Odlican komentar, podrzavam!kakavdanakneiskustvu wrote:blokirao nečije vozilo?
Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
- braca
#201 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
- OldMayor
#202 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Ni meni ovo nikako nije jasno. Na Dobrinji imaju dva parkinga bukvalno PRAZNA, a 100m dalje jade parkirale automobile pod prozor. Ali jok, sto bi ja hodao 200m, kad mogu pod prozor. Ako igdje ima dovoljno parking prostora to je na Dobrinji, na petici je malo zeznuto jer su sve garaze koje su papreno skupe. Naplacuju 60 KM...za sta jbt? Ejj 60 KM mjesecno za garazu u predgradju u koje nije ulozena marka vec 20 godina.z1xter wrote:I mene baš čudi,onako golemi parkinzi,a raja parkiraju unutar naselja.Pasiflora wrote:Moram se nakaniti i napraviti fotke parkiranja po Dobrinji, na trgovima. Boze sacuvaj! Onolika Dobrinja i onoliki parkinzi, a papci parkiraju pod prozore + voze po zelenim povrsinama i po prolazima kroz zgradu da bi dosli pod svoj prozor i parkirali. Imamo komsiju invalida u kolicima i ponekad ne moze od automobila doci do zgrade.
Zasto se ne ovlasti posebna sluzba za kontrolu i kaznjavanje nepropisnog parkiranja. Jer policiji je to ocito jedina zanimacija, pojesti burek, odigrati kladionicu i snjuhati gdje se ko pogresno parkirao.
Odrediti 20 ljudi i nek po citav dan hodaju i kontroliraju parking. I nek su uvijek dostupni. Ako vidim auto na trotoaru, pozovem tu sluzbu i kazna. A policiji dati nekog korisnijeg posla.
- braca
#203 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Ne stanujem na Dobrinji, ali mislim da je odgovor jasan: parking je udaljen, nije cuvan i jasno je kao dan da je podlozan svim vrstama kriminala, dok auto koji je parkiran direktno u naselju ili pod prozorom je malo veci izazov za kriminalce.
- Qler
#204 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Obit ce ti ga pored kreveta ako se nameraci. Mom jaranu neku vece skidose farove sa BMW-a, pod prozorm, cuo ih, dok je sisao otisli, polomili sve... Tako da ti to pod prozorom ne pije vode... Ja sam na dobrinji, i iskreno, kad je bila ova magla svako jutro sam ocekivao nesto polomljeno, i hvala bogu, nista... dzaba sto je haman pod prozorom, ono kad se nameraci, ne gleda. Tako da bi radije i parkirao dalje, na normalan parking, nego jahao po trotoraima, onim plocama, slalom izmedju pjesaka, pa u zabranu, da dodjem do svog prozora...
- hopcup
#205 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
za šta? za miran san. ja koristim tu garažu godinama i 60 km mjesečno za natkriveno parking mjesto sa čuvarom garaže meni nije puno. zimi ne moram čistit snijeg sa auta, ne razmišljam gdje ću parkirat i hoće li me kazna dočekat ujutro, a mirno spavam što se krađe tiče. 60 km je 2 km/dan za parking. isplati se vala, kako god okreneš.OldMayor wrote: Naplacuju 60 KM...za sta jbt? Ejj 60 KM mjesecno za garazu u predgradju u koje nije ulozena marka vec 20 godina.
- OldMayor
#206 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Pa bosnji sve mozes naplatiti.hopcup wrote:za šta? za miran san. ja koristim tu garažu godinama i 60 km mjesečno za natkriveno parking mjesto sa čuvarom garaže meni nije puno. zimi ne moram čistit snijeg sa auta, ne razmišljam gdje ću parkirat i hoće li me kazna dočekat ujutro, a mirno spavam što se krađe tiče. 60 km je 2 km/dan za parking. isplati se vala, kako god okreneš.OldMayor wrote: Naplacuju 60 KM...za sta jbt? Ejj 60 KM mjesecno za garazu u predgradju u koje nije ulozena marka vec 20 godina.
