ps. jesi li života ti bio ozbiljan kad si napisao da sumLJaš
Roditelji ne odobravaju moju vezu
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- alkalna_baterija
#201 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Moj otac je našao nešto drugo kao prepreku, a ustvari u nekom drugom grmu leži zec pa ja plaho ne hajem šta on priča. Ova veza će biti gotova kad to jedno od nas dvoje bude htjelo, a ne moj otac.
- thea
#202 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
bitno je da si ti zadovoljan
- sarajlija_ba
#203 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
alkalna_baterija wrote:Moj otac je našao nešto drugo kao prepreku, a ustvari u nekom drugom grmu leži zec pa ja plaho ne hajem šta on priča. Ova veza će biti gotova kad to jedno od nas dvoje bude htjelo, a ne moj otac.![]()
Ja sam uvijek ozbiljan
- kkić
#204 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Ne moram ništa pisati... Sve si rekaoalkalna_baterija wrote:Otac jedino što zna jeste da je "pokupio svu pamet svijeta, da je on najpametniji, samo on vidi stvari iz najboljeg ugla", svi mi drugi smo nesposobni za život, za donijet odluku, ne vidimo dalje od nosa itd... Gotovo svi su takvi, ne samo njen ili moj.
Teško je prihvatiti činjenicu da njegova mala djevojčica odrasta, i niko nije dovoljno dobar za nju. Možda ona griješi, a možda griješi on. Nije njegovo da donosi odluke za nju, već da roditeljski upozori ako smatra da nešto nije uredu i završi s tim. Niko od nas ništa nije naučio zato što je nekog poslušao; svi smo naučili lekcije tek nakon što smo se opekli.
To da mu ne trebaš u kući dok si s njim i ostalo što je rekao, rekao je zato što je vjerovatno sirovina, kao i moj, njegovi roditelji nisu imali ljepši pristup pa ga tako nema ni on. Naravno da to ne misli. Vidjećeš za nekoliko godina kad se bude radovao unucima.![]()
- alkalna_baterija
#205 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
reklakkić wrote:Ne moram ništa pisati... Sve si rekaoalkalna_baterija wrote:Otac jedino što zna jeste da je "pokupio svu pamet svijeta, da je on najpametniji, samo on vidi stvari iz najboljeg ugla", svi mi drugi smo nesposobni za život, za donijet odluku, ne vidimo dalje od nosa itd... Gotovo svi su takvi, ne samo njen ili moj.
Teško je prihvatiti činjenicu da njegova mala djevojčica odrasta, i niko nije dovoljno dobar za nju. Možda ona griješi, a možda griješi on. Nije njegovo da donosi odluke za nju, već da roditeljski upozori ako smatra da nešto nije uredu i završi s tim. Niko od nas ništa nije naučio zato što je nekog poslušao; svi smo naučili lekcije tek nakon što smo se opekli.
To da mu ne trebaš u kući dok si s njim i ostalo što je rekao, rekao je zato što je vjerovatno sirovina, kao i moj, njegovi roditelji nisu imali ljepši pristup pa ga tako nema ni on. Naravno da to ne misli. Vidjećeš za nekoliko godina kad se bude radovao unucima.![]()
![]()
- kkić
#206 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Ne moram ništa pisati... Sve rečenoalkalna_baterija wrote:Otac jedino što zna jeste da je "pokupio svu pamet svijeta, da je on najpametniji, samo on vidi stvari iz najboljeg ugla", svi mi drugi smo nesposobni za život, za donijet odluku, ne vidimo dalje od nosa itd... Gotovo svi su takvi, ne samo njen ili moj.
- alkalna_baterija
- kkić
#208 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
A vidiš da krenuh da se ispravim
Izvini
Izvini
- alkalna_baterija
#209 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Ma zezam se, sretno ti u svakom slučaju. 
- kkić
#210 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Hvala ti, trebaće mialkalna_baterija wrote:Ma zezam se, sretno ti u svakom slučaju.
-
seksan
#211 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Moja rodica se udala za lika koji je imao samo osnovno obrazovanje. Ona treba da brnai mag.rad! Pobjegla je da bi se udala. isto tako reakcija roditelja- poludili kad su culi od svih momaka ona leti za nekim ko ima osnovnu skolu! Sta je bilo? Pobjegla, udala se za njega. Kako danas zive? Nakupovali su diplome nj.muzu, ima svoju radnju, i vjeruj mi bolji zivot nego jedna Fakultetski obrazovana osoba! Jeste da svi znamo za to njegovo obrazovanje, al brate dragi to je greska nj.roditelja! Danas isti onaj Fikret koji je branio kcerci da se uda za takvog lika, isti taj lik govori da mu je Ovaj omiljeni zet! Kcerku mu drzi kao kap vode na dlanu!kkić wrote:Pozdrav svima!
