply