DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lidera

Post Reply
cindrlimindrli

#201 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by cindrlimindrli »

Ideologija wrote:Da nije bilo para iz Hrvatske davno bi se oni iselili
Vidim da je strategija dijelovala, sad cine 8% ukupnog stanovnistva BiH. Golemo.
Ideologija wrote:Druga je stvar kad imaš posao u Hrvatskoj ili Srbiji
Hajde da radi u hrvatskoj i nekako, al' sta ce raditi u srbiji? :lol:
ulciscorr

#202 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ulciscorr »

Ideologija wrote:
palermo wrote:
Ideologija wrote:

Pa ok eto, Srbi i Hrvati iz BiH će dijeliti sudbinu Bošnjaka. Solidarisati se sa njima i neće koristiti opcije koje imaju u životu a koje im otvara kako državljanstvo okolnih zemalja, tako i prijateljska ili rodbinska povezanost. Meni se čini da smo mi nova Palestina. Neće Srbi i Hrvati nikada biti jaki ekonomski i politički kao Jevreji, ali naš položaj je mizeran.
pa neće dijeliti, uglavnom ćebježati tamo gdje misle da im je bolje. Oni imaju gdje, mi nemamo. A to štoće hrvatska ulagati u neku pripizdinu u zapadnoj hercegovini umjesto u Sarajevo ili Tuzlu sa mnogo jačim tržištem, to okači mačku o rep.

Nego, Džekson u timu, valja gledati i navijati :thumbup:
Pa ne ulaže Hrvatska u zapadnu Hercegovinu i centralnu Bosnu da bi im se ta investicija materijalno isplatila, već da bi Hrvati koji tu žive ostali i živjeli bolje. Da nije bilo para iz Hrvatske davno bi se oni iselili, isto kao što se "naši" iseljavaju iz svih dijelova Bosne i idu u Sarajevo ako mogu. Jednostavno nemaju nikakvu šansu da opstanu u ovakvoj državi. Druga je stvar kad imaš posao u Hrvatskoj ili Srbiji a dio porodice ti živi u Bosni, nego kad si osuđen na naš jad.
A ti jesi se iselio vec?
sarajlija_ba

#203 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by sarajlija_ba »

RATM56 wrote:
sarajlija_ba wrote:Ne znam da li je "tehnički" moguć novi rat a emocionalno itekako jeste.
Znam da bi taj novi rat bila strašna klaonica vjerovatno do istrebljenja ili protjerivanja jednog naroda.
Mislim da ovdje samo rat može riješiti situaciju jer kod nas je uvijek bilo "dok jednom ne smrkne drugom ne osvane".
Pametnica mamina. Bolje ratovat nego ovo sada, iako će biti istrebljenja ali šanse da ja ne budem istrebljen su vrlo visoke! Čak 50%!
Zašto si se ti našao u mom postu tatina pametnice ?
gnjev

#204 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by gnjev »

Nije ovdašnji narod je smoren i lijeno mu drva iscjepat a ne da ratuje. Dok je za verbalni rat uvijek nagodan.

Sent from my ST21i using Tapatalk 4
Korisničkoime

#205 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Korisničkoime »

kentadzdis wrote:
Korisničkoime wrote:[
@155mm
Slažem se da je sukob zagarantovan ako dođe do pokušaja odcjepljenja (da li će zaista i doći ne bih se usudio predviđati). Međutim po pisanju nekih forumaša očigledno da pitanje ima smisla i to na žalost. Već sam jednom naveo u takvom raspletu događaja pitanje rata ne neminovno i Bošnjaci prosto i nemaju tu nikakvu mogućnost izbora osim ako se ne žele pognute glave prepustiti svome odumiranju i nestanku.

@kentadzis
Vidim da si mi plaho u behutu zbog sudbine Bošnja. Nemoj habab da se plaho sirkletiš i brineš ti za Bošnje.
Ni prvi ni posljednji put da neko i Bošnje i Bosnu podcijeni. Kako ono bi prognoza 92 dvije sedmice al u qurcu pa hajd uvedi embargo pa braća Rvati udariše "porez" na pošiljke kroz Hercegovinu, pa na kraju zabiše nož u leđa, pa sva moguća zvjerstva i zločini pa evo nas opet u zemlji Bosni evo ti se opet sa šućur Allahu plaho Bošnja sporiš ovdje. Tako da nemoj brigu da brineš za nas samo opušteno.
kad shvatiš da srbi nisu ratovali protiv bošnja nego protiv amerike onda ćeš doći sebi. da ti pojednostavim, slobo je bio gadafi a bošnje su bili pobunjenici, slobo je bio bašar al asad a bošnje su bili pobunjenici, slobo je bio mubarak a bošnje su bili pobunjenici. islamisti, muslimanska braća, islamska deklaracija alije izetbegovića sve je to isti kurac. :D šta ono reče sin bakir koliko tona municije je dnevno ulazilo u bih? i pored toga sarajevo 4 godine ulazilo i izlazilo kroz tunel. ako već vjeruješ karadžiću da je rekao dvije sedmice onda mu vjeruj i kad je rekao da s vama ratuje jednom rukom.
:lol: :lol: :lol:
Aha sa Amerima se ratovalo pa dobro kao nebeski narod i jesu samo za toga da ratuju sa najvećim. Da,da Ameri su nam pomogli odmah u Aprilu 92 ljudi poslaše tenkove avione helikoptere ma šta god su Bošnjaci poželili Ameri dostavili. Kad ti shvatiš da Ameri niti vole Bošnje niti mrze Srbe da Rusi niti mrze Bošnje a vole Srbe nego da sve politički zrele nacije svoju politiku usklađuju na spram svojih interesa a ne na spram svog srca i duše doći ćeš sebi. Prvi i osnovni interes stranaca pa i Amera je bio da se Balkanski ratovi završe brzo zato su ispočetka i puštali Slobu i njegove prekodrinske bradonje da rade kako bi se to prvo okončalo kao što rekoh 2 sedmice. To im je bila treća velika greška, prvu su počinili kada su mislili da rat mogu spriječiti obećanjima o blagostanju i velikim parama ako bude mirnog razlaza, drugu su počinili kada su podcijenili sposobnost srpskog naroda da se precijeni. Međutim na šta nisu računali i to im je četvrta velika greška je o kakvim se fašistima i kasapinima radi koji vode taj srpski narod, nisu računali na klanja, silovanja, mučenja ubijanja žena i djece, konc logore i sve to u udarnim vijestima stranih medija i sve to tako godinama. Tada su Srbi otjerali i Amere i ostatak MZ Bošnjama u naručje jer nisu mogli osigurati njihov interes brzo i po mogućnosti što tiše rješenje Balkanskih ratova. Zatim ne bi bilo loše da shvatiš da sa pješadijskom municijom i ne možeš baš nešto da postigneš protiv tenkova minobacača i općenito protiv dobro ukopanih položaja. Ne daj Bože može ti to nekad dobro doći znači ako ikad budeš u toj poziciji ne pucaj ponavljam ne pucaj sa puškom na tenka. To oko 2 sedmice je bila i procjena nekih stranih vojnih "eksperata" a naravno da je s Bošnjama ratovao s jednom rukom jer ih tako voli. Zaista volio nas je plaho pa nije htio da upotrijebi sav svoj arsenal koji u biti i nije njegov. Možda i jeste ratovao s jednom rukom ali samo zato što je drugom držao Slobu ka kitu jer bez njega i sam bi bio kita kao i VRS kao i RS kao i sva druga prekodrinska braća. Na kraju vam Sloba Vatikan sam Bog kriv što niste znali i mogli iskoristiti sve što su vam ljudi dali pružili i obezbjedili što vas je šaka Bošnja sa nepostojećom vojskom, državom, privrednom, porazila. Ko bi pomislio da će prekodrinske bradonje svo to naoružanje koristiti da ubijaju goloruku djecu i siluju žene ali hebiga nije bilo lahko ići na Bošnje jbg možda neki od njih na liniji ima lovačku pušku šta ćeš tada kukala ti majka. Hajd sad drug moj jbg nemam vremena da sa svakim dijelim svoju skromnu mudrost a vidim u tvom slučaju bi morao utrošiti godine i godine dijeleći i opet se nikakvog hajra suha bukva ne prima.
sarajlija_ba

#206 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by sarajlija_ba »

kentadzdis wrote:
Korisničkoime wrote:[
kad shvatiš da srbi nisu ratovali protiv bošnja nego protiv amerike onda ćeš doći sebi. da ti pojednostavim, slobo je bio gadafi a bošnje su bili pobunjenici, slobo je bio bašar al asad a bošnje su bili pobunjenici, slobo je bio mubarak a bošnje su bili pobunjenici. islamisti, muslimanska braća, islamska deklaracija alije izetbegovića sve je to isti kurac. :D šta ono reče sin bakir koliko tona municije je dnevno ulazilo u bih? i pored toga sarajevo 4 godine ulazilo i izlazilo kroz tunel. ako već vjeruješ karadžiću da je rekao dvije sedmice onda mu vjeruj i kad je rekao da s vama ratuje jednom rukom.
Kako ste to vi ratovali protiv amera ?
Ti zaboravio da je Banjaluka 1995. bila spakovana za izbjeglištvo pa su ameri zaustavili ofanzivu ARBiH i HVO-a ?
Zaboravio si da je Slobo zivkao Klintona da se obustavi ofanziva jer ne zna šta da radi ako mu svi bosanski Srbi dođu kao što su to hrvatski uradili ?
Mjesec ili dva dana je dijelilo Srbe u BiH da dožive još jednu oluju i da vas nema danas u BiH a to su spriječili amerikanci...i zajebali se kako kaže Holbrooke.
Bodkin

#207 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Bodkin »

Basvod wrote:
Bodkin wrote:
racionalista wrote:Ma bruka je sto smo u globalu ovolika sirotinja svi pored ovakve zemlje i prirodnih bogatstava. Haj da je Bošnjaka 10miliona u Bosni i srba 7miliona pa da kažeš da je tijesno i da nema za svakog ponešto. Nego vako sve prazno zjapi, njive nam neuzorane , babovine zapuštene i opet bi neko nešta se ćero oko nekakvih njiva.
pogledas samo dijelove gdje ti narodi imaju 90% vecinu i opet su u kurcu :)
Pa normalno kad je drzava u k....
RS ili KS nisu nezavisne drzave nego zavise od ostatka BiH.
nije normalno jer bi onda bilo nenormalno imati lose regije u u razvijenim drzavama sto naravno nije slucaj. pricom kako su oni drugi krivi sto je situacija u banja luci u kurcu moze se kupiti samo budala
hajducka travica

#208 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by hajducka travica »

Ljudi,sto ste se toliko okomili na dijasporu.Da ne bude poslije ;kad je muka gdje si Djuka a kad se ..bete Djuku bi da ne zovete.Mislim stvarno da nije fer.Pojedinci su vamoka cak kupili i padobrane da mogu iskocit' iz avijona na teritoriju ako kojim pukim slucajem nebi mogli kopnenim putem na zeljeno podrucje stici.Recimo,da sarj'vo jopet bude blokirano a sarajvostanci ga nebudu u stanju deblokirati brez spoljnog napada dijaspore,kao sto se desilo u proslom ratu. :lol: :lol:
hajducka travica

#209 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Da,zaboravih javiti da je nas pijesnik i najveci i najljuci Bosnjak Muhamed Mahmutovic u Svedskoj organizovo cetiri divizije Bosnjaka, koji cekaju ki zapeta puska.A bome da vidjate ove vamo preko okejana.Cudom bi se cudili.
hajducka travica

