Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- DonVitoN
#201 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
@ Admire za to postoji jedna rijec "Amaterizam" .
-
lajkujMe
#202 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
Admir_1984 wrote:niti je safet, a mislim i velika vecina drugih selektora nisu sposobni da to urade, jednostavno za to treba struka i safet zajedno sa savezom trebaju raditi nešto po tom pitanju, unajmiti nekoga da napravi plan kondicionih priprema.DonVitoN wrote:Cak je jedan Ibricic korisniji od "paketa" iz Germanije, Tino-Hadzic.
Ja se bojim kako ce Safet odraditi tj. pripremiti igrace u onih 15 tak dana za SP.
Ono fazonu trckaranje krugova oko stadiona u Hrasnici![]()
Evo danas nije sposoban kao selektor da pripremi takticki ekipu koja dolazi "spremna" vecina ih iz lige petica, dakle u dobroj tjelesnoj spremi, protiv jednog Egipta.
Dok pred SP ce ih morati i fizicki pripremati.
Druge reprezentacije nabijaju nenormalnu fizicku spremu pred SP..
al meni još ne ide u glavu da je oficijalna vijest da ce se reprezentacija pripremati u sarajevu (ilidza-hrasnica) za SP, tj tu odraditi onaj najvažniji dio i onda ici u ameriku igrati utakmicepod broj jedan ovde nema adekvatnih uslova za to, pod broj dva ne valja sto ce igraci biti na udaru javnosti. kako sam skontao iz medija selektor eto nece da izolira igrace, da je njima ovde lijepo krasno
![]()
pa igrace svjetsko možda jednom u životu i frka je odvojiti ih od porodica na 10 dana, otici u neki kamp po austriji/svicarskoj gdje se klubovi pripremaju, odraditi bazicne pripreme i biti 100% spreman sto se toga tice za SP
rekao sam vec jednom da me ovo više brine od formacije i spiska igraca
Poptuno se slazem s tobom, repka ce nam se amaterski pripremati za svjetsko kao neki klubovi u kantonalnoj ligi malo oko terena 5 cucnjeva i hajmo na kafu. To se mora odraditi na vrhunskom nivou.
- IcedMFEarth
- JThomas
#204 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
ovdje će biti kondicione pripreme...Admir_1984 wrote:
niti je safet, a mislim i velika vecina drugih selektora nisu sposobni da to urade, jednostavno za to treba struka i safet zajedno sa savezom trebaju raditi nešto po tom pitanju, unajmiti nekoga da napravi plan kondicionih priprema.
al meni još ne ide u glavu da je oficijalna vijest da ce se reprezentacija pripremati u sarajevu (ilidza-hrasnica) za SP, tj tu odraditi onaj najvažniji dio i onda ici u ameriku igrati utakmicepod broj jedan ovde nema adekvatnih uslova za to, pod broj dva ne valja sto ce igraci biti na udaru javnosti. kako sam skontao iz medija selektor eto nece da izolira igrace, da je njima ovde lijepo krasno
![]()
pa igrace svjetsko možda jednom u životu i frka je odvojiti ih od porodica na 10 dana, otici u neki kamp po austriji/svicarskoj gdje se klubovi pripremaju, odraditi bazicne pripreme i biti 100% spreman sto se toga tice za SP
rekao sam vec jednom da me ovo više brine od formacije i spiska igraca

znam ja nas - jebo ti nas.
- Dino Djurbuzovic
#205 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
Armin Hodzic, Tomislav Tomic i Srdjan Stanic
- Droog
#206 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
Ne moze...Dino Djurbuzovic wrote:Armin Hodzic, Tomislav Tomic i Srdjan Stanic
Znas sto?
Zato sto igraju u prvaku BiH!
Da igraju u raspalom Ajduku...onda bi mogli.
PS: Znas sta je Svraka za Susica Jr.??? -Mesa Bazdarevic!
