Ti nisi čuo da Ustav te države uopće nije predviđao izbore?nosara wrote:
Drzava je postojala do iza izbora 90-ih... Ili nisi cuo za te izbore...?
Na vlast su, mahom, dosli klero-nacionalisti, preuzeli kormilo u "svojim" republikama... Tek nakon toga uslijedio je raspad... A rat jos kasnije... To su cinjenice... Katastrofa je vasa i ne mozete je fakturisat partizanima... Ovo je vasih pet minuta... Niste sacuvali kamen na kamenu, negdje i bukvalno... Zali boze prilike koju ste dobili...
Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
-
Jay Gatsby
#201 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
- nosara
#202 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Jeste, itekako... Bili amandmani, a republicki sekretarijati su dozvolili registraciju novih stranaka, koje su pored vladajucih sk i ssrn ucestvovale na vec planiranim republickim skupstinskim izborima...Jay Gatsby wrote:Ti nisi čuo da Ustav te države uopće nije predviđao izbore?nosara wrote:
Na vlast su, mahom, dosli klero-nacionalisti, preuzeli kormilo u "svojim" republikama... Tek nakon toga uslijedio je raspad... A rat jos kasnije... To su cinjenice... Katastrofa je vasa i ne mozete je fakturisat partizanima... Ovo je vasih pet minuta... Niste sacuvali kamen na kamenu, negdje i bukvalno... Zali boze prilike koju ste dobili...
sta je poenta te tvoje nebuloze...?
-
Jay Gatsby
#203 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Ja tebi govorim o Ustavu SFRJ, a ti meni o republičkim amandmanima.nosara wrote:Jeste, itekako... Bili amandmani, a republicki sekretarijati su dozvolili registraciju novih stranaka, koje su pored vladajucih sk i ssrn ucestvovale na vec planiranim republickim skupstinskim izborima...Jay Gatsby wrote:Ti nisi čuo da Ustav te države uopće nije predviđao izbore?nosara wrote:
sta je poenta te tvoje nebuloze...?
- nosara
#204 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Pobijedio si... 
-
Jay Gatsby
#205 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Jah...nosara wrote:Pobijedio si...
- Grover
#206 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Svi hoće u raj, a niko ne želi da umre.Hrulj wrote: Sto je komunizam mrtav ako je tako dobar
- animals
#207 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
ti jos zivis u snovima, lijepo je to, ali sada je 2013, probudi se..nosara wrote:Nisam vjernik... To je laz i to glupa, nepotrebna...Hrulj wrote: Naprotiv istina. Otidji i pogledaj fino, raspitaj se. Nestasice hrane, goriva, kafe...
Inflacija do neba, samo se stampalo pare kad god zatreba. Al vjeruj sta hoces
- nosara
#208 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Ja zivim u snovima, a vi u govnima... Rekao bih "isplivajte", ali to je i teoretski nemoguce...animals wrote:ti jos zivis u snovima, lijepo je to, ali sada je 2013, probudi se..nosara wrote:Nisam vjernik... To je laz i to glupa, nepotrebna...Hrulj wrote: Naprotiv istina. Otidji i pogledaj fino, raspitaj se. Nestasice hrane, goriva, kafe...
Inflacija do neba, samo se stampalo pare kad god zatreba. Al vjeruj sta hoces
- animals
#209 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
ti jos zivis u snovima, lijepo je to, ali sada je 2013, probudi se..[/quote]
Ja zivim u snovima, a vi u govnima... Rekao bih "isplivajte", ali to je i teoretski nemoguce...[/quote]
Mislim da si ti jedan od oni koji do podne mrzi citav svijet, a od podne i sebe..
Ostao ti samo forum da lijecis frustracije...
Ja zivim u snovima, a vi u govnima... Rekao bih "isplivajte", ali to je i teoretski nemoguce...[/quote]
Mislim da si ti jedan od oni koji do podne mrzi citav svijet, a od podne i sebe..
Ostao ti samo forum da lijecis frustracije...
- Hrulj
#210 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Ne znam stvarno zasto balkandzijama svaki thread koji im se ne svidja mora zavrsiti vrijedjanjem. Pocne onako "fino" argumentovano i predje na kraju u "jedi govna" "budalo" i ostale uvrede. Jbt nemoj pisati ako nemas sta pametno recinosara wrote:Ja zivim u snovima, a vi u govnima... Rekao bih "isplivajte", ali to je i teoretski nemoguce...animals wrote:ti jos zivis u snovima, lijepo je to, ali sada je 2013, probudi se..nosara wrote: Naprotiv istina. Otidji i pogledaj fino, raspitaj se. Nestasice hrane, goriva, kafe...
Nisam vjernik... To je laz i to glupa, nepotrebna...
-
Jay Gatsby
#211 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Onda djeluj, povedi ljude, vrati socijalističku revoluciju na staze slave, pohapsi i pozatvaraj sve koji ti smetaju i napravi sistem da tebi i istomišljenicima bude sve kako valja. Ako je mogao Josip Broz, možeš i ti.nosara wrote:
Ja zivim u snovima, a vi u govnima... Rekao bih "isplivajte", ali to je i teoretski nemoguce...
