Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
johntra

#201 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by johntra »

procurile su slike nove C klase, ima jedno pola godine...
jefferson

#202 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

avantgarde wrote:U Januaru 2014 dolazi Nova C Klassa...
http://www.t-online.de/auto/neuheiten/i ... nraum.html
Bilo je krajnje vrijeme da povuku sa trzista ovaj "srot" sto sad prodaju!
Kvaliteta kokpita, pogotovo one prve serije prije faceliftinga je tamo negdje u klasi Honde Civic, s tim sto Cvic ima dosta vise mjesta na prednjim sjedistima :lol:
Better Man

#203 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Better Man »

avantgarde wrote:sta reci?!...ma lijep,prelijep,bas mi se svidja onakav cockpit,samo je navigacija ruzna,ali to je vjeovatno prodajni trik,na faceliftingu ce se navi naci unutra kao i kod prethodnika...to je moja pretpostavka...i lose je sto ce motori najvjerovatnije biti uglavnom sa 4 cilinda..hmm..
Ovakav display je i u nove B i A klase i ne vjerujem da će ga uvlačiti unutra u nekad nekom redizajnu. Meni je baš dobar ovakav display.
Last edited by Better Man on 25/10/2013 21:41, edited 1 time in total.
avantgarde

#204 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by avantgarde »

jefferson wrote:
Bilo je krajnje vrijeme da povuku sa trzista ovaj "srot" sto sad prodaju!
Kvaliteta kokpita, pogotovo one prve serije prije faceliftinga je tamo negdje u klasi Honde Civic, s tim sto Cvic ima dosta vise mjesta na prednjim sjedistima :lol:

sta hoces reci na ovo?...pogledaj malo,ovaj auto je C klasa iz 2007 godine,znaci prvi novi model,bez liftinga,znaci srednja klasa auta...pogledaj koju eleganciju zraci ovaj Navi prilikom paljenja motora,kod mene kad palim motor ovako se prezentira navisistem i to je bio jos jedan od razloga sto sma kupio i drugi isti auto,samo mladji naravno i sa faceliftingom(2010)..
BMW 3 prethodnik i njegova unutrasnjost su prilicno ruzni,posebno onaj sa onom jeftinom srebrnom jeftinom plastikom,imaju dvije mustre,jedna je jos vise ruzna...znam vrlo dobro da su na nekim takvim autima cijene i po tri puta sanjivane da bi se prodao ali je jedva nekako islo,ruzno ko djavo,iako su imali dobre motore 6 cil. disel 325 ili 330...znam pouzdano jer sma i sam bacao pogled na ta auta i uvijek su bili opet tu,neprodati..ja ti pricam iz prakse,ti ces meni opet teoriju ako i uvijek,nebitno..

e sad,ako cemo po pravdi Audi je unutra ljepsi od MB ili BMW...to je tako,za spolajsnjost ne bih nista rekao...medjutim,ako uzmemo u obzir najnoviji A6,ovaj koji je tek nekih 2 godine na trzistu,taj Audi ima slican sistem poput C klase pokretnog navija koji pri paljenju motora izlazi s tim sto to kod A6(a A6 je za klasu luksiúzniji auto od C klase,to znamo ,jel tako :D ) izgleda jadno i nikako,da se razumijemo-navi je lijep,to stoji,ali enma nista od one elegancije prilikom paljenja motora kao kod MB C klase koji je za klasu nizerangiran auto u odnosu na A6 plus sto je MB jos 2007 godine imao taj sistem koji odise elegancijom u jednom srednjeklasnom autu!.. :D ako ne skontas,procitaj dva puta ;) hahha

ali u sustini me zaboli cosak za sve njih...vozim ono sto mogu sebi priustit i ono sto mislim da je najbolje ;-)

-
avantgarde

#205 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by avantgarde »

Better Man wrote:
avantgarde wrote:sta reci?!...ma lijep,prelijep,bas mi se svidja onakav cockpit,samo je navigacija ruzna,ali to je vjeovatno prodajni trik,na faceliftingu ce se navi naci unutra kao i kod prethodnika...to je moja pretpostavka...i lose je sto ce motori najvjerovatnije biti uglavnom sa 4 cilinda..hmm..
Ovakav display je i u nove B i A klase i ne vjerujem da će ga uvlačiti unutra u nekad nekom redizajnu. Meni je baš dbar ovakav display.
mozda sam se pogresno izjasnio,nije da je ruzan u tom smislu ali je tu nekako kao da visi,iako je opticki gledano lijep...a mozda sam i ja sam kriv jer sam navikao na ovu Navigaciju sa izvlacenjem automatskim iz kucista pa je i to razlog...
jefferson