Bez zezancije...(mada ce se sad javiti il' pitari ili oni sto i ne znaju kako igraju momci) nisu losi.
Armin - Golovi govore za njega
Tomo - izmislio rijec "zadnji vezni" za sve koji su bili u uzem i sirem spisku za to mjesto (osim mozda Besica)
Srdjan - On je Zabaleta za onog Vrsajevica.Brzi je,sigurno i bar ima centarsut! A voli se i fudbalski "potuc' " na terenu!
- limeni
#207 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
hodzic moze kao 3. napadac koji se nece buniti sto sjedi na klupi, vrlo mlad i talentovan igrac..ovi ostali su smijesni, prvi izraelski ili bugarski klub ce razbiti stanice i tomice ove amaterske lige nije bitno igraju li za zelju, sarajevo ili siroki.Droog wrote:Ne moze...Dino Djurbuzovic wrote:Armin Hodzic, Tomislav Tomic i Srdjan Stanic![]()
Znas sto?
Da igraju u raspalom Ajduku...onda bi mogli.![]()
Bez zezancije...(mada ce se sad javiti il' pitari ili oni sto i ne znaju kako igraju momci) nisu losi.
Armin - Golovi govore za njegaPozvat' ce njega iduci ciklus ako ovako nastavi...
Tomo - izmislio rijec "zadnji vezni" za sve koji su bili u uzem i sirem spisku za to mjesto (osim mozda Besica)
Srdjan - On je Zabaleta za onog Vrsajevica.Brzi je,sigurno i bar ima centarsut! A voli se i fudbalski "potuc' " na terenu!
- Droog
#208 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
Ok, svako ima svoje misljenje. Izraelski klubovi su ipak svemir za nas...po pitanju para i svega drugog. Sto se tice bugarskih...mislim da grijesis...al' i mi (nasi klubovi) smo izbacivali jace od sebe...tako da to vjeruj sve zavisi od trenutnog stanja u klubu i sl.limeni wrote:hodzic moze kao 3. napadac koji se nece buniti sto sjedi na klupi, vrlo mlad i talentovan igrac..ovi ostali su smijesni, prvi izraelski ili bugarski klub ce razbiti stanice i tomice ove amaterske lige nije bitno igraju li za zelju, sarajevo ili siroki.Droog wrote:Ne moze...Dino Djurbuzovic wrote:Armin Hodzic, Tomislav Tomic i Srdjan Stanic![]()
Znas sto?
Armin - Golovi govore za njegaPozvat' ce njega iduci ciklus ako ovako nastavi...
Recimo taj Hajduk iz kojeg uzimamo reprezentativce (koji nisu cak ni kljucni igraci tog tima) je zijanio od gruzijskog Dila Gori prije manje od godine dana...jedva dobio makedonski Turnovo...Ja sam samo usporedjivao 2 igraca Zelje sa nekim koji su (samo Bog zna sto) dobijali pozive...
PS: Hhahahah sad gledam video klip Tomica protiv Vitorije Plzen...kad pise u naslovu videa: Video by Germania Sportagentur.
Znaci i Tomicu su oni menadzerska agencija...
Boga mi Tomic je zvjer i za SusicaJr. i za Hadzica...
- Dino Djurbuzovic
#209 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
nisi kompetentanlimeni wrote:hodzic moze kao 3. napadac koji se nece buniti sto sjedi na klupi, vrlo mlad i talentovan igrac..ovi ostali su smijesni, prvi izraelski ili bugarski klub ce razbiti stanice i tomice ove amaterske lige nije bitno igraju li za zelju, sarajevo ili siroki.Droog wrote:Ne moze...Dino Djurbuzovic wrote:Armin Hodzic, Tomislav Tomic i Srdjan Stanic![]()
Znas sto?
