Pa sigurno da su prosjecna momcad, odbrana slaba, gotovo nikakva, vezni red prosjecan..par dobri igraca, Modric, Mandzukic, Rakitic..koji isto tako slabo igraju u reprezentaciji..recimo da Srbija ima najace igrace po imenima na Balkanu, pa su opet kuci..eto sta znaci trener..Havatar wrote:
Za rezultate Hrvatske nije kriv samo Stimac nego i to sto imaju prosjecnu reprezentaciju sa nekoliko dobrih igraca dok su svi ostali mnogo slabiji nego sto ih hrvatska javnost predstavlja i bas ce vas taj balkanski mentalitet kostati da ispadnete od Islanda
Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- animals
#201 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
-
pOZz
#202 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Hrvatska se riješila neznalice na klupi i sada da igra pet mečeva sa Škotskom, ne bi nijedan izgubila.Idemedosumom wrote:Hrvati dva put izgubili od Skotske u kv. A u barazu im je Island protivnik. Mislim da su po jacini te dvije repke tu negdje, mozda je Island trenutno u boljoj formi. Poređenje ima za cilj da pokaze kako hrvati (s trenutnom formom) nemaju bas lagan zadatak u barazu.pOZz wrote:Ne znam čemu poređenje Islanda i Škotske, kada to za ovaj baraž nema apsoslutno nikakve veze.
- Edin H.
#203 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Hrvati vazda neke vatale dobiju u barazu
Drago mi je sto su i Grci osigurali prolaz, volim njihov stil nogometa
-
baxul
#204 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
rumunija (imam osjećaj da će ih rumuni razbit)
svedska (na penale)
hrvatska (zavrsit ce posao na islandu)
francuska (lagano)
svedska (na penale)
hrvatska (zavrsit ce posao na islandu)
francuska (lagano)
- Havatar
#205 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
cyprus wrote:Vels, Škotska i Srbija su zasigurno jači od Islanda, Makedonija recimo da nije...Ali bi i Vels, i Škotska, i Makedonija, a pogotovo Srbija bili ozbiljni kandidati za drugo mjesto u islandskoj grupi... U grupi A nisu mogli ni primirisat...Idemedosumom wrote:Budi realan cipre, ako izuzmes hrvatsku (protiv kojih su puni plijen odnijeli u oba meca), Skotskoj ostaju jos Wales, Makedonija i mocna Srbija kao konkurenti / prepreke za drugo mjesto u grupi. VELIKU Belgiju necemo racunati. Ova grupa je precijenjena po mom misljenju al et.
@animals
Sumnjam da ce novi selektor Hrvatske za ovako malo vremena velike promjene napraviti. Usput, u mojim ocima Stimac uopste nije bio glavni krivac za lose partije Hrvatske. Elem, po mojoj procjeni sanse su 60-40 na strani hrvata za prolaz.
-
Labirint
#206 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
hrle1976 wrote:Að lokum. Hvernig metur Lars möguleika íslenska liðsins?
„Við eigum alltaf möguleika, það höfum við sýnt það í riðlakeppninni. Fyrirfram erum við litla liðið í viðureigninni og þeir eru sterkari á pappírunum en við. En vonandi getum við komið þeim á óvart eins og við höfum gert í keppninni hingað til.”
.
- cyprus
#207 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Ali Švedska je imala veliki peh u ovim kvalifikacijama... Protiv Njemačke nikako nisu mogli biti prvi, a od Portugala nije nikakva bruka ispast... Tako da, ako Švedi ispadu to će prvenstveno biti nesreća, a ne toliko nesposobnost selektora...Stari wrote:Nisam to htio reci ... Svedska sad igra// pokusava igrati drugacije ...sistem 4-4-2 i njegova varijanta (dijamant ako se ne varam) je proglasena nepozeljnom , novi selektor zeli igrati 4-3-3 ...makar, kad kola krenu niz brdo igraci se sami spontano vrate u onaj stari sistem kojeg izgleda, po dobru i po zlu, ipak nose u kromozomima ... Ako Svedska ne prodje ovaj baraz a to nije nerealno - sadasnji selektor ce biti , po efikasnosti dakle , samo blijeda sjena svog prethodnika ...koji je (ispravite me ako grijesim) kroz skoro cijelu jednu deceniju imao samo jedne promasene kvalifikacije ...