Imam jako veliki problem.. Naime, u vezi sam sa dečkom godinu i po, super nam je, volimo se, pronašli smo se u mnogim stvarima, mnogo toga imamo zajedničkog, kada smo zajedno vrijeme nam brzo prolazi... Sve je maltene idealno, pazimo se, čuvamo i stvari se odvijaju polako, bez ikakvog forsiranja i što je najbitnije razumijemo se totalno. On ima 21 godinu, ja 20. On ne studira, ja studiram. Ali, problem je u mojim roditeljima, odnosno ocu. On ne dozvoljava da se viđam sa njim! Nije u pitanju religija, iste smo vjere, problem je njegovo PREZIME!Otac mi je rekao da će me udaljiti od svega, prekinuti svaku komunikaciju sa svijetom, i čak da ako izaberem dečka da slobodno mogu da idem od kuće i zaboravim da imam oca. Čak je i prijetio da će učiniti nešto sebi. Ništa mi nije jasno, preveliki je pritisak na meni, ne znam šta da radim, volim ga, ne mogu raskinuti s njim, uradila bih sve samo da sačuvam ovu vezu. Je li iko imao slična iskustva, šta da radim? Stvarno sam očajna.
Drugi primjer je jedna iz mahale koja se trebala sutradan udati, znaci trebalo je da bude vjencanje a noc prije sepokupila i udala za drugog- za onog za koga joj je roditelj branio!
Mislim najbolje bi bilo da se roditelji ne mjesaju u odabir zivotnog partnera, ne samo zivotnog nego i za vezu i za bilo sta svoje djece! Samo ce ih zabolit glava!
Ljubav je ona koja pobijedi! Medjutim, ja prva ako ikad budem roditeljim, nikad nebi zeljela da moje dijete od mene bjezi zato sto mu/joj ja nesta branim!
Voljela bih da ovako vecina roditelja razmislja!
- kkić
#212 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
seksan wrote:
Ljubav je ona koja pobijedi! Medjutim, ja prva ako ikad budem roditeljim, nikad nebi zeljela da moje dijete od mene bjezi zato sto mu/joj ja nesta branim!
-
seksan
#213 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
I najgore je da isti ti roditelji koji cupaju kose s glave kada im dijete pobjegne ne vide krivicu u sebi! Oni samo vide kako ih je kcerka osramotila, kako ovo kako ono..kkić wrote:seksan wrote:
- tendzera
#214 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Moraš slusat' Babu. 
-
seksan
#215 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Uredu je briga za djetetom, da lik nije neki sta ja znam narkic, da nije los, da nije zlo.. takvu brigu pdorzavam, MEDJUTIM medjutim doci s nekakvim razlozima eto zbog prezimena, imena, zbog boje puti, zbog obrazovanja van pameti!
Isto ima dosta iskustava gdje roditelji brane kcerci/sinu da se vjencaju za nekoga samo zato sto ima romsko porijeklo! Eto na sta je danas tolerancija pala!
Isto ima dosta iskustava gdje roditelji brane kcerci/sinu da se vjencaju za nekoga samo zato sto ima romsko porijeklo! Eto na sta je danas tolerancija pala!
- respo
#216 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
reci ocu da se prijavi na forum pa nek cita a ti sa mnom na kafu odes
- kkić
#217 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Da, i priče tipa: "Vidjećeš kad i ti budeš roditelj!"seksan wrote:I najgore je da isti ti roditelji koji cupaju kose s glave kada im dijete pobjegne ne vide krivicu u sebi! Oni samo vide kako ih je kcerka osramotila, kako ovo kako ono..kkić wrote:seksan wrote:
- kkić
#218 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
seksan wrote:Uredu je briga za djetetom, da lik nije neki sta ja znam narkic, da nije los, da nije zlo.. takvu brigu pdorzavam, MEDJUTIM medjutim doci s nekakvim razlozima eto zbog prezimena, imena, zbog boje puti, zbog obrazovanja van pameti!
-
seksan
#219 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
I to je ono najgore sto vidim! Svi uce ko'fol nekakvim tolerancijama a kada je u pitanju brak djeteta pokazu svoje pravo lice! Da ne spominjm primjere poznanika gdje su se roditelji "sokirali" kad su culi da buduci zet/snaja imaju neki hendikep! Imam cak primjer jednog babe koji je kad mu se sin ozenio rekao sinu :" Mog'o sam ti ja bolju naci!"kkić wrote:
Da, i priče tipa: "Vidjećeš kad i ti budeš roditelj!"![]()
- Zatamnjena stakla
#220 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Kaže se:"aferim, aferim".kkić wrote:Lijepo od tebe.Sorel wrote:A ja glupe teme u pm
- sarajlija_ba
#221 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
kkić wrote:Sorel wrote:A ja glupe teme u pm
Tema je dobra. Šteta što su likovi izmišljeni
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#222 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
nek mi oproste ove dvije dame kkic i alkalna, a da mozda vas dvije niste svu pamet svijeta pokupile a ne vasi ocevi ? 
- sarajlija_ba
#223 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Ne vjerujem da će ti oprostitiMatijevic_Vlado wrote:nek mi oproste ove dvije dame kkic i alkalna, a da mozda vas dvije niste svu pamet svijeta pokupile a ne vasi ocevi ?
- Matijevic_Vlado
- Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..
#224 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
kad Alkalna ko u onom tamo filmu kaze E ja mu vala halalit necusarajlija_ba wrote:Ne vjerujem da će ti oprostitiMatijevic_Vlado wrote:nek mi oproste ove dvije dame kkic i alkalna, a da mozda vas dvije niste svu pamet svijeta pokupile a ne vasi ocevi ?
-
Johnny_x
#225 Re: Roditelji ne odobravaju moju vezu
Jel mu prezime pocinje sa 'A' pa ti otac ne želi da mu unuke uvijek prve ispitivaju u školi?