Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnjaka

Locked
_mufljuz_

#201 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _mufljuz_ »

evo ovako se gradi suzivot prema Bosnjacima...

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /130808017

a o hrabrosti da ne pricam....
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#202 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by PipiDugaDevetka »

_mufljuz_ wrote:evo ovako se gradi suzivot prema Bosnjacima...

Je li pametno uzvraćati istom mjerom?
''Prvi mart'' je najbolja osveta!
snaga_znanja

#203 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by snaga_znanja »

_mufljuz_ wrote:evo ovako se gradi suzivot prema Bosnjacima...

Trazim Covjeka - Страшно , људи зар је могуће да су власти у Зворнику дозволиле овакво нецивилизовано понашање групе хулигана , зар хулигани треба да буду синоним за српски народ у Републици Српској, постиђен сам и огорчен. Кукавице , примитивци , ниво њихове свјести , културе је дивљег вепра.Треба поставити питање одговорности шефа полиције у Зворнику , јер овом инциденту је претходила " предигра" , да је полиција обављала своју функцију, превентивно би обезбиједила да људи исламске вјере у миру обављају своје вјерске обреде. Овакви гнусни чинови трибалаца који су наводно " прави Срби" морају имати свој судски епилог у противном , терор звјери ће се наставити. Свим нашим комшијама истинским вјерницима исламске вјере желим Бајрам шериф мубарак олсун и да никада не доживе оваква понашања и понижења.

Stojan Svjetlica - Ovakve i slične događaje treba najstrožije kažnjavati ( Od 10 godina robije pa naviše).
Bilo kojoj manijačkoj skupini pripadali ( Nemogu reći vjeri, jel ovo rade nevjernici pod okriljem tamo neke vjere koja je samo njima poznata)
Pozdravljam sve dobre ljude islamaske vjeroispovjesti i želim im Bajram Šerif Mubarek Olsun.
Dobro razumijem svakoga vjernika koji bude povređen on kao i njegova Bogomolja,naročito o velikim praznicima koji jako puno znače svakom iskrenom vjerniku.
Neka se postide svi oni koji neznaju šta je istinska Božija ljubav i koji preko ovih i sličnih stranica vređaju tuđe svetinje. ( Draga Lejla i tebi slični mislim da ćeš se bar malo postidjeti.)
Ja sam čovjek koji svoje voli a tuđe poštuje!
Ponekad puknem kad vidim koliko je bolesnih mozgova i junaka koji su sa prvim pucnjem se ukakali i pobjegli,ostavili svoje mjesto,familiju ,svetinje a sad iz dijaspore sve neki veliki Muslimani i pljuju li pljuju po svemu onome što misle da nije njihovo.
I na svim drugim stranama ima njima sličnih ali oni nisu pobjegli i potpisuju se punim imenom i prezimenom što ne znači da su puno bolji od ovih prvih.
Poštovanom gospodinu želim brz oporavak u želji da mu se nešto slično nikad više ne dogodi i da još puno godina slavi svoje praznike i običaje.

Radojka Savic - Sramno ,sramno ,al morate svatit da ima mnogo pretjerano neradnika i neznaju stace sa sobom.vjerujtemi nece proc nekaznjeno. Okake provaktore treba kazniti sa radom na trasiranim novim putevima gdje se radi sa uzarenom masom i do 60 stepeni. Nemoze se rec ,ah ah zastrasujece zivljenje ovog naroda vjernika muslimana. Gospodinu zelim sto brzi oporavak i srecan ramazan, a ovim provakotarima da se sto pre tatini sinovi dovedu u red sa batinama i Ostrom kaznom. Majmuni uliganski ,izivljavat se na neduznim narodom. Vjerujtemi naletice negdje na gusto . steta stose nije desilo sad.

Slavko Vidovic - Krajnji bezobrazluk,udarati covjeka od 73 god.bas su junacine p. materina treba bandu prvo perit pa onda u zatvor, stvarno mi je zao neduzni ljudi.

