EUROLIGA
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#201 Re: EUROLIGA
U Evropi se na +3 u ovakvoj situaciji pravi faul. Ne dopustas protivniku da ima priliku da izjednaci. To sto je tezak sut, ne znaci da ne moze uci.
Amerikanci su druga prica. Kod njih je ovo klasika.
-
Bodkin
#202 Re: EUROLIGA
nisam siguran. prije ce ga neki divljak iz nba zabiti sa 8m preko ruke nego erceg. po meni je to strateski bilo dobro postavljeno
- ultima_palabra
#203 Re: EUROLIGA
Uglavnom se pravi faul, ali moraš paziti da protivnik ne izbaci loptu i ne dobije 3 slobodna... pošto su zadnje sekunde i sve ide jako brzo, i to je moguća opcija.Tomahawk11 wrote:U Evropi se na +3 u ovakvoj situaciji pravi faul. Ne dopustas protivniku da ima priliku da izjednaci. To sto je tezak sut, ne znaci da ne moze uci.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#204 Re: EUROLIGA
Vrijeme od 8 sekundi je dovoljno da se izgradi smislen napad. Da su napravili faul na igracu koji je prenosio loptu, niti bi on, a niti Erceg imali priliku za sut za 3 poena, a potrosili vrijeme. Zato kazem da je ovo jeftino i neiskusno, pogotovo za evropske ekipe, gdje se ovdje po pravilu pravi faul. NBA je druga prica, pogotovo regularni dio sezone, oni prave show od buzzer beater-a, njima je to zayebancijaultima_palabra wrote:Uglavnom se pravi faul, ali moraš paziti da protivnik ne izbaci loptu i ne dobije 3 slobodna... pošto su zadnje sekunde i sve ide jako brzo, i to je moguća opcija.Tomahawk11 wrote:U Evropi se na +3 u ovakvoj situaciji pravi faul. Ne dopustas protivniku da ima priliku da izjednaci. To sto je tezak sut, ne znaci da ne moze uci.
-
al-em
#205 Re: EUROLIGA
Zvezda bi sa vujosevicem isla na final4 ove godine
Radonjic nije los trener, ali opet je pokazao slabosti protiv galate i neptunasa u gostima.
Nekako je zapostavljen dzenkins, prosle godine je bio drugi nabolji igrac zvezde, ove godine je 7, 8 u rotaciji.
Radonjic nije los trener, ali opet je pokazao slabosti protiv galate i neptunasa u gostima.
Nekako je zapostavljen dzenkins, prosle godine je bio drugi nabolji igrac zvezde, ove godine je 7, 8 u rotaciji.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#206 Re: EUROLIGA
Sto Unics odera Reala u sred Madrida
Ono bas zasluzena pobjeda, jes ih i shut s.rao, al opet kako su dobru odbranu odigrali....
Zadnjih 3 minute sam mislio da ce se zakuhati, umjesto toga Realovi igraci su bacali cigle izvan reketa. Sve mi se cini da ova ekipa Reala, koliko god izgledala mocno, ima odredjenih slabosti.
Ono bas zasluzena pobjeda, jes ih i shut s.rao, al opet kako su dobru odbranu odigrali....
Zadnjih 3 minute sam mislio da ce se zakuhati, umjesto toga Realovi igraci su bacali cigle izvan reketa. Sve mi se cini da ova ekipa Reala, koliko god izgledala mocno, ima odredjenih slabosti.
-
kakavdanakneiskustvu
#207 Re: EUROLIGA
Tomahawk11 wrote:Sto Unics odera Reala u sred Madrida![]()
a fakat na papiru izgledaju prejaki
-
golman
#208 Re: EUROLIGA
gledao sam Uniks protiv Nizni Novgorod i razočarali su me tad..sve im se zasniva na šutu za 3 poena i ako ih ne krene,gube utakmicu glatko.Pa ne može ih stalno ići šut...što se tiče Reala,ipak je on u krugu od 3 tima kao favorit za osvajanje EL.Tomahawk11 wrote:Sto Unics odera Reala u sred Madrida![]()
Nego,meni se zadnje vrijeme sviđa igra Žalgirisa...vrlo su opasni,mogli bi mnogima konce pomrsiti ove sezone.
