ElDzidziIbnDzo wrote:Ja ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji fakat vjeruju u one price tromo auto jer se ne gazi na autoputu
Pa problem ovih auta,a vjerovatno i ovog Golfa i ove slike EGR ventila je ili relativno velika kilometraza ili sipanje lozike u njega,odnosno ne kvalitetno gorivo.
Evo da uslikam EGR od zeninog auta,nije ni 10ti dio zaprljan kao ovaj. A ne prelazi auto 80km/h. Preko 300 hiljada auto gazi...Razlog? Cista i kvalitetna nafta.
top kek
Pa naravno da ima. Stara vozila corsu 1.0 i gušila je nesvjesno, em sto auto nema obrtomjera em sto stara ne zna. Rezultat: zaprljan EGR ventil. Auto kad je hladno trzalo na nizim obrtajima i tek preko 1500-2000 (oduhativno ovo govorim) otčepi. Skinut ociscen, malo auto nagazio stari i radio onda ko doksa. naravno ako je smješa bogatija i to dodatno pogorsava. iz mog iskustva dizeli jos gore podnose to meljanje i upravu si dodaj na to i lose gorive i to je to. Dedi 1.6 golf 2 ima ovom i 15 godina isto tako kao nece da ide ovo ono ko zagušen, i kad su stari i on isli na planinu zamjene golfove. kaze stari ja ga nacepio to dimi jebo ćiru, ali je nakon te terapije auto opet normalno radilo

i dan danas u zivotu taj golf kod dede, od tada pokusava da manje gusla i gusi auta
A ovo sto za golfa, moze biti taj prljav EGR, mozda jebe dovod goriva? Mene je na citroenu jebavao dovod dok nismo crijevo popravili pa ga bacalo u safe mode i nije auto moglo meda. A kad mu nabijes obrtaje jel onda cupa? Tipa eto drzis ga na 2200 sa malkice gasa i onda mu pun gas dadnes, jel onda povuce dobro? Ako vuce znaci da je turbina Ok. Nista samo dijagnostika pa vidi...
gavranovic wrote:
Mozda sam ja pogrijesio jer saltam na cca 1500-1700....mislio sam da to nije problem jer ima 130 konja i 6 brzina... al da sam ga ja takvom voznjom ubio u 10 dana to ne vjerujem...
Drug bez uvrede ti si trebao kupiti SDI njega mozes komotno na tim obrtajima šaltat bez da se brines o nekom zacepljenju. Ja ne kontam kako neko auto od 90+kw moze tako nisko saltati. Da li pušete u pedalu? Ja sve ove dizele preko 90kw uvijek se borim prvom i drugom da mi ne odu obrtaji previse, jer cim malkice jace pedalu dadnes to cupa.