Glorificiranje zlocina. Tek da se prebrojimo ko je "tolerantan, multi-kulti, kosmopolita, itd."Banksy wrote:Pozdravljam.Hasanbegović wrote:
Otvaram raspravu o zločinima počinjenim od strane komunističkog pokreta tijekom drugog svjetskog rata neposredno nakon drugog svjetskog rata, kao i likvidacijama političkih neistomišljenika tijekom postojanja komunističke Jugoslavije.
Jedine zamjerke su što posao nije obavljen dosljednije i temeljitije.
Zločini komunizma
Moderators: _BataZiv_0809, anex
- Gojeni H
#201 Re: Zločini komunizma
- agnostic_front
#202 Re: Zločini komunizma
Jest, čuo sam i to. Kriza je.Gojeni H wrote:Suti, haver mi prica jos je gora situacija pred ambasadama Bolivije od kako je Evo Morales dosao na vlast.agnostic_front wrote:Baš neki dan čitam negdje, pred ambasadama Venecuele u Evropi kilometarski redovi, traže ljudi azile, Evropa pred raspadom.
Hiljade reggae sljedbenika ceka da osoblje ambasade iznese po jedan joint svakom posjetiocu.
Inace, ovo se tretira kao poklon od vlade Bolivije koja saosjeca sa aplikantima koji nestrpljivo cekaju na vizu za zemlju uzgajivaca koke.
Karamba!
Katastrofa šta se dešava. Kažu svako malo komšija prijavi komšiju kako priča protiv Evrope i Eura i sutradan ga nestane. Pretpostavlja se da završe na nekom otoku u Mediteranu. Kad mali pita gdje mu je otac otišao, kažu mu da je na službenom putu.
-
Stojadin
#203 Re: Zločini komunizma
Ima i ova Njemacka:madner wrote:

ali u njoj nisu izlistani zlocini kapitalizma, jer, kako kaze autor, ni 100 najdebljih knjiga ne bi bilo dovoljno za takvu listu
-
zović
#204 Re: Zločini komunizma
Tito je bio komunistički diktator nešto malo blaži od Stanjina i sličnih socijalističkih krvnika .
Svejedno on je odgovoran za mnoge ljude nevino pogubljene ili osuđene na dugogodišnje robije.On ne zaslužuje nikakvu čast niti hvalu.Naprotiv zaslužuje kritički i istinit osvrt na svoje vrijeme.
Komunizam na čelu sa Titom je u konačnici omogućio tihu vladavinu velikosrbske misli i nasilni pokušaj njenog nametanja drugim narodima kroz posljednji krvavi rat.
Posljedice ove apsolutističke vladavine trpimo kroz ostatke institucija sustava navezanih na nered i kaos u politici,ekonomiji i svim sferama života,i trpijet ćemo još dugo.
Potrebna je hitna lustracija od Tita i njegovog ideološkog nasljeđa.
Svejedno on je odgovoran za mnoge ljude nevino pogubljene ili osuđene na dugogodišnje robije.On ne zaslužuje nikakvu čast niti hvalu.Naprotiv zaslužuje kritički i istinit osvrt na svoje vrijeme.
Komunizam na čelu sa Titom je u konačnici omogućio tihu vladavinu velikosrbske misli i nasilni pokušaj njenog nametanja drugim narodima kroz posljednji krvavi rat.
Posljedice ove apsolutističke vladavine trpimo kroz ostatke institucija sustava navezanih na nered i kaos u politici,ekonomiji i svim sferama života,i trpijet ćemo još dugo.
-
Bodkin
#205 Re: Zločini komunizma
zović wrote:Tito je bio komunistički diktator nešto malo blaži od Stanjina i sličnih socijalističkih krvnika .
a za zadnju recenicu recu ti samo jednu stvar. da njega nije bilo slovenija bi bila opstina u italiji, hrvatska bi bila drzava grad oko zagreba, a bosna nova zapadna granica srbije
-
zović
#206 Re: Zločini komunizma
Ne traje historija Slovenije,Hrvatske ni Bosne od 1945g nego puno prije.Gluposti.Bodkin wrote:zović wrote:Tito je bio komunistički diktator nešto malo blaži od Stanjina i sličnih socijalističkih krvnika .
