Ali hebi ga ipak mora nekako kompenzirati. Zivimo u vremenu kad je unconditional love postala misaona imenica.BarbaDue wrote:laze ko god kaze da ne gleda...gleda bar podsjvjesno. ne kazem, ne mora biti presudna ta njegova pozadina, ali je istina da si rastereceniji u mozgu kad ti partner ima milju platu i auto. iskreno, meni je svejedno ako zena nema tu milju svaki mjesec i bibi u garazi ali to mora kompenzovati na neki drugi nacin.
Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partnera?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
Hodidid
#201 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
- BarbaDue
#202 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
vjeruj mi jedan sam od takvihvalter033 wrote:Jel se to tjesis? Zalosno je svoje uske poglede na zivot pravdati "kako to svi rade"...BarbaDue wrote:laze ko god kaze da ne gleda...gleda bar podsjvjesno. ne kazem, ne mora biti presudna ta njegova pozadina, ali je istina da si rastereceniji u mozgu kad ti partner ima milju platu i auto. iskreno, meni je svejedno ako zena nema tu milju svaki mjesec i bibi u garazi ali to mora kompenzovati na neki drugi nacin.
Kako sam skontao, vrlo malo ljudi na forumu zivi za ljubav.. sve se ipak svodi na pare.. to je nekad bila odlika samo zena, danas na zalost muskarci preuzimaju i tu ulogu
tome u prilog i tvrdnja da sam imao ženu koja je imala kuću k'o zgradu...babo keša na računu ohoho, al đaba joj kad nema ono
- _mufljuz_
#203 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
fantom slobode wrote:Ne samo sto imamo istog idola, nego trazimo iste stvari...prava kriva je osnov svega_mufljuz_ wrote:trazim neku sa dobro zaledjinom po mogucnosti valovitom![]()
A Crveni je kralj masa i ubrzanja
![]()
Sa Crvenim u Brazil
![]()
![]()
Ima onaj vic...sad mi je 35 godina i trazim zenu sa velikim....(ono nakon dugog preispitivanja![]()
![]()
)
nista jaruga - ajmo u brazil
valjda su skromnije od ovijeh nasih da se moras Ciglanizirat Ajfonizirat i CrvenoBulizirat
Last edited by _mufljuz_ on 15/09/2013 13:36, edited 1 time in total.
-
staradis
#204 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Procitah sve,
Moje licno misljenje je slijedece.
Svako vaga i svako gleda gdje ce i sa kim zavrsiti sto je normalno naravno vazan je samo balans izmedju svih stvari koje zelim i dajemo. Ljubav za koju vecina ljudi misle da postoji je cisto imaginarna stvari izmisljena sa strana holiva i slicnih. Prava ljubav naravno postoji ali definitivno ne izgleda kao sto vecina misli pod konstantnim je fluktuacijama i na njoj treba raditi. Puno je vaznije odakle je neko (mislim odakle poticu njegove ljudkse vrijednosti, stavovi i slicno), postovanje i tolerancija.
Licno gledam pozadinu svakakoga ali u odredjenoj mjeri, vazno mi je da imamo iste poglede na stvari i buducnosti. Da smo jednako obrazovani i da radimo. Naglasio bih ovdje da svojoj zeni nikad ne bi dao da bude rob u nekoj firmi nego da ima normalan posao jer mimo posla ona ima vaznu ulogu da drzi porodicu na okupu (to je cinjenica) i da bude majka.
Zelio bih da budemo ravnopravni, najvaznija mi je tacka gdje smo kad poceno to nase skupa a sta je neko imao prije i sta cemo imati poslije apsolutno ne.
Moje licno misljenje je slijedece.
Svako vaga i svako gleda gdje ce i sa kim zavrsiti sto je normalno naravno vazan je samo balans izmedju svih stvari koje zelim i dajemo. Ljubav za koju vecina ljudi misle da postoji je cisto imaginarna stvari izmisljena sa strana holiva i slicnih. Prava ljubav naravno postoji ali definitivno ne izgleda kao sto vecina misli pod konstantnim je fluktuacijama i na njoj treba raditi. Puno je vaznije odakle je neko (mislim odakle poticu njegove ljudkse vrijednosti, stavovi i slicno), postovanje i tolerancija.
Licno gledam pozadinu svakakoga ali u odredjenoj mjeri, vazno mi je da imamo iste poglede na stvari i buducnosti. Da smo jednako obrazovani i da radimo. Naglasio bih ovdje da svojoj zeni nikad ne bi dao da bude rob u nekoj firmi nego da ima normalan posao jer mimo posla ona ima vaznu ulogu da drzi porodicu na okupu (to je cinjenica) i da bude majka.
