Jusuf Nurkić

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
__Phoenix__

#201 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by __Phoenix__ »

Image
SSemir

#202 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by SSemir »

matematicar_teski wrote:repesa kloc, forsira bilana bezmudog
opet ispoljavas svo svoje kosarkasko znanje..na forumu vec dokazano :D
Arsene Wenger

#203 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Arsene Wenger »

Pismonosa wrote:Najgora stvar koju bi Repeša mogao da uradi sada je to da Juki dozvoli da pomisli kako je on prva opcija i zvijezda tima, da je izgrađen kao igrač i da su njegovi dani krvavog treniranja prošlost. Poznaje Jasko valjda njegovu psihu i zna koliko mu treba dozirati minuta po utakmici. Koliko god imao dobre fizičke predispozicije Juka se još uvijek profiliše na tom mentalnom planu. Samo nek se čeliči :D
Tako je.
Arsene Wenger

#204 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Arsene Wenger »

__Phoenix__ wrote:Image
Sky Hook!! :D
dječak sa šibicama

#205 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by dječak sa šibicama »

__Phoenix__ wrote:Nakon draftexpresa, i ESPN-ovi analitičari su uradili draft "prognozu" prema kojoj je Jusuf Nurkic na 20. mjestu...
:?

http://espn.go.com/nba/draft

http://insider.espn.go.com/nba/draft/re ... /year/2014

jedino ako postoji neki drugi ESPN analiticar osim Chad Forda.
Arsene Wenger

#206 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Arsene Wenger »

Ovdje je na 20. mjestu, molim lijepo. :)

http://www.draftexpress.com/
dječak sa šibicama

#207 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Ok draftexpress, nego on je spomenuo ESPN.

Nazalost, ne moze se vidjeti ispod 20. mjesta na ESPN, moras platiti pretplatu :roll:

Neke stranice ili portali koji se bave tim prospektima, bas i nisu vjerodostojne, sve zavisi ko pise i ko predvidja, ocjenjuje i analizira igrace, Imas recimo nbadraft stranicu koja po meni veze sa vezom nema, Nurkica gurnuli u 2015 i to na 51. mjesto. Onda imas mynbadraft gdje je Nurkic 27. sto je vec realnije.
Sve zavisi koji strucnjaci pisu za odredjeni portal ili list. S obzirom da je Chad Ford vrhunski poznavatelj kosarke i NBA, samim tim je ESPN jedan od ozbiljnijih portala.

Eurohopes takodje, mada su oni vise orjentisani na evropsku kosarku, odnosno za njih pisu evropski strucnjaci. Jedino sto puno cekaju na update. Mislim da ce Nurkic nakon updejta biti bolje rangiran od 17. mjesta u svom godistu.
__Phoenix__

#208 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by __Phoenix__ »

To mi je jedan prijatelj rekao, nisam provjeravao je li ta lista, izvini...
Artest

#209 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Artest »

Kako je meni smijesna ova igra, ono, padobranac je toliko velikodusan da ce dozvoliti da Juka nije 17. u svom godistu, nego nesto bolji.

Sad se frajer razbacuje nekakavim znanjem, a od mene cuo za Chad Forda. :-)
Last edited by Artest on 16/01/2014 23:56, edited 1 time in total.
MOSALJOZE

#210 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

Dajte ljudi,svi znamo koliko Juka vrijedi,i jebote te procjene ja 20-30 mjesto svjedno.Juka je kao što i naslov kaze DIJAMANT BIH košarke,i sigurno da će nam donijeti dosta radosti
Artest

#211 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Artest »

MOSALJOZE wrote:Dajte ljudi,svi znamo koliko Juka vrijedi,i jebote te procjene ja 20-30 mjesto svjedno.Juka je kao što i naslov kaze DIJAMANT BIH košarke,i sigurno da će nam donijeti dosta radosti
Tako je bre
zlajapravaraja

#212 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by zlajapravaraja »

Artest wrote:
MOSALJOZE wrote:Dajte ljudi,svi znamo koliko Juka vrijedi,i jebote te procjene ja 20-30 mjesto svjedno.Juka je kao što i naslov kaze DIJAMANT BIH košarke,i sigurno da će nam donijeti dosta radosti
Tako je bre
:lol: :izet: :D
dječak sa šibicama

#213 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Artest wrote:Kako je meni smijesna ova igra, ono, padobranac je toliko velikodusan da ce dozvoliti da Juka nije 17. u svom godistu, nego nesto bolji.

Sad se frajer razbacuje nekakavim znanjem, a od mene cuo za Chad Forda. :-)
Ti si bjese onaj sto je napisao da su Mirotic i Juka jedini dobar materijal za NBA ligu? :D

De ba jarane... cuj ja od njega cuo za Chad Forda :lol: :lol: :lol:
Artest

#214 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Artest »

dječak sa šibicama wrote: Ti si bjese onaj sto je napisao da su Mirotic i Juka jedini dobar materijal za NBA ligu? :D
Ne jedini, nego da imaju najvece predispozicje da uspiju.
De ba jarane... cuj ja od njega cuo za Chad Forda :lol: :lol: :lol:
Da, bas od mene (str. 202., tema Kosarkaska reprezentacija BH). Iako ne mogu dokazat, jasno.

