RS je priznata U Dejtonu, kad je potpis na isti stavio Alija Izetbegović, demokratski predsjednik pve zemlje. Jel' to sad treba duplo priznanje? A "sabur jaro" za onih 550.000 nezaposlenih kojima se ovaj nakazluk politički svakodnevno odbija od glavu.sarajlija_ba wrote:
Rekao si da priznamo RS a ako znamo da je RS nastala na genocidu to implicira da priznanjem RS-a priznamo i način na koji je nastala.
Ko kaže da će ostati ?
Ne znam zašto si tako nestrpljiv.
Da su naši preci za vrijeme turske okupacije bili tako nestrpljivi danas ne bi bilo nijednog živog Bošnjaka na ovim prostorima.
Sabur jaro...
Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
- Pisistratus
#201 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
-
ulciscorr
#202 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
A kako ce se smanjiti nezaposlenost ako budemo priznali i treci entitet?Pisistratus wrote:RS je priznata U Dejtonu, kad je potpis na isti stavio Alija Izetbegović, demokratski predsjednik pve zemlje. Jel' to sad treba duplo priznanje? A "sabur jaro" za onih 550.000 nezaposlenih kojima se ovaj nakazluk politički svakodnevno odbija od glavu.
- sarajlija_ba
#203 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Polako drug, niko nije sanjao 1992. da će Bosna opstati, pa 1995. da ćemo imati jedan pasoš, jedne tablice, jednu vojsku...Pisistratus wrote:Ali mi REALNO imamo tri čiste etničke teritorije ovdje. Ja ne znam kako to niko ne uviđa, ili ljudi ne hodaju po vlastitoj zemlji?! Pa u Hercegovini Bošnjaci ne mogu do posla ni naopako, po manjim mjestima ih nema ni u policiji ni u administraciji, ljudi žive POD DOMINACIJOM Hrvatske većine u tim mjestima. Kako ne shvatite da su gradovi podijeljeni, i da Bošnjaci čak i u mjestima u kojima su većina nemaju pravo na jednaku šansu za život i za zaposlenje? Zato se političari koji predstavljaju Bošnjake moraju pobrinuti, jer ti ljudi zbog svoje nacionalne pripadnosti u hrvatskom okruženju jednostavno nemaju šansu. I to je realnost. Za Srpsku ne treba trošit' riječi. Jasno je svima.
Ja ne vidim drugog izlaza nego na tom osnovu gradit' budućnost, jer sve drugo ili je ovaj status quo koji je užas, ili je raspad, pa kome opanci kome obojci.
Laganini...ide to.
-
tesanj
#204 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Ja skonto mirna podjela i to je to??Pisistratus wrote:Ali mi REALNO imamo tri čiste etničke teritorije ovdje. Ja ne znam kako to niko ne uviđa, ili ljudi ne hodaju po vlastitoj zemlji?! Pa u Hercegovini Bošnjaci ne mogu do posla ni naopako, po manjim mjestima ih nema ni u policiji ni u administraciji, ljudi žive POD DOMINACIJOM Hrvatske većine u tim mjestima. Kako ne shvatite da su gradovi podijeljeni, i da Bošnjaci čak i u mjestima u kojima su većina nemaju pravo na jednaku šansu za život i za zaposlenje? Zato se političari koji predstavljaju Bošnjake moraju pobrinuti, jer ti ljudi zbog svoje nacionalne pripadnosti u hrvatskom okruženju jednostavno nemaju šansu. I to je realnost. Za Srpsku ne treba trošit' riječi. Jasno je svima.
Ja ne vidim drugog izlaza nego na tom osnovu gradit' budućnost, jer sve drugo ili je ovaj status quo koji je užas, ili je raspad, pa kome opanci kome obojci.
