OLX.BA - sve o tome

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#201 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

ti malo prouci znacenje pojedinog smajlija
na hipotetsku situaciju si se raspisao kao sveto slovo
VladaFBiH

#202 Re: PIK.ba-all about

Post by VladaFBiH »

Sodom1 wrote:
probook wrote:
Jesi pametan. Zmaci ti sada stavis cijenu po dogovoru, a u glavi imas cifru da ne das ispod 200 000 KM. I onda bih ja kao kupac tebi nesto trebao kao dokazivati (ne znam po kom osnovu) da bih na kraju ustanovio da mi tvoja zamisljena cijena uopste ne odgovara. A hoces li ti onda meni platiti moje potroseno vrijeme na zajebancije :)

Meni je totalno glupo kada neko stavi cijenu po dogovoru i kao zovi me. Sto cu ja trositi svoje vrijeme (nije mi do marke telefona 'ebes telefon) da bi ti meni rekao neku cijenu koja mi nikako ne odgovara. Tako kada sam auto kupovao kaze coek dodji vidi auto i dobices br sasije. Ma nemoj da klepnem 200 kilometara bezveze ako auto ne valja...
Upravo ja o ovome govorim.
20 auta , 20 ljudi stavilo po dogovoru. Ovako kad stavi cifru ja odmah u startu eliminesm auta koja mi ne odgovaraju.
pa fino uključiš opciju "Sa unesenom cijenom" ili staviš cijenu od 1KM i nema problema... nisam nikada pogledao niti jedan oglas bez cijene (a nemam namjernu ni da ga gledam) jer da pokušavam da čitam misli nekome koliko bi želio para ne pada mi na pamet ili još gore da mi odgovori dođi pa ćemo se dogovoriti - na njegovu žalost ja cijenim svoje slobodno vrijeme i ne pada mi na pamet da idem i gledam samo zato jer on misli da može izvuči par KM više nego da je stavio cijenu u startu
sheilak

#203 Re: PIK.ba-all about

Post by sheilak »

Imam viska zvucnike koje sam platio 170 tacnije 169
Iskoristio samo tvitere a zvucnici ostali novi u kutiji
I stavim ja cijenu 90
Dolazi poruka koja je zadnja?
Odgovaram 80
Kaze koja je velicina
13 incha kao sto pise odgovorih
Kad on jel 13 incha ili 13 cm i evo ti 60 kes ako hoces

Rekoh u cemu se mjere inace velicine zvucnika a i pise 13 incha a i sto mi nudis 60 kad sam rekao 80
Znaci prepolovio cijenu i jos trazi da spustim

Jbt tacno ne treba prodavati stvari na piku kad vidis kakvih likova ima (r)
Truba

#204 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

beda :D ljudska :D
sheilak

#205 Re: PIK.ba-all about

Post by sheilak »

Sad odgovara lik pa moja ponuda je 60 kes
A ako je ta oznaka znaci 13cm ili 5.1 incha

Jbt ovaj je zajebo i oznake proizvodjaca
Rekoh ako sam rekao zadnja 80 onda tvoja ponuda ne pije vode a ova oznaka je 13 incha kako je i proizvodjac napisao i kako je tumaci a ne kako meni i tebi odgovara (r)
ExNihilo

#206 Re: PIK.ba-all about

Post by ExNihilo »

Što se raspravljaš s njim. :D

Block i idemo dalje.
sheilak

#207 Re: PIK.ba-all about

Post by sheilak »

Ma zanimljivo mi dokle ce ici
Opet lik salje poruku ajd izmjeri svega ti ako su 13 cm uzet cu ih (r)
sedma_7

#208 Re: PIK.ba-all about

Post by sedma_7 »

Mehemed wrote:Pita mene sinoć lik jel nov artikal, a ja mu napravim screenshot, zaokružim u paintu ono što piše "Stanje Novo" i pošaljem mu taj screenshot. "Bode" ga u oči a on opet pita...
Pa buraz ako budes tako bahat, neces ni prodat.
Mehemed
Vozim: automobil