I nikako mi nije jasno šta se dešava sa Bayernom???
-
kakavdanakneiskustvu
#209 Re: EUROLIGA
nema uniks unutrašnju igru,zato forsiraju vanjski šut
- dječak sa šibicama
#210 Re: EUROLIGA
Dario Saric MVP Eurolige za novembar mjesec, i to najmladji MVP u istoriji.
http://www.euroleague.net/news/i/146297
Decko je sila.
Decko je sila.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#211 Re: EUROLIGA
Dobar Saric
Gledao sam par meceva Efesa, odlicno igra.
-
vryzas
#212 Re: EUROLIGA
Svaka cast Saricu...trebao bi Dudi dati min 50% narednog ugovora.dječak sa šibicama wrote:Dario Saric MVP Eurolige za novembar mjesec, i to najmladji MVP u istoriji.
Decko je sila.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#213 Re: EUROLIGA
Kakva utakmica Nizhny - Real
Steta pa se povrijedi Rochestie kod domacina, tip je ubio.
Domacini su klasicni overasi, ali opet se mora primjetiti kako Real igra slabu odbranu. Neko ce ih opasno isprasiti.
Ono, utakmica je bila ekstra za gledati, prava sutacina
Domacini su klasicni overasi, ali opet se mora primjetiti kako Real igra slabu odbranu. Neko ce ih opasno isprasiti.
-
zlajapravaraja
#214 Re: EUROLIGA
Ja bio odigrao UnderTomahawk11 wrote:Kakva utakmica Nizhny - Real![]()
Domacini su klasicni overasi, ali opet se mora primjetiti kako Real igra slabu odbranu.
-
kakavdanakneiskustvu
#215 Re: EUROLIGA
Tomahawk11 wrote:Kakva utakmica Nizhny - Real![]()
žao mi rusa
-
golman
#216 Re: EUROLIGA
Pa Real je valjda obezbjedio prolaz,pa stoga opuštancija zadnje dvije tekme,protiv neugodnih ruskih ekipa.Lagano rutinsko odrađivanje posla i oprez od povreda pred top 16.
-
vryzas
#217 Re: EUROLIGA
Zato je bila patnja gledati Zalgiris i Efes.Tomahawk11 wrote:Kakva utakmica Nizhny - Real![]()
Fener se lako obracunao sa Panatinaikosom, a Makabi je ocekivano dobio Albu...iznenadjenje kola pobjeda Limoza protiv Unicaje.
Btw. S. Rodrigez je nevjerovatan igrac.
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#218 Re: EUROLIGA
Zalgiris - Efes ocekvan razvoj dogadjaja, malo poena i tako to. Dobro, malo su ga domacini pretjerali na pocetkuvryzas wrote:Zato je bila patnja gledati Zalgiris i Efes.Tomahawk11 wrote:Kakva utakmica Nizhny - Real![]()
Ono, utakmica je bila ekstra za gledati, prava sutacinaZalgiris 2p u prvoj cetvrtini
![]()
![]()
![]()
![]()
Fener se lako obracunao sa Panatinaikosom, a Makabi je ocekivano dobio Albu...iznenadjenje kola pobjeda Limoza protiv Unicaje.![]()
Btw. S. Rodrigez je nevjerovatan igrac.
Fener je prelomio u trecoj serijom trica. Unicaju mi ne spominji
Rodriguez je igracina, ali opet ne mogu da ne dam kritiku, recimo za Llulla ili Bourousisa, prvi puno zuji malo meda daje, drugi ne zuji nikako, centar koji sinoc do pred kraj utakmice nije imao skoka
- ultima_palabra
#219 Re: EUROLIGA
Chacho je nešto kao Balić u rukometu... očekuj neočekivano
Kod Reala prinove još ne doprinose dovoljno, kad se oni uigraju trebali bi biti ok... a istina je da bez Slaughtera nemaju skoka.
Kod Reala prinove još ne doprinose dovoljno, kad se oni uigraju trebali bi biti ok... a istina je da bez Slaughtera nemaju skoka.