#206 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

sta hoces reci na ovo?...pogledaj malo,ovaj auto je C klasa iz 2007 godine,znaci prvi novi model,bez liftinga,znaci srednja klasa auta...pogledaj koju eleganciju zraci ovaj Navi prilikom paljenja motora,kod mene kad palim motor ovako se prezentira navisistem i to je bio jos jedan od razloga sto sma kupio i drugi isti auto,samo mladji naravno i sa faceliftingom(2010)..
BMW 3 prethodnik i njegova unutrasnjost su prilicno ruzni,posebno onaj sa onom jeftinom srebrnom jeftinom plastikom,imaju dvije mustre,jedna je jos vise ruzna...znam vrlo dobro da su na nekim takvim autima cijene i po tri puta sanjivane da bi se prodao ali je jedva nekako islo,ruzno ko djavo,iako su imali dobre motore 6 cil. disel 325 ili 330...znam pouzdano jer sma i sam bacao pogled na ta auta i uvijek su bili opet tu,neprodati..ja ti pricam iz prakse,ti ces meni opet teoriju ako i uvijek,nebitno..

e sad,ako cemo po pravdi Audi je unutra ljepsi od MB ili BMW...to je tako,za spolajsnjost ne bih nista rekao...medjutim,ako uzmemo u obzir najnoviji A6,ovaj koji je tek nekih 2 godine na trzistu,taj Audi ima slican sistem poput C klase pokretnog navija koji pri paljenju motora izlazi s tim sto to kod A6(a A6 je za klasu luksiúzniji auto od C klase,to znamo ,jel tako :D ) izgleda jadno i nikako,da se razumijemo-navi je lijep,to stoji,ali enma nista od one elegancije prilikom paljenja motora kao kod MB C klase koji je za klasu nizerangiran auto u odnosu na A6 plus sto je MB jos 2007 godine imao taj sistem koji odise elegancijom u jednom srednjeklasnom autu!.. :D ako ne skontas,procitaj dva puta ;) hahha
e to je kljuc, elegancija navigacijskog sistema :lol:
Nasa sreca da ti vozas Mercedesa, inace mi ostali ne bi pojma imali sta je to :lol:
klixo

#207 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by klixo »

Ono sto sam vidio po slikama na raznim portalima nigdje veze , dapace sadasnji fejslift model je dosta ljepsi , po meni pogotovo ako uzmemo u obzir coupe koji je neuporedivo ljepsi od bilo kojeg konkurentskog coupea.
avantgarde

#208 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by avantgarde »

klixo wrote:
Ono sto sam vidio po slikama na raznim portalima nigdje veze , dapace sadasnji fejslift model je dosta ljepsi , po meni pogotovo ako uzmemo u obzir coupe koji je neuporedivo ljepsi od bilo kojeg konkurentskog coupea.

ja bih se lako slozio s tim,al nemoj da Jeferson ovo procita,bilo bi frke,sve sto nije bendzo nije dobro ;-) ...
:D :lol:
jefferson

#209 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by jefferson »

avantgarde wrote:
klixo wrote:

ja bih se lako slozio s tim,al nemoj da Jeferson ovo procita,bilo bi frke,sve sto nije bendzo nije dobro ;-) ...
:D :lol:
Nije tacno, ja mislim da su Actros modeli mercedesa vrhunski u svojoj klasi :D
johntra

#211 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by johntra »

Djubre_

#212 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Djubre_ »

Sjede momak i cura u golfu 2..
Pita cura momka.. zasto ti svijetli ta lampica od goriva..
Kaze momak.. ma to.. nisi dobro vrata zatvorila..

Merc je stroj ne pametujte!

Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
avantgarde

#213 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by avantgarde »

mrsko mi otvarat novu temu pa cu napisat ovdje ako nije frka,ako jeste onda zna se sta slijedi.. ;-) :mrgreen:

Juce mu je bila Premijera,Nova C klasa 2014...

