Nismo. Po Ustavu BiH, prvo smo etniciteti - pripadnici etničkih grupa, pa tek poslije njih - građani.Kikibombona wrote:...I jos nesto, svi smo mi prvenstveno gradjani BiH pa onda sve ostalo...
Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
- akcid
#201 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
-
oglo
#202 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
nema sta znacit ili ne zancit kada na javnom tv servisu covjek koji ovo propagira i zastupa kaze ljudima koji ne misle isto kao on i ne slazu se s idejom koju zastupa, da su tarabe i parmaci. Tolerancija i uvazavanja na nivou sve pod krinkom nikom se nista ne namece
- Sezam
#203 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Ja ne znam sta vi ocekujete od islamske zajednice, da kazu ljudima da se ne izjasnjavaju kao muslimani???
Da se vratimo na "stare" balkanske nacije, Srbe i Hrvate, tako se izjasnjavaju vec 150 godina, koliko su oni uspjeli odmaci od Hrvat/katolik, Srbin/pravoslavac koncepta?
Sta onda ocekujete od Bosnjaka?
Moja prognoza je oko 10% Bosnjaka NEmuslimana, vidjecemo za ostale.
Meni samo nije jasno kako oni ljudi koji ZNAJU da su Bosnjaci, a ne zele se tako izjasniti jer se ne osjecaju muslimanima, ne vide kakvu glupost cine. Pa ako vam smeta insistiranje Islamske zajednice na tome da je svaki Bosnjak musliman, popis je najbolji nacin da im se dokaze suprotno.
Snovi o tome da ce vas se dovoljno izjasniti kao Bosanac i kako cete uspjeti nesto politicki pokrenuti su upravo to, pusti snovi, iz sasvim jednostavmnog razloga, zato sto nikad necete uspjeti pronaci kriticnu masu Srba i Hrvata u Bosni koji su spremni da se izjasne kao Bosanci.
Da se vratimo na "stare" balkanske nacije, Srbe i Hrvate, tako se izjasnjavaju vec 150 godina, koliko su oni uspjeli odmaci od Hrvat/katolik, Srbin/pravoslavac koncepta?
Meni samo nije jasno kako oni ljudi koji ZNAJU da su Bosnjaci, a ne zele se tako izjasniti jer se ne osjecaju muslimanima, ne vide kakvu glupost cine. Pa ako vam smeta insistiranje Islamske zajednice na tome da je svaki Bosnjak musliman, popis je najbolji nacin da im se dokaze suprotno.
Snovi o tome da ce vas se dovoljno izjasniti kao Bosanac i kako cete uspjeti nesto politicki pokrenuti su upravo to, pusti snovi, iz sasvim jednostavmnog razloga, zato sto nikad necete uspjeti pronaci kriticnu masu Srba i Hrvata u Bosni koji su spremni da se izjasne kao Bosanci.
-
Basvod
- Kikibombona
#205 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Napravio sam veliki propust. Zaboravio sam uputiti zahvalnicu Zeljku Komsicu koji je od nezavisnosti BiH stub odbrane gradjana. Zeljka Komsica nikad nije zanimalo sta je neko od nas, bitno je da voli BiH i da je gradjanin. Uvijek je bio protiv onih koji na bilo koji nacin osporavaju identitet i uvjerenja gradjana. Evo i sada, samo sto nije izasao u javnost, sav usplahiren od agresivnih kampanja. Imam osjecaj da ce poruciti, 'svi smo mi gradjani, to je ono najbitnije'. I onda ostrim prijetecim tonom poruciti; 'Nijedan gradjanin nema pravo drugom gradjaninu osporavati pravo na identitet. Niko nema pravo Bosnjaku reci da nije Bosnjak, niko nema pravo Srbinu reci da nije Srbin, niko nema pravo Hrvatu reci da nije Hrvat, niko nema pravo Bosancu reci da nije Bosanac, niko nema pravo Kinezu reci da nije Kinez...'. Afirmacija vlastitog identiteta je dozvoljena samo ako ne podrzumjeva osporavanje nekog drugog. Svako ko to radi nanosi stetu gradjanskoj BiH i gradjanima. BiH je gradjanska a ne plemenska drzava. Razliciti identiteti se moraju postavati i zivjeti u skladnoj zajednici. Mi smo ba ljudi civilizovana gradjanska drzava. Nismo plemenska.'