Ja cu ti reci da moj prijatelj u Svedskoj gdje mu je plata 3000-4000 EUR, garaza sto puta bolja od one, plca smijesnih 35 EUR. Sa grijanjem, karticama, kamerama, automatsko otvaranje vrata i sva cuda. Predgradje, hrpa zgrada i imaju svoju podzemnu garazu.
Koliko bi onda to kod nas kostalo, 870 KM mjesecno. Na Dobriniji su garaze koje se debelo placaju, 60 KM je fina cifra. I covjek bi ocekivao barem da se nesto ulozi u te garaze, svih ovih godina. Ali nista, marke nisu dali.
Ali eto...ako ti nije skupo, ok. Samo kazem nas narod nije vidio bolje, pa konta ovo je super, a to sto mu prodaju muda pod bubrege, nije bitno.
-
neki
#207 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Ja ipak mislim da je tvoj prijatelj parking mjesto u toj garazi kupio, a 35€ mjesecno daje za odrzavanjeOldMayor wrote:Pa bosnji sve mozes naplatiti.hopcup wrote:za šta? za miran san. ja koristim tu garažu godinama i 60 km mjesečno za natkriveno parking mjesto sa čuvarom garaže meni nije puno. zimi ne moram čistit snijeg sa auta, ne razmišljam gdje ću parkirat i hoće li me kazna dočekat ujutro, a mirno spavam što se krađe tiče. 60 km je 2 km/dan za parking. isplati se vala, kako god okreneš.OldMayor wrote: Naplacuju 60 KM...za sta jbt? Ejj 60 KM mjesecno za garazu u predgradju u koje nije ulozena marka vec 20 godina.
Ja cu ti reci da moj prijatelj u Svedskoj gdje mu je plata 3000-4000 EUR, garaza sto puta bolja od one, plca smijesnih 35 EUR. Sa grijanjem, karticama, kamerama, automatsko otvaranje vrata i sva cuda. Predgradje, hrpa zgrada i imaju svoju podzemnu garazu.
Koliko bi onda to kod nas kostalo, 870 KM mjesecno. Na Dobriniji su garaze koje se debelo placaju, 60 KM je fina cifra. I covjek bi ocekivao barem da se nesto ulozi u te garaze, svih ovih godina. Ali nista, marke nisu dali.
Ali eto...ako ti nije skupo, ok. Samo kazem nas narod nije vidio bolje, pa konta ovo je super, a to sto mu prodaju muda pod bubrege, nije bitno.
Bosnji svaku pricu mozes uvaliti..
- hopcup
#208 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
jaka ti je logika, majke mi. šta me boli qrac za švedsku? ne živim ja u švedskoj, niti tamo parkiram autoOldMayor wrote: Pa bosnji sve mozes naplatiti.
e nek si mi vala reko, poselami jarana u švedsku
- OldMayor
#209 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Bio kod covjeka ovo ljeto, znam valjda sta pricam.neki wrote:Ja ipak mislim da je tvoj prijatelj parking mjesto u toj garazi kupio, a 35€ mjesecno daje za odrzavanje![]()
I o tome sam i govorio, sto nas covjek konta ako je kod nas tako, ma sigurno je i u citavom svijetu. E pa nije. Nije kupio garazu, vec je to garaza od tog naselja, od niza nekih 5-6 zgrada i naravno ljudi placaju odrzavanje garaze tih 35 EUR.
- OldMayor
#210 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Jaka je logika kad je imas, posto je ti nemas, ne mozes ni da skontas poentu mog posta.hopcup wrote:jaka ti je logika, majke mi. šta me boli qrac za švedsku? ne živim ja u švedskoj, niti tamo parkiram autoOldMayor wrote: Pa bosnji sve mozes naplatiti.
Ali eto...ako ti nije skupo, ok. Samo kazem nas narod nije vidio bolje, pa konta ovo je super, a to sto mu prodaju muda pod bubrege, nije bitno.![]()
e nek si mi vala reko, poselami jarana u švedsku
Ali necu ti ni objasnjavati, nastavi placati 60 KM za polurusevnu garazu. I ne zasluzujemo bolje.
- hopcup
#211 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
halo, spori! moje pare, moj problem gdje ću ih trošit? kontaš?OldMayor wrote: Jaka je logika kad je imas, posto je ti nemas, ne mozes ni da skontas poentu mog posta.