#210 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

http://www.slobodnaevropa.org/content/a ... 49341.html
Suska se suska da se voli suska ali se ne voli dijaspora.ljubim vas u obras kaljavi :kiss: :kiss: :kiss:
Šveđanin

#211 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Šveđanin »

Misli li se prestati sa blaćenjem naših dijasporaca u Švedskoj i zemljama Skandinavije? Jesu vam toliki trn u oku? :roll:

Budala ima svugdje, a stotinjak hiljada ljudi iz BIH u Švedskoj su u većini slučajeva došli iz vrlo teških situacija, prije svega normalni ljudi, koji rade, imaju porodice, integrisali se.. dakle sve normalno.

Kakav novi rat? Nikad nisam bio u ratu, ali bar približno znam koliko je to zlo. To niko normalan nebi trebao da želi, nebitno kojoj od 3 strane u BIH pripada.
hajducka travica

#213 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Jopenevjerujem da bi Bosnjaci i Srbi ponovo ratovali kad ima ljepsih stvari u zivotu.U ovom clanku je sve opisano,sve se podudara izmedju Bosnjaka i Srba.
http://opusteno.rs/nauka-f29/otkriveno- ... t9739.html
ulciscorr

#214 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by ulciscorr »

Veličanje Mladića i Karadžića na slavi u srebreničkoj crkvi

U poslijepodnevnim satima u Srebrenici u dvorištu Pravoslavne crkve Pokrova presvete Bogorodice obilježen je pravoslavni praznik Preobraženja Gospodnjeg.

Iz dvorišta crkve čule su se pjesme sadržaja:

„Stara majka traži sina svoga. Otišla je đeneralu Draži, đeneralu đe je moje dijete, čuvaju ga Srpske bajonete“. Između ostalog vrijeđane su žrtve genocida i nazivane raznoraznim pogrdnim imenima.

"To je uvrijedilo žrtve genocida i dobar je pokazatelj Međunarodnoj zajednici gdje mi živimo, što i dan danas nagrađuju zločince",kazala je za Agenciju Fena Hatidža Mehmedović predsjednica udruženja "Majke Srebrenice".

http://www.klix.ba/vijesti/bih/velicanj ... /130819090

Na narodnom veselju u Bratuncu odjekivalo: Oj, Sjenice nova Srebrenice

Na video servisu YouTube objavljen je sramotan snimak načinjen u Bratuncu tokom općenarodnog veselja povodom praznika Svete Makivije. "Oj, Pazaru novi Vukovaru, a Sjenice druga Srebrenice", su riječi "pjesme" uz koju je u kolu plesalo više desetina Bratunčana.

http://www.klix.ba/vijesti/bih/na-narod ... /130819104
Basvod

#215 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Basvod »

Bodkin wrote:
nije normalno jer bi onda bilo nenormalno imati lose regije u u razvijenim drzavama sto naravno nije slucaj. pricom kako su oni drugi krivi sto je situacija u banja luci u kurcu moze se kupiti samo budala
U normalnim drzavama je normalno imati ne lose nego bolje i losije regije. U nenormalnim drzavama je nemoguce imati regiju koja nije losa, imaju samo lose i losije.
Naravno da su drugi krivi. Da nema onih drugih davno bi bila rijesena pitanja tipa Sejdic-Finci, drzava bi dobila pristup fondovima i islo bi se naprijed.
Erased

#216 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Erased »

Sto se tice rata sa Srbima, to su obicne tetke.Pokazalo se to narocito pred kraj rata kad se ARBiH mrven docepala naoruzanja. Bjeze ko' macici. Ne mozes ih stici. Da zna Dodik da su to kakvi borci kao da se on ne bi razmetao ratnim poklicima.
zavrzlama

#217 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by zavrzlama »