- limeni
#210 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
@droog:
pa dobro bugari su pali zadnjih godina to jeste ali govorim da je ova nasa liga koja je 101. u svijetu amaterska i tek kada budemo imali jedan klub koji dominira kao dinamo u hrvatskoj mozemo ocekivati neki materijal za reprezentaciju. ovako jedino ako neko bas odskace kvalitetom moze se nadati pozivu..igraci kao sesar, svraka..ne mogu donijeti kvalitetu u reprezentaciju. ovi tal sa hajdukom je svakako smijesan i mislim da to konacno vide svi koji prate reprezentaciju.
pa dobro bugari su pali zadnjih godina to jeste ali govorim da je ova nasa liga koja je 101. u svijetu amaterska i tek kada budemo imali jedan klub koji dominira kao dinamo u hrvatskoj mozemo ocekivati neki materijal za reprezentaciju. ovako jedino ako neko bas odskace kvalitetom moze se nadati pozivu..igraci kao sesar, svraka..ne mogu donijeti kvalitetu u reprezentaciju. ovi tal sa hajdukom je svakako smijesan i mislim da to konacno vide svi koji prate reprezentaciju.
-
Baka Slišković
#211 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
Moj popis za Brazil:
GOLMANI: Begović, Avdukić, Fejzić
ODBRANA: Mujdža, Vršajević, Bičakčić, Spahić, Bešić, Pandža, Zukanović, Kolašinac
VEZNI: Pjanić, Misimović, Rahimić, Salihović, Sušić, Hajrović, Lulić, Ibričić, Medunjanin, Kvržić
NAPAD: Ibišević, Džeko
GOLMANI: Begović, Avdukić, Fejzić
ODBRANA: Mujdža, Vršajević, Bičakčić, Spahić, Bešić, Pandža, Zukanović, Kolašinac
VEZNI: Pjanić, Misimović, Rahimić, Salihović, Sušić, Hajrović, Lulić, Ibričić, Medunjanin, Kvržić
NAPAD: Ibišević, Džeko
- DonVVV
#212 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
Obratite paznju na gornji desni cosak.
To je taj spisak protiv Egipta i sam je reko prije pocetka utakmice da je zadnja priprema za ove "nove" koji mogu uletiti za SP
Germanija tj. Hadzic i Tino Sven uletili nego sta i zadovoljili.
Zadnji vezni Tino Sven
Neka se on nadje na spisku rep.BIH ako vec mora ali covjek, mali nije zadnji vezni to je ono sto najvise boli nas navijace rep.BIH helem sto nas kosta na terenu jer mali nema kvaliteta za takvu poziciju, ne cita igru protivnika, nema pravilno postavljanje jednog zadnjeg veznog, ne sjece lopte, nema pravovremeno udvanjanje za bekove itd...
Ocito guranje u prvi tim, pokusaj ili sta vec preko pozicije zadnji vezni da se omrsi brk.. jer za njegovu prirodnu poziciju ima minimalne sanse da zaigra, Pjanic i Misimovic pa onda i Hajrovic (eto recimo da je Hajrovic krilo izbacimo ga iz kombinacija) ali opet tu je Ibricic koji moze da igra povremeno u Turskoj ligi mnogo je bolji igrac od Tina Svena tako da ni ispred njega nema sanse ali eto ako ga uveo u tim logicno bi bilo da je upravo preko ledja Ibricica (koji 10 godina ziiv san sa rep.BIH tj. SP igrao je Ibrica, zabijao Armeniji, djelio asistencije protiv Belgije, sjetimo se) a zapravo ta tu off. poziciju na klupi koja ce se popuniti a ne DM da glumi rodjak.
Tino Sven Susic je trenutno jedan ispodprosjecan AM, AML igrac.

To je taj spisak protiv Egipta i sam je reko prije pocetka utakmice da je zadnja priprema za ove "nove" koji mogu uletiti za SP
Zadnji vezni Tino Sven
Neka se on nadje na spisku rep.BIH ako vec mora ali covjek, mali nije zadnji vezni to je ono sto najvise boli nas navijace rep.BIH helem sto nas kosta na terenu jer mali nema kvaliteta za takvu poziciju, ne cita igru protivnika, nema pravilno postavljanje jednog zadnjeg veznog, ne sjece lopte, nema pravovremeno udvanjanje za bekove itd...