Eto.
Eto.
-
paranoid_android
#206 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
http://pokit.org/get/?82cd612426cc9892e ... fb1acf.jpg
U pm, sad je i livada dobila nacionalni identitet.
Razlog #167 da budem Bosanac.
- Sezam
#207 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Joj broooto
Pretpostavljam da su Muadib i bratija vec razgulili na forume u PC, te da tamo, vrlo uspjesno
- Paranoid
#208 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
paranoid_android wrote:http://pokit.org/get/?82cd612426cc9892e ... fb1acf.jpg
- Havatar
#209 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Sezam wrote:Ja ne znam sta vi ocekujete od islamske zajednice, da kazu ljudima da se ne izjasnjavaju kao muslimani???
- Kikibombona
#210 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Jesmo po nekim, ali ako pitas SDP i Komsica, mi smo prvenstveno graaaadjaaaaniiiiiiiiiii.akcid wrote:Nismo. Po Ustavu BiH, prvo smo etniciteti - pripadnici etničkih grupa, pa tek poslije njih - građani.Kikibombona wrote:...I jos nesto, svi smo mi prvenstveno gradjani BiH pa onda sve ostalo...
Nema ljepse srece i zadovoljstva nego biti gradjanin. Covjek se osjeca nekako civilizovano.
SDP i Komsic su zgadjeni plemenskim kampanjama i osporavanjima identiteta uvazenih gradjana.
BiH je gradjanska a ne plemenska.
-
oglo
#211 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
stvar je ta da se privatizuje termin ,sto iskljucivo islamske ogranizacije ga uzimaju apriori kao svoj identitet gdje su sav svoj identitet proveli kroz taj remin,i onda pokazu licemjrestvo kazu nisu svi bosnjaci muslimani,neka to budu i ovi koji su druge vjere.Na svim skupovima o bosnjastvu iskljucivo govore pogalvari IZ,najvise su involvirani u sve sto ima veze s tim terminom sa svim simbolima IZ.Onda isto to mogu govorit i Hrvati i Srbi da nisu svi katolici i pravoslavci
Zloupotrijebit kulina bana koji s ovim poimanjem pojma kako ga predstavljaju u kampanji bitno je bit bosnjak(kroz propagandu i viodeo zapise) ima jedine veze sto je nekad davno zivio na ovim prostorima nista manje nista vise kao i drugi vladari koji su danas predstavljeni kao njihovi vladari on kao "nas vladar"
da zivi u ovom vremenu bi bio od istih proglasen kjafirom vlahom ,Parmakom,Tarabom itd...
Zloupotrijebit kulina bana koji s ovim poimanjem pojma kako ga predstavljaju u kampanji bitno je bit bosnjak(kroz propagandu i viodeo zapise) ima jedine veze sto je nekad davno zivio na ovim prostorima nista manje nista vise kao i drugi vladari koji su danas predstavljeni kao njihovi vladari on kao "nas vladar"
da zivi u ovom vremenu bi bio od istih proglasen kjafirom vlahom ,Parmakom,Tarabom itd...
Last edited by oglo on 29/09/2013 13:39, edited 3 times in total.
-
Basvod
#212 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Kad smo vec kod Bosanaca menscini da taj naziv nije bas u dobrim odnosima sa gramatikom.paranoid_android wrote:http://pokit.org/get/?82cd612426cc9892e ... fb1acf.jpg
Bosna - Bosnak, mozda Bosnac, Bosnanin i sl.
Bosana - Bosanac
- Havatar
#213 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Ti izgleda nisi cuo da Komsic vise nije clan SDP nego da ima svoju strankuKikibombona wrote:Jesmo po nekim, ali ako pitas SDP i Komsica, mi smo prvenstveno graaaadjaaaaniiiiiiiiiii.akcid wrote:Nismo. Po Ustavu BiH, prvo smo etniciteti - pripadnici etničkih grupa, pa tek poslije njih - građani.Kikibombona wrote:...I jos nesto, svi smo mi prvenstveno gradjani BiH pa onda sve ostalo...![]()
Nema ljepse srece i zadovoljstva nego biti gradjanin. Covjek se osjeca nekako civilizovano.![]()
SDP i Komsic su zgadjeni plemenskim kampanjama i osporavanjima identiteta uvazenih gradjana.
