Klix.ba Android app redizajn

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jahh

#201 Re: Odg: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

Image
jahh

#202 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

Eto ga, mi smo poslali apk (nemamo pristup uploadu na Play Store). Aplikacija sada radi na svim verzija Androida od 2.2 pa nadalje. Na Androidu <4.0 jedino što ne radi je "šaltanje" vijesti lijevo-desno.

Popravljen jedan mali bug na Galeriji (niko ga vjerovatno nije ni primjetio :D), brže se otvara aplikacija kad je uključeno automatsko ažuriranje. I još par sitnica.

Bit će update najvjerovatnije ujutru :).
luckylaka

#203 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by luckylaka »

jahh wrote:Eto ga, mi smo poslali apk (nemamo pristup uploadu na Play Store). Aplikacija sada radi na svim verzija Androida od 2.2 pa nadalje. Na Androidu <4.0 jedino što ne radi je "šaltanje" vijesti lijevo-desno.

Popravljen jedan mali bug na Galeriji (niko ga vjerovatno nije ni primjetio :D), brže se otvara aplikacija kad je uključeno automatsko ažuriranje. I još par sitnica.

Bit će update najvjerovatnije ujutru :).
Na ,,Play store,,jos nista za verziju 2.2.ili koji je pravi naziv za aplikaciju,mozda je trazim pod pogresnom imenom jer sam staru izbrisao(ja ispade budala staru izbrisa novu nemam :D )
jahh

#204 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

Pa nema jos, dok uploadaju novi apk. Vjerovatno sutra oko podne ce bit na Play Store-u.
BadBoy

#205 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by BadBoy »

jahh wrote:Pa nema jos, dok uploadaju novi apk. Vjerovatno sutra oko podne ce bit na Play Store-u.
Jeste stavili da je automatsko ažuriranje po defaultu uključeno?
jahh

#206 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

Da. To je bio mali propust, dosta osoba nije naviklo da moraju sami refreshat.
jahh

#207 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

Eto ga, pusten update. Luckylaka jesi zadovoljan? :D
luckylaka

#208 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by luckylaka »

jahh wrote:Eto ga, pusten update. Luckylaka jesi zadovoljan? :D
Prezadovoljan.svaka cast :thumbup: :kiss: :D
jahh

#209 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

Ako vam nije problem, da ostavite recenziju na Google Play-u. Hvala :)
Djubre_

#210 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by Djubre_ »

Jeste li ovo font malo promjenili? Izgleda mi puno ljepse.. ili se meni samo cini..

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
one-reuf

#211 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by one-reuf »

Djubre_ wrote:Jeste li ovo font malo promjenili? Izgleda mi puno ljepse.. ili se meni samo cini..
Za verzije Androida ispod 4.0 aplikacija koristi defaultni sistemski font jer je s custom fontom bilo problema s rendiranjem pa nije bas lijepo izgledalo.
hakazvaka

#212 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by hakazvaka »

2.1.1. released :)
one-reuf

#213 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by one-reuf »

Aplikacija je pustena u promet prije 3-4 dana i vec se oblikuju utisci pa da ih podijelim.
Vecina reakcija su pozitivne i ljudima se svidja kako aplikacija izgleda i radi ali ima i dosta reakcija koje isticu neke probleme.

Glavni "problemi":
1) Iste vijesti 3 dana, iste vijesti od objave aplikacije
2) Slike se ne prikazuju na mobilnim mrezama
3) Feedback korisnika

Zajednicko za prva dva problema je to da smo malo precijenili dio ljudi koji koriste Android. Dvije inace korisne opcije su postale razlog zaljenja korisnika.

Pull to refresh jeste novi usage pattern na Androidu ali postavke su tu od kad je i sam Android.
Prva opcija u postavkama je Automatsko azuriranje s kratkim, jasnim opisom sta postavka kontrolise.
Ispod nje je i postavka za ucitavanje slika na mobilim mrezama.