-
TheMule
#205 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Vrijedi reci da te teritorije nisu ciste ko sto su bile '95.sarajlija_ba wrote:Polako drug, niko nije sanjao 1992. da će Bosna opstati, pa 1995. da ćemo imati jedan pasoš, jedne tablice, jednu vojsku...Pisistratus wrote:Ali mi REALNO imamo tri čiste etničke teritorije ovdje. Ja ne znam kako to niko ne uviđa, ili ljudi ne hodaju po vlastitoj zemlji?! Pa u Hercegovini Bošnjaci ne mogu do posla ni naopako, po manjim mjestima ih nema ni u policiji ni u administraciji, ljudi žive POD DOMINACIJOM Hrvatske većine u tim mjestima. Kako ne shvatite da su gradovi podijeljeni, i da Bošnjaci čak i u mjestima u kojima su većina nemaju pravo na jednaku šansu za život i za zaposlenje? Zato se političari koji predstavljaju Bošnjake moraju pobrinuti, jer ti ljudi zbog svoje nacionalne pripadnosti u hrvatskom okruženju jednostavno nemaju šansu. I to je realnost. Za Srpsku ne treba trošit' riječi. Jasno je svima.
Laganini...ide to.
Bilo kakav "dogovor" gdje bi se Hrvati/Srbi priblizili svom cilju ocjepljenju, a mi udaljili od svog cilja cjelovite, bi mogo biti koban za 50 godina. Mislim na potpuno nestajanje Bosnjaka.
- sarajlija_ba
#206 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Pazi, Hrvati cure iz BiH. Već ih je ispod 12% a to je po EU standardima manjina.TheMule wrote: Vrijedi reci da te teritorije nisu ciste ko sto su bile '95.
Bilo kakav "dogovor" gdje bi se Hrvati/Srbi priblizili svom cilju ocjepljenju, a mi udaljili od svog cilja cjelovite, bi mogo biti koban za 50 godina. Mislim na potpuno nestajanje Bosnjaka.
U RS-u je podrinje prazno a i Srbi cure iz BiH neumitno plus imaju slab natalitet.
Nikakvo otsjepljenje ne dolazi u obzir jer to bez rata ne može proći a rat ne daju stranci.
Prema tome, vrijeme radi za Bosnu...
- Pisistratus
#207 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Ja se slažem s tobom, ali nestat ćemo i ovako. Što iseljavanjem, što bijelom kugom. I to rapidno.TheMule wrote:
-
karioke
#208 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Pa Austrougarska je i uvela naziv Bošnjak i jezik Bosanski, pa kada je vidila da to ne pali, onda je ukinula.megaman4 wrote:Evropa je oduvijek radila na uništenju Bosne, još od vremena srednjeg vijeka, pa sve do današnjih dana...nisu naši stari rekli za džaba da je Evropa k.urva.
Da smo na nekom drugom kontinentu možda bi bili više poštovani, ali ovako treba priznati, da nas oni ne mogu očima gledati. Rat i sva ostala sranja su došla od njih. Bošnjake mrze na svakom koraku, a o islamu da i ne kažem.
Nemojmo zaboraviti zloglasni Berlinski kongres 1878. koji je direktan krivac za sve probleme kroz koje BiH prolazi, pa oni su svojim odlukama dali mandat AU da nas okupira, a ista ta AU je 1907. je ukinula naziv Bošnjak i jezik Bosanski, a s druge strane pod uticajem dvaju crkvi, Bošnjaci pravoslavci i katolici odjednom postadoše Srbi odnosno Hrvati, a šta se dalje dešavalo, svi znamo.
Prema tome EVROPA je naš najveći neprijatelj još od doba srednjeg vijeka, to zapamtite za sva vremena.
-
ulciscorr
#209 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Za vas Hrvate ne znam, smanjujete se bas "rapidno"... a za nas Bosnjake se ne sikiraj druzePisistratus wrote:Ja se slažem s tobom, ali nestat ćemo i ovako. Što iseljavanjem, što bijelom kugom. I to rapidno.
