I sta bi? Jesu li vas popisali?

Locked
O'zone
Globalni moderator

#201 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by O'zone »

oglo wrote:meni glupo ovo da jedni navode primejre drugi opet njih osporavaju,onda ovi drugi navode primjere i onda ovi prvi osporavaju.
I na kraju vidis da i tu se nacionalno pitanje dodje do izrazaja,kad primejra rad,i bosnjak popise desetke ljudi srbi i hrvati osporavaju,kad hrvat popise desetke srbi i bosnjaci osprovaju,kad srbin popise svoje neke bosnjaci i hravti osporavaju.

Nema veceg Cirkusa od ljudi koji zive u BIH i njhove dijaspore svih nacionalnosti i drzave.
U ovoj drzave su u svemu nepravilnosti, zasto bi popis bio ispravan.Ali bacilo se para u sve pa moze i u ovakav popis s kojim na kraju mogu g*** obrisat jer nit ce bit relan niti relevnatan,nit ce i zasta posluzit jer ovdje niti ima plan razvoja nit ce ga bit,osi8m to sto ce se nacionalisti razbacivat po emisijama koga ima gdje kolko ....sto opet nije realan podatak s obzirom da vidimo sta se sve radi.
Ma hajde ba baci brigu na veselje :izet: :izet:
Yug

#202 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Yug »

oglo wrote:meni glupo ovo da jedni navode primejre drugi opet njih osporavaju,onda ovi drugi navode primjere i onda ovi prvi osporavaju.
I na kraju vidis da i tu se nacionalno pitanje dodje do izrazaja,kad primejra rad,i bosnjak popise desetke ljudi srbi i hrvati osporavaju,kad hrvat popise desetke srbi i bosnjaci osprovaju,kad srbin popise svoje neke bosnjaci i hravti osporavaju.

Nema veceg Cirkusa od ljudi koji zive u BIH i njhove dijaspore svih nacionalnosti i drzave.
U ovoj drzave su u svemu nepravilnosti, zasto bi popis bio ispravan.Ali bacilo se para u sve pa moze i u ovakav popis s kojim na kraju mogu g*** obrisat jer nit ce bit relan niti relevnatan,nit ce i zasta posluzit jer ovdje niti ima plan razvoja nit ce ga bit,osi8m to sto ce se nacionalisti razbacivat po emisijama koga ima gdje kolko ....sto opet nije realan podatak s obzirom da vidimo sta se sve radi.
Bogami Sejfudin Tokic bi ti sad rekao da si FASISTA :-D
Drvosjeca iz Dejcica

#203 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Ja sam u iskušenju, nakon svih ovih informacija o nepravilnostima i javašluku popisa, da odbijem da dam informacije popisivačima, tj. da bojkotujem popis dok se ne isprave nepravilnosti i organizuje popis od nezavisne organizacije ili kompanije iz vana.
torcida

#204 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by torcida »

Havatar wrote:
sinuhe wrote:Treba na miru obaviti popis a ne praviti cirkus :roll: Kakvih 27 djece, pa mora priloziti neke dokumente valjda.
Samo vidis izvor bljesak.info i sve ti je jasno
pa nije bljeskov uradak već je isti prenešen....
:-)
Neradnik

#205 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Neradnik »

popishali me nisu popisali jesu :D
izjasnik se ko bosnjak sa pala.
Havatar

#206 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Havatar »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja sam u iskušenju, nakon svih ovih informacija o nepravilnostima i javašluku popisa, da odbijem da dam informacije popisivačima, tj. da bojkotujem popis dok se ne isprave nepravilnosti i organizuje popis od nezavisne organizacije ili kompanije iz vana.
Ako si toliko naivan da te lazne informacije o nepravilnostima pokolebaju de se popises onda slobodno nemoj.
sinuhe

#207 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by sinuhe »

Novinari i svakakvi saneri. Najveci isprdci. Pustite ljude da rade svoj posao :roll:
Yug

#208 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Yug »

Havatar wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ja sam u iskušenju, nakon svih ovih informacija o nepravilnostima i javašluku popisa, da odbijem da dam informacije popisivačima, tj. da bojkotujem popis dok se ne isprave nepravilnosti i organizuje popis od nezavisne organizacije ili kompanije iz vana.
Ako si toliko naivan da te lazne informacije o nepravilnostima pokolebaju de se popises onda slobodno nemoj.
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... e-u-kafani
Havatar

#209 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Havatar »

Yug wrote:
Havatar wrote:
http://www.oslobodjenje.ba/vijesti/bih/ ... e-u-kafani
I sta ces sa ovim
Yug

#210 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Yug »

Necu nista Ja,vec oni kojima je to posao

"Materijal je oduzet jednoj djevojci popisivaču, dok je druga djevojka, nekoliko minuta prije dolaska Muminovićeve, izašla iz lokala sa popunjenim popisnim listama."
Black111

#211 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Black111 »

Black swan wrote:koji je ovo cirkus evo preko telefona se popisujem
jebote država :lol: :lol: :lol:
Kako preko telefona? Pa naravno da ne bi smijeli. Svasta.