Potrebna je hitna lustracija od Tita i njegovog ideološkog nasljeđa.![]()
![]()
a za zadnju recenicu recu ti samo jednu stvar. da njega nije bilo slovenija bi bila opstina u italiji, hrvatska bi bila drzava grad oko zagreba, a bosna nova zapadna granica srbije
-
racionalista
#207 Re: Zločini komunizma
@hasanbegoviću
imas li kakve veze sa muharem efendijom???
imas li kakve veze sa muharem efendijom???
- Woody
- Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine
#208 Re: Zločini komunizma
E, moj @Bodkin:
);
2.Hrvatska od 1. 7. 2013.g, PRESTAJE biti država, i postaje samo mali administrativnin beznačajni kotačić levijatanskog birokratskog aparata zvani EU (i to hoćemo, ali jebiga...
)
3. (ali ne i nevažno) Bosna JESTE nova zapadna granice velike Serbie, doduše u nešto "portabl" izdanju poredeći ono što je "čika" Dobrica zamislio, ali - to je to, daj šta daš. I možemo mi prdit' ovdje kako PC nije država, nije pravedna i genocidaška, oni ITEKAKO postoje i oni se u BiH ITEKAKO pitaju, a savjete (znamo svi) dobijaju telefonom iz BG, a ne iz BL.
E, što sam ovo sve rekao? Pa zato što Cotavi Zagorac ima DEBELO svoje prste u svemu ovome. I Krivousti i Glavati-Kepec-sa-debelim-Ušesima su njegovi učenici, i to pohvaljeni sa plaketom završene partijske škole u Kumrovcu, pa ti sad vidi
1. Slovenija danom proglašenja "nezavisnosti" JESTE postala opština u Italiji (uh, pardon u EU - doduše mi to nikad nećemo, ali imamo žarku željua za zadnju recenicu recu ti samo jednu stvar. da njega nije bilo slovenija bi bila opstina u italiji, hrvatska bi bila drzava grad oko zagreba, a bosna nova zapadna granica srbije
2.Hrvatska od 1. 7. 2013.g, PRESTAJE biti država, i postaje samo mali administrativnin beznačajni kotačić levijatanskog birokratskog aparata zvani EU (i to hoćemo, ali jebiga...
3. (ali ne i nevažno) Bosna JESTE nova zapadna granice velike Serbie, doduše u nešto "portabl" izdanju poredeći ono što je "čika" Dobrica zamislio, ali - to je to, daj šta daš. I možemo mi prdit' ovdje kako PC nije država, nije pravedna i genocidaška, oni ITEKAKO postoje i oni se u BiH ITEKAKO pitaju, a savjete (znamo svi) dobijaju telefonom iz BG, a ne iz BL.
E, što sam ovo sve rekao? Pa zato što Cotavi Zagorac ima DEBELO svoje prste u svemu ovome. I Krivousti i Glavati-Kepec-sa-debelim-Ušesima su njegovi učenici, i to pohvaljeni sa plaketom završene partijske škole u Kumrovcu, pa ti sad vidi
- madner
#209 Re: Zločini komunizma
Zakaj bi Srbi rusili tu SFRJ ako im je omogucio tihu vladavinu?zović wrote:Tito je bio komunistički diktator nešto malo blaži od Stanjina i sličnih socijalističkih krvnika .
- madner
#210 Re: Zločini komunizma
Logika za 10Woody wrote:E, moj @Bodkin:
1. Slovenija danom proglašenja "nezavisnosti" JESTE postala opština u Italiji (uh, pardon u EU - doduše mi to nikad nećemo, ali imamo žarku željua za zadnju recenicu recu ti samo jednu stvar. da njega nije bilo slovenija bi bila opstina u italiji, hrvatska bi bila drzava grad oko zagreba, a bosna nova zapadna granica srbije);
2.Hrvatska od 1. 7. 2013.g, PRESTAJE biti država, i postaje samo mali administrativnin beznačajni kotačić levijatanskog birokratskog aparata zvani EU (i to hoćemo, ali jebiga...)