- Grover
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#213 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
De malo opusti grč, niko te nije vrijeđao niti nazivao pogrdno, ne lupetaj....a u govnima jesmo i to takvim da nas ni tegljač ne može izvućiHrulj wrote:Ne znam stvarno zasto balkandzijama svaki thread koji im se ne svidja mora zavrsiti vrijedjanjem. Pocne onako "fino" argumentovano i predje na kraju u "jedi govna" "budalo" i ostale uvrede. Jbt nemoj pisati ako nemas sta pametno reci
- Hrulj
#214 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Lajavikrelac wrote:De malo opusti grč, niko te nije vrijeđao niti nazivao pogrdno, ne lupetaj....a u govnima jesmo i to takvim da nas ni tegljač ne može izvućiHrulj wrote:Ne znam stvarno zasto balkandzijama svaki thread koji im se ne svidja mora zavrsiti vrijedjanjem. Pocne onako "fino" argumentovano i predje na kraju u "jedi govna" "budalo" i ostale uvrede. Jbt nemoj pisati ako nemas sta pametno reci
Sve zahvaljujuci komunizmu.
- respo
#215 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
pa zato sto kapitalizam sluzi odredjenim ljudima bolje od socijalizmaJay Gatsby wrote:Socijalizam možda jeste bolji, ali nešto ga baš i nema previše.
i ti isti ce onda i ratovati samo da kapitalizam ostane
evo vidimo najnoviji primjer amerike koja ce siguran sam napasti siriju
a razlog sigurno nije briga o tamo nekim sirijcima nego novac
- Hrulj
#216 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Volio bi da mi objasnis sta ce tacno ameri izvuci iz sirijerespo wrote:pa zato sto kapitalizam sluzi odredjenim ljudima bolje od socijalizmaJay Gatsby wrote:Socijalizam možda jeste bolji, ali nešto ga baš i nema previše.
- respo
#217 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
kao prvo naftu
kao drugo fosfatno kamenje
kao trece polozaj
kao trece polozaj
-
Jay Gatsby
#218 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Svaka vladajuća struktura se grčevito bori za opstanak i pokušava što duže ostati na vlasti.respo wrote:pa zato sto kapitalizam sluzi odredjenim ljudima bolje od socijalizmaJay Gatsby wrote:Socijalizam možda jeste bolji, ali nešto ga baš i nema previše.
- akcid
#219 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
nosara wrote:Pobijedio si...
Zar ne shvaćaš da su ovdje oni svi redom "pobjednici", zar ne uviđaš svu ljepotu i raskoš njihovih "pobjeda", opšte zadovoljstvo i ogroman društveni, privredni, ekonomski, socijalni i svaki sličan razvoj
-
Jay Gatsby
#220 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Komunisti (tako su sebe nazivali) u bivšoj Jugoslaviji su vladali 45 godina. Imali su praktički neograničenu vlast i poluge da rade stvari po vlastitoj želji. Doveli su se dotle da više nisu znali ni šta, ni kako i sve su pustili niz vodu. To je rezultat koji nikakav sarkazam ne može promijeniti.akcid wrote:nosara wrote:Pobijedio si...
Zar ne shvaćaš da su ovdje oni svi redom "pobjednici", zar ne uviđaš svu ljepotu i raskoš njihovih "pobjeda", opšte zadovoljstvo i ogroman društveni, privredni, ekonomski, socijalni i svaki sličan razvoj![]()
- akcid
#221 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Jay Gatsby wrote:Komunisti (tako su sebe nazivali) u bivšoj Jugoslaviji su vladali 45 godina. Imali su praktički neograničenu vlast i poluge da rade stvari po vlastitoj želji. Doveli su se dotle da više nisu znali ni šta, ni kako i sve su pustili niz vodu. To je rezultat koji nikakav sarkazam ne može promijeniti.akcid wrote:Zar ne shvaćaš da su ovdje oni svi redom "pobjednici", zar ne uviđaš svu ljepotu i raskoš njihovih "pobjeda", opšte zadovoljstvo i ogroman društveni, privredni, ekonomski, socijalni i svaki sličan razvojnosara wrote:Pobijedio si...![]()
Ali, zato "danas" svaka kuća u BiH ima najmanje po jednu "zlatnu kašiku", mnoge i po čitavo tuce
-
Jay Gatsby
#222 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
To ne ne umanjuje neuspjeh komunista. Oni nisu došli do "od svakog prema mogućnostima, svakome prema potrebama".akcid wrote:
Ali, zato "danas" svaka kuća u BiH ima najmanje po jednu "zlatnu kašiku", mnoge i po čitavo tuce![]()
![]()
- Hrulj
#223 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Sirija i nafta O.o?respo wrote:kao prvo naftu
kao trece polozaj
Kamenje?
Polozaj
Sve to imaju u obilju
- Hrulj
#224 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
akcid wrote:
Ali, zato "danas" svaka kuća u BiH ima najmanje po jednu "zlatnu kašiku", mnoge i po čitavo tuce![]()
![]()
Zato je svatko slobodan i imam svoju drzavu. Ne komanduju mi i ne naredjuju strani okupatori
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#225 Re: Ako je kapitalizam bolji od socijalizma
Hrulj wrote:Zato je svatko slobodan i imam svoju drzavu. Ne komanduju mi i ne naredjuju strani okupatori