#209 Re: PIK.ba-all about

Post by Mehemed »

sedma_7 wrote:
Mehemed wrote:Pita mene sinoć lik jel nov artikal, a ja mu napravim screenshot, zaokružim u paintu ono što piše "Stanje Novo" i pošaljem mu taj screenshot. "Bode" ga u oči a on opet pita...
Pa jbt neću stavit da je nov ako je polovan i obratno. Ako piše da je nov, nov je. Nije da mi se jedan javi, javi mi se desetine takvih koji pitaju ono što već piše i ja bezveze gubim vrijeme na odgovaranje na takve poruke. Takve bi trebao automatski da blokiram a ne da im odgovorim, a prodam ja i bez ovakvih koji samo ubijaju vrijeme na PIK-u(OLX-u) i pitaju besmislena pitanja, jer uistinu ima pravih(ozbiljnih) kupaca koji baš hoće da kupe neki artikal, a ne samo da dosađuju i ubijaju vrijeme na PIK-u(OLX-u).
VladaFBiH

#210 Re: PIK.ba-all about

Post by VladaFBiH »

Mehemed wrote:
sedma_7 wrote:
Pa jbt neću stavit da je nov ako je polovan i obratno. Ako piše da je nov, nov je. Nije da mi se jedan javi, javi mi se desetine takvih koji pitaju ono što već piše i ja bezveze gubim vrijeme na odgovaranje na takve poruke. Takve bi trebao automatski da blokiram a ne da im odgovorim, a prodam ja i bez ovakvih koji samo ubijaju vrijeme na PIK-u(OLX-u) i pitaju besmislena pitanja, jer uistinu ima pravih(ozbiljnih) kupaca koji baš hoće da kupe neki artikal, a ne samo da dosađuju i ubijaju vrijeme na PIK-u(OLX-u).
Problem su likovi koji stave nov i onda ti kažu da su ga samo otpakovali da probaju ili tipa koristio samo 1 dan majke mi... tako da me ne iznenađuje što neko pita da li je nov (ja sam se lično opekao kada sam otišao da kupim "nov" artikal za koji se ispostavilo da je "kao nov" i samo "malo" korišten)
boogy

#211 Re: PIK.ba-all about

Post by boogy »

Što se tiče oglasa bez detaljnog opisa, slika i cijene odmah ih eliminišem kao neozbiljne - bilo da se radi o futroli za mobitel, autu ili kući.

Također što se tiče ovoga "novo", i sam moram nekoliko puta potvrditi prije kupovine "da li je stvarno novo".
Svaki treći oglas je "novo" a kad dođeš da preuzmeš atikal, vidiš da je korišten. A on meni - ma samo sam koristio mobitel mjesec dana ....
Čovječe kad je novo - onda ja hoću da skinem celofan sa kutije... X puta sam odmah vratio artikal, ne dam pare i ćao. Da vidiš kako se ljute.
Zna se šta je novo - uzmem kutiju i skinem celofan, ili ako je otpakovano (samo da se vidi) može se utvrditi da li je korišteno - ovisno od artikla.

Na piku je 70% klošara i prevaranata
Last edited by boogy on 26/04/2016 14:20, edited 1 time in total.
Truba

#212 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

ti si prestrog ali dobro za stvari koje kupuješ i treba biti... dosta artikala se vidi po slici
ja iskreno nemam ni zivaca... sve napisem onda krenu pitanja

obicno ovo sto prodajem nije zanimljivo masitako da ljudi koji kupuju znaju sta kupuju
mijonja

#213 Re: PIK.ba-all about

Post by mijonja »