Glavni razlog zasto su te postavke uopste tu je da se omoguci koristenje aplikacije i na mobilnim mrezama s minimalnom potrosnjom saobracaja koji je jos uvijek limitiran i skup. Zbog toga su obje postavke po defaultu bile iskljucene. Kad bi korisnik presao s WiFi mreze na mobilnu mrezu bio bi upozoren da je ucitavanje slika na mobilnim mrezama iskljuceno i ponudjena mu je opcija da ucitavanje ukljuci ili ostavi iskljucenim. Kako god, izgleda da je lakse zaliti se i reci da nesto ne radi nego se uvjeriti da stvarno ne radi.

Treca stvar i jeste pravi problem. Dosta puta se ostavi losa recenzija na Play-u uz komentare tipa
"Ok Nije losa",
"Bzz Nista posebno,pogledajte portale u regionu pa napravite nesto slicno,usput sad mi stara verzija tel ne podrzava ovu verziju",
"Pihhhh... Naravno ne radi kako treba.. Nema sanse ostaviti komentar, nesto java itd.. Uglavnom greske...",
"Bugs... Bugs everywhere Ovo je moglo dosta bolje. Side scroll vijesti ne funkcionira bas kako treba." itd.

Nije problem u losoj ocjeni ali jest u besmislenom komentaru koji ne moze pomoci ni developeru ni korisnicima.
Ako aplikacija zasluzuje tako neka bude losa ocjena ali napisi sta ne valja, sta ne radi kako treba, kako bi nesto trebalo da radi da bi sljedeca verzija bila bolja. Posalji mail developeru ako je objasnjenje duze.
Developeru je bitno da aplikacija radi besprijekorno a korisnicima da imaju dobru aplikaciju kakvu zele.
jahh

#214 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

Sad bi nekad trebao update da bude na Google Playu.
Fauja Singh

#215 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by Fauja Singh »

Imam još uvijek problem sa slanjem komentara na portalu

Image

Mobitel nije rootan i na njemu je oficialni 4.4

Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
one-reuf

#216 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by one-reuf »

Ima još ljudi koji se žale na to da ne mogu komentarisati i prijavljuju istu grešku. Što se tiče samog koda to sam provjerio i to radi. Provjerit ćemo još jednom da li je sve OK i na serverskoj strani.
jahh

#217 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

Trebao bi biti update danas/sutra. Dodano sortiranje komentara (par ljudi je trazilo preko recenzija na play store-u) i jos neke sitne izmjene na galeriji. Ako imate drugih ideja, slobodno pisite.
Kal El

#218 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by Kal El »

Ni ja ne mogu komentarisati već par dana ;)

Sent from my LT26i using Tapatalk
jahh

#219 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

Taj dio nije do nas, vec do Klixovih servera.
Kal El

#220 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by Kal El »

Znam,od onih DDoS napada ne radi više

Sent from my LT26i using Tapatalk
jahh

#221 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

Ja sad probao i uredno radi :D.
jahh

#222 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

Evo sredjen update. Za ove sa KitKatom (4.4+) bit ce povelika razlika (tinted statusbar i transparent navigation bar), sa ove sa starijom verzijom nesto manja :D.

Image
Image
Image

Mozete vidjeti na komentarima da je na vrhu dodano sortiranje.

Widgetu je dodan header i sad se moze refreshati bez da otvarate aplikaciju.
holowey

#223 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by holowey »

kod beta verzija mi se svidjalo sto sam imao pregled koji clanak sam vec procitao a koji ne... kod ove oficijelne verzije to nema, bar se kod mene (sgs2) ne prikazuje...
jahh

#224 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by jahh »

holowey wrote:kod beta verzija mi se svidjalo sto sam imao pregled koji clanak sam vec procitao a koji ne... kod ove oficijelne verzije to nema, bar se kod mene (sgs2) ne prikazuje...
To su trazili da se izbaci, da lici vise na iOS/mobilnu verziju, nije do nas :D.
holowey

#225 Re: Klix.ba Android app redizajn

Post by holowey »

jahh wrote:
holowey wrote:kod beta verzija mi se svidjalo sto sam imao pregled koji clanak sam vec procitao a koji ne... kod ove oficijelne verzije to nema, bar se kod mene (sgs2) ne prikazuje...
To su trazili da se izbaci, da lici vise na iOS/mobilnu verziju, nije do nas :D.
koji duduci :-)

moze li sta ispod stola da se za raju napravi? :D
Post Reply