Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Post Reply
zlajapravaraja

#201 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by zlajapravaraja »

BegA_ wrote:
zlajapravaraja wrote:Onaj Marjan bi trebao zavezati labrnju za vrijeme igre, jer je ocigledno da smeta :roll:

Malo mi je falilo da pomislim da on to namjerno :run:
Ma kome ce Marjan smetati. :D Ludjak, kad' poce u po' frke da navija preko mikrofona. Valjda ga ponijela atmAsfera, sta li vec. :D
Jah, ponijelo ga skoro svaki put kad smo bili u fazi napada i gradili zavrsnicu :zzzz:

Tacno se vidjelo da je prepadao ili dekoncentrisao igrace :evil:
It_is_a_Leclerc

#202 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by It_is_a_Leclerc »

zlajapravaraja wrote:Onaj Marjan bi trebao zavezati labrnju za vrijeme igre, jer je ocigledno da smeta :roll:

Malo mi je falilo da pomislim da on to namjerno :run:
Srbija je, kad je bila domaćin, prvenstva prošle godine dobila zvanično upozorenje da spiker ne smije biti uključen dok se odigravaju napadi... I ja sam primjetio da se Marjan zanio.
legenda reala

#203 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by legenda reala »

PriNc_ba wrote:ona petica slovenacka :-) :shock: gluho bilo :D vec ga vidim kao igraca turnira :thumbup:
Pa nije džaba najavljen kao prva zvijezda prvenstva :wink:

Inače utakmica jako dobra, kao i sve utakmice naše repke do sada, Slovenija je za klasu jača ekipa imaju u svojim redovima ovog Mačkovšeka koji je vjerovatno najveći talenat Evropskog rukometa(TOP 3 sigurno) koji ima iskustvo i na seniorskom nivou, nastup na SP za A tim Slovenije, utakmice u Ligi Šampiona za Celje svake sedmice itd.
Vidi se iz aviona da su ljudi bolji, naši su ginuli i uz malo sreće se moglo i do boljeg rezultata, sve čestitke idemo dalje :wink:
It_is_a_Leclerc

#205 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Kaže mi kolega iz Banjaluke da je transparent uklonjen čim je opažen od strane redarske službe, i da su pitali - čije je ovo, al' se junačina nije javila. Mislim da je prijedlog Smaje Karačića bezveze. Istjerati 10 000 ljudi zbog jednog transparenta, i to na Svjetskom prvenstvu koje dosad traje fantastično znači samo jedno - uništiti sve šanse za daljnju saradnju sa IHF-om.
smijesni_ste

#206 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by smijesni_ste »

Ja sam primijetio ravnogorsku ovu, ali ne i rm...haj nek su reagovali za divno čudo :roll: :run:
sam_stroj

#207 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by sam_stroj »

mene bi iskreno iznenadilo da se te i slicne situacije nisu dogodile.
Logovan

#208 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Logovan »

It_is_a_Leclerc wrote:Kaže mi kolega iz Banjaluke da je transparent uklonjen čim je opažen od strane redarske službe, i da su pitali - čije je ovo, al' se junačina nije javila. Mislim da je prijedlog Smaje Karačića bezveze. Istjerati 10 000 ljudi zbog jednog transparenta, i to na Svjetskom prvenstvu koje dosad traje fantastično znači samo jedno - uništiti sve šanse za daljnju saradnju sa IHF-om.
JunačinE.
Iznenadilo me je što su uklonili transparent. :-)
smijesni_ste

#209 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by smijesni_ste »

Ali eto izdržali su dvije utakmice bez 'incidenata'....morali su treći (po srpski) put nekako 'obilježiti' :D :-) :sad:
BegA_

#210 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by BegA_ »

smijesni_ste wrote:Ali eto izdržali su dvije utakmice bez 'incidenata'....morali su treći (po srpski) put nekako 'obilježiti' :D :-) :sad:
:D

Da mi je gdje vidjeti zavrsetak te tekme i kontricu Tunizana. Jos da stvar bude gora pobjedi ih tim koji na zastavi ima simbol koji oni organski ne podnose. :D
Charuga
Globalni moderator

#211 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Charuga »

DRZITE SE SPORTA
dust in the wind

#212 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by dust in the wind »

bila sam...odusevljena sam atmosferom... momci su se na kraju pogubili..steta..nikad nam druga poluvremena ne idu
guber90

#213 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by guber90 »

dust in the wind wrote:bila sam...odusevljena sam atmosferom... momci su se na kraju pogubili..steta..nikad nam druga poluvremena ne idu
Jesi ti gledao utakmicu protiv Madjara?