Mada, ostaje da se vidi na šta će izać duel protiv Portugala... Švedi sve svakako imaju čime suprotstavit...
- ultima_palabra
#208 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Ja sam jedino lokum razumioLabirint wrote:hrle1976 wrote:Að lokum. Hvernig metur Lars möguleika íslenska liðsins?
„Við eigum alltaf möguleika, það höfum við sýnt það í riðlakeppninni. Fyrirfram erum við litla liðið í viðureigninni og þeir eru sterkari á pappírunum en við. En vonandi getum við komið þeim á óvart eins og við höfum gert í keppninni hingað til.”
.![]()
- uglavnomja
#209 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Edin H. wrote:Hrvati vazda neke vatale dobiju u barazu![]()
- It_is_a_Leclerc
#210 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Šteta što Hrvatska ovim ima određene šanse da se kvalifikuje. Navijao sam da dobiju Francusku.
- cyprus
#211 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Posljednji put:Havatar wrote:cyprus wrote:Vels, Škotska i Srbija su zasigurno jači od Islanda, Makedonija recimo da nije...Ali bi i Vels, i Škotska, i Makedonija, a pogotovo Srbija bili ozbiljni kandidati za drugo mjesto u islandskoj grupi... U grupi A nisu mogli ni primirisat...Idemedosumom wrote:Budi realan cipre, ako izuzmes hrvatsku (protiv kojih su puni plijen odnijeli u oba meca), Skotskoj ostaju jos Wales, Makedonija i mocna Srbija kao konkurenti / prepreke za drugo mjesto u grupi. VELIKU Belgiju necemo racunati. Ova grupa je precijenjena po mom misljenju al et.
@animals
Sumnjam da ce novi selektor Hrvatske za ovako malo vremena velike promjene napraviti. Usput, u mojim ocima Stimac uopste nije bio glavni krivac za lose partije Hrvatske. Elem, po mojoj procjeni sanse su 60-40 na strani hrvata za prolaz.![]()
Grupa A (Belgija, Hrvatska, Srbija, Škotska, Vels i Makedonija) je najjača grupa ovih kvalifikacija... Grupa D (Švicarska, Island, Slovenija, Norveška, Albanija, Kipar) je najslabija u kvalifikacijama...
Obrnuti stvari i reći da je crno ustvari bijelo, a bijelo crno, može samo neko ko:
a) nema blage veze o fudbalu
b) nije baš bistar
c) trola
Ja ne mislim više trošit vrijeme na ovo poređenje...
Last edited by cyprus on 21/10/2013 15:40, edited 1 time in total.
- Gandalf
#212 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Švedska meni izgleda kao ekipa kompaktnija od Portugala i očekujem njihov prolaz uprkos snazi Ronalda;
Hrvatska svakako po imenima izgleda jača od Islanda + veliko iskustvo igrača na SP i EP, ali budu li i njih gledali s visoka k'o i Škote lako mogu fasovat'.
Grci prolaze sa dva puta po 1:0
Ukrajinci imaju mahanje od Platinija
Hrvatska svakako po imenima izgleda jača od Islanda + veliko iskustvo igrača na SP i EP, ali budu li i njih gledali s visoka k'o i Škote lako mogu fasovat'.
Grci prolaze sa dva puta po 1:0
Ukrajinci imaju mahanje od Platinija
- Pismonosa
#213 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Ne otpisujte Grke prerano. Napatit će oni još mnoge i u Brazilu 
-
Crvena Tifoza
#214 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Oni su sami prizeljkivali FrancuzeIt_is_a_Leclerc wrote:Šteta što Hrvatska ovim ima određene šanse da se kvalifikuje. Navijao sam da dobiju Francusku.
Nisu ni Hrvati apsolutni favoriti u ovom dvomecu, posebno sada kada ih je uhvatila kriza i niz losih rezultata. U kvalifikacijama su sve bodove prosuli protiv mizernih Skota.
- Edin H.