Drzava opcina koga briga, unija drzava levitan i na kraju entitet je drzava. Ali Slovenija nije.
-
zović
#211 Re: Zločini komunizma
Malo im je bilo.madner wrote:Zakaj bi Srbi rusili tu SFRJ ako im je omogucio tihu vladavinu?zović wrote:Tito je bio komunistički diktator nešto malo blaži od Stanjina i sličnih socijalističkih krvnika .
- madner
#212 Re: Zločini komunizma
Onda bi trebao revidirati stavzović wrote:Malo im je bilo.madner wrote:Zakaj bi Srbi rusili tu SFRJ ako im je omogucio tihu vladavinu?zović wrote:Tito je bio komunistički diktator nešto malo blaži od Stanjina i sličnih socijalističkih krvnika .
-
sto je skupo
#213 Re: Zločini komunizma
Nemoj da budes tako ostar prema njemu,u vrijeme komunizma bilo je zabranjeno logicki razmisljati,pa je zato sada sva ta logika isplivala.madner wrote:Logika za 10Woody wrote:E, moj @Bodkin:
1. Slovenija danom proglašenja "nezavisnosti" JESTE postala opština u Italiji (uh, pardon u EU - doduše mi to nikad nećemo, ali imamo žarku željua za zadnju recenicu recu ti samo jednu stvar. da njega nije bilo slovenija bi bila opstina u italiji, hrvatska bi bila drzava grad oko zagreba, a bosna nova zapadna granica srbije);
2.Hrvatska od 1. 7. 2013.g, PRESTAJE biti država, i postaje samo mali administrativnin beznačajni kotačić levijatanskog birokratskog aparata zvani EU (i to hoćemo, ali jebiga...)
E, što sam ovo sve rekao? Pa zato što Cotavi Zagorac ima DEBELO svoje prste u svemu ovome. I Krivousti i Glavati-Kepec-sa-debelim-Ušesima su njegovi učenici, i to pohvaljeni sa plaketom završene partijske škole u Kumrovcu, pa ti sad vidi![]()
Drzava opcina koga briga, unija drzava levitan i na kraju entitet je drzava. Ali Slovenija nije.
- madner
#214 Re: Zločini komunizma
Meni se pak cini da je teskih opijata bilo. 
-
zović
#215 Re: Zločini komunizma
Zakaj bi Srbi rusili tu SFRJ ako im je omogucio tihu vladavinu?
[/quote]
Malo im je bilo.[/quote]
Onda bi trebao revidirati stav
[/quote]
Koliko mi godina daješ?
Malo im je bilo.[/quote]
Onda bi trebao revidirati stav
Koliko mi godina daješ?
- madner
#216 Re: Zločini komunizma
Ne mogu bas tako lako odrediti koeficijent inteligencije, koliko ti treba? 
-
zović
#217 Re: Zločini komunizma
Upitaj druga Jovu K.madner wrote:Ne mogu bas tako lako odrediti koeficijent inteligencije, koliko ti treba?
Živ ti je.
-
Bodkin
#218 Re: Zločini komunizma
pa nije tito kriv sto i pored ponude ulaska u eu 90 ili 91 kad vec mi prvo ispucali sve iz kasarni sto se skupljalo 40 godina ( i jos se kupovalo izvana) pa tek onda kao idemo u tu eu.Woody wrote:E, moj @Bodkin:
a i pored toga ne mogu ni da zamislim mrak koji bi se spustio na ovaj region da je neko drugi pobijedio u ww2,stvarno ne mogu
- Woody
#219 Re: Zločini komunizma
Pa, bolan @Bodkin:
Ulazak u EU, da ponovim, podrazumjeva:
1. Članstvo u NATO-u;
2. Sistem opštih višestranačkih izbora;
3. Tržišno orijentisana privreda;
4. Priznavanje (pazi ovo - priznavanje) SVIH građanskih prava SVIMA koji žive na teritoriji države kandidata. Nema tu "Naroda i Narodnosti", paša moj solidni
Što znači: SFRJ - zdrrraaavooo, JNA - zdrrrraaavoooo; SKJ - zdrrraaavooo; SSRN (za one mlađe čitaoce: Savez Socijalističkog Radnog Naroda, kako se onda zvao sindikat) - zdrrraaavoo; Samoupravljanje - zdrraaavooo; Nesvrstani - zdrraavooo
A, ko je to mogao prihvatiti? Coto sigurno nije mogao i nije htio. Znači kandidatura za ulazak u EU nikada nije ni bila relana opcija.