Živiš u prošlosti, ona se ne ponavlja tako doslovno. Cenim da je rat više u tvom interesu ovaj put nego bilo koga iz Beograda. Ne možeš uvek nalaziti opravdanja u drugima, budi muško i izađi otvoreno sa stavom: želim rat, želim preustroj BiH!
[/quote]

pritvori malo vrata salona ,priomaha je :D ..tipicno izvrstanje cinjenica i sustine...
Koliko je bosnjackom narodu i meni kao pojedincu do rata i osvete,uzmi primjer Srebrenice i vidi koliko je nakon 18 goddina bilo osveta za istu...zato ne salonci bezveze..
Nije meni a vjerovatno vecini naroda u interesu rat,ali je tebi vjerovatno u interesu,da rusenje moje drzave i fasizam koji zivi u malom ausvicu kojeg podrzava srbija konstantno,da se na isti ne odgovara silom kao krajnjim sredstvom,nego da se slegne ramenima i stvori velika srbija mirnim putem jer se nema snage za vojnu akciju kao 90-tih....velikosrbi sa dodikom na celu prijete raspadu i unistenju BIH,negiraju bosanski jezik,sirom malog ausvica cetnicke parade i fasisticke pjesme,i ti se nasao da zmiris na sve to,a moju osudu istih smatras ratnim poklicem..
ja zelim ukidanje aparthejda,e sad ako taj aparthejd podrzava 90% jednog naroda,pa ispada kad se boris protiv aparthejda da se boris protiv jednog naroda i mrzis isti ,je do tog naroda i njihovih vodja,a ti to ne mozes da progutas...
Moze cosic rahat umrijet,podmladak je tu 8)
zduhac

#218 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by zduhac »

Dodiku svaka cast. nasamario je pola drzave. Bacio je pola drzave u diskusiju, sad se jasno vidi ko zivi od te price i ko pokusava preko toga kupiti poene. Dodik je kako treba rekao sve. Mislim meni nije uredu neka secesija RS-a isl. ali Dodik to ne krije da je to njegov san i zelja. Ali zaista mu svaka cast nikakve puske nikakvi bakraci vec izvoli politikom ako mozemo mozemo ako nemozemo nema secesije i zdravo. Sada je do nas da mi radimo na slamanju RS-a na neke druge nacine, oni zele federaciju predstaviti kao jednu tvorevinu koja je nemoguca i zbog koje su svi bijeda jer uzima puno love, s tim da ce dodikov lobi raditi kod stranaca onako srcano da se sprijeci preustroj federacije i da se taj lobi podvali strancima da je to protiv dejtona itd...Eh ako uspiju u sprjecavanju preustroja federacije onda dolaze pred svoj glavni potez a to je "sa federacijom se zajedno ne moze jer nam ledja nasa ogulise i sve drzavne pare potrosi"... To je njegova taktika koju politikom zeli ostvariti i svaka mu cast na izjavi da politikom zeli neke stvari napraviti a ne nasi ovi ublehasi vjecni koji rat i armiju spomenu samo s ciljem kupljenja jeftinih poena.
Hafis

#219 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hafis »

A inače je federacija zdraviji i prosperitetniji dio BiH, sređena k'o zapadna Njemačka, tako da mu je taj posao neće uspjeti.
dede merdzane

#220 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by dede merdzane »

zduhac wrote:Ali zaista mu svaka cast nikakve puske nikakvi bakraci vec izvoli politikom ako mozemo mozemo ako nemozemo nema secesije i zdravo.
Nemoj biti smjesan. Mislis da ne bi pokusali sa oruzjem samo da smiju.
Hafis

#221 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Hafis »

dede merdzane wrote: Nemoj biti smjesan. Mislis da ne bi pokusali sa oruzjem samo da smiju.
Bojim se da je ovo ipak taktika k'o iz onog vica: ''ne diraj ništa, otpast će samo''.
Zašzo bi oružje potezali kada imaju ustavnopravne okvire da rade doslovce što im se prohtije.
zavrzlama

