BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
Crvena Tifoza

#201 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Crvena Tifoza »

KatarinaKosaca wrote:
Crvena Tifoza wrote:Sada ne znam iz koje se americke drzave javljas, ali recimo oni koji zive u gradu Houstonu, i drzavama New Mexico, Arizona, i par drugih, trebas odnijeti notaru svoju vozacku dozvolu da ti je ovjeri. :roll:
Kakve, ba, američke države, javljam se iz Sarajeva :lol: :lol:
Pa za BiH gradjane ne treba viza.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#202 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by KatarinaKosaca »

Crvena Tifoza wrote:Pa za BiH gradjane ne treba viza.
Izgleda da ja cijelo vrijeme govorim o vizi za SAD iliti USA, a ti o brazilskoj vizi :D
Crvena Tifoza

#203 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Crvena Tifoza »

KatarinaKosaca wrote:
Crvena Tifoza wrote:Pa za BiH gradjane ne treba viza.
Izgleda da ja cijelo vrijeme govorim o vizi za SAD iliti USA, a ti o brazilskoj vizi :D
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

E je8iga, prenijelo me. Nesto :-) mi Brazil u glavi.
Ajatolah_

#204 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Ajatolah_ »

KatarinaKosaca wrote:Treba nam viza za SAD. Kako je to regulirano?
Pročačkaj ovuda... http://bosnian.sarajevo.usembassy.gov/vize.html
samkoF

#205 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by samkoF »

luckylaka wrote:
MOSALJOZE wrote:Lucky vala sam ja čuo da naske vo gori ima mlogo.Jena čitava zajednica,pa kontaktirati sa BHF-om i neke stvari dogovoriti.
Ima nas jarane ,,ko,majkica,,ima St.L.i neka BiH zajednica,imaju 2-3 dzemata,3-4 fudbalska kluba,nekakvih organizacija ni oni ne znaju sta rade Bog me ne ubio ako nemaju i 2-3 BiH mafijaske oganizacije :D ali jarane niko ni skim.Ovdje ti je jarane zakon Mirsada i jarani,Mile Kitic,neki Polumenta(ima li takav)Indira R.,kada dodje onaj serator Baja opsti haos.E to ti je vecinom raja u St.L.Ima i fine raje,evo recimo ja,pa,,klikerusa,,pa,,ja,ja,, :-D ja ne znam vise.
Odavno se zna da je St Louis grad koji ima najvise bosanaca i hercegovaca u svijetu a van BiH.I takodje tacna informacija je da ima oko 70 000 stanovnika iz BiH, ako ne i malo vise jer jos uvijek i dan danas u St Louis se doseljavaju bosanci iz drugih krajeva USA.E sad reci da je vise od polovine onakva kakvim ih ti opisa lucky je malo bezveze i neozbiljno.Ja licno ne znam mnogo takve raje koji idu na te koncerte, niti uopste cujem i znam kad dolaze ti nabrojani ali to ne znaci da cu ljude koji to vole i slusaju nazivati "seljacima" il bilo kakvim drugim imenima.Evo u kakvu onda grupu spadaju ljudi koji su bili na Harijevom koncertu il Rok Ko Fol , jesu li tu ti "fini ljudi" , ako jesu znaci i ja sam "fin" a pojma nemas ni ko sam ni sta sam al eto po tome ko ide na kakav koncert to mozes zakljuciti, mislim krajnje neozbiljno.Sto se tice tih organizacija sve to ima kao sto lucky kaze i radi , organizuju uvijek nesto al posto nisam detaljno upucen ne mogu o tome pricati, imamo i svoje radio stanice i televizijsku stanicu sve na bosanskom jeziku itd .Uglavnom svasta nesta ima sto cini mnogo pozitivnih stvari , nije sve tako negativno, ruzno je na kraj grad u kojem zivis predstavljati u negativnom svjetlu il govoriti negativno o svom narodu bez obzira sta slusa.Jedino sto ja licno mislim da nama u St Louisu fali je dopunska skola za nasu djecu na bosanskom jeziku da nauce osnove stvari na svom jeziku, to je bas neophodno.
MaroonBrigade

#206 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by MaroonBrigade »

klikerusa wrote:Da Bog da ih sve prodali, ali de ako vec imate veze sa BHF javite plan rada
Kako mislis plan rada? Ako imas fb, o svemu se mozes informisati ovdje :thumbup:
DonVitoni