BiH je gradjanska a ne plemenska.
- Paranoid
#214 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Lik je pronašao vremenska vrata...
-
Basvod
#215 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Paranoid wrote:Lik je pronašao vremenska vrata...
Oplakah.
- Kikibombona
#216 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Vidis da sam u prvom komentaru pisao o uvazenom SDPeu, a u drugom o uvazenom Komsicu. U trecem sam napisao SDP I Komsic.Havatar wrote: Ti izgleda nisi cuo da Komsic vise nije clan SDP nego da ima svoju stranku
Vidim da si ti Bosnjak. Neka si jarane, vecina mojih prijatelja su Bosnjaci. Bosnjaci su dobri ljudi. Ima i Srba dobrih, neces vjerovati, ima i Hrvata, pa ono najvjerovatnije, znam da to neces vjerovati, ima i Bosanaca. Hajmo se svi voljeti, afirmisati vlastiti identitet, niposto na stetu, niposto osporavajuci neki drugi. Hajmo biti gradjani kako nas je SDP ucio.
- Havatar
#217 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Jesi li procitao uvodni post na ovoj temiKikibombona wrote:Vidis da sam u prvom komentaru pisao o uvazenom SDPeu, a u drugom o uvazenom Komsicu. U trecem sam napisao SDP I Komsic.Havatar wrote: Ti izgleda nisi cuo da Komsic vise nije clan SDP nego da ima svoju stranku
Vidim da si ti Bosnjak. Neka si jarane, vecina mojih prijatelja su Bosnjaci. Bosnjaci su dobri ljudi. Ima i Srba dobrih, neces vjerovati, ima i Hrvata, pa ono najvjerovatnije, znam da to neces vjerovati, ima i Bosanaca. Hajmo se svi voljeti, afirmisati vlastiti identitet, niposto na stetu, niposto osporavajuci neki drugi. Hajmo biti gradjani kako nas je SDP ucio.
-
Basvod
#218 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
I Nasa stranka sa drugom, nikad prezaljenim, Bojanom Bajicem.Kikibombona wrote:Vidis da sam u prvom komentaru pisao o uvazenom SDPeu, a u drugom o uvazenom Komsicu. U trecem sam napisao SDP I Komsic.Havatar wrote: Ti izgleda nisi cuo da Komsic vise nije clan SDP nego da ima svoju stranku
- Leo C Baptistao
#219 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Platformas wrote:Bošnjaci se danas ponašaju onako kako su se srbi ponašali krajem osamdesetih, oni kao najmnogobrojniji su se smatrali nekim garantom Juge i smatrali su da polažu veca prava na nju od ostalih.
Isto tako Jugoslovena je bilo otprilike (procentualno) kao što će kod nas biti Bosanaca i Hercegovaca.
Svi znamo kako je ta država završila.
- Kikibombona
#220 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Pomenuti ce biti iskljuceni iz SDPa.Havatar wrote:Jesi li procitao uvodni post na ovoj temi
Bitno je biti covjek, tj. gradjanin!
Cuj molim te, Bitno je biti Bosnjak. A je li bitno biti Srbin? Je li bitno biti Hrvat? Je li bitno biti Bosanac? Je li bitno biti Kinez?
SDP je stranka svih gradjana, svih naroda i narednosti, a prije svega, naravno,... sta? Gradjana!
Kako SDP moze tvrditi da je jedan gradjanin bitniji od drugog gradjanina. Pa to je nonsens. To je malj u vugla gradjanima i gradjanskoj BiH.
Ako ovi ljudi iz Kalesije danas ne budu iskljuceni iz gradjanske stranke (SDP, gradjanska stranka, isto je to), ako ne budu sankcionisani zato sto su favorizovali iskljucivo jednu grupu gradjana, budi siguran da se radi o nekom inovativnom folu koji ce razgaliti srca svih gradjana.
Mozda sutra vidimo Slavisu Sucura u majici.
Bitno je biti Srbin.
Odmah iza njega iskace Marin Ivanisevic sa majicom.
Bitno je biti Hrvat.
I kad svi pomisle da je to to, da ne postoje gradjani osim Bosnjaka, Srba i Hrvata... potpuno neocekivano, za one koji ne poznaju prirodu SDPa, gradjanske stranke... na scenu stupa Damir Hadzic u majici.