#215 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Ima ona pjesma Arsenalovih navijaca - 1 - 0 to the Arsenal.uglavnomja wrote:Edin H. wrote:Hrvati vazda neke vatale dobiju u barazu![]()
S njima nema zime, uvijek sigurica, jedino sto ih Misimovic i Dzeko malo razdrmase i pokvarise koncepciju.
Cuveni Catenaccio
- animals
#216 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Ostaje ti da tugujes, vidis ja volim i Bosnu Hercegovinu i Hrvatsku..volio bi da prodju Swedi, ne volim Ronalda, drazi mi je Zlatan..I Francuzi..a Grci nek sjede kuci, igraju najruzniji nogomet koji niko ne voli gledati..It_is_a_Leclerc wrote:Šteta što Hrvatska ovim ima određene šanse da se kvalifikuje. Navijao sam da dobiju Francusku.
-
Itakoto
#217 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Osim Ukrajine svi nociosi baraza (i samim time i favoriti) idu na SP.
Portugal, jer su kolektivno i individualno kvalitetniji od Svedjana. 60-40 za Iberce.
Hrvatska, jer su dobili najlakseg protivnika koji se uz to ne zna nositi sa pritiskom baraza. 80-20 za Hrvate.
Grcka (nazalost), jer su perfekcionirali minimalizam u fudbalu. Ruzno za (po)gledati ali jako efikasno. 55-45 za Grke.
Francuska, jer imaju dobru ekipu. Malo da zbiju redove bili bi fudbalska velesila. Ukoliko ipak zaskripi, tu je FIFA, Blatter, UEFA i Platini. 60-40 za Francuze.
Portugal, jer su kolektivno i individualno kvalitetniji od Svedjana. 60-40 za Iberce.
Hrvatska, jer su dobili najlakseg protivnika koji se uz to ne zna nositi sa pritiskom baraza. 80-20 za Hrvate.
Grcka (nazalost), jer su perfekcionirali minimalizam u fudbalu. Ruzno za (po)gledati ali jako efikasno. 55-45 za Grke.
Francuska, jer imaju dobru ekipu. Malo da zbiju redove bili bi fudbalska velesila. Ukoliko ipak zaskripi, tu je FIFA, Blatter, UEFA i Platini. 60-40 za Francuze.
- Edin H.
#218 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
To je to, moze se tema zakljucatiItakoto wrote:Osim Ukrajine svi nociosi baraza (i samim time i favoriti) idu na SP.
Jedino steta mi da smo bili u barazu nismo mogli dobiti Portugal, cisto iz osvete
- burek_in_space
#219 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Nashao - ide gajba uskoro!burek_in_space wrote:E hvala ti ko bratu, ako je to u pitanju.NEMOHOES wrote: zato ne brini burece,Karanje slovaka sa velikim k u toj njihovoj ceskoslovackoj!
Imash gajbu od mene, kad se ovo realizuje.
- Havatar
#220 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Grupa A je imala samo jednu kvalitetnu reprezentaciju ( Belgiju ) ostalo su bile sve slabe ekipe . Grupa E je bila najujednacenija grupa i svako je mogao da ode makar u baraz. Svako ko zna makar nesto o fudbalu zna to.Posljednji put:
Grupa A (Belgija, Hrvatska, Srbija, Škotska, Vels i Makedonija) je najjača grupa ovih kvalifikacija... Grupa D (Švicarska, Island, Slovenija, Norveška, Albanija, Kipar) je najslabija u kvalifikacijama...
Obrnuti stvari i reći da je crno ustvari bijelo, a bijelo crno, može samo neko ko:
a) nema blage veze o fudbalu
b) nije baš bistar
c) trola
Ja ne mislim više trošit vrijeme na ovo poređenje...
Zadnja izmjena: cyprus; 21/10/2013 15:40; ukupno mijenjano 1 put/a.
cyprus
- Bosanski_kralj
#221 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Nevjerovatnu sreću Hrvati imaju. Prvo nisu trebali uopšte da izbore baraž i sad u tom nezasluženom baražu dobiju Island. 
Last edited by Bosanski_kralj on 21/10/2013 15:55, edited 1 time in total.