Image
http://www.b92.net/news/pics/2013/12/16 ... x42585.jpg
Image

iskreno receno,dobar je,onaj woow-efekt je zagarantovan..
Image
staradis

#214 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by staradis »

Jos jedno auto koje nikad necu imati ahahaha
avantgarde

#215 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by avantgarde »

staradis wrote:Jos jedno auto koje nikad necu imati ahahaha
pa nemamo ni Paris ili Sejsele,pa opet volimo tamo otici makar vidjet...i to je nesto,ne mora se sve imat.. :lol:
staradis

#216 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by staradis »

Muka iz mene progovara
Industrialyzer

#217 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Industrialyzer »

avantgarde wrote:mrsko mi otvarat novu temu pa cu napisat ovdje ako nije frka,ako jeste onda zna se sta slijedi.. ;-) :mrgreen:

Juce mu je bila Premijera,Nova C klasa 2014...

Image
Image

iskreno receno,dobar je,onaj woow-efekt je zagarantovan..
Image

Sta bolan juce premijera, ja je prije 15 dana vozio u susjednoj nam zemlji, vec ih par prodato :mrgreen: Kako sam vec rekao, moj novi dream car. Fantasticno izgleda, najbolja C klasa ikad 8-)
citroen xm

#218 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by citroen xm »

Sviđa mi se unutrašnjost sa slike. Jedino mi ovaj centralni displej izgleda kao da mu nije mjesto tu. Kao da je neko ponio navigaciju od kuće i tu je prikačio.
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#219 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by mali_milojica »

citroen xm wrote:Sviđa mi se unutrašnjost sa slike. Jedino mi ovaj centralni displej izgleda kao da mu nije mjesto tu. Kao da je neko ponio navigaciju od kuće i tu je prikačio.
Slazem se.
Mene interesuje,je li ona stalno stoji ovako ili se negdje sakrije kad je auto ugasen?
Inace i prosla C klasa mi je bila odlicna,ova mi je beton.
Quaresma

#220 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Quaresma »

Ta stvar je tubi nigdje ne mrda

Inace fina nova c klasa, ali ja vise volim onu prethodnu generaciju
Jos da je u njoj ova unutrasnjost iz nove gen. Uh :D

Sent from my Lumia 1020 using Tapatalk
ElRe

#221 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by ElRe »

Mercedes je daleko od Audia kada je kvalitet enterijera u pitanju. Nova C klasa izgleda kao igracka.
Inace, u Auto Motor und Sport su ocjenjivali kvalitet sastavljanja automobila i nova A klasa je bila ubjedljivo najgora u premium segmentu (A3 najbolji, Lexus CT i serija 1 poravnati i A klasa na kraju). Zamjeraju vidljiva mjesta varova i lijepljenja i neprecizne spojeve.
saiks

#222 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by saiks »

C klasa u autolineu se prodaje vec 5 dana,cijena 92 000km

Da li ste znali,da serijski rezervoar goriva u ovoj c klasi dodje sa zampremninom od 41 litar,sve dalje nadoplata. Jos ce malo biti,dobijes jedno sjedalo,sve ostalo nadoplata
Qler

#223 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by Qler »

ElRe wrote:Mercedes je daleko od Audia kada je kvalitet enterijera u pitanju. Nova C klasa izgleda kao igracka.
Inace, u Auto Motor und Sport su ocjenjivali kvalitet sastavljanja automobila i nova A klasa je bila ubjedljivo najgora u premium segmentu (A3 najbolji, Lexus CT i serija 1 poravnati i A klasa na kraju). Zamjeraju vidljiva mjesta varova i lijepljenja i neprecizne spojeve.

U auto moto und sport a6 audi je bio bolji od okca samo zato jer je imao veci otvor na gepeku. U svemu drugom losiji, ali zbog toga je pobijedio na testu... audi da na govnon stavi znak, pobijedio bi u uporednom testu sa rolsom u ams-u...
citroen xm

#224 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by citroen xm »

A ja bih opet u skoro svim klasama kod novog auta uvijek išao na Merc i BMW prije Audija. Bez obzira na tom manjem kvalitetu o kome pričate.
basicm

#225 Re: Nova Mercedes Benz S klasa isporučena kupcu u BiH!!!!!!

Post by basicm »

C klasa i kvaliteta su vec odavno posvadjani pojmovi, mozda ova nova nesto pokaze.

A S klasa je babo svima u tom segmentu, dzaba emocije, ne moze joj niko osporiti da je limuzina.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Post Reply