Meni zakazali u 12 a evo jos ih nema. Cekam do 12 i pol, ne dodju li nek me traze poslije.
Yug

#212 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Yug »

Black111 wrote:
Black swan wrote:koji je ovo cirkus evo preko telefona se popisujem
jebote država :lol: :lol: :lol:
Kako preko telefona? Pa naravno da ne bi smijeli. Svasta.

Meni zakazali u 12 a evo jos ih nema. Cekam do 12 i pol, ne dodju li nek me traze poslije.
Sta ti imaju dolaziti ,reci na telefon jesil Binsr,Vatahr,Snjakbo,a ostalo nek pisu sta hoce :-D
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#213 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Truba »

čita mi pitanje ukućanin a ja odgovaram preko telefona da se cura ne bi vraćala večeras i da se sve obavi danas
cyprus

#214 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

Ja se samo nadam da će bar osnovni podaci (npr. da li popisana osoba postoji i da li živi u BiH) biti provjeravani, a da će zajebanti biti drastično kažnjeni... Ali znajući našu državu, neće bit nikom ništa...
Havatar

#215 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Havatar »

Yug wrote:Necu nista Ja,vec oni kojima je to posao

"Materijal je oduzet jednoj djevojci popisivaču, dok je druga djevojka, nekoliko minuta prije dolaska Muminovićeve, izašla iz lokala sa popunjenim popisnim listama."
U Srbiji popisivaci su preskocili cijelo naselje i nisu uopste dolazili da popisuju ljude iz tog naselja pa nije ponisten popis, u Hrvatskoj postojale masovne neravilnosti pa opet valjan popis a jedino u Bosni zbog toga sto se vidi da Bosnjaci nisu nasjeli na propagandu mora da se ponisti
cyprus

#216 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

Havatar wrote:

U Srbiji popisivaci su preskocili cijelo naselje i nisu uopste dolazili da popisuju ljude iz tog naselja pa nije ponisten popis, u Hrvatskoj postojale masovne neravilnosti pa opet valjan popis a jedino u Bosni zbog toga sto se vidi da Bosnjaci nisu nasjeli na propagandu mora da se ponisti
Čuj nisu nasjeli? Znači, Tokić džaba vazio? :mrgreen:
Last edited by cyprus on 03/10/2013 12:21, edited 1 time in total.
Yug

#217 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Yug »

Black swan wrote:čita mi pitanje ukućanin a ja odgovaram preko telefona da se cura ne bi vraćala večeras i da se sve obavi danas
Sto,mora na koncert Ace Lukasa. :lol:
Havatar

#218 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Havatar »

cyprus wrote:
Havatar wrote:

Čuj nisu nasjeli? Znači, Tokić džaba vazio? :mrgreen:
I stanovnici Sarajeva ce biti svoji kao i stanovnici Banjaluke
Pasiflora

#219 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Pasiflora »

Black swan wrote:čita mi pitanje ukućanin a ja odgovaram preko telefona da se cura ne bi vraćala večeras i da se sve obavi danas
Pa sto si pristao na to?
žuta lala

#220 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by žuta lala »

Evo i mene popisaše prije nekoliko minuta. Kulturan popisivač, vidi se da zna šta radi, rekao da je ovo najljubaznije domaćinstvo u kojem je bio, nigdje ga niko nije ponudio sokom i kolačima. (Malo me to iznenadilo, ja mislila da smo mi gostoljubiv narod, al' valjda ljudima na vrh glave sve vezano za popis, pa ni ne nude).

Rekao je da niko ne provjerava ništa za imovinu, tj. možeš staviti da imaš koliko god duluma zemlje, niko te ne smije pitati ništa vezano za to.
cyprus

#221 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by cyprus »

Havatar wrote:
cyprus wrote:Čuj nisu nasjeli? Znači, Tokić džaba vazio? :mrgreen:
I stanovnici Sarajeva ce biti svoji kao i stanovnici Banjaluke
Naravno da će... Svi smo mi prvenstveno svoji... Robovlasništvo davno ukinuto...
mO k3

#222 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by mO k3 »

Black swan wrote:dakle popisuje me :D
a lična kod mene nisam pored popisivača

jel ovo regularno???
Ti pričaš jedno na telefonu ,on/a piše drugo....
Pa ti vidi jeli regularno :-D
BHCluster

#223 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by BHCluster »

Imam pitanje u vezi kada sve je zavrseno i te se popisnice budu svele na jeno mjesto, dali onda se podatci prikupljaju u Bosni i Hercegovini pa salju u Izrael na analizu i sortiranje ili popisnice idu tamo?
Black111

#224 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Black111 »

A jesu profesionalni svaka cast. :D A naivno je i bilo za ocekivati nesto bolje.
Black111

#225 Re: I sta bi? Jesu li vas popisali?

Post by Black111 »

Ajde ti nju fino prijavi. :izet: Cuj da se ne bi vracala Ne rade oni besplatno ovaj posao.
Locked