Bio sam jednom nekoliko sati i bilo mi je u najmanju ruku čudno, ali se po Sarajevu ne može živjeti od vas, mogu mislit' kakvi ste na domaćem terenu.limeni wrote:jesi li ti ikada bio u pazaru?soviniste trazi po tvom beogradu..kazu nicu tamo kao pecurke
Najbolji grad za zivot na Balkanu?
- Radio Sarajevo
#201 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
- Radio Sarajevo
#202 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Ja Beograd znam veoma dobro, i tamo jedem ozbiljno jelo za 6-7 eura, i to uglavnom u restoranu Kuhinja na Voždovcu, mada ima i drugih koji su odlični.Ljuba Moljac wrote:Zelenilo je velika prednost Beograda u odnosu na ostale gradove. Dok kod nas masovno sjeku drveca, a park i ne pomisljaju da naprave, Beograd ima gomilu lijepih zelenih oaza u centru. I rekracione zone, te smjestaj na dvije rijeke je vrh.
Zagreb isto ima parkova, ali mnogo manje.
Druga prednost je sto se stalno nesto desava i kao sto si napisao sto ima desavanja za svakoga.
Sto se ekonomske racunice tice, ne razlikuje se puno u odnosu na ostale vece gradove bivse Juge.
Super mi je što čak i u ulicama poput onih u centru ima hiljade stabala, a o onoj zelenoj oazi prema Avali da ne pričam, to je fantazija.
-
Ljuba Moljac
#203 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Nemam nista protiv lokal patriotizma, ali ovo je bolje

od ovoga

-
Ljuba Moljac
#204 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
ima beograd vrhunskih restorana, kako jeftinih tako i skupih sa tajlandskim kokosovim juhama i sl specijalitetimaRadio Sarajevo wrote:Ja Beograd znam veoma dobro, i tamo jedem ozbiljno jelo za 6-7 eura, i to uglavnom u restoranu Kuhinja na Voždovcu, mada ima i drugih koji su odlični.Ljuba Moljac wrote:Zelenilo je velika prednost Beograda u odnosu na ostale gradove. Dok kod nas masovno sjeku drveca, a park i ne pomisljaju da naprave, Beograd ima gomilu lijepih zelenih oaza u centru. I rekracione zone, te smjestaj na dvije rijeke je vrh.
Zagreb isto ima parkova, ali mnogo manje.
Druga prednost je sto se stalno nesto desava i kao sto si napisao sto ima desavanja za svakoga.
Sto se ekonomske racunice tice, ne razlikuje se puno u odnosu na ostale vece gradove bivse Juge.
Super mi je što čak i u ulicama poput onih u centru ima hiljade stabala, a o onoj zelenoj oazi prema Avali da ne pričam, to je fantazija.
-
Ljuba Moljac
#205 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
U Hrvatskoj mi se dopada Split sa Trogirom i Zagreb.
-
radostan dan
#206 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
žepče i sapna...
- Zatamnjena stakla
- AstorH
#208 Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Ja bio u Bakovicima jedno dvatri dana, vidio sam te tamoZatamnjena stakla wrote:Fojnica!
- Šveđanin
#209 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Na stranu da li ima ili nema nacionalista, ali Beograd porediti sa nekim tamo Novim Pazarom i sl je budalasto. Ili vi to zbog rodnog kraja malo navlacite? 
Imate gugl map street view za Srbiju i Hrvatsku pa prodjite im malo gradovima..
Kakav bolan novi pazar...
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
Imate gugl map street view za Srbiju i Hrvatsku pa prodjite im malo gradovima..
Kakav bolan novi pazar...
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
- Zviz
- Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam
#210 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Nista sa tih prostora... sve je to propalo. Ko misli da je drugacije nek se umije i proseta te pogleda oko sebe. Split nekada imao sarm svoj, a danas propao skroz na skroz. Dubrovnik, vidim da neki spominju ga, a u prinicpu napuhano mjesto bez ikakvog znacaja. Ni St. Tropez nista nije bolji po tom pitanju, jer je isto napuhano mjesto kroz medije. No, da se debatirati gdje se covjek bolje osjeca i zasto ali, da je rijec o nekim boljem zivotu, nije!
Vidim neki spominju Ljubljanu, no oko 95% Slovenije geografski nije na balkanu isto sto i Slavonija te Vojvodina nisu - isto kao i za Ljubljanu vazi za Novi Sad. No, nebitno, jer to je velika zagonetka za neke da skontaju, da nesto geografski ima drugaciju crtu nego sto je bila granica SFRJ. Ljubljana je mrtav grad. Poslje 11 sati u vecernja doba pa cak i vikendom tu nema nista.
Vidim neki spominju Ljubljanu, no oko 95% Slovenije geografski nije na balkanu isto sto i Slavonija te Vojvodina nisu - isto kao i za Ljubljanu vazi za Novi Sad. No, nebitno, jer to je velika zagonetka za neke da skontaju, da nesto geografski ima drugaciju crtu nego sto je bila granica SFRJ. Ljubljana je mrtav grad. Poslje 11 sati u vecernja doba pa cak i vikendom tu nema nista.