Jelena Jekic Metlar - SRAM DA IH BUDE I NJIHOVE RODITELJI KOJI SU IH TAKO VASPITALI,TO SU OD KUCE PONJELI.KAKO BI IMA BILO DA IM NEKO OCA ILI MAJKU ISTUCE NA BOZIC? JA SE IZVINJAVAM AKO SAM NEKOGA UVRIJEDILA OVO SE ISKLJUCHIVO ODNOSI NA OVE KOJI SEBE SMATRAJU MANGUPIMA. SVIM PRIPADNICIMA MUSLIMANSKE VJEROISPOVJESTI CHESTITAM BAJRAM SHERIF MUBAREK OLSUN.

Mladen Blagojevic - da se razumemo..ostro osuditi i objaviti imena ,..ne inicijale..to nisu ljuedi nego bagra koja sramoti zvornik ...

Radovan Rade Šmitran - Велика и нечувена срамота.Институције Зворника требају да најоштрије осуде овакво понашање. Свим вјерницима исламске вјере желим Бајрам шериф мубарак олсун.
_______________________________________________________________________________________

Ovako se gradi suzivot. Kad se ljudi ograde od budala i maloumnika. Javno i to velika vecina pod punim imenom i prezimenom.

Svake godine za bilo ciji vjerski praznik u ovoj drzavi se desi ovakva neka glupost. Dok ljudi ne shvate da kad neko istuce vjernika za Bajram da jedino sta moze postici je ojacati mu vjeru u Boga nece se proci ovakvih gluposti.
babo_reuf

#204 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by babo_reuf »

:cry:

Da su Bošnjaci u samoodbrani povrijedili nekog Srbina došlo bi pola policije i specijalaca Kantona Sarajevo da ih izdegeneče, i da se dokažu kako mrze svoj narod gospodarima dejtonske BiH, a na sudu bi sudija naravno srpske nacionalnosti naredio pritvor i zatvor za širenje međunacionalne mržnje.

U RS-u već 20 godina policija "ne može da locira" ni ratne zločince, a nekamoli napadače na povratnike.

Bošnjak je glup, bošnjak je proklet, ti ga kolješ, a on hoće opet, i opet i opet i opet ....

:-) :-) :-)
Last edited by babo_reuf on 08/08/2013 14:23, edited 1 time in total.
snaga_znanja

#205 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by snaga_znanja »

babo_reuf wrote::cry:

Da su Bošnjaci u samoodbrani povrijedili nekog Srbina došlo bi pola policije i specijalaca Kantona Sarajevo da ih izdegeneče, i da se dokažu kako mrze svoj narod gospodarima dejtonske BiH, a na sudu bi sudija naravno srpske nacionalnosti naredio pritvor i zatvor za širenje međunacionalne mržnje.

U RS-u već 20 godina policija "ne može locira" ni ratne zločince, a nekamoli napadače na povratnike.

Bošnjak je glup, bošnjak je proklet, ti ga kolješ, a on hoće opet, i opet i opet i opet ....

A voliš zaboraviti kad je Bošnjak sranje napravio za Badnjak?

edit:

I treba da ga izdegeneči policija, i osudi sud za izazivanje međunacionalne mržnje. Sa takvim stavovima razlika između tebe i prosječnog ravnogorca ili cavoglavca je samo u ideologiji. A fasisti ste svi skupa zajedno...
BHCluster

#206 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by BHCluster »

snaga_znanja wrote:

A voliš zaboraviti kad je Bošnjak sranje napravio za Badnjak?

edit:

I treba da ga izdegeneči policija, i osudi sud za izazivanje međunacionalne mržnje. Sa takvim stavovima razlika između tebe i prosječnog ravnogorca ili cavoglavca je samo u ideologiji. A fasisti ste svi skupa zajedno...
To o cemu ti pises je apsolutno isto sa ovim sto se dogodilo u Zvorniku. Samo si ti poletio da to poravnas sto govori vise o tebi nego nekome drugome i kako se to uklapa u pricu da su Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnjaka? :lol: :lol: :lol:
babo_reuf

#207 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by babo_reuf »

Da - treba, al kad u RS-u bude policija hapsila i degenečila četnike, a na sudu ih osuđivali. A to je jarane - NIKADA !