#222 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by zavrzlama »

zduhac wrote:Dodiku svaka cast. nasamario je pola drzave. Bacio je pola drzave u diskusiju, sad se jasno vidi ko zivi od te price i ko pokusava preko toga kupiti poene. Dodik je kako treba rekao sve. Mislim meni nije uredu neka secesija RS-a isl. ali Dodik to ne krije da je to njegov san i zelja. Ali zaista mu svaka cast nikakve puske nikakvi bakraci vec izvoli politikom ako mozemo mozemo ako nemozemo nema secesije i zdravo. Sada je do nas da mi radimo na slamanju RS-a na neke druge nacine, oni zele federaciju predstaviti kao jednu tvorevinu koja je nemoguca i zbog koje su svi bijeda jer uzima puno love, s tim da ce dodikov lobi raditi kod stranaca onako srcano da se sprijeci preustroj federacije i da se taj lobi podvali strancima da je to protiv dejtona itd...Eh ako uspiju u sprjecavanju preustroja federacije onda dolaze pred svoj glavni potez a to je "sa federacijom se zajedno ne moze jer nam ledja nasa ogulise i sve drzavne pare potrosi"... To je njegova taktika koju politikom zeli ostvariti i svaka mu cast na izjavi da politikom zeli neke stvari napraviti a ne nasi ovi ublehasi vjecni koji rat i armiju spomenu samo s ciljem kupljenja jeftinih poena.
i opet si se vratio na pocetrak price...opet na kraju dodik mora rusit dejton/mali ausvic...

politika velikosrba je bila da 99,9% srba u BIH zamrzi BIH,a srbiju smatra svojom drzavom..uspjeli 100%,MEDJUTIM jebe se zapadu za tom cinjenicom jer im veci strateski problem 2 miliona bosnjaka i raspad BIH nego zelja 800-900 hiljada srba za spajanjem sa srbijom...moze dodik kmecat do sudnjeg dana,secesija ide izravno preko velikih sila i njihovih interesa ,a ne sile dodikovih sluga,a kakav je interes zapada za podjelom BIH znamo...znaci dodiku ostaje lajanje,bolokade,sitne politicke prevare i daljnje izludjivanje sopstvenog naroda koji sve vise bjezi iz BIH,jer znaju da ce se stagnacija nastaviti,da zapad nece podjele BIH a da oni nemaju snage da vojno iznesu rs iz BIH...the end.
veljaca

#223 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by veljaca »

hajducka travica wrote:Ljudi,sto ste se toliko okomili na dijasporu.Da ne bude poslije ;kad je muka gdje si Djuka a kad se ..bete Djuku bi da ne zovete.Mislim stvarno da nije fer.Pojedinci su vamoka cak kupili i padobrane da mogu iskocit' iz avijona na teritoriju ako kojim pukim slucajem nebi mogli kopnenim putem na zeljeno podrucje stici.Recimo,da sarj'vo jopet bude blokirano a sarajvostanci ga nebudu u stanju deblokirati brez spoljnog napada dijaspore,kao sto se desilo u proslom ratu. :lol: :lol:
Recimo, da je ovo vise prosto nemoguce ....

A da ponovim ( kao sto je neko rekao prije ) : ako ne bude mira - rata ce biti .....
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#224 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by Truba »

DZONPI wrote:Black Swan labude mojne vise drzave ti jer u dijaspori ima raznih profila ljudi pa cak i onih sto su nakon rata otisli pa zato malo ohladi sa provokacijama veoma su neozbiljne pa cak i djetinjaste.
jel i ti više zarađuješ :D :lol: :lol: :lol:
seksan

#225 Re: DA LI JE MOGUC NÖVI RAT - sepåratisticke izjave BH lide

Post by seksan »

Moguce je i biti ce ga!
Post Reply