Ali necu ti ni objasnjavati, nastavi placati 60 KM za polurusevnu garazu. I ne zasluzujemo bolje.
odavno većeg morona ne vidjeh na forumu
- OldMayor
#212 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Pa trosi ko ti brani, samo kazem da te ljudi levate. Mene nece.hopcup wrote:halo, spori! moje pare, moj problem gdje ću ih trošit? kontaš?OldMayor wrote: Jaka je logika kad je imas, posto je ti nemas, ne mozes ni da skontas poentu mog posta.
- hopcup
#213 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
zadnji pokušaj; ja dajem svoje pare za uslugu kojom sam zadovoljan. ne vidim da sam levat. ok, ti se ne slažeš. parkiraj auto vani, ti si pametan, ja sam levat. dok trošim svoje, a ne tvoje pare, tebe za to treba da boli qrac. jasno?OldMayor wrote: Pa trosi ko ti brani, samo kazem da te ljudi levate. Mene nece.
-
neki
#214 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
neko laze, il ti il tvoj drug...OldMayor wrote:Bio kod covjeka ovo ljeto, znam valjda sta pricam.neki wrote:Ja ipak mislim da je tvoj prijatelj parking mjesto u toj garazi kupio, a 35€ mjesecno daje za odrzavanje![]()
I o tome sam i govorio, sto nas covjek konta ako je kod nas tako, ma sigurno je i u citavom svijetu. E pa nije. Nije kupio garazu, vec je to garaza od tog naselja, od niza nekih 5-6 zgrada i naravno ljudi placaju odrzavanje garaze tih 35 EUR.
ako je garaza od naselja vjerovatno ju je platio uz stan. 35€ nije ekonomska cijena dovoljna za odrzavanje takve garaze i otplatu investicije, ni kod nas a kamoli u Svedskoj...ni blizu
- OldMayor
#215 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Ja se i nisam direktno obracao tebi, jesam postao na tvoj komentar.hopcup wrote:zadnji pokušaj; ja dajem svoje pare za uslugu kojom sam zadovoljan. ne vidim da sam levat. ok, ti se ne slažeš. parkiraj auto vani, ti si pametan, ja sam levat. dok trošim svoje, a ne tvoje pare, tebe za to treba da boli qrac. jasno?OldMayor wrote: Pa trosi ko ti brani, samo kazem da te ljudi levate. Mene nece.
Poenta je u tome da ti nisi vidio bolje, pa ti je ovo sad super. I ja sam placao tu garazu dugi niz godina, sve mokro, prljavo, konstatno nesta kapa sa plafona, unutra promaha, uzas.
I onda kad sam vidio na zapadu koliko kosta super moderna garaza, fakat nisam imao snage da vise dajem 60 KM za ono ruglo, pokusao sam, ali nisam mogao i otkazao. I fino na parking, bolje na parkingu dzaba nego placat nista, bukvalno nista 60 KM.
Opet kazem, ti placaj, tvoje pare, mozes ih bacat i u kontejner sto se mene tice. Samo sam htio da kazem da su mene levatili, tebe sad levate i ostale gradjane.
Marke nisu, ne ulazu, niti ce ikad uloziti dok je takvih kao ti koji su zadovoljni sa ovim sto imaju.
- OldMayor
#216 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Joj kad ovako neko naidje pa me krene ubjedjivati. Pa u citavoj skandinaviji ti je tako, u vecim gradovima u centru je skuplje. U pregradjima su takve cijene. I gore su cijene nekretnina paprene, ukljuci on tebi to sve u cijenu stana koju ti platis. Ali i kod nas su cijene nekretnina paprene, pa nista ne dobijes.neki wrote:ako je garaza od naselja vjerovatno ju je platio uz stan. 35€ nije ekonomska cijena dovoljna za odrzavanje takve garaze i otplatu investicije, ni kod nas a kamoli u Svedskoj...ni blizu
I jeste ekonomska cijena kad imas drzavu iza sebe, koja to nadgleda. Drzavu koja brine za gradjane i drzavu koja ne zeli da su joj automobili razbacani po cesti, da ljudi nemaju gdje setati, voziti bicikla, bebe itd.