Ocito guranje u prvi tim, pokusaj ili sta vec preko pozicije zadnji vezni da se omrsi brk.. jer za njegovu prirodnu poziciju ima minimalne sanse da zaigra, Pjanic i Misimovic pa onda i Hajrovic (eto recimo da je Hajrovic krilo izbacimo ga iz kombinacija) ali opet tu je Ibricic koji moze da igra povremeno u Turskoj ligi mnogo je bolji igrac od Tina Svena tako da ni ispred njega nema sanse ali eto ako ga uveo u tim logicno bi bilo da je upravo preko ledja Ibricica (koji 10 godina ziiv san sa rep.BIH tj. SP igrao je Ibrica, zabijao Armeniji, djelio asistencije protiv Belgije, sjetimo se) a zapravo ta tu off. poziciju na klupi koja ce se popuniti a ne DM da glumi rodjak.

- GaizkaMendieta
#213 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
DonVVV wrote:Obratite paznju na gornji desni cosak.
To je taj spisak protiv Egipta i sam je reko prije pocetka utakmice da je zadnja priprema za ove "nove" koji mogu uletiti za SP![]()
Zadnji vezni Tino Sven![]()
Ocito guranje u prvi tim, pokusaj ili sta vec preko pozicije zadnji vezni da se omrsi brk.. jer za njegovu prirodnu poziciju ima minimalne sanse da zaigra, Pjanic i Misimovic pa onda i Hajrovic (eto recimo da je Hajrovic krilo izbacimo ga) ali opet tu je Ibricic koji moze da ne igra nikako u Turskoj ligi mnogo je bolji igrac od Tina Svena tako da ni ispred njega nema sanse ali eto ako ga uveo u tim logicno bi bilo da je upravo preko ledja Ibricica zapravo ta tu off. poziciju na klupi koja ce se popuniti a ne DM da glumi.
kao i uvijek Sport izvlači iz konteksta. Pape je izjavio da bi skoro svi već mogli pogoditi 20-ak igrača koji će ako budu zdravi biti na spisku od 23 imena.
Moje mišljenje:
3 golmana su već poznata: Begović, Fejzić, Avdukić
Odbrana: Spahić, Bičakčić, Kolašinac, Mujdža, Zukanović, Vršajević, Šunjić, Bešić (mogući još: Arslanagić, Vranješ, Pandža)
Vezni: Rahimić, Zahirović, Medunjanin, Pjanić, Misimović, Lulić, Salihović, Hajrović, Ibričić (mogući još: Sušić, Hadžić, Kvržić)
Napad: Džeko, Ibišević, Višća
Last edited by GaizkaMendieta on 27/03/2014 23:05, edited 1 time in total.
-
mega_mashcine
#214 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
Rahimic, Zahirovic i Ibricic gotovo sigurno ne idu, jer ne igraju u klubovima. A Vranjes je sigurniji od Besica, mada se ja nadam da ce i Besic ici. I u zadnje vrijeme se istice Stilic, ja bih ga volio vise vidjeti nego Kvrzica.GaizkaMendieta wrote:DonVVV wrote:Obratite paznju na gornji desni cosak.
To je taj spisak protiv Egipta i sam je reko prije pocetka utakmice da je zadnja priprema za ove "nove" koji mogu uletiti za SP![]()
Zadnji vezni Tino Sven![]()
Ocito guranje u prvi tim, pokusaj ili sta vec preko pozicije zadnji vezni da se omrsi brk.. jer za njegovu prirodnu poziciju ima minimalne sanse da zaigra, Pjanic i Misimovic pa onda i Hajrovic (eto recimo da je Hajrovic krilo izbacimo ga) ali opet tu je Ibricic koji moze da ne igra nikako u Turskoj ligi mnogo je bolji igrac od Tina Svena tako da ni ispred njega nema sanse ali eto ako ga uveo u tim logicno bi bilo da je upravo preko ledja Ibricica zapravo ta tu off. poziciju na klupi koja ce se popuniti a ne DM da glumi.
kao i uvijek Sport izvlači iz konteksta. Pape je izjavio da bi skoro svi već mogli pogoditi 20-ak igrača koji će ako budu zdravi biti na spisku od 23 imena.