- AstorH
#211 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Ma Danska zakon
- Hopkins
#212 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Sto se mene tice Sarajevo je centar svijeta
-
staradis
-
Eek-A-Mouse
#214 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
To much serbs in Belgrade.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#215 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Hopkins wrote:Sto se mene tice Sarajevo je centar svijeta
- Radio Sarajevo
#216 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Ljubljana poslije 11, a cijela Skandinavija poslije 6 popodne... Bjež' ba...Zviz wrote:Nista sa tih prostora... sve je to propalo. Ko misli da je drugacije nek se umije i proseta te pogleda oko sebe. Split nekada imao sarm svoj, a danas propao skroz na skroz. Dubrovnik, vidim da neki spominju ga, a u prinicpu napuhano mjesto bez ikakvog znacaja. Ni St. Tropez nista nije bolji po tom pitanju, jer je isto napuhano mjesto kroz medije. No, da se debatirati gdje se covjek bolje osjeca i zasto ali, da je rijec o nekim boljem zivotu, nije!
- Zviz
#217 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
AKo mislis na butike onda je u Ljubljani ako se nevaram 19:00 fajrun, a ja pricam o ugostiteljskim objektimaRadio Sarajevo wrote:Ljubljana poslije 11, a cijela Skandinavija poslije 6 popodne... Bjež' ba...Zviz wrote:Nista sa tih prostora... sve je to propalo. Ko misli da je drugacije nek se umije i proseta te pogleda oko sebe. Split nekada imao sarm svoj, a danas propao skroz na skroz. Dubrovnik, vidim da neki spominju ga, a u prinicpu napuhano mjesto bez ikakvog znacaja. Ni St. Tropez nista nije bolji po tom pitanju, jer je isto napuhano mjesto kroz medije. No, da se debatirati gdje se covjek bolje osjeca i zasto ali, da je rijec o nekim boljem zivotu, nije!
- Radio Sarajevo
#218 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Pa i ugostiteljski objekti u Skandinaviji radnim danima haman i ne rade. Zato se vikendom svi obloču, pa puzaju po cesti. Bio mnogo puta i vidio, Beograd je za takve gradove izmišljen svijet.Zviz wrote:AKo mislis na butike onda je u Ljubljani ako se nevaram 19:00 fajrun, a ja pricam o ugostiteljskim objektimaRadio Sarajevo wrote:Ljubljana poslije 11, a cijela Skandinavija poslije 6 popodne... Bjež' ba...Zviz wrote:Nista sa tih prostora... sve je to propalo. Ko misli da je drugacije nek se umije i proseta te pogleda oko sebe. Split nekada imao sarm svoj, a danas propao skroz na skroz. Dubrovnik, vidim da neki spominju ga, a u prinicpu napuhano mjesto bez ikakvog znacaja. Ni St. Tropez nista nije bolji po tom pitanju, jer je isto napuhano mjesto kroz medije. No, da se debatirati gdje se covjek bolje osjeca i zasto ali, da je rijec o nekim boljem zivotu, nije!
Nemoj me pogrešno shvatiti, znam ja da je život u Skandinaviji dobar, ali noćni život je na Balkanu 500 puta bolji.
A kad već pričamo o Ljubljani, tamo ima Metelkova koja radi do kasno i radnim danima, znao sam zaglaviti i do 3-4, i savršeno je mjesto.
- Russki
#219 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Gornja Maoča.
jest selo al nema veze.
jest selo al nema veze.
- Zviz
#220 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Joj eno ti Christiania 70x veca varijanta Metelkove... jos "legalno" mozes kupiti droge, bijelog da sebi burek iz tog rasukas. Ako te to zanima. Fakticki drzavica u drzvai. Klubovi i barove rade radnim danima do 01:00 (u svim vecim mjestima) neki i do 3 a vikendom do 6-7 ujutro kako koji. Kakv Beograd, pravo seljacki ono oni sto su na nivou i bili kulturni su davnih dana zbrisali negdje gjde se osjecaju u pravom okruzenju, cast izuzetcima, ali vecina nije Beograda vidilo, isto kao i Sarajeva dok starci sa neke cuke nisu sisli 1987 god. a danas su isti ti veci gradjani tih gradova nego oni sto su zadnjih 7-8 koljena tu. Danci piju to jest jest, i pokraj cijena gdje za 4 mjeseca svakog vikenda izlazka potrosik koliko za jedno prosjeco auto na tim prostorima. Pili bi i YUGOS da imaju para kao skandinavci. Jednom skandinavcu potrositi 70€ za 3-4 sata sjedenja sa drustvom je kao nekom tu kad kupi sebi kafu, cigare, uplati tiket te mozda na putu do kuce prasne ftalj bureka. Izvini, nije nista los misljenjo ali razlika izmedju standarda je kad bi poredio kraljevsku porodicu sa obcinom radnickom to je taj neka razlika u standardima izmedju Skandinavije i Balkana.Radio Sarajevo wrote:Pa i ugostiteljski objekti u Skandinaviji radnim danima haman i ne rade. Zato se vikendom svi obloču, pa puzaju po cesti. Bio mnogo puta i vidio, Beograd je za takve gradove izmišljen svijet.Zviz wrote:
AKo mislis na butike onda je u Ljubljani ako se nevaram 19:00 fajrun, a ja pricam o ugostiteljskim objektima
Nemoj me pogrešno shvatiti, znam ja da je život u Skandinaviji dobar, ali noćni život je na Balkanu 500 puta bolji.