Mislim, ako je neko izvadio i probao neki elektronski/električni artikal, to mi je ok, da i sebe i kupca zaštiti. Ali pri tome ne treba skidati razne zastitne folije I sl., a i vidi se je li neki uređaj korišten ili nije. Naravno pod ovim ne mislim neko korištenje od mjesec dana, jer onda, naravno da uređaj nije nov, pogotovo ako se radi o mobitelu I sl.
Mehemed
Vozim: automobil

#214 Re: PIK.ba-all about

Post by Mehemed »

Sve, šta god da naručim iz Kine preko ebaya obavezno testiram prilikom dospijeća i to neće skinuti tu oznaku "novo" sa artikla, jer ovako znam da je 100% ispravno i uredno kada pošaljem kupcu, a ne da se desi da dođe neispravan i ja ne znam da li je kupac slagao ili je baš artikal bio neispravan i nefunkcionalan. A novo ili polovno to se vidi na fotografijama. Ja ne štedim na fotografijama, plačam PRO i nije mi problem ubaciti 10-15 fotografija fotografisanim sa aparata a ne sa nekog starog mobitela sa VGA rezolucijom kamere pa se ne vidi je li novo ili je polovno.
Nepass

#215 Re: PIK.ba-all about

Post by Nepass »

boogy wrote:Što se tiče oglasa bez detaljnog opisa, slika i cijene odmah ih eliminišem kao neozbiljne - bilo da se radi o futroli za mobitel, autu ili kući.

Također što se tiče ovoga "novo", i sam moram nekoliko puta potvrditi prije kupovine "da li je stvarno novo".
Svaki treći oglas je "novo" a kad dođeš da preuzmeš atikal, vidiš da je korišten. A on meni - ma samo sam koristio mobitel mjesec dana ....
Čovječe kad je novo - onda ja hoću da skinem celofan sa kutije... X puta sam odmah vratio artikal, ne dam pare i ćao. Da vidiš kako se ljute.
Zna se šta je novo - uzmem kutiju i skinem celofan, ili ako je otpakovano (samo da se vidi) može se utvrditi da li je korišteno - ovisno od artikla.

Na piku je 70% klošara i prevaranata
Jaran mi gledao nekog audija 2012 god presao 90k. Kaze novo auto.
Ne znas sta da mu kazes :)
Kad je "glanc" novo to ti je ono iz radnje tek, a novo je vec malo koristeno
Truba

#216 Re: PIK.ba-all about

Post by Truba »

Broj pregleda
41499

onaj novi mercedes 200 000- 300 000 cijena

što kokuzi mogu vaditi si mast :D
tututuuuu

#217 Re: PIK.ba-all about

Post by tututuuuu »

Mehemed wrote:
sedma_7 wrote:
Ma ima tamo svega, i kupaca a i trgovaca. Ima ih koji navedu da je stvar nova a onda citas i pise "koristeno ali bez packe", "ekstra stanje, kao novo" i sl. Pa onda mogu i razumijeti te sto pitaju je li novo iako tako stoji u opisu proizvoda, a cesto ispadne da je zapravo koristeno.

PIK, eBay na balkanski.

Ali cijene tek... Ljudi prodaju polovne mobitele po vecim cijenama nego sto su novi u trgovini. :-) Ne znam samo ima li stvarno budala koje se na to uhvate.

Za ozbiljne kupovine eBay, Amazon... Kakav PIK.
bach

#218 Re: PIK.ba-all about

Post by bach »

Prosjecan pik.ba oglas

"golf 2/dzeta 2/audi 80 godiste 1988. , motor 1.6 dizel, auto kao nov, ocuvan, orginalna farba, nikad udaran, treci vlasnik, uvezen iz holandije 98 godine, mali potrosac, redovno odrzavan, dobre gume, akumulator pali ko mina, nije truho, sve na njemu ispravno, ocuvana unutrasnjost, papiri uredni"