- Pisistratus
#210 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Pa i Bošnjaka je sve manje i manje. A Srba da je 50 u Srpskoj, oni ustavno i legalno - pravno imaju pravo da blokiraju i odblokiraju šta hoće na državnom nivou. I koliko generacija treba proći da vrijeme uradi ono što mi ne možemo?sarajlija_ba wrote:Pazi, Hrvati cure iz BiH. Već ih je ispod 12% a to je po EU standardima manjina.TheMule wrote: Vrijedi reci da te teritorije nisu ciste ko sto su bile '95.
U RS-u je podrinje prazno a i Srbi cure iz BiH neumitno plus imaju slab natalitet.
Nikakvo otsjepljenje ne dolazi u obzir jer to bez rata ne može proći a rat ne daju stranci.
-
tesanj
#211 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Zakljucak rahat patnja pa ko izdura 
-
12wer
#212 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Srbi mogu 500 godina u cugutesanj wrote:Zakljucak rahat patnja pa ko izdura
- sarajlija_ba
#213 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Danas Bošnjaka ima 54-55% u BiH. Zato je sva ova ujdurma oko popisa da bi se taj broj smanjio ispod 50% jer po EU standardima mi smo većinski narod u BiH što implicira izmjene u ustavu jednog dana.Pisistratus wrote:Pa i Bošnjaka je sve manje i manje. A Srba da je 50 u Srpskoj, oni ustavno i legalno - pravno imaju pravo da blokiraju i odblokiraju šta hoće na državnom nivou. I koliko generacija treba proći da vrijeme uradi ono što mi ne možemo?sarajlija_ba wrote:Pazi, Hrvati cure iz BiH. Već ih je ispod 12% a to je po EU standardima manjina.TheMule wrote: Vrijedi reci da te teritorije nisu ciste ko sto su bile '95.
RS je ekonomski klekla a najlakše je manipulisati sirotinjom.
Nismo ni mi u nekoj super situaciji ali smo puno bolji od RS-a.
Ne znam koliko generacija ali mi smo prva generacija koja je dočekala u hiljadugodišnjoj istoriji da ima svoju bosansku vojsku.
Neko će i ovo ostalo dočekati
- sarajlija_ba
#214 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Osvrnite se oko sebe pa recite da li danas ljudi žive bolje ili su prije rata bolje živjeli.tesanj wrote:Zakljucak rahat patnja pa ko izdura
-
ulciscorr
#215 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Sta, da budu kmetovi?12wer wrote:Srbi mogu 500 godina u cugutesanj wrote:Zakljucak rahat patnja pa ko izdura![]()
To znamo. Ali okupacija tudje teritorije vam nikad nije dugo trajala.
Last edited by ulciscorr on 23/08/2013 01:21, edited 1 time in total.
-
tesanj
#216 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Bez tog cuga i dalje bi bili konjusari12wer wrote:Srbi mogu 500 godina u cugutesanj wrote:Zakljucak rahat patnja pa ko izdura
- Pisistratus
#217 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
sarajlija_ba wrote:
Danas Bošnjaka ima 54-55% u BiH. Zato je sva ova ujdurma oko popisa da bi se taj broj smanjio ispod 50% jer po EU standardima mi smo većinski narod u BiH što implicira izmjene u ustavu jednog dana.
Ne znam koliko generacija ali mi smo prva generacija koja je dočekala u hiljadugodišnjoj istoriji da ima svoju bosansku vojsku.
Ne znam brate, kao naučnik ne volim te stvari spekulacije itd.. Ali muslimanska država ovdje, uvijek bi bila trn u oku svima i svačemu okolo. Imperijalistički interesi na koljena baciše Egipat od 82 miliona stanovnika i sunnitskom većinom od 68 miliona, a Bosna je za to mala maca. Da nam je ovdje jednog Chaveza ili Enrica Matteija valjalo bi. U svakom slučaju, ova bijeda i svakojake druge patnje se oduljiše preko svake mjere: Iskreno se divim naporima ljudi iz Koalicije 1. mart, možda sad odskočih od teme, ali ono što oni rade je primjer zakonskog djelovanja, u interesu Bošnjačkog naroda. Ovi minder - sastanci šestorka i sedmorka nisu ništa nego obični vaninstitucionalni cirkus.