#207 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by DonVitoni »

Spaha ima da strpas Messija i Aguera u komad. :mrgreen:

Pravog argentinca ne diraj sekunde.
Pipita :) Higuain
4m3l

#208 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by 4m3l »

smijesno
luckylaka

#209 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

samkoF wrote:
luckylaka wrote:
MOSALJOZE wrote:Lucky vala sam ja čuo da naske vo gori ima mlogo.Jena čitava zajednica,pa kontaktirati sa BHF-om i neke stvari dogovoriti.
Ima nas jarane ,,ko,majkica,,ima St.L.i neka BiH zajednica,imaju 2-3 dzemata,3-4 fudbalska kluba,nekakvih organizacija ni oni ne znaju sta rade Bog me ne ubio ako nemaju i 2-3 BiH mafijaske oganizacije :D ali jarane niko ni skim.Ovdje ti je jarane zakon Mirsada i jarani,Mile Kitic,neki Polumenta(ima li takav)Indira R.,kada dodje onaj serator Baja opsti haos.E to ti je vecinom raja u St.L.Ima i fine raje,evo recimo ja,pa,,klikerusa,,pa,,ja,ja,, :-D ja ne znam vise.
Odavno se zna da je St Louis grad koji ima najvise bosanaca i hercegovaca u svijetu a van BiH.I takodje tacna informacija je da ima oko 70 000 stanovnika iz BiH, ako ne i malo vise jer jos uvijek i dan danas u St Louis se doseljavaju bosanci iz drugih krajeva USA.E sad reci da je vise od polovine onakva kakvim ih ti opisa lucky je malo bezveze i neozbiljno.Ja licno ne znam mnogo takve raje koji idu na te koncerte, niti uopste cujem i znam kad dolaze ti nabrojani ali to ne znaci da cu ljude koji to vole i slusaju nazivati "seljacima" il bilo kakvim drugim imenima.Evo u kakvu onda grupu spadaju ljudi koji su bili na Harijevom koncertu il Rok Ko Fol , jesu li tu ti "fini ljudi" , ako jesu znaci i ja sam "fin" a pojma nemas ni ko sam ni sta sam al eto po tome ko ide na kakav koncert to mozes zakljuciti, mislim krajnje neozbiljno.Sto se tice tih organizacija sve to ima kao sto lucky kaze i radi , organizuju uvijek nesto al posto nisam detaljno upucen ne mogu o tome pricati, imamo i svoje radio stanice i televizijsku stanicu sve na bosanskom jeziku itd .Uglavnom svasta nesta ima sto cini mnogo pozitivnih stvari , nije sve tako negativno, ruzno je na kraj grad u kojem zivis predstavljati u negativnom svjetlu il govoriti negativno o svom narodu bez obzira sta slusa.Jedino sto ja licno mislim da nama u St Louisu fali je dopunska skola za nasu djecu na bosanskom jeziku da nauce osnove stvari na svom jeziku, to je bas neophodno.
Izvini,,samko,,jarane ali ja nigdje nikoga nisam nazvao seljakom pogotovo ne zbog toga sto neko ide na koncert Mirsade ili Indire.Ja necu ljude da dijelim na one sto slusaju Harija i one sto slusaju Mirsadu ,svakome svoje .Drugo.sta mi to konkretno imamo u St.louis .Radio, tv :-D daj ne budi smjesan imas jedan cirkus radio (ako mislis na onaj svakodnevni)a tv ne znam o kojoj pricas ,prvi put cujem .trece nije tema moj narod u St.Louis o kojemsu nekada izvjestavali i fox i ksdk i mnogi drugi zbog nereda koje je moj narod pravio na skoro svakom cosku St.Louis(hvala Dragom Bogu pa ih Ameri uputise na pravi put ,avion i by)tema je Utakmica i neorganizovanost povodom te utakmice.
dnaxy

#210 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by dnaxy »

4m3l wrote:

smijesno
sta je smijesno? Ljudi imaju pravo izbora,tako da neka navijaju za koga hoce,zaboli me! neznam sto i ovi novinari moraju stalno da ispituju sta BL misli o repki BiH? i to me zaboli.mislim da ima dovoljno ljudi koji navijaju svim srcem za ovu reprezentaciju i da ce ih ubuduce bit.a oni koji nece i ne moraju.
samkoF