- cyprus
#222 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Moje prognoze:
Portugal - Švedska 1
Mislim da će ovo biti vrlo neizvjestan duel, jer Šveđani se mogu uspješno suprotstaviti favorizovanim Portugalcima... Ali teško je zamisliti Mundijal bez Ronalda (bez Zaltana se ko i može), pa vjerujem da će Portugalci ipak nekako naći put do svoje bivše kolonije... Šanse: 60 - 40
Francuska - Ukrajina 1
Ukrajinci nisu lagan protivnik, ali opet, teško je zamisliti SP bez Francuza, kakvi god da su... Riberi i društvo će ovo uzet na kvalitetu, mislim i bez pomoći sudija... Šanse: 70 - 30
Rumunija - Grčka 1
Grci su favoriti zbog iskustva koje imaju, a Rumunima je ovo šansa da se vrate na staze stare slave, iako su kvalitetom daleko npr. od Hagijeve generacije... Mislim da će ovdje sreća napustit Grke i da će se desiti blago iznenađenje... Šanse: 40 - 60
Island - Hrvatska 2
Hrvati su imali sreće u žrijebu i smatram da se mogu konsolidirat dovoljno da opravdaju ulogu favorita, pod uslovom da ne potcijene protivnika... Šanse: 25 - 75
Portugal - Švedska 1
Mislim da će ovo biti vrlo neizvjestan duel, jer Šveđani se mogu uspješno suprotstaviti favorizovanim Portugalcima... Ali teško je zamisliti Mundijal bez Ronalda (bez Zaltana se ko i može), pa vjerujem da će Portugalci ipak nekako naći put do svoje bivše kolonije... Šanse: 60 - 40
Francuska - Ukrajina 1
Ukrajinci nisu lagan protivnik, ali opet, teško je zamisliti SP bez Francuza, kakvi god da su... Riberi i društvo će ovo uzet na kvalitetu, mislim i bez pomoći sudija... Šanse: 70 - 30
Rumunija - Grčka 1
Grci su favoriti zbog iskustva koje imaju, a Rumunima je ovo šansa da se vrate na staze stare slave, iako su kvalitetom daleko npr. od Hagijeve generacije... Mislim da će ovdje sreća napustit Grke i da će se desiti blago iznenađenje... Šanse: 40 - 60
Island - Hrvatska 2
Hrvati su imali sreće u žrijebu i smatram da se mogu konsolidirat dovoljno da opravdaju ulogu favorita, pod uslovom da ne potcijene protivnika... Šanse: 25 - 75
-
popokatepetl_com
#223 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Ovo je velika prilika da se Island plasira na veliko takmicenje, puno srece prijateljskoj drzavi sa sjevera...
-
Labirint
#224 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Nemoj zaHebavat, i Lars Lagerbek se spominjeultima_palabra wrote:Ja sam jedino lokum razumioLabirint wrote:hrle1976 wrote:Að lokum. Hvernig metur Lars möguleika íslenska liðsins?
.![]()
Fakat gurav jezik, pismo, ima li nasih gore? Kontam
da ima neka famElija...
-
north
#225 Re: Baraž za Brazil / 15.-19.11.2013
Čuj nisu trebali da izbore, pa ko je trebao, smiješna Srbija ili možda Makedonija, Wales, Škotska???
Hrvati su u ovoj grupi opravdano drugi, volio bih da su dobili kakvog jačeg protivnika, tipa Francuska ili Švedska da vidimo tu njihovu snagu...ovako će proći lagano, što bi i Štimac hladno završio...u proj tekmi neće možda rasturiti protivnika, ali vjerovatno na kraju 0-2 ili 1-2...u najgorem slučaju po njih 1-1 što im opet daje ogromne šanse...ne mogu izgubiti, nema teorije....
Hrvati su u ovoj grupi opravdano drugi, volio bih da su dobili kakvog jačeg protivnika, tipa Francuska ili Švedska da vidimo tu njihovu snagu...ovako će proći lagano, što bi i Štimac hladno završio...u proj tekmi neće možda rasturiti protivnika, ali vjerovatno na kraju 0-2 ili 1-2...u najgorem slučaju po njih 1-1 što im opet daje ogromne šanse...ne mogu izgubiti, nema teorije....