-
tesanj
#218 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Ako mene pitas jebes zivot bez drzave. A sto se tice zivota, dodi u Tesanj i Jelah pa da vidis kako se zivi.sarajlija_ba wrote:Osvrnite se oko sebe pa recite da li danas ljudi žive bolje ili su prije rata bolje živjeli.tesanj wrote:Zakljucak rahat patnja pa ko izdura
-
12wer
#219 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
A vi konjitesanj wrote:Bez tog cuga i dalje bi bili konjusari12wer wrote:Srbi mogu 500 godina u cugutesanj wrote:Zakljucak rahat patnja pa ko izdura
-
theTruePath
#220 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Ovo su gluposti,USA u sred Evrope izgradi novu drzavu koja je 95% islamska(Kosovo).Na miru postoji i druga drzava kojaq je 75% muslimanska(Albanija)Pisistratus wrote:sarajlija_ba wrote:
Danas Bošnjaka ima 54-55% u BiH. Zato je sva ova ujdurma oko popisa da bi se taj broj smanjio ispod 50% jer po EU standardima mi smo većinski narod u BiH što implicira izmjene u ustavu jednog dana.
Ne znam brate, kao naučnik ne volim te stvari spekulacije itd.. Ali muslimanska država ovdje, uvijek bi bila trn u oku svima i svačemu okolo. Imperijalistički interesi na koljena baciše Egipat od 82 miliona stanovnika i sunnitskom većinom od 68 miliona, a Bosna je za to mala maca. Da nam je ovdje jednog Chaveza ili Enrica Matteija valjalo bi. U svakom slučaju, ova bijeda i svakojake druge patnje se oduljiše preko svake mjere: Iskreno se divim naporima ljudi iz Koalicije 1. mart, možda sad odskočih od teme, ali ono što oni rade je primjer zakonskog djelovanja, u interesu Bošnjačkog naroda. Ovi minder - sastanci šestorka i sedmorka nisu ništa nego obični vaninstitucionalni cirkus.
-
tesanj
#221 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
12wer razumjem te
vidis kako smo dobri 
-
12wer
#222 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Zajebancijatesanj wrote:12wer razumjem tevidis kako smo dobri
-
TheMule
#223 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Slazem se s tobom.sarajlija_ba wrote:Pazi, Hrvati cure iz BiH. Već ih je ispod 12% a to je po EU standardima manjina.TheMule wrote: Vrijedi reci da te teritorije nisu ciste ko sto su bile '95.
Mislim da Hrvati nemaju sta vise traziti, jer su odlicno zasticeni samim tim sto su konstitutivni (kad se uzme u ubzir da su realno manjina sa 12%).
Da se ne zezamo, prica o ugrozenosti Hrvata je izgovor za treci i podjelu jel tako?
-
TheMule
#224 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Ta rahat patnja je tu zbog Dejtona, ali i zbog nesposobnosti Federacije, kao i nedostatka ljudskih i prirodnih resursa.sarajlija_ba wrote:Osvrnite se oko sebe pa recite da li danas ljudi žive bolje ili su prije rata bolje živjeli.tesanj wrote:Zakljucak rahat patnja pa ko izdura
Ja rs i njenu politiku vidim kao prijetnju Bosni i Hercegovini, a ne kao glavni krivac za ekonomnsku situaciju u zemlji.
- sarajlija_ba
#225 Re: Da bosnjaci nisu muslimanski narod ?
Hrvati samo utvrđuju pazar.TheMule wrote: Slazem se s tobom.
Mislim da Hrvati nemaju sta vise traziti, jer su odlicno zasticeni samim tim sto su konstitutivni (kad se uzme u ubzir da su realno manjina sa 12%).
Da se ne zezamo, prica o ugrozenosti Hrvata je izgovor za treci i podjelu jel tako?
Kontrolišu 27% BiH a njih je 12%.
S druge strane nas je 54% a kontrolišemo 23% teritorije.
To hrvati nikad ne spominju