Zelio bih da budemo ravnopravni, najvaznija mi je tacka gdje smo kad poceno to nase skupa a sta je neko imao prije i sta cemo imati poslije apsolutno ne.
- fantom slobode
#205 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
je l' to znaci ni sisa ni guzova?BarbaDue wrote: vjeruj mi jedan sam od takvihprvenstveno mi je to bitno, a para ako ima ima a ako nema pa bože moj biće
![]()
tome u prilog i tvrdnja da sam imao ženu koja je imala kuću k'o zgradu...babo keša na računu ohoho, al đaba joj kad nema ono
Nego posto je zainteresovanost velika za tak'e, ako se jos nije utopila, de tusni je kome na brzinu...bice i tebi bolje.
A je li imala "ono" kad si je ozenio?
-
registrovana onako
#206 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
fantom slobode wrote:je l' to znaci ni sisa ni guzova?BarbaDue wrote: vjeruj mi jedan sam od takvihprvenstveno mi je to bitno, a para ako ima ima a ako nema pa bože moj biće
![]()
Nego posto je zainteresovanost velika za tak'e, ako se jos nije utopila, de tusni je kome na brzinu...bice i tebi bolje.
jeste, jer je virila iz kuce
- _mufljuz_
#207 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
fantom slobode wrote:je l' to znaci ni sisa ni guzova?BarbaDue wrote: vjeruj mi jedan sam od takvihprvenstveno mi je to bitno, a para ako ima ima a ako nema pa bože moj biće
![]()
mozda je precvikala u medjuvremenu
- fantom slobode
#208 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
to ti je kad istekne rok trajanja...sto bi gori sad je doli...sreca, trziste puno novih proizvoda. Ono posto je sad taj ekonomski aspekt vise u modi...
-
BJB
#209 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
[quote="registrovana onako"
prije se racunalo da ces uvijek imati posao
[/quote]
E yes klinac..Ovo moje dvoje-sirotinja, on je radio a ona je bila rob kod matere, najstarije od 6 djece, ostaLa bez oca s 10godina, a on ostao bez matere sa 2 godine..Otac i maceha ga otjerali od kuce kad mu je bilo 16 jer je od plate svoje kupio sebi cipele da ne ide bos...Nije im bilo lako, ali sta je u zivotu lako..
I nisu oni bili sami tada i tako da se ozene i zapocnu zajednicki zivot..Vecina njihovih vrsnjaka su se tako zenili..Jos su oni koje su roditelji prihvatali kod sebe smatrani sretnima..
Danas svi hoce sve nagotovo, bez truda, muke..
Problem danas je sto ljudi nemaju srca ni dushe, hrabrosti, nade, volje..
Nek mlada ima zgradu a malodozenja diplomu, kancenlarijski posao i vremena da zavodi bivse na facebooku..
Danaas je najgori vakat za covjeka koji trazi vezu koja ima neko znacenje a nije materijalna.
prije se racunalo da ces uvijek imati posao
E yes klinac..Ovo moje dvoje-sirotinja, on je radio a ona je bila rob kod matere, najstarije od 6 djece, ostaLa bez oca s 10godina, a on ostao bez matere sa 2 godine..Otac i maceha ga otjerali od kuce kad mu je bilo 16 jer je od plate svoje kupio sebi cipele da ne ide bos...Nije im bilo lako, ali sta je u zivotu lako..
I nisu oni bili sami tada i tako da se ozene i zapocnu zajednicki zivot..Vecina njihovih vrsnjaka su se tako zenili..Jos su oni koje su roditelji prihvatali kod sebe smatrani sretnima..
Danas svi hoce sve nagotovo, bez truda, muke..
Problem danas je sto ljudi nemaju srca ni dushe, hrabrosti, nade, volje..
Nek mlada ima zgradu a malodozenja diplomu, kancenlarijski posao i vremena da zavodi bivse na facebooku..
Danaas je najgori vakat za covjeka koji trazi vezu koja ima neko znacenje a nije materijalna.