#211 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by samkoF »

luckylaka wrote:
samkoF wrote:
luckylaka wrote: Ima nas jarane ,,ko,majkica,,ima St.L.i neka BiH zajednica,imaju 2-3 dzemata,3-4 fudbalska kluba,nekakvih organizacija ni oni ne znaju sta rade Bog me ne ubio ako nemaju i 2-3 BiH mafijaske oganizacije :D ali jarane niko ni skim.Ovdje ti je jarane zakon Mirsada i jarani,Mile Kitic,neki Polumenta(ima li takav)Indira R.,kada dodje onaj serator Baja opsti haos.E to ti je vecinom raja u St.L.Ima i fine raje,evo recimo ja,pa,,klikerusa,,pa,,ja,ja,, :-D ja ne znam vise.
Izvini,,samko,,jarane ali ja nigdje nikoga nisam nazvao seljakom pogotovo ne zbog toga sto neko ide na koncert Mirsade ili Indire.Ja necu ljude da dijelim na one sto slusaju Harija i one sto slusaju Mirsadu ,svakome svoje .Drugo.sta mi to konkretno imamo u St.louis .Radio, tv :-D daj ne budi smjesan imas jedan cirkus radio (ako mislis na onaj svakodnevni)a tv ne znam o kojoj pricas ,prvi put cujem .trece nije tema moj narod u St.Louis o kojemsu nekada izvjestavali i fox i ksdk i mnogi drugi zbog nereda koje je moj narod pravio na skoro svakom cosku St.Louis(hvala Dragom Bogu pa ih Ameri uputise na pravi put ,avion i by)tema je Utakmica i neorganizovanost povodom te utakmice.

E pa ovako jest off topic al moram ti odgovoriti jer se il pravis da ne znas il sta, ja ne razumijem jer zivis u istom gradu gdje i ja i ne mogu da vjerujem da od 10 sati svakodnevnog radio programa na nasem jeziku kojeg vodi M Hatic (svaki dan osim subote i nedelje ide od 6 am do 10 am zatim od podne do 8 pm) ti nisi nikad nista cuo niti slusao a to vec traje godinama.Isto tako taj isti covjek je pokrenuo i kanal MIM TV ovdje u STL, kojeg je isto milion puta reklamirao preko te radio emisije koja se svakodnevno emitiuje tako da iako i nemas il ne mozes da pratis taj kanal ,nevjrovatno je da to nisi cuo bar.Dalje ti si sam poceo da kritikujes svoje sugradjane i da pricas o nekakvoj neorganizovanosti a sta si ti ucinio po tom pitanu , to jest pitanju bolje orgaznizovanosti?Osim toga, koliko je nas narod neorganizovan ovdje govore cinjenica da su izgradjene dvije dzamije jedna iz temelja ( na Lemay Ferryu) da je uradjena minara prva na ovim prostorima Sjeverne Amerike koja izgleda potpuno isto kao one minare u BiH, kao sto se evo i sada pare skupljaju za gradnju Sebilja itd da ne govorim o mnogim humanitarnim skupovima koji se organizuju za oboljele teze slucajeve, vjerovatno ni ne posjetis jer eto pricas o toj neorganizovanosti ,a ovo sve te navodi na bas suprotno.Na kraju ja ne znam sta ocekujes od grada koji ima skoro 70 000 bosanaca to ti je maltene kao grad Zenica npr ,i pored te cinjenice da smo poceli ovaj grad nastanjivati pocetkom 90 tih godina mi smo po mom misljenju jako dobro organizovani jer ovo sve sto sad imamo u STL ne bi imali da nije tako, koje su to druge nacije a koje zive u STL i duze od nas , vise i bolje organizovane ?I na kraju da se vratimo na tekmu kako ti znas da navijaci nece biti organizovani????Jesi li ti mozda clan BHF????
Da li znas da u STL ima BHF clanova i to jako mnogo , da su organizovano iz ST Louisa isli i na tekme repke po Evropi, da li znas ko je vodja BHF na podrucju St Louisa il Sjeverne Amerike???
Eto pretpostavljam da to nista ne znas al vec znas da nije i da nece biti nista organizovano?Da li ti mozes drugih 20 ak i vise hiljada ljudi organizovati koji dolaze sa svih strana Sjeverne Amerike a nisu clanovi nijedne navijacke skupine kao sto su npr BHF il neke druge navijacke skupine, kako mislis da se ti ljudi mogu organizovati u nekoliko sati pred tekmu i navijati a da ne govorimo da tu ima ljudi svih starosni dobi , nisu tu samo mladici nego i stariej osobe i dijeca itd.Al eto vazno je samo lupati i pricati bezveze bez ikakvih argumenata.Ja sam siguran da ce navijacka skupina BHF i mozda jos neke druge navijacke skupine kojih ima organizovati se i navijati i davati podrsku onako kao sto vijek rade, siguran sam da su uzeli i tikete u priblizno isti sekcijama (obicno iza gola i to bas i rade i obavjesatavju putem raznih medija da ce tu biti pa ko zeli s njima bujrum) a "ostale" je tesko organizovati iz vise razloga, uglavnom siguran sam da ce svako na svoj nacin navijati i davati podrsku svojoj reprezentaciji.