Jeste ekonomska cijena kad se zakonom odredi da svaka zgrada mora imati park, garazu, igraliste i da to drzavu boli kurac kako ce investitor vratiti ulozeno. Ako hoces pravi, ako neces ima ko hoce. Ali jok kod nas nece igraliste za djecu da naprave, jer hej to nije investicija, ne mozes vratiti lovu.
Ako hoces vjeruj, ako neces sta ti ja mogu, onda eto lazem - ako ce ti biti lakse.
p.s. I po cemu molim te nije isplativo. U garazi sigurno ima preko 1000 automobila po 35EUR, to je 35000 EUR mjesecno. Mislim da je to sasvim dovoljno za struju i ostale troskove. I ne gleda garazu zasebno, kao kod nas. Vec je ukljucena u cjelokupan projekat, tu ce izgubit, al ce zato na stanovima dobit itekako.
Last edited by OldMayor on 13/01/2014 13:17, edited 1 time in total.
- hopcup
#217 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
kao što rekoh, jaka ti je logika kojoj je ekvivalentno ovakvo razmišljanje: bio sam u švedskoj, tamo država daje skoro džaba stan ljudima koji ne rade, a ja moram ovdje plaćat nekom šupku suterenski stan 300 maraka za mjesec. jebo ti to, odo ja živit pod mostom u kartonskoj kutiji, kad ne može ko u švedskoj 
-
neki
#218 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
ok shefe, ostavljam te da uzivas u svojoj naivnostiOldMayor wrote:Joj kad ovako neko naidje pa me krene ubjedjivati. Pa u citavoj skandinaviji ti je tako, u vecim gradovima u centru je skuplje. U pregradjima su takve cijene. I gore su cijene nekretnina paprene, ukljuci on tebi to sve u cijenu stana koju ti platis. Ali i kod nas su cijene nekretnina paprene, pa nista ne dobijes.neki wrote:ako je garaza od naselja vjerovatno ju je platio uz stan. 35€ nije ekonomska cijena dovoljna za odrzavanje takve garaze i otplatu investicije, ni kod nas a kamoli u Svedskoj...ni blizu
I jeste ekonomska cijena kad imas drzavu iza sebe, koja to nadgleda. Drzavu koja brine za gradjane i drzavu koja ne zeli da su joj automobili razbacani po cesti, da ljudi nemaju gdje setati, voziti bicikla, bebe itd.
Jeste ekonomska cijena kad se zakonom odredi da svaka zgrada mora imati park, garazu, igraliste i da to drzavu boli kurac kako ce investitor vratiti ulozeno. Ako hoces pravi, ako neces ima ko hoce. Ali jok kod nas nece igraliste za djecu da naprave, jer hej to nije investicija, ne mozes vratiti lovu.
Ako hoces vjeruj, ako neces sta ti ja mogu, onda eto lazem - ako ce ti biti lakse.
- Qler
#219 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Ja sam placao tu garazu, dok mi ona voda iz betona, znaci nije kisnica, nego ono sto curi iz betona, nije sjebalo sajbu i oba prednja bocna prozora. Polirao kod lakirera, nema sta nisam radio, nije uspjelo... doslo ljeto, odjavio garazu, nisam htio da ga jos vise unakazim. Sad uzeo novo auto, otisao tamo da iznajmim, obisao sve, nema bukvlano mjesto da ne curi, ne kapa, ne otpada... katastrofa u glavnom. Zao mi fakat, jer ne treba puno uloziti da se ono sredi. Ovako ja cu radije lopatati snijeg, nego da mi sjebe opet stakla...
- OldMayor
#220 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Znam da je tesko povjerovati, i meni je bilo, ali je tako.neki wrote:ok shefe, ostavljam te da uzivas u svojoj naivnosti
Opet kazem, ako ce ti bit lakse, misli eto da sam naivan i da lazem. Ali ne vidim razlog da lazem.
Nego treba narodu utuvit u glavu da nas ovdje handre.