Tipična je velikosrpska podvala izjednačavanje žrtve i dželata, pa tako i Naseru Oriću nakačiše da je navodno zločinac, pa onda dođoše sudije internacionalnog suda pa rekoše da je samo branio svoj narod od gladi i nasilne smrti i oslobodiše ga.

Bošnjački narod ima pravo na samoobranu, i nema te sile koja mu je može zabraniti. A to što ćeš ti ili neki drugi lik to zvati fašizmom... Zaboli nas nanina nanula za to...
To o cemu ti pises je apsolutno isto sa ovim sto se dogodilo u Zvorniku. Samo si ti poletio da to poravnas sto govori vise o tebi nego nekome drugome i kako se to uklapa u pricu da su Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnjaka
Nemaš bogami kome govoriti. Njemu je isto kad četnik ubije dijete u Sarajevu, a onda naš vojnik njihovog vojnika u samoobrani. Njemu je to isto, ako nije i gore kad se Srbići diraju. Ko je dijo, ko je dijo :-) :-) :-)
Last edited by babo_reuf on 08/08/2013 14:31, edited 1 time in total.
zavrzlama

#208 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by zavrzlama »

Ja smatram da su spreminiji u ovome....pomirenje sa rezultatima rata,etnickog ciscenja i genocida....a i to je pod upitnikom...nije dovoljno da se i sa tim pomiris...bakir ,ceric i suljo su se pomirili sa malim ausvicem,pa vidimo kako se uzvraca na terenu(zvornik danas)
chill001

#209 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by chill001 »

Zvornik: Napadnuti vjernici koji su krenuli na Bajram-namaz

U ulici koja vodi prema džamiji trojica mladića su presreli vjernike, koji su se kretali prema džamiji Begsuja, kako bi obavili sabah i Bajram-namaz. Vjernici su najprije verbalno napadnuti, upućene su im psovke i uvrede, a nakon toga su prisiljavani da govore "Pomoz' Bog", objavljeno je na zvaničnoj stranici Medžlisa IZ u Zvorniku.

Image

Jedini ljekar Bošnjak u Domu zdravlja Srebrenica dobio otkaz

Jedinom ljekaru porodične medicine iz reda bošnjačkog naroda u Domu zdravlja Srebrenica, dr. Neminu Džaniću, danas je uručeno rješenje o otkazu, saznaje Agencija FENA.

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković kazao je Feni kako ovakav potez šalje lošu poruku za bošnjački narod u ovoj općini, jer se i nakon toliko godina od povratka konstitutivnog naroda u Republiku Srpsku, Bošnjaci marginaliziraju kao da su nacionalna manjina.

Image
babo_reuf

#210 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by babo_reuf »

Ja smatram da su spreminiji u ovome....pomirenje sa rezultatima rata,etnickog ciscenja i genocida....a i to je pod upitnikom...nije dovoljno da se i sa tim pomiris...bakir ,ceric i suljo su se pomirili sa malim ausvicem,pa vidimo kako se uzvraca na terenu(zvornik danas)
Pomirili smo se mi sa genocidom 9 puta do rata, a sad evo i 10ti put. Nije pomoglo. Američka demokratija koja je najjača na svijetu takve genocidaše vješa i ubija na električnoj stolici.

U 2 svjetskom ratu su sve Nijemce i Japance stavili u logore na teritoriju SAD, sa naređenjem FBI-ju da ih porokaju ako Amerika počne gubiti rat. Pa bomba na Hirošimu i Nagasaki, pa bombardovanje Drezdena...

Isto su postupili braća Hrvati - pa danas uživaju mir i slobodu...