P.S Kazes da nisi nigdje nazvao nikog "seljakom" al eto ti znas koje raje najvise ima , eto jesi lijepo gore napisao da najvise ima onih koji slusaju Mirsadu,Kitica itd te nabrojane e de mi sad reci kako ti znas da takvih ima najvise i da raja ide njih gledati najvise , eto mene to zanima, jer ti ako to znas onda si vidio, znaci bio si i ti onda na njihovom koncertu il su to samo suplje price rekla kazala da se eto prica bezveze.Govoris o nekakvim mafijaskim bh organizacijama, da bog sacuva sve to govoris bez ikakvih argumenata i eto kako ne crnis svoj narod, narod s kojim zivis iz tvog kraja mislim na drzavu a ne samo na krajinu, uostalom i ja sam krajsnik kao i ti, i ne bi svoj narod nikad ocrnio makar bio crnji nego sto ga ti ocrni.I jos najveca provala sam sebe hvalis eto ja fin al ima nas i onih koji nisu "fini" takvi kao ja to su oni sto slusaju te polumente :) svasta.Ne mogu da vjerujem da to pise 50-godisnjak naprosto ne zvuci tako ozbiljno.
mekaba

#212 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by mekaba »

Samo naprijed ST. Luis ,podrska iskrena iz DK. Naj losija organizacija je bolja od nikakve.
Rob_Atl

#213 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Rob_Atl »

Ma hajde nemojte se sad prepirat bezveze, nego moze li se janje ispod archa okrenuti? :D Kontam nesto, da se nasima nece ni igrati nesto ono boli ih krc sad, plasirali su se, dug put , ono doce tek onako da se pojave. Pa se zato i bojim da nas ovi ne razbiju sko beba zvecku. Mozda grijesim jer sam jos pod euforiom kao i svi mi pa mi sad ove naredne utakmice ne znace nista do brazila, pa kontam da i njima nije tako :D :evil:
DonVitoni

#214 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by DonVitoni »

dnaxy wrote:
4m3l wrote:

smijesno
sta je smijesno? Ljudi imaju pravo izbora,tako da neka navijaju za koga hoce,zaboli me! neznam sto i ovi novinari moraju stalno da ispituju sta BL misli o repki BiH? i to me zaboli.mislim da ima dovoljno ljudi koji navijaju svim srcem za ovu reprezentaciju i da ce ih ubuduce bit.a oni koji nece i ne moraju.
Bas nas briga sto ovaj hladno kaze navijam za BIH ili ovaj debeli bla bla bla :oops: bas si nas dirno.

Vratimo se temi. :)
Linmer

#215 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Linmer »

Pape čini mi se reče da bi Kolašinac vrlo brzo trebao srediti sve papire, možda čak i do kraja oktobra, a ako bude tako zasigurno će biti u rosteru za ovu utakmicu.
Thinker

#216 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Thinker »

4m3l wrote:

smijesno
Neka navija za koga ko hoće, mada sam VRLO VRLO pozitivno iznenađen koliko je ljudi imalo pozitivan stav!
popokatepetl_com

#217 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by popokatepetl_com »

Vala i mene nervira ovo preseravanje sta u Banja Luci misle o svemu, neka navijaju za koga hoce zaboli me...ako navijaju za nas super drago mi je a ako ne, njihov izbor.
DaysleepeR

#218 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by DaysleepeR »

klip iz Banja Luke je veoma optimističan. Klip iz I. Sarajeva je još bolji.