Da svi otkazu garazu, sutra bi oni nju obnovili. Ali eto, vama je dobro. Meni nije, i nikad je necu vise placati, dok je ne obnove. A nece je nikad obnovit dok ima ovaca da je placaju.
- OldMayor
#221 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Pa o tome pricam, nisi jedini. I nemas se kome obratiti, onaj cuvar ko s marsa pao. Pitas hocel sta raditi, srediti barem malo..pojma nemaju...Qler wrote:Ja sam placao tu garazu, dok mi ona voda iz betona, znaci nije kisnica, nego ono sto curi iz betona, nije sjebalo sajbu i oba prednja bocna prozora. Polirao kod lakirera, nema sta nisam radio, nije uspjelo... doslo ljeto, odjavio garazu, nisam htio da ga jos vise unakazim. Sad uzeo novo auto, otisao tamo da iznajmim, obisao sve, nema bukvlano mjesto da ne curi, ne kapa, ne otpada... katastrofa u glavnom. Zao mi fakat, jer ne treba puno uloziti da se ono sredi. Ovako ja cu radije lopatati snijeg, nego da mi sjebe opet stakla...
Ma dovidjenja ba.
- OldMayor
#222 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
NE. To si ti zakljucio.hopcup wrote:kao što rekoh, jaka ti je logika kojoj je ekvivalentno ovakvo razmišljanje: bio sam u švedskoj, tamo država daje skoro džaba stan ljudima koji ne rade, a ja moram ovdje plaćat nekom šupku suterenski stan 300 maraka za mjesec. jebo ti to, odo ja živit pod mostom u kartonskoj kutiji, kad ne može ko u švedskoj
Razmisljanje je, ajmo svi otkazat garazu i rec im pusite ga, kad je obnovite vratit cemo se. Pa bi ti vidio.
Ovako, kao i u citavoj drzavi. Handre kad mogu i kad im prolazi.
- xamp
#223 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
A da te puknu koji put na ulici onda bi rekao "odoh u garazu, makar i stalka sjebao"Qler wrote:Ja sam placao tu garazu, dok mi ona voda iz betona, znaci nije kisnica, nego ono sto curi iz betona, nije sjebalo sajbu i oba prednja bocna prozora. Polirao kod lakirera, nema sta nisam radio, nije uspjelo... doslo ljeto, odjavio garazu, nisam htio da ga jos vise unakazim. Sad uzeo novo auto, otisao tamo da iznajmim, obisao sve, nema bukvlano mjesto da ne curi, ne kapa, ne otpada... katastrofa u glavnom. Zao mi fakat, jer ne treba puno uloziti da se ono sredi. Ovako ja cu radije lopatati snijeg, nego da mi sjebe opet stakla...
- braca
#224 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
Javna garaza sa parking mjestom za 60 KM je uslovno receno dobra opcija imajuci u vidu haos na ulicama. Da stanujem na Dobrinji, ne bih se ni sekunde kolebao, baram bih imao miran san u smislu brige za auto. Sad ce neko reci "pa nemaju bas svi da plate 60 KM", a ja ce replicirati da u tom slucaju - ako nemaju novaca - vjerovatno i ne voze vozilicu koja je interesantna za obijanje ili kradju. Sa druge strane, ako imaju novaca za vredniju vozilicu, onda vjerovatno imaju i 60 KM mjesecno za garazu.
- Altsa
#225 Re: Kazne MUP-a za parkiranje po trotoarima u naseljima
u pravu ste i jedan i drugi...sramotno je ne uloziti ni marke u garaze a uzimati pare i jos ako imas srece pa ti sedra ne kapa na auto sa supljih plafonahopcup wrote:za šta? za miran san. ja koristim tu garažu godinama i 60 km mjesečno za natkriveno parking mjesto sa čuvarom garaže meni nije puno. zimi ne moram čistit snijeg sa auta, ne razmišljam gdje ću parkirat i hoće li me kazna dočekat ujutro, a mirno spavam što se krađe tiče. 60 km je 2 km/dan za parking. isplati se vala, kako god okreneš.OldMayor wrote: Naplacuju 60 KM...za sta jbt? Ejj 60 KM mjesecno za garazu u predgradju u koje nije ulozena marka vec 20 godina.