-
vryzas
#220 Re: EUROLIGA
Bourousis mi je bezze igrac. Centar koji se izvlaci na 3p, a poprilicno je ofanzivno limitiran. Uveo bi zabranu za centre, nema izvlacenja van 3p i da izlaze max. 3-4 metra od kosa.
Llull je opasno pao nakon EP, a imao je nevjerovatnu proslu sezonu...ili sezonu prije toga.
Jbg. sve mi se pobrkalo
U svakom slucaju, ove godine nece biti favorita na F4. Navijam za Fener da ove godine ode do kraja jer Turska gura ogromne pare u kosarku zadnjih nekoliko sezona.
Llull je opasno pao nakon EP, a imao je nevjerovatnu proslu sezonu...ili sezonu prije toga.
U svakom slucaju, ove godine nece biti favorita na F4. Navijam za Fener da ove godine ode do kraja jer Turska gura ogromne pare u kosarku zadnjih nekoliko sezona.
-
kakavdanakneiskustvu
#221 Re: EUROLIGA
ultima_palabra wrote:Chacho je nešto kao Balić u rukometu... očekuj neočekivano![]()
slaughter malo igra,prejaka konkurencija
-
kakavdanakneiskustvu
- Creasy
#223 Re: EUROLIGA
Zvezda u Top 16 fazi!
VALENSIJA - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 68:77 (16:20, 21:22, 15:20, 16:15)
VALENSIJA: Ribas 15, 6as, Nedović, Sato, Lučić 14, Dubljević 22, Vives 4, Martines 7, Lončar 2, Agilar, Harangodi 4, Peres.
CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Vilijams 17, Rebić, Dangubić 4, Mitrović 9, 5sk, 6as, Lazić 1, Blažič 6, Kalinić 11, 5sk, Marjanović 19, 11sk, Tejić, Dženkins 8, Jović, Cirbes 3, 7sk.
Evroliga, 8. kolo Grupa D
Galatasaraj - Laboral Kuća 82:89
Olimpijakos - Neptunas 89:79
Valensija - Crvena Zvezda Telekom 68:77
Tabela: Olimpijakos 7/1,
Crvena zvezda Telekom 5/3,
Laboral 4/4,
Galatasaraj 3/4,
Neptunas 3/5,
Valensija 2/6.
VALENSIJA - CRVENA ZVEZDA TELEKOM 68:77 (16:20, 21:22, 15:20, 16:15)
VALENSIJA: Ribas 15, 6as, Nedović, Sato, Lučić 14, Dubljević 22, Vives 4, Martines 7, Lončar 2, Agilar, Harangodi 4, Peres.
CRVENA ZVEZDA TELEKOM: Vilijams 17, Rebić, Dangubić 4, Mitrović 9, 5sk, 6as, Lazić 1, Blažič 6, Kalinić 11, 5sk, Marjanović 19, 11sk, Tejić, Dženkins 8, Jović, Cirbes 3, 7sk.
Evroliga, 8. kolo Grupa D
Galatasaraj - Laboral Kuća 82:89
Olimpijakos - Neptunas 89:79
Valensija - Crvena Zvezda Telekom 68:77
Tabela: Olimpijakos 7/1,
Crvena zvezda Telekom 5/3,
Laboral 4/4,
Galatasaraj 3/4,
Neptunas 3/5,
Valensija 2/6.
-
nema me tamo
#224 Re: EUROLIGA
Zvezda je strašna, nekako se cini da su kao Sarajevo što se tice evrope..
Partizan skoro nikako nije dobijao u gostima u euroligi?
Il' su ono dobili Barsu u gostima jedne godine?
Al' ukupni dojam je na Zvezdinoj strani..
Nek' me ispravi neko ako griješim...
Il' su ono dobili Barsu u gostima jedne godine?
- Creasy
#225 Re: EUROLIGA
nema me tamo wrote:Zvezda je strašna, nekako se cini da su kao Sarajevo što se tice evrope..
Il' su ono dobili Barsu u gostima jedne godine?![]()
Ne znam samo šta ti ova prva rečenica znači?