Takodjer ja ne mislim da su se oni pogubili, nego da jednostavno nisu imali vise snage da se bore protiv onakve ekipe, koja po meni je u napadu dobra, ali u odbrani je perfektna, ljudi su nevidjene zvijeri, onako krupni ljudi, a pokretno, strasno.
funky_baby

#214 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by funky_baby »

nisu losi nasi imali smo puno tehnickih gresaka, al slovenci su fakat beton. cime ih hrane, pa su porasli onoliko.
atmosfera super bila, oni nasi se nalozili, valjda djeca pa ih puca, preslatki su :)
najbolje mi je na kraju bilo, onaj jedan place, a svi navijaju nema veze, vi ste ponos drzave :)
i da, mene zivot razocarao se pjeva i po juniorskim tekmama, da se pripreme valjda sta li...
zlajapravaraja

#215 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by zlajapravaraja »

funky_baby wrote:nisu losi nasi imali smo puno tehnickih gresaka, al slovenci su fakat beton. cime ih hrane, pa su porasli onoliko.
atmosfera super bila, oni nasi se nalozili, valjda djeca pa ih puca, preslatki su :)
najbolje mi je na kraju bilo, onaj jedan place, a svi navijaju nema veze, vi ste ponos drzave :)
i da, mene zivot razocarao se pjeva i po juniorskim tekmama, da se pripreme valjda sta li...
Nemam rijeci da opisem mjeru u kojoj ova "navijacka pjesma" demoralizuje svakog sportistu koji je cuje i razumije. Mislim da sveukupni kapacitet igraca instantno spada za najmanje 50% cim cuje ono "razocarao" :sad:

Vrijeme je da se selektori i kapiteni svih BiH sportskih selekcija od pionira do seniora zajedno pojave na press konferenciji pred kamerama, te izricito zamole javnost i navijace da je vise ne pjevaju :bih:

:skoljka:
van Basten

#216 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by van Basten »

Ja mislim da nema manje države sa manje sportskog talenta a da ima bolje rezultate od Slovenije. Klasičan primjer šta uređen sistem i redovno finansiranje rade, od krampi pravi zvijezde. Daleko smo mi od toga.
Inače, mislim da je nama ovdje svaki dobar rezultat uspjeh jer sam mišljenja da mi ne bismo ni vidjeli svjetskog da nismo domaćini. I zato momcima svaka čast jer fanatičnom borbenošću nadoknađuju manjak kvalitete, a od njih se više i ne treba tražiti.
It_is_a_Leclerc

#217 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Sad baš manjak kvalitete... :-)
juventus

#218 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by juventus »

Al ono "naprijed Bosno ljubavi moja" je najjače.. :D

i "hoćemo pobjedu" kad gubimo 3 razlike...ludnica.. :D
zlajapravaraja

#219 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by zlajapravaraja »

juventus wrote:Al ono "naprijed Bosno ljubavi moja" je najjače.. :D

i "hoćemo pobjedu" kad gubimo 3 razlike...ludnica.. :D
"Bosna je sampion" je najjaca :lol: :D

Samo nek' se ne "behara" :roll:

:bih:
Logovan

#220 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by Logovan »

zlajapravaraja wrote:
Samo nek' se ne "behara" :roll:

:bih:
Šta fali beharanju? Najjače kad dođe mene život razočarao... :mrgreen: :lol:
scarface32

#221 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by scarface32 »