Code: Select all

http://--- NO LINKS ---/clanak/853797164688/sport/%C5%A0ta%20I.%20Sarajevo%20ka%C5%BEe%20o%20Zmajevima-%20Pjevalo%20se%20i%20%E2%80%9EHajmo%20Bosno%E2%80%9C
luckylaka

#219 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

,,SamkoF,,necu da te ubjedjujem u nesto u sto si siguran.Eto sve je tako kako ti pises.Ok.Necu da idem u off samo da kazem da taj radio nikad nisam poslusao i tu tv nikad pogledao .Donacije dao za obe dzamije,pomogao svaku humanitarnu akciju,ni na jedan koncert prekodrinski drolja ili dzibera nisam otisao,za Sebilj necu dati donaciju jer me za Sebilj nista ne veze,za reprezentaciju BiH dacu sve.Jeli dosta.Uzivaj u organizovanosti BiH zajednice u St.L.ja uzivam sa svojim momcima u nasoj jednoj vrlo lijepoj organizaciji u kojo ne zavisimo ni od tog Hatica,ni Kunica,ni Vejzovica ni Hasica....Poz.
noiserr

#220 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by noiserr »

DaysleepeR wrote:klip iz Banja Luke je veoma optimističan. Klip iz I. Sarajeva je još bolji.

Code: Select all

http://--- NO LINKS ---/clanak/853797164688/sport/%C5%A0ta%20I.%20Sarajevo%20ka%C5%BEe%20o%20Zmajevima-%20Pjevalo%20se%20i%20%E2%80%9EHajmo%20Bosno%E2%80%9C
Poprilican broj normalnih ljudi.
luckylaka

#221 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by luckylaka »

Mozemo li ovo ponoviti u St.Louis.Nadam se :thumbup: :bih: Image
hermes04

#222 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by hermes04 »

Treba mi informacija od nekog iz STL,hoce li biti na prodaju pred utakmicu kakvi navijacki rekviziti,tipa kape,salovi itd.Moze i informacija dali se moze negdje naruciti u USA.Pozdrav do STL.
Linmer

#223 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Linmer »

KvaziExpert wrote:
Linmer wrote:Pape čini mi se reče da bi Kolašinac vrlo brzo trebao srediti sve papire, možda čak i do kraja oktobra, a ako bude tako zasigurno će biti u rosteru za ovu utakmicu.
Jel' ono za prijateljsku ne mora imati sve papire spremne, kao npr. za kvalifikacionu, ili sam ja nešto pobrkao?
Njemu u suštini treba još jedan (doduše najvažniji) papir od FIFA-e
Mislim da mora imati sve odrađeno, al' kako stvari stoje i taj posljednji korak bi trebao biti apsolviran. Barem su u svojim izjavama optimistični Pape i čelni ljudi saveza kada je on u pitanju. Salihović bi konačno mogao dobiti priliku da se ustali na poziciji zadnjeg veznog. :)
Rob_Atl

#224 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Rob_Atl »

hermes04 wrote:Treba mi informacija od nekog iz STL,hoce li biti na prodaju pred utakmicu kakvi navijacki rekviziti,tipa kape,salovi itd.Moze i informacija dali se moze negdje naruciti u USA.Pozdrav do STL.

Hoce BHF artikli samo, sad ako ti je svejedno jel pise BHF ili ne onda mozes kod njih kupit njihove majice, duxerice, salove itd. Ako ces doci par dana prije tekme , trebali bi se nalazit u vivid cafeu, na dan utakmice ne znam posto ce se vec po carsiji lutat. uglavnom evo ti link gdje mozes dobit sve informacije

https://www.facebook.com/events/521974511205414/
Linmer

#225 Re: BiH - Argentina, 18 Novembar 2013 u St. Louisu!

Post by Linmer »

Pa znaš valjda ko je i zbog čega ga prekomandovao na lijevog beka, pa je tamo i ostao jer je bio najbolja opcija. Uz to smo imali Rahimića u sredini, ali činjenica je da je Salihović više produktivniji i efikasniji na poziciji zadnjeg veznog, pogotovo kada se poredi sa Medunjaninom ili Zahirovićem.
Locked