Onda te neki djavo natjera da vidis tog audija 80...Pa vidis da je napukla sajba, da motor dimi Ko Warburg, da krovni tapacung samo sto nije otpao i u voznji nekoga opalio po glavi, da su gume neke nepoznate marke (protekt star 15 godina) i da su celave, da su sjedista pohabana i ofucana i da je neko godinama u tom autu na padinama Vlasica, prevozio drva, krompir i janjce-kurbane.
ranger

#219 Re: PIK.ba-all about

Post by ranger »

bach wrote:Prosjecan pik.ba oglas

"golf 2/dzeta 2/audi 80 godiste 1988. , motor 1.6 dizel, auto kao nov, ocuvan, orginalna farba, nikad udaran, treci vlasnik, uvezen iz holandije 98 godine, mali potrosac, redovno odrzavan, dobre gume, akumulator pali ko mina, nije truho, sve na njemu ispravno, ocuvana unutrasnjost, papiri uredni"

Onda te neki djavo natjera da vidis tog audija 80...Pa vidis da je napukla sajba, da motor dimi Ko Warburg, da krovni tapacung samo sto nije otpao i u voznji nekoga opalio po glavi, da su gume neke nepoznate marke (protekt star 15 godina) i da su celave, da su sjedista pohabana i ofucana i da je neko godinama u tom autu na padinama Vlasica, prevozio drva, krompir i janjce-kurbane.
al onda kad dodjes kazu "sta je tu je" :run: :lol:
holowey

#220 Re: PIK.ba-all about

Post by holowey »

imam na prodaju proizvod xy, cesta roba... pogledam cijene po piku i vidim da se za novo trazi toliko i toliko... moj primjerak bas nov, u kutiji zapakovan, nikad koristen, sve na broju... da ne bih dugo cekao, stavim 20% nizu cijenu od najnize koju sam vido na piku... ponude koje dobijam ne prelaze 10% trazene cijene :-)
howdy

#221 Re: PIK.ba-all about

Post by howdy »

ranger wrote:
bach wrote:Prosjecan pik.ba oglas

al onda kad dodjes kazu "sta je tu je" :run: :lol:
:lol:

sva auta su u vrhunskom stanju :D sjedi i vozi :lol:
bach

#222 Re: PIK.ba-all about

Post by bach »

Jednm ja gledo neku mazdu. Fino ona vozi, što jest-jest, jest da je karambolka vezana žicom, ali sjedišta prljava i gume ne izlizane, nego skroz ćelave, šara na njoj nema nikako. Kaže meni čovjek "ja imam dvoje djece jedno tri godine, jedno godinu i sa ovim autom idem punici u Mostar".

- Sa ovim ćelavim gumama?

- Ja, šta fali. Ništa se nikad nije desilo.

Kažem ja njemu "Buraz, sve do jednom. Kad sa autom sletiš u Jablaničko jezero, pa osvaneš u crnoj hronici i ti tvoja porodica"

Ovaj koluta očima mršite se...

- Dobro buraz, što si ti peksin i ugursuz, ali što se igraš sa životom svoje djece. I zbog toga neću od tebe auto uzeti, da je novo

Od lik, nešto dobaci i opsova. Kasnije, zvao, izvinjavao se, nudi neke gume da mi kupi...

Bježi, da te moje oči ne vide...
The BEN10

#223 Re: PIK.ba-all about

Post by The BEN10 »

tututuuuu wrote:Za ozbiljne kupovine eBay, Amazon... Kakav PIK.

To je to.
Arslan_11

#224 Re: PIK.ba-all about

Post by Arslan_11 »

Jest, inace mi u Bosni mozemo naruciti sta god zelimo na amazonu i ebay-u.
Pik je pun kretena ali i poslovnih i ozbiljnih ljudi, firmi itd. kojima mozes vjerovati na rijec.
IstinitaPoruka

#225 Re: PIK.ba-all about

Post by IstinitaPoruka »

Je li iko kupovao od ovog čovjeka ili ga možda zna uživo?
http://www.olx.ba/profil/Parfemi_sany
Čine mi se prejeftini parfemi..
Post Reply