A kad već pričamo o Ljubljani, tamo ima Metelkova koja radi do kasno i radnim danima, znao sam zaglaviti i do 3-4, i savršeno je mjesto.
- sinuhe
#221 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
U Skandinaviji imaju kafice na radnim mjestima. Koji je to kafic bolji od obicne kantine?
- Zviz
#222 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
sinuhe wrote:U Skandinaviji imaju kafice na radnim mjestima. Koji je to kafic bolji od obicne kantine?
U firmi imamo vinoteku, pekrau, stand sa pivama te za rucak i do 5 razlicitih jela, mesa i ostalog. U Danskoj je sasvim normalno da krhnes koje pivce dok radis u kancelariji
U Danskoj imas direktora na biciklu dodje na posao ... u BiH taj isti nebi mogao bez X150te jer nije onda autoritetan... znas kad imas sav luksuz oko sebe onda ti i nije do dokazivanja, kad nemas pa nekao dodjes do jednog onda letis da svima pokazes
- avantgarde
#223 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Tuzla brate sa Istrom i ponekad Frankfurt(i to je balkanski grad)

- matic.ivan
#224 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Vjerovatno Zagreb
- Radio Sarajevo
#225 Re: Najbolji grad za zivot na Balkanu?
Znam ja da sve to radi do 1, ali je prazno i kad prosječnog Skandinavca pitaš da odete na piće ponedjeljkom ili utorkom naveče, čovjek misli da si lud. A vikendom kad vidimo kako se naroljaju, mi mislimo da oni nisu normalni. Nema nikakve priče, akšamluka, plesa, ničega, samo se ubiju po kratkom postupku i onda kući idu četveronoške.Zviz wrote:Joj eno ti Christiania 70x veca varijanta Metelkove... jos "legalno" mozes kupiti droge, bijelog da sebi burek iz tog rasukas. Ako te to zanima. Fakticki drzavica u drzvai. Klubovi i barove rade radnim danima do 01:00 (u svim vecim mjestima) neki i do 3 a vikendom do 6-7 ujutro kako koji. Kakv Beograd, pravo seljacki ono oni sto su na nivou i bili kulturni su davnih dana zbrisali negdje gjde se osjecaju u pravom okruzenju, cast izuzetcima, ali vecina nije Beograda vidilo, isto kao i Sarajeva dok starci sa neke cuke nisu sisli 1987 god. a danas su isti ti veci gradjani tih gradova nego oni sto su zadnjih 7-8 koljena tu. Danci piju to jest jest, i pokraj cijena gdje za 4 mjeseca svakog vikenda izlazka potrosik koliko za jedno prosjeco auto na tim prostorima. Pili bi i YUGOS da imaju para kao skandinavci. Jednom skandinavcu potrositi 70€ za 3-4 sata sjedenja sa drustvom je kao nekom tu kad kupi sebi kafu, cigare, uplati tiket te mozda na putu do kuce prasne ftalj bureka. Izvini, nije nista los misljenjo ali razlika izmedju standarda je kad bi poredio kraljevsku porodicu sa obcinom radnickom to je taj neka razlika u standardima izmedju Skandinavije i Balkana.Radio Sarajevo wrote:Pa i ugostiteljski objekti u Skandinaviji radnim danima haman i ne rade. Zato se vikendom svi obloču, pa puzaju po cesti. Bio mnogo puta i vidio, Beograd je za takve gradove izmišljen svijet.Zviz wrote:
AKo mislis na butike onda je u Ljubljani ako se nevaram 19:00 fajrun, a ja pricam o ugostiteljskim objektima
Šalu na stranu, ali nisi u pravu kad je Beograd u pitanju. Ima tamo seljakluka, ali to uopšte ne preovladava. Išao sam tamo poslom i bivao sa različitim ljudima, tako da sam stvarno vidio mnogo toga, i mogu ti reći da u Beogradu ima kulture više nego u bilo kojem balkanskom gradu. Tamo neke knjižare rade 24 sata dnevno, i tamo se može doći na piće, popiti kafa ili ljuta i čitati knjiga. Tamo imaš desetine džez klubova, živu svirku svakim danom na najmanje stotinu mjesta, restorane i fast food po 24 sata dnevno. Tamo su pozorišta krcata, za razliku od sarajevskih, a oni koji slušaju cajke, takođe odu u pozorište i ne stide se toga, za razliku od Zagreba gdje je sve tako umjetno i krišom, a više vole narodnjake nego bilo gdje u Srbiji.
Drugačija je to kultura od skandinavske, i ne kažem da je nešto pogrešno, ali znam da svi zapadnjaci koji okuse naš način života misle isto što i ja, a to je da je to interesantnije hiljadu puta.