-
registrovana onako
#210 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
eto, sad ovdje trenutno nemam sta odgovoriti, osim da se vratis i lijepo me citiras 
- BarbaDue
#211 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
imala je i guz i sisu, čak je bila lijepa visoko iznad prosjeka...i kao što rekoh kuća 12x5 na 4 sprata...ali kako rekoh nije imala onofantom slobode wrote:je l' to znaci ni sisa ni guzova?BarbaDue wrote: vjeruj mi jedan sam od takvihprvenstveno mi je to bitno, a para ako ima ima a ako nema pa bože moj biće
![]()
imao, sam takvu ženu, više ne...za mene je završila karijeru
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#212 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Sto se tice ovih bisera koji bi stvarali traume zenama na prvom izlasku ako nemaju ajfon, radnu knjizicu, auto, porodicno nasljedstvo od par stotina hiljada maraka - neko (u ovom slucaju zena) kad hoce da sklopi ugovor o zajmu ide u banku a ne udaje se za nekoga ko hoce da se uvali.
I samo da se zna, jos nisam u svom zivotu srela muskarca kojeg boli briga imam li ja auto i nekretnine, takve izjave valjda jos samo ovdje mogu procitati. A da ne spominjem koliki je apsurd postavljati takva pitanja u ovoj drzavi. Cuj nekretnine molim te lijepo.
I samo da se zna, jos nisam u svom zivotu srela muskarca kojeg boli briga imam li ja auto i nekretnine, takve izjave valjda jos samo ovdje mogu procitati. A da ne spominjem koliki je apsurd postavljati takva pitanja u ovoj drzavi. Cuj nekretnine molim te lijepo.
Kratko i jasno.BJB wrote:
-
BJB
#213 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
registrovana onako wrote:eto, sad ovdje trenutno nemam sta odgovoriti, osim da se vratis i lijepo me citiras
-
BJB
#214 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Sto je najgore ladyblue18, da ovakvih ima u RL ali se kriju, s druge strane pod krinkom anonimnosti na forumu se svasta otkrije..Pod maskama, maske padaju.ladyblue18 wrote:Sto se tice ovih bisera koji bi stvarali traume zenama na prvom izlasku ako nemaju ajfon, radnu knjizicu, auto, porodicno nasljedstvo od par stotina hiljada maraka - neko (u ovom slucaju zena) kad hoce da sklopi ugovor o zajmu ide u banku a ne udaje se za nekoga ko hoce da se uvali.
Jos jedna stvar koju mrzim je kad muskarci govore o zenama u stilu ima sise i guzice, lijepa kao da su predmeti i onda nekako zale sto su te statue ozivjele i oni u njima nisu nasli srce..
Sta trazis, to ces i naci..
- _mufljuz_
#215 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
ovo nije samo tema guzica sisa i para - ovo je drustveni problem.... nije ovo samo u BIH nego je rasireno u svijetu a pogotovo zemljama rekao bih istocne evrope....
nazalost zivimo sto bi moja nana rahmetli rekla u bešćutno vrijeme - gdje osjecaji, emocije, senzibilitet - ne postoji....
ima to sve tamnu stranu medalje.... kad si osjecajan i kad ulazes i emocije i senzitivitet da pomognes, das ne samo materijalno nego i emocionalno - vrati se to u vidu obrnuto disproporcionalnog ogromnog bumeranga....
koliko god neki likovi sa ove teme bili gadljivi nekom i gadni ili odvratni u tu jednu ruku imaju pravo jer samo takvi i plivaju i prezivljavaju i opstaju i izdizu se ...
nemam ja tome sta komentarisat dodat i pridat - pogledati samo koje hoštaplere narod bira vec 25 godina skoro....
da ne povjerujes koji je to sljam smece otpad ljudski u ljudskim likovima - sa kojima ne bi guzice otr'o - ali takvi su na pozicijama - na zalost i na nesrecu postenog i finog svijeta....
to je notorna i neporeciva cinjenica....
nazalost zivimo sto bi moja nana rahmetli rekla u bešćutno vrijeme - gdje osjecaji, emocije, senzibilitet - ne postoji....
ima to sve tamnu stranu medalje.... kad si osjecajan i kad ulazes i emocije i senzitivitet da pomognes, das ne samo materijalno nego i emocionalno - vrati se to u vidu obrnuto disproporcionalnog ogromnog bumeranga....
koliko god neki likovi sa ove teme bili gadljivi nekom i gadni ili odvratni u tu jednu ruku imaju pravo jer samo takvi i plivaju i prezivljavaju i opstaju i izdizu se ...
nemam ja tome sta komentarisat dodat i pridat - pogledati samo koje hoštaplere narod bira vec 25 godina skoro....
da ne povjerujes koji je to sljam smece otpad ljudski u ljudskim likovima - sa kojima ne bi guzice otr'o - ali takvi su na pozicijama - na zalost i na nesrecu postenog i finog svijeta....
to je notorna i neporeciva cinjenica....