Ne zato sto je covjek nekakav anonimus, posto je mainstream novinar, nego zato sto do jucer nisi pratio kosarku. Pitao si se zasto se u kosarci ne svira enac i slicno.

Medjutim, kad si cuo za Sarica, pojacao se tvoj interes za kosarku. Ne u smislu gledanja utakmica (jer to ne cinis ) nego se pojacalo guglanje po maticnim sajtovima.

Tu sam da te edukujem, proslo je svega par mjeseci kad si sav blistajuci konstatovao:
Baci malo pogled na draftexpress, Exum, Hezonja, Milutinov, Saric, jedini unutar 30 NBA prospekata a da nisu iz NCAA.

Pa malo kasnije Sipahi, Micic, Gentile, Porzingis itd. Nurkic je na 80 poziciji.
Na sta sam ti lijepo rekao:
Te prognoze svakodnevno klize, a oni predvidjaju vec za 2015. i dalje. Na sam dan drafta, neko zna propast po 20 mjesta.
Mogu samo zamislit sok na tvom licu kad je Juka osvanuo na 20. mjestu na tom istom draftexpressu. Sto ne znaci da nece opet propast za 10 ili 20 mjesta. Sto se mene tice, moze biti draftovan i kao 55.

Hoce reci, ti si jadnicak mislio da su te prognoze iz septembra sveto pismo koje se ne mijenja, sto je, ponavljam, razumljivo jer od jucer pratis kosarku.

Uostalom nikad nisi konstruktvno doprinosio ni na jednom sportskom pdf-u, osim ako se nije radilo o velicanju Mandzukica, Modrica, Kovacica, Hezonju...ili koga vec. Jer to je jedina svrha tvog postojanja i na ovoj temi, kontas da si nekakav hrvastki vitez koji brani hrvatsku stvar, a pritom ne znas gdje si supalj.

Zato, majstore, obrisi taj lazni smjeh i ne budi toliko ofiran i hinjav. Blamiras se za sve pare.
dječak sa šibicama

#215 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Znam ja sta tebi bode oci :)

I svima kao sto si ti. Kojima je "konstruktivna rasprava" pljuvanje i omalovazavanje komsija i susjeda. Vjerovatno iz razloga brojnih frustracija na sportskom polju.

Ja sam, decko, kosarku pratio jos u vrijeme Drazena Petrovica, Sabonisa, Kurtinaitisa, Galisa, ne znam za tebe. Ali sudeci po tvom "poznavanju" kosarke, nebi rekao da si se makao dalje od Skenderije.
matematicar_teski

#216 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by matematicar_teski »

dječak sa šibicama wrote:Znam ja sta tebi bode oci :)

I svima kao sto si ti. Kojima je "konstruktivna rasprava" pljuvanje i omalovazavanje komsija i susjeda. Vjerovatno iz razloga brojnih frustracija na sportskom polju.

Ja sam, decko, kosarku pratio jos u vrijeme Drazena Petrovica, Sabonisa, Kurtinaitisa, Galisa, ne znam za tebe. Ali sudeci po tvom "poznavanju" kosarke, nebi rekao da si se makao dalje od Skenderije.
nas ne interesuje ni propali hezonja, ni svi hrvatski omladinci, ako imas pisati o juki, vrapcu, buzi bujrum. Ti nas ne interesuju ko ni ostale ublehe hrvatske kosarke (najbolji 6. igrac :lol: , najbolji svih vremena :lol: ...
Artest

#217 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Artest »

@djecak

Tako je :thumbup:

Haj cao sad.

:pliska:
dječak sa šibicama

#218 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Propali Hezonja :lol:

Imas pravo, ko jos normalan ovdje pise o sportu. Aj bok :lol:
BHF_Manijak

#219 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by BHF_Manijak »

Kockasti igraci nisu dio teme, ovo je topic o JUSUFU NURKICU, sad molim te prestati trolovati temu.
Arsene Wenger

#220 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Arsene Wenger »

Haha, raja je počela da se žari i pali... :D
Samo opušteno ;-)
Evo ga intervju:
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/nu ... ruju-snovi
House

#221 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by House »

Gledam trenutno na arenasport MZT-Cedevita , Nurkic beton od igraca 8-)
MOSALJOZE

#223 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by MOSALJOZE »

OkoMeneBelo

#224 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by OkoMeneBelo »

Kako ide sada ako bude Draftan? Predpostavljam da je pod ugovorom s Cedevitom koji se mora odkupiti? Koliku platu ima u Cedeviti? Ako je mala (ispod recimo 100-200 eura godisnje) nevidim kako bi ga mogli zadrzati a da nebude nezadovoljan :?
Arsene Wenger

#225 Re: Jusuf Nurkic, dijamant BH kosarke

Post by Arsene Wenger »

Ma super je to vijest, ali to samo znači da će eventualno dobiti šansu, ne i da će biti draftovan. Ima tu dosta stvari da se poklopi. Naravno najvažnije da ima klub koji će biti zainteresovan za njegove usluge, kojima treba takav centar, a sa druge strane da on bude zadovoljan ponuđenim parama. Mlad je on, ima vremena. Samo nek nastavi da radi i razvija se u zvijer, ni sljedeće godine neće biti kasno za draft.
Post Reply