Nasi su puno grijesili, a svaku gresku su slovenci kaznjavali. I da slovenci imaju visoke bekove, koji znaju skociti i opucati sa 10 metara. To kod nas nisam vidio , ili nisu mogli od slo odbrane. Ali trudili su se i bit ce bolje.
van Basten

#222 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by van Basten »

It_is_a_Leclerc wrote:Sad baš manjak kvalitete... :-)
da, manjak kvalitete upoređujući nas sa evropskim vrhom - Danska, Španija i sl. Jesmo kvalitetniji od Argentine, Konga i sl i to je lijepo na SP što uvijek ima ekipa spremnih da ih se natambura, ali mi se iz evropske zone ne bismo ni kvalifikovali na SP da nismo domaćini.
It_is_a_Leclerc

#223 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

van Basten wrote:
It_is_a_Leclerc wrote:Sad baš manjak kvalitete... :-)
da, manjak kvalitete upoređujući nas sa evropskim vrhom - Danska, Španija i sl. Jesmo kvalitetniji od Argentine, Konga i sl i to je lijepo na SP što uvijek ima ekipa spremnih da ih se natambura, ali mi se iz evropske zone ne bismo ni kvalifikovali na SP da nismo domaćini.

Naravno da bismo se kvalifikovali.
legenda reala

#224 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by legenda reala »

It_is_a_Leclerc wrote: Naravno da bismo se kvalifikovali.
Pitanje je bil se kvalifikovali, nije se ova generacija uspjela na EP kvalifikovati :wink:

Kvalifikacije u Evropi za velika natjecanja u rukometu su jako teška, ako hoćeš plasman na veliko natjecanje moraš baš preko najjačih da bi išao, mi smo uspjeli 2008 se plasirati na EP generacija 90-91 godišta, igrao se turnir u BL i "preko" Francuza smo otišli na prvenstvo Vražalić,braća Burić,Panić i dr. su igrali u toj ekipi :wink:

Ova sad generacija što igra SP, je igrala prošle godine kvalifikacije za EP na Islandu se igrao trunir i nismo se mogli kvalifikovati, bili smo blizu, ali Islanđani su nas dobili.
dječak sa šibicama

#225 Re: Svjetsko Rukometno Prvenstvo za Juniore BiH 2013.

Post by dječak sa šibicama »

van Basten wrote:Ja mislim da nema manje države sa manje sportskog talenta a da ima bolje rezultate od Slovenije. Klasičan primjer šta uređen sistem i redovno finansiranje rade, od krampi pravi zvijezde. Daleko smo mi od toga.
Inače, mislim da je nama ovdje svaki dobar rezultat uspjeh jer sam mišljenja da mi ne bismo ni vidjeli svjetskog da nismo domaćini. I zato momcima svaka čast jer fanatičnom borbenošću nadoknađuju manjak kvalitete, a od njih se više i ne treba tražiti.
Slovenija ima jaku ligu, ili bolje receno imala je. Na njihovu zalost, Cimos Koper propao, Celje u agoniji vec par godina, Maribor se drzi zahvaljujuci odlicnom radu sa omladincima, pokupili ljudi par slovenackih talenata, doveli tri cetiri sjajna hrvatska omladinca, Nikolu Spelica vec sada traze bundesligasi Lowen recimo, naredne godine ce ga utusiti za velike pare. Mislim da je i Malinovic potpisao za njih.

Slicno radi i Velenje. Ali propadaju im klubovi.

Naravno da je veliki dio uspjeha u ulaganju, ali i u talentu. Hrvatska par godina unazad ima najjaci kadetski uzrast u Europi, najjacu kadetsku ligu, uz Dance vjerovatno najbolji proizvodjaci igraca. Ali toga nebi bilo da nema talenta, Danci su kao i balkanci, nadareni za ovaj sport.

BiH bi trebala slijediti taj sistem rada, motivirati djecu, a to se moze uraditi samo nekim uspjehom na velikoj sceni. Da djeca imaju idole u igracima koji postignu uspjeh.

Ali od toga u skorije vrijeme tesko da ce biti nesta, mislim na seniore, na A reprezentaciju.
Post Reply