A što se tiče:
Haj, živ ti meni bio
Ja, ko je kriv? Možda moj rahmetli dedo Ramiz? Kakav, bolan ulazak u EU, odnosno kako se u ono vrijeme zvala EEZ? Šta to ti brabonjaš? Kada je to Cotavom ponuđen ulazak u EU, po njegovim (Cotinim) pravilima?pa nije tito kriv sto i pored ponude ulaska u eu 90 ili 91 kad vec mi prvo ispucali sve iz kasarni sto se skupljalo 40 godina ( i jos se kupovalo izvana) pa tek onda kao idemo u tu eu.
a i pored toga ne mogu ni da zamislim mrak koji bi se spustio na ovaj region da je neko drugi pobijedio u ww2,stvarno ne mogu
1. Članstvo u NATO-u;
4. Priznavanje (pazi ovo - priznavanje) SVIH građanskih prava SVIMA koji žive na teritoriji države kandidata. Nema tu "Naroda i Narodnosti", paša moj solidni
Što znači: SFRJ - zdrrraaavooo, JNA - zdrrrraaavoooo; SKJ - zdrrraaavooo; SSRN (za one mlađe čitaoce: Savez Socijalističkog Radnog Naroda, kako se onda zvao sindikat) - zdrrraaavoo; Samoupravljanje - zdrraaavooo; Nesvrstani - zdrraavooo
A, ko je to mogao prihvatiti? Coto sigurno nije mogao i nije htio. Znači kandidatura za ulazak u EU nikada nije ni bila relana opcija.
A što se tiče:
Što bi rekli u Valteru: "E, pa gledaj lafčino, vidiš ga"!, odnosno što bi se na ulici reklo. "Otvori oči, ugasi tu crvenu sijalicu što ti kvari oči, i pogledaj oko sebe". doduše, ovi su pobijeili u play-off-u, kojih 50-ak godina kasnije, ali su IPAK pobijedili. A pravi pobjednik je onaj koji NA KRAJU pobijedi. Žalosno, ali tako ti je to.a i pored toga ne mogu ni da zamislim mrak koji bi se spustio na ovaj region da je neko drugi pobijedio u ww2,stvarno ne mogu
Haj, živ ti meni bio
- madner
#220 Re: Zločini komunizma
Ajme, kakve su gluposti sada valjaju.
Clanstvo u NATO paktu nije vezano za EU ili bivsi EEZ. Neke clanice EU jesu clanice NATO pakta ali ne sve. Sto se tice svih ljudskih prava, Spanija kaze da je to vise okvirno pravilo.
Naravno Jugoslavija je do pada zavjese mogla kada je htjela postati clanica oba udruzenja.
Clanstvo u NATO paktu nije vezano za EU ili bivsi EEZ. Neke clanice EU jesu clanice NATO pakta ali ne sve. Sto se tice svih ljudskih prava, Spanija kaze da je to vise okvirno pravilo.
Naravno Jugoslavija je do pada zavjese mogla kada je htjela postati clanica oba udruzenja.