Moje mišljenje:
3 golmana su već poznata: Begović, Fejzić, Avdukić
Odbrana: Spahić, Bičakčić, Kolašinac, Mujdža, Zukanović, Vršajević, Šunjić, Bešić (mogući još: Vranješ, Pandža)
Vezni: Rahimić, Zahirović, Medunjanin, Pjanić, Misimović, Lulić, Salihović, Hajrović, Ibričić (mogući još: Sušić, Hadžić, Kvržić)
Napad: Džeko, Ibišević, Višća
- GaizkaMendieta
#215 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
Mislim da bi Rahimić mogao biti igrač koji će dobiti poziv radi zasluga. Iako ne igra u klubu i na zalasku je karijere, zna odigrati dobro i mogao bi dobiti poziv. Zahirović i Ibričić su počeli igrati i ako tako ostane vjerujem da će ih pozvati (ako ništa radi mira u kući), a bili su i dio ekipe koja je prošla ove kvalifikacije. Za Štilića se slažem da je neopravdano zaboravljen, bar se trebao pozvati na priajteljske, ovako sumnjam da će ga zvati. Od novajlija vjerujem da bi mogao poziv dobiti Arslanagić iz Stdandarda, koji je dobio papire. Igra u dobrom timu, dobar je stoper, mlad igrač, a mi smo nekako najslabiji u odbrani.mega_mashcine wrote: Rahimic, Zahirovic i Ibricic gotovo sigurno ne idu, jer ne igraju u klubovima. A Vranjes je sigurniji od Besica, mada se ja nadam da ce i Besic ici. I u zadnje vrijeme se istice Stilic, ja bih ga volio vise vidjeti nego Kvrzica.
-
mega_mashcine
#216 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
Polako se priblizava vrijeme kada ce Susic objaviti spisak. U zadnje vrijeme se dosta toga desavalo ok orepezentacije zbog (ne)pozivanja nekih igraca, takodjer je primjetan rast forme vecine igraca, Dzeke, Kolasinca, Visce.. Pjanic, Lulic, Bicakcic, Salihovic, Begovic su standardno dobri. Vranjes se ustalio u Elazigsporu, a Misimovic se oporavio od povrede i poceo je igrati. Stilic se preporodio povratkom u Poljsku. Jedino s Mujdzom nemamo srece.
Te bih ja, kako sada stvari stoje, zvao ove igrace:
Golmani:
1:Asmir Begovic,
2.Jasmin Fejzic,
3.Asmir Avdukic,
Odbrana:
4.Emir Spahic,
5.Ermin Bicakcic,
6.Ervin Zukanovic,
7.Toni Sunjic (eventualno Pandza, ali mi on u zadnje vrijeme rijedje igra, ili Arslanagic ukoliko sredi papire..)
8.Mensur Mujdza (valjda bude spreman)
9.Ognjen Vranjes,
10.Avdija Vrsajevic
11.Sead Kolasinac,
Veza:
12.Sejad Salihovic,
13.Muhamed Besic (kao zadnji vezni)
14.Haris Medunjanin,
15.Miralem Pjanic,
16.Zvjezdan Misimovic,
17.Senad Lulic,
18.Edin Visca,
19.Izet Hajrovic,
20.Semir Stilic,
Napad:
21.Vedad Ibisevic,
22.Edin Dzeko
Na 23. eto neka stavi nekog svog (Hadzica, Tina, Zahirovica ili Kvrzica).