Samo nama se nameće tolerancija prema koljačima i ubicama.
Last edited by babo_reuf on 08/08/2013 14:38, edited 2 times in total.
avantgarde

#211 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by avantgarde »

nisam ovdje nista procitao osim naslova teme, ne moze se stic sve ali bih rekao samo ovo:
-nije cudo da su srbi i hrvati spremniji od nas na pomirenje jer su oni nama visestruko vise zla nanijeli nego mi njima
-da li im se sve ono vrati sto su oni nama cinili,ne bi bilo pomirenja nikad..

facit!...ne smije im se nikad vise pruzit prilika da nas tako sjebu!...mislim da ne trebam objasnjavat sta sam ovdje mislio reci!..
snaga_znanja

#212 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by snaga_znanja »

avantgarde wrote:nisam ovdje nista procitao osim naslova teme, ne moze se stic sve ali bih rekao samo ovo:
-nije cudo da su srbi i hrvati spremniji od nas na pomirenje jer su oni nama visestruko vise zla nanijeli nego mi njima

facit!...ne smije im se nikad vise pruzit prilika da nas tako sjebu!...mislim da ne trebam objasnjavat sta sam ovdje mislio reci!..
Zelis reci da je Bosnjacima potreban rat kojim bi osvetili sta im se desilo i ujedno protjerali Hrvate i Srbe iz Bosne i Hercegovine.

Nego reci ti meni sta ima u Sve'ckoj?
tesanj

#213 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by tesanj »

snaga_znanja wrote:
avantgarde wrote:nisam ovdje nista procitao osim naslova teme, ne moze se stic sve ali bih rekao samo ovo:

Zelis reci da je Bosnjacima potreban rat kojim bi osvetili sta im se desilo i ujedno protjerali Hrvate i Srbe iz Bosne i Hercegovine.

Pitaj mene sta ima u Tesnju?
babo_reuf

#214 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by babo_reuf »

Ti si lud čovjek, a ujedno i provokator.
Ne miješaj Srbe i Hrvate, jer nisu niti će kad biti isti. Većina Hrvata su stradalnici kao i Bošnjaci i nemaju namjeru da prave saveze sa četnicima (pusti sad one pokatoličene Srbe iz Hrecegovine i njihove Joviće i Čoviće).

BiH je stara kršćanska zemlja, zvijezda danica hrvatskog roda, i Hrvati ne smetaju nikome.

:skoljka:
chill001

#215 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by chill001 »

babo_reuf wrote:BiH je stara kršćanska zemlja, zvijezda danica hrvatskog roda, i Hrvati ne smetaju nikome.
Danica hrvatskog roda...? O cemu ti to?
_Sarajevka_

#216 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _Sarajevka_ »

babo_reuf wrote::cry:

Da ne pricamo o komentarima forumasa. Isti oni koji umanjuju napad na Bosnjake u RS bi digli najvecu halabuku oko nekog napada na Srbina u Sarajevu.

Bljak.
babo_reuf

#217 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by babo_reuf »

Danica hrvatskog roda...? O cemu ti to?
O tome da volim Hrvatsku i Hrvate koji mrze četnike ( i tamane ih) 8-)
Da ne pricamo o komentarima forumasa. Isti oni koji umanjuju napad na Bosnjake u RS bi digli najvecu halabuku oko nekog napada na Srbina u Sarajevu.

Bljak.
Slušaj hem ih dio ima roditelja srpske nacionalnosti, hem ih se dio do 70 i neke izjašnjavao kao Srbi, a bogami nađe se i poneki uvrijeđeni multikulturnjak Srbodupeuvlakač.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#218 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by odesveuhonduras »

Poseri ti nas.. nas su naši vjerski i politički lideri nakon 11.9 pretvorili u biljke i automate za pravdanje kako nismo beloalkaidaši. Usadili nam strahove i komplekse gore nego što smo imali za vrijeme Tita.

Grama ponosa mi više nemamo. Da imamo, u Zvorniku bi u slijedeći petak na džumi bilo 10 000 ljudi.
_mufljuz_

#219 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _mufljuz_ »

odesveuhonduras wrote:Poseri ti nas.. nas su naši vjerski i politički lideri nakon 11.9 pretvorili u biljke i automate za pravdanje kako nismo beloalkaidaši. Usadili nam strahove i komplekse gore nego što smo imali za vrijeme Tita.

Grama ponosa mi više nemamo. Da imamo, u Zvorniku bi u slijedeći petak na džumi bilo 10 000 ljudi.
jebi ga nije da Mevla nije pomog'o....
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#220 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by odesveuhonduras »

Jah, jah.. jest, do Mevlida je garant. Tek su tad naši kompleksi počeli.