- scarface32
#221 Re: Zločini komunizma
Woody wrote:Pa, bolan @Bodkin:
Ja, ko je kriv? Možda moj rahmetli dedo Ramiz? Kakav, bolan ulazak u EU, odnosno kako se u ono vrijeme zvala EEZ? Šta to ti brabonjaš? Kada je to Cotavom ponuđen ulazak u EU, po njegovim (Cotinim) pravilima?pa nije tito kriv sto i pored ponude ulaska u eu 90 ili 91 kad vec mi prvo ispucali sve iz kasarni sto se skupljalo 40 godina ( i jos se kupovalo izvana) pa tek onda kao idemo u tu eu.
1. Članstvo u NATO-u;
A što se tiče:
Što bi rekli u Valteru: "E, pa gledaj lafčino, vidiš ga"!, odnosno što bi se na ulici reklo. "Otvori oči, ugasi tu crvenu sijalicu što ti kvari oči, i pogledaj oko sebe". doduše, ovi su pobijeili u play-off-u, kojih 50-ak godina kasnije, ali su IPAK pobijedili. A pravi pobjednik je onaj koji NA KRAJU pobijedi. Žalosno, ali tako ti je to.a i pored toga ne mogu ni da zamislim mrak koji bi se spustio na ovaj region da je neko drugi pobijedio u ww2,stvarno ne mogu
Haj, živ ti meni bio
gluposti valjas ali nema veze. austrija je u eu a nije nato.svedka isto. svica nije clanica ni nato ni eu.Nije Tito mogao predpostaviti koji smo mu glupani. tu se samo preracunao.
- Woody
#222 Re: Zločini komunizma
Ne valjam gluposti, već sam se pogrešno izrazio: Umjesto "Ulazak u EU..." treba da bude: "Za ulazak SFRJ u EU je trebalo..." ostalo sve isto, ha ja.
Mislio sam da malo bolje vežete, nejse...
Ali evo prepisanih uslova za ulazak u EU:

A, to što:

Mislio sam da malo bolje vežete, nejse...
A, drug (pra)Stari, bi volio rjet: "Pa haj'te drugovi, nećemo se valjda držati Zakona k'o p'jan plota..."To join the EU, a country must meet the Copenhagen criteria, defined at the 1993 Copenhagen European Council. These require a stable democracy that respects human rights and the rule of law; a functioning market economy capable of competition within the EU; and the acceptance of the obligations of membership, including EU law. Evaluation of a country's fulfilment of the criteria is the responsibility of the European Council.
A, to što:
Nije se on ništa preračunao, stara je to lija bila... Pretpostavljao je on to, itekako! I to je dobro i ukeširao, neboj se paša mojNije Tito mogao predpostaviti koji smo mu glupani. tu se samo preracunao
Last edited by Woody on 16/07/2013 15:41, edited 1 time in total.
- madner
#223 Re: Zločini komunizma
Za ulazak u SFRJ je trebala prihvatiti ponudu za ulazak u EU. 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#224 Re: Zločini komunizma
De ba primili su Bugarsku i Rumuniju, te pola Kipra, tako da tu gore pricu mozes Violeti d.o.o. preporuciti kao dezen za toalet papirWoody wrote:Ne valjam gluposti, već sam se pogrešno izrazio: Umjesto "Ulazak u EU..." treba da bude: "Za ulazak SFRJ u EU je trebalo..." ostalo sve isto, ha ja.
Mislio sam da malo bolje vežete, nejse...![]()
A, drug (pra)Stari, bi volio rjet: "Pa haj'te drugovi, nećemo se valjda držati Zakona k'o p'jan plota..."To join the EU, a country must meet the Copenhagen criteria, defined at the 1993 Copenhagen European Council. These require a stable democracy that respects human rights and the rule of law; a functioning market economy capable of competition within the EU; and the acceptance of the obligations of membership, including EU law. Evaluation of a country's fulfilment of the criteria is the responsibility of the European Council.
A, to što:
Nije se on ništa preračunao, stara je to lija bila... Pretpostavljao je on to, itekako! I to je dobro i ukeširao, neboj se paša mojNije Tito mogao predpostaviti koji smo mu glupani. tu se samo preracunao
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#225 Re: Zločini komunizma
quote="madner"]Za ulazak u SFRJ je trebala prihvatiti ponudu za ulazak u EU.
[/quote]