Bicu razocaran ako pozove Tina ili Hadzica a Besic ostane bez poziva, takodjer Kvrzic ne moze ispred Stilica. kao 23.eg bih volio vidjeti Zahirovica, ali tesko, pogotovo nakon crvenog kartona u proslom kolu, bas kada je polako poceo dobijati vecu minutazu. A ne bih nista imao protiv i da 23. bude Ibricic ili Rahimic.
Te bih ja, kako sada stvari stoje, zvao ove igrace:
Golmani:
1:Asmir Begovic,
2.Jasmin Fejzic,
3.Asmir Avdukic,
Odbrana:
4.Emir Spahic,
5.Ermin Bicakcic,
6.Ervin Zukanovic,
7.Toni Sunjic (eventualno Pandza, ali mi on u zadnje vrijeme rijedje igra, ili Arslanagic ukoliko sredi papire..)
8.Mensur Mujdza (valjda bude spreman)
9.Ognjen Vranjes,
10.Avdija Vrsajevic
11.Sead Kolasinac,
Veza:
12.Sejad Salihovic,
13.Muhamed Besic (kao zadnji vezni)
14.Haris Medunjanin,
15.Miralem Pjanic,
16.Zvjezdan Misimovic,
17.Senad Lulic,
18.Edin Visca,
19.Izet Hajrovic,
20.Semir Stilic,
Napad:
21.Vedad Ibisevic,
22.Edin Dzeko
Na 23. eto neka stavi nekog svog (Hadzica, Tina, Zahirovica ili Kvrzica).
Bicu razocaran ako pozove Tina ili Hadzica a Besic ostane bez poziva, takodjer Kvrzic ne moze ispred Stilica. kao 23.eg bih volio vidjeti Zahirovica, ali tesko, pogotovo nakon crvenog kartona u proslom kolu, bas kada je polako poceo dobijati vecu minutazu. A ne bih nista imao protiv i da 23. bude Ibricic ili Rahimic.
- limeni
#217 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
nisu bas svi u odlicnoj formi..ali eto forma se cesto mijenja tako da ovo ne mora nista znacit jer ima jos do brazila.
Golmani:
1:Asmir Begovic, strasna forma, jedan od najboljih u premijer ligi
2.Jasmin Fejzic, vrlo dobro brani bio cak u timu kola
3.Asmir Avdukic, slaba forma skrivio nekoliko golova
Odbrana:
4.Emir Spahic, nije dobar kao u prvom dijelu sezone ali eto standardan je
5.Ermin Bicakcic, vrlo dobar, najbolji igrac u defanzivi kluba
6.Ervin Zukanovic, slabo pratim, ali eto valjda je standardan
7.Toni Sunjic slabo pratim ali eto valjda je standardan
8.Mensur Mujdza protiv werdera bio ponajbolji igrac tima ali opet povreda, valjda bude spreman za brazil
9.Ognjen Vranjes standardan
10.Avdija Vrsajevic totalno van forme
11.Sead Kolasinac odlican u dobroj ekipi iz gelzenkirhena
Veza:
12.Sejad Salihovic u odlicnoj formi, zabija cesto
13.Muhamed Besic slabo pratim ali cini mi se da je standardan
14.Haris Medunjanin slaba forma hareta cak je na klupi cesto
15.Miralem Pjanic u dobroj formi, jedan od boljih igraca rome
16.Zvjezdan Misimovic slaba je liga u kini, valjda je bio strijelac pretprosle tekme
17.Senad Lulic van forme kao citav lazio
18.Edin Visca u formi je zabija golove ali ipak 2. liga
19.Izet Hajrovic vise na klupi kod onog glavonje mancinija
20.Semir Stilic standardan je
Napad:
21.Vedad Ibisevic totalno van forme vidi se da je ona suspenzija od 5 utakmica ostavila trag
22.Edin Dzeko u formi je zabija i asistira
Golmani:
1:Asmir Begovic, strasna forma, jedan od najboljih u premijer ligi
2.Jasmin Fejzic, vrlo dobro brani bio cak u timu kola
3.Asmir Avdukic, slaba forma skrivio nekoliko golova
Odbrana:
4.Emir Spahic, nije dobar kao u prvom dijelu sezone ali eto standardan je
5.Ermin Bicakcic, vrlo dobar, najbolji igrac u defanzivi kluba
6.Ervin Zukanovic, slabo pratim, ali eto valjda je standardan
7.Toni Sunjic slabo pratim ali eto valjda je standardan
8.Mensur Mujdza protiv werdera bio ponajbolji igrac tima ali opet povreda, valjda bude spreman za brazil
9.Ognjen Vranjes standardan
10.Avdija Vrsajevic totalno van forme
11.Sead Kolasinac odlican u dobroj ekipi iz gelzenkirhena
Veza:
12.Sejad Salihovic u odlicnoj formi, zabija cesto
13.Muhamed Besic slabo pratim ali cini mi se da je standardan
14.Haris Medunjanin slaba forma hareta cak je na klupi cesto
15.Miralem Pjanic u dobroj formi, jedan od boljih igraca rome
16.Zvjezdan Misimovic slaba je liga u kini, valjda je bio strijelac pretprosle tekme
17.Senad Lulic van forme kao citav lazio
18.Edin Visca u formi je zabija golove ali ipak 2. liga
19.Izet Hajrovic vise na klupi kod onog glavonje mancinija
20.Semir Stilic standardan je
Napad:
21.Vedad Ibisevic totalno van forme vidi se da je ona suspenzija od 5 utakmica ostavila trag
22.Edin Dzeko u formi je zabija i asistira
- JThomas
#218 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
mora ići muslimović. ako ne bude išao pape je stvarno budala. ne možeš u 23 igrača imati dva špica, a počinješ utakmice sa obojicom. zato se na svjetsko i vode 23 igrača, naravno da ni kod koga neće zaigrati svako, ali imaju i tamo kartoni, povrede, umor ako donekle dobaciš...
-
SSemir
#219 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
a jeste navalili na muslimovica. pa gdje on igra? u kakvoj je formi? koliko golova zabija? koliko mu je godina? de malo provjerite. kad se zavezete za neko ime, ne znate odustati cc. kamaru boljih napadaca od njeg se moze naci.JThomas wrote:mora ići muslimović. ako ne bude išao pape je stvarno budala. ne možeš u 23 igrača imati dva špica, a počinješ utakmice sa obojicom. zato se na svjetsko i vode 23 igrača, naravno da ni kod koga neće zaigrati svako, ali imaju i tamo kartoni, povrede, umor ako donekle dobaciš...
- gustaVege
#220 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
Zaslužio je više da igra nego pola ostalih reprezentativacaJThomas wrote:mora ići muslimović. ako ne bude išao pape je stvarno budala. ne možeš u 23 igrača imati dva špica, a počinješ utakmice sa obojicom. zato se na svjetsko i vode 23 igrača, naravno da ni kod koga neće zaigrati svako, ali imaju i tamo kartoni, povrede, umor ako donekle dobaciš...
-
mega_mashcine
#221 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
SSemir wrote:a jeste navalili na muslimovica. pa gdje on igra? u kakvoj je formi? koliko golova zabija? koliko mu je godina? de malo provjerite. kad se zavezete za neko ime, ne znate odustati cc. kamaru boljih napadaca od njeg se moze naci.JThomas wrote:mora ići muslimović. ako ne bude išao pape je stvarno budala. ne možeš u 23 igrača imati dva špica, a počinješ utakmice sa obojicom. zato se na svjetsko i vode 23 igrača, naravno da ni kod koga neće zaigrati svako, ali imaju i tamo kartoni, povrede, umor ako donekle dobaciš...