Bitno je biti Bosanac.
Onda slijedi navala sa natpisima, Bitno je biti gradjanin!, Bitno je biti covjek!, Bitno je biti Ostali!........
- Havatar
#221 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
It_is_a_Leclerc wrote:Nema nikakvih problema. Čim se prestane imputirati Bošnjacima da prihvatujući svoj viševjekovni identitet zapravo uništavaju BiH.MuaDib wrote:Kako vi samo hinjski zaobilazite suštinu problema. Nije problem u nebošnjacima sa ovom kampanjom, nego je problem u Bošnjacima, koji stoje iza iste. I nije tačno da Bosanci nekom osporavaju pravo na identitet, već je sasvim suprotno. Pojedini Bošnjaci su sebi dali za pravo, da Bosance označe kao Bošnjake sa iskrivljenim nacionalnim identitetom i u tome je nastao problem. Budite šta hoćete, ali građane koji ne žele da se izjasne kao pripdanici konstitutivnih naroda, pustite na miru.
Može ruka ?!
- Leo C Baptistao
#222 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Bodkin wrote:It_is_a_Leclerc wrote:
![]()
kakva smijurija, a svaki drugi post na politici ubjedjivanje kako se treba izjasniti kao bosnjak pocevsi od ljudi iz naslova
licemjerstvo par ekselans
- Havatar
#223 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Sezam wrote:
...a sve je pocelo kad su kojekakve organiacije iz Srbije pocele sa kampanjama "vazno je biti gradjanin" i to bas u djelovima BiH u kojima zive pretezno Bosnjaci.
-
Basvod
#224 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
I onda na hiljade bijelih golubova, sarenih balona polete u nebo. Zurka do kasnih nocnih sati, vatromet na kraju.Kikibombona wrote:Pomenuti ce biti iskljuceni iz SDPa.Havatar wrote:Jesi li procitao uvodni post na ovoj temi
Bitno je biti covjek, tj. gradjanin!
Cuj molim te, Bitno je biti Bosnjak. A je li bitno biti Srbin? Je li bitno biti Hrvat? Je li bitno biti Bosanac? Je li bitno biti Kinez?
SDP je stranka svih gradjana, svih naroda i narednosti, a prije svega, naravno,... sta? Gradjana!![]()
Kako SDP moze tvrditi da je jedan gradjanin bitniji od drugog gradjanina. Pa to je nonsens. To je malj u vugla gradjanima i gradjanskoj BiH.
Ako ovi ljudi iz Kalesije danas ne budu iskljuceni iz gradjanske stranke (SDP, gradjanska stranka, isto je to), ako ne budu sankcionisani zato sto su favorizovali iskljucivo jednu grupu gradjana, budi siguran da se radi o nekom inovativnom folu koji ce razgaliti srca svih gradjana.
Mozda sutra vidimo Slavisu Sucura u majici.
Bitno je biti Srbin.
Odmah iza njega iskace Marin Ivanisevic sa majicom.
Bitno je biti Hrvat.
I kad svi pomisle da je to to, da ne postoje gradjani osim Bosnjaka, Srba i Hrvata... potpuno neocekivano, za one koji ne poznaju prirodu SDPa, gradjanske stranke... na scenu stupa Damir Hadzic u majici.
Bitno je biti Bosanac.
Onda slijedi navala sa natpisima, Bitno je biti gradjanin!, Bitno je biti covjek!, Bitno je biti Ostali!........
Sutra ujutro, stafeta.
- BHCluster
#225 Re: Vijećnici SDP-a :Bitno je biti Bosnjak!
Jeste al u panjevima! Jugoslavija je opstajala dok god su svi imali relativnu ravnopravnost i dok je Srbi nisu pocjepali svojnim vliko srpski mokrim snovima koji su zavrsili sa suzivanjem srbije...Leo C Baptistao wrote:Platformas wrote:Bošnjaci se danas ponašaju onako kako su se srbi ponašali krajem osamdesetih, oni kao najmnogobrojniji su se smatrali nekim garantom Juge i smatrali su da polažu veca prava na nju od ostalih.
Isto tako Jugoslovena je bilo otprilike (procentualno) kao što će kod nas biti Bosanaca i Hercegovaca.
Svi znamo kako je ta država završila.