- fantom slobode
#216 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
izvini barba sto te opet remetim...nego znas ljudi su zainteresovani, pa ono da je tusnemo kako treba, niko nece macka u vreci...par pitanja da ljudi ne lutajuBarbaDue wrote: imala je i guz i sisu, čak je bila lijepa visoko iznad prosjeka...i kao što rekoh kuća 12x5 na 4 sprata...ali kako rekoh nije imala ono![]()
imao, sam takvu ženu, više ne...za mene je završila karijerua ako je neko zaintersovan mogu reći ulicu i broj telefona
-eto vjerujemo ti za g.. i s..u...nego je li ima slaufa (da se moze povesti do Makarske) ili eventualno jednostavnije, da li je prebacila 80kg u medjuvremenu...
-malo mi cudni gabariti ove kuce...negdje su to oni uvalili poslije rata umjesto stare, meni se cini u mahali...nego koja je nadmorska visina kuce? Jesu li komsije muhanate...
Potpuno shvatam da je u interesu za bolje sutra da se doticna tusne...ovako samo pravi probleme, jadna sama...roditelji zabrinuti, opet im na grbaci (lagano ih davi sa pricama o meditaciji, npr. - sta ce, u svom je svijetu), a i kuca propada...
Naravno ovo sve onako preko pp-a kad se ljudi jave...steta sto nije na temi za slobodne muskarce (a i zauzete), no sta ces, nikad covjek ne zna kad ce naletiti na zlatnu perad...
Takva dama ne treba da bude sama...a na temi dovoljno ekonomski svjesnih.
Nadam se da ove moje i barbine sale na temi niko ne shvata ozbiljno...malo shege nije na odmet.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#217 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
dzabe pare kad neko nije insan"Imam naizgled divan brak. I ja i muž visoko obrazovani, radimo na odličnim pozicijama, imamo veliki stan, dva automobila, putujemo nekoliko puta godišnje, imamo prelepu devojčicu, sve savršeno... Svi nam u okolini zavide... Međutim, ja već skoro pet meseci trpim psihičko a neretko i fizičko nasilje... iz meni nepoznatih razloga. Ničim izazvan, besni kad se vrati sa posla, a ja mu dođem kao izduvni ventil. Naravno, mislili smo da dete ništa ne primećuje, pred njom smo najbolji mama i tata. Ali, kada me je sinoć izvređao i izašao van, ćerka (5 god) je došla kod mene, jako me zagrlila i rekla: Mama, nemoj da plačeš, ja ću da te branim od svih kad još malo porastem. Obrisala mi je suze i jako me grlila. Sinoć sam odlučila da se razvedem. Zbog nje. I zbog sebe. "
- insomnia78
#218 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Ovo jos jedna od onih utjesnih pricica
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
- plain vanilla
#219 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
ahaminsomnia78 wrote:Ovo jos jedna od onih utjesnih pricica
s' moje sokoćalo
ovo je bajka, nema to u RL
- insomnia78
#220 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Ima naravno, al bi ta zena bila u sto puta goroj situaciji da je nezaposlena, nema svojih prihoda i ako se razvede od muza nema gdje
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
- plain vanilla
#221 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
pa nije ovdje pitanje je li bolje biti siromasan ili bogatinsomnia78 wrote:Ima naravno, al bi ta zena bila u sto puta goroj situaciji da je nezaposlena, nema svojih prihoda i ako se razvede od muza nema gdje
s' moje sokoćalo
nego donosi li srecu bogat partner/ica
- insomnia78
#222 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Ja ti samo kazem da mi ova prica mirise na jos jedni od onih utjesnih, eto vidis mi nemamo za hljeba, nema posla, djete nema sta obuci, ovi imaju sve al je muz zlostavlja
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
- plain vanilla
#223 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
bolje kad zlostavlja u toplom stanu i na pun stomakinsomnia78 wrote:Ja ti samo kazem da mi ova prica mirise na jos jedni od onih utjesnih, eto vidis mi nemamo za hljeba, nema posla, djete nema sta obuci, ovi imaju sve al je muz zlostavlja
s' moje sokoćalo
ovo sam kopirala s mjesta koje nema veze sa socijalom niti ovom pricom
-
registrovana onako
#224 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
i dok u medjuvremenu kucka na computer
ima se moze se 
- elma89_
#225 Re: Koliko danas partneri gledaju zaledjinu kod drugog partn
Moram priznati da j neprivlacno ako decko nema svoj posao i zivi i dalje kod roditelja(a ima preko 23 godine)..to mi je big NO NO