'igra' u Kini, ne pamtim kad sam ga na klupi vidio a pogotovo da igra. Nama je problem sto nemamo kvalitetnog treceg napadaca, ne moze se bilo ko zvati. Mahmutovic bi bio extra opcija da nije povrijedjen. Kojeg jos imamo? Meni nijedan iole solidan napadac ne pada na pamet, jedino mozda Hodzic iz Zelje, jer je mlad, pa ga malo pogurat i da dobije iskustva.
- JThomas
#222 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
ne pada ti na pamet, jer ga nema.
-
Frankyee
#223 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
Kod Susica se zna 80% tima , po menu jedian su pitanja
Desni Bek - Mujdza , ako nije spreman onda vjerovatno ide Vrsajevic ili mozda Vranjes
Stoperi - Spaha plus Bicakcic vjerovatno / rezerva Vranjes, ili Zukanovic.
Lijevi bek - Kolasinac , zamjena Zukanovic ili Salihovic
Zadnji vezni - ovo je najvece pitanje od vremena kad Rahimic prestao da igra , vjerovatno Medunjanin , iako je bolje da to odigra Salihovic. Na klupi Rin Tin .
lijevi vezni / krilo - Lulic ili Salihovic
Desni vezni / krilo / Hajrovic ili Pjanic ili Ibisevic
Centralni vezni / Miske ili Pjanic
Napad / Dzeko i Ibisevic
Jedina pitanja su tu Mujdzina forma, zadnji vezni ili dva zadnja vezna cak protiv Argentine , i Desno krilo koje kod Susica ne postoji osim kad je u igri Hajrovic.
Ako se povrijedi napadac onda igramo formaciju sa jenim spic igracem i vjerovatno Miske isturenije a u sredini tad ide sa Lulic , Pjanic, Salihovic/Medunjanin, Hajrovic .
Susiceva taktika je ista u zadnja dva ciklusa bez obzira na rezultat i da li je protivnik Argentina ili Luxemburg. Vjerovatno on nece to promijeniti.
Ja se najvise bojim Nigerije i Irana , oni bi mogli da nas razvale posteno ako krene loze protiv Argentine i igraci dozive psiholoski pad.
Desni Bek - Mujdza , ako nije spreman onda vjerovatno ide Vrsajevic ili mozda Vranjes
Stoperi - Spaha plus Bicakcic vjerovatno / rezerva Vranjes, ili Zukanovic.
Lijevi bek - Kolasinac , zamjena Zukanovic ili Salihovic
Zadnji vezni - ovo je najvece pitanje od vremena kad Rahimic prestao da igra , vjerovatno Medunjanin , iako je bolje da to odigra Salihovic. Na klupi Rin Tin .
lijevi vezni / krilo - Lulic ili Salihovic
Desni vezni / krilo / Hajrovic ili Pjanic ili Ibisevic
Centralni vezni / Miske ili Pjanic
Napad / Dzeko i Ibisevic
Jedina pitanja su tu Mujdzina forma, zadnji vezni ili dva zadnja vezna cak protiv Argentine , i Desno krilo koje kod Susica ne postoji osim kad je u igri Hajrovic.
Ako se povrijedi napadac onda igramo formaciju sa jenim spic igracem i vjerovatno Miske isturenije a u sredini tad ide sa Lulic , Pjanic, Salihovic/Medunjanin, Hajrovic .
Susiceva taktika je ista u zadnja dva ciklusa bez obzira na rezultat i da li je protivnik Argentina ili Luxemburg. Vjerovatno on nece to promijeniti.
Ja se najvise bojim Nigerije i Irana , oni bi mogli da nas razvale posteno ako krene loze protiv Argentine i igraci dozive psiholoski pad.
-
DonVVVV
#224 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
Nadamo se svi da nas strucnjak nece zaboravit saopstit spisak na vrijeme.

- luckylaka
#225 Re: Koja 23 igraca biste vi poveli u Brazil da ste selektor?
ma jebe se tebi sve ti ravno do moraDonVVVV wrote:Nadamo se svi da nas strucnjak nece zaboravit saopstit spisak na vrijeme.