Mevlid je jedan od produkata 20-godišnjeg samoponižavanja.
_mufljuz_

#221 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _mufljuz_ »

odesveuhonduras wrote:Jah, jah.. jest, do Mevlida je garant. Tek su tad naši kompleksi počeli.

Mevlid je jedan od produkata 20-godišnjeg samoponižavanja.
nisam rek'o da je do Mevle - al ga nam je zavuk'o do stoca - tacno ga je trebalo izbatinat javno
a ti u tom o cemu ti pricas drug moj imas bruku faktora politickih, gangsterskih i mafijaskih....
someone_

#222 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by someone_ »

chill001 wrote:Zvornik: Napadnuti vjernici koji su krenuli na Bajram-namaz

U ulici koja vodi prema džamiji trojica mladića su presreli vjernike, koji su se kretali prema džamiji Begsuja, kako bi obavili sabah i Bajram-namaz. Vjernici su najprije verbalno napadnuti, upućene su im psovke i uvrede, a nakon toga su prisiljavani da govore "Pomoz' Bog", objavljeno je na zvaničnoj stranici Medžlisa IZ u Zvorniku.

Image

Jedini ljekar Bošnjak u Domu zdravlja Srebrenica dobio otkaz

Jedinom ljekaru porodične medicine iz reda bošnjačkog naroda u Domu zdravlja Srebrenica, dr. Neminu Džaniću, danas je uručeno rješenje o otkazu, saznaje Agencija FENA.

Načelnik Općine Srebrenica Ćamil Duraković kazao je Feni kako ovakav potez šalje lošu poruku za bošnjački narod u ovoj općini, jer se i nakon toliko godina od povratka konstitutivnog naroda u Republiku Srpsku, Bošnjaci marginaliziraju kao da su nacionalna manjina.

Image
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#223 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by PipiDugaDevetka »

Suživot:
Image
Velikosrpski SUQRATZ u rš!
slogabn
Location: Psalm 137:9 Blessed is the one who grabs your little children and smashes them against a rock.

#224 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by slogabn »

odesveuhonduras wrote:Poseri ti nas.. nas su naši vjerski i politički lideri nakon 11.9 pretvorili u biljke i automate za pravdanje kako nismo beloalkaidaši. Usadili nam strahove i komplekse gore nego što smo imali za vrijeme Tita.

Tako ti je to kad je u vecine Bosnji na prvom mjestu religija, pun stomak pa drzava. Pati se Bosnjo i za prvo i za drugo, dok mu trece pred nosom nestaje. Umjesto da si prvo sredi drzavu, ojaca zakonske poluge, vojsku i policiju, ojaca privredu, industriju, poljuprivredu i stocarstvo, poveca izvoz svojih dobara, - jednom rijeci omoguci sam sebi prosperitet. U takvoj drzavi onda nek klanja i po deset puta na dan (ali ne tokom radnog vremena), i sigurno mu niko nece smjeti praviti docekuse. A ovako, kako radi nema mu buducnusti, cekaju ga nova samaranja, nova klanja, nova ponizenja i nestanak.
_Sarajevka_

#225 Re: Srbi i Hrvati spremniji na pomirenje i suživot od Bošnja

Post by _Sarajevka_ »

slogabn wrote: Tako ti je to kad je u vecine Bosnji na prvom mjestu religija, pun stomak pa drzava. Pati se Bosnjo i za prvo i za drugo, dok mu trece pred nosom nestaje. Umjesto da si prvo sredi drzavu, ojaca zakonske poluge, vojsku i policiju, ojaca privredu, industriju, poljuprivredu i stocarstvo, poveca izvoz svojih dobara, - jednom rijeci omoguci sam sebi prosperitet. U takvoj drzavi onda nek klanja i po deset puta na dan (ali ne tokom radnog vremena), i sigurno mu niko nece smjeti praviti docekuse. A ovako, kako radi nema mu buducnusti, cekaju ga nova samaranja, nova klanja, nova ponizenja i nestanak.
:thumbup:
Locked