Zasto se zene u braku zapuste?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
- ZV Keli
#201 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ne moraju vise muza traziti 
-
mp3problem
#202 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ovo je poprilično sebično razmišljanjefatamorgana wrote:Pa objektivno, bolje da zapuste i sebe nego muža, djecu, posao, rodbinu .....
- fatamorgana
#203 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ma dobro, nisam baš htio da idem u sve detalje, ima tu još dosta toga da se doda na spisak obavezamp3problem wrote:Ovo je poprilično sebično razmišljanjefatamorgana wrote:Pa objektivno, bolje da zapuste i sebe nego muža, djecu, posao, rodbinu .....
-
mp3problem
#204 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Pa stavi kakav smajli kad si sarkastičanfatamorgana wrote:Ma dobro, nisam baš htio da idem u sve detalje, ima tu još dosta toga da se doda na spisak obavezamp3problem wrote:Ovo je poprilično sebično razmišljanjefatamorgana wrote:Pa objektivno, bolje da zapuste i sebe nego muža, djecu, posao, rodbinu .....
- fatamorgana
#205 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
trošak je,mp3problem wrote:[
Pa stavi kakav smajli kad si sarkastičan
- Steph
#206 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Što je sebično? Podrazumijeva se i da muž neće zapustiti nju, valjda.mp3problem wrote:Ovo je poprilično sebično razmišljanjefatamorgana wrote:Pa objektivno, bolje da zapuste i sebe nego muža, djecu, posao, rodbinu .....
- lavorpunvode
#207 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
fatamorgana wrote:Pa objektivno, bolje da zapuste i sebe nego muža, djecu, posao, rodbinu .....
- fatamorgana
#208 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Šta vam je ba, 
- Šveđanin
#209 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Nisam u braku ali mislim da može oboje, bar u nekoj mjeri.
Ako mi žena nije zapuštena, ako vodi brigu o sebi, mislim da ja nebi imao bolji motiv od nje same, da recimo i ja počnem voditi brigu o sebi i da se dovedem u red, i obrnuto.
Kakve su to računice matere ti, ona zapuštena, onda i on ima pravo biti zapušten. Ona drži do sebe, garant ga vara, on drži do sebe našao je neku drugu.. Budalasto.
Znam jedan par koji je +40 i sa djecom tinejdžerima. On radi kancelarijski posao, ona fizički posao (ne previše težak), i izgledaju oboje kao da imaju 30 godina, ma i manje. Za ne povjerovati kad ih vidite, ali ima tu i genetike.
Kažu lijepo ljudi, da bi se održao izgled treba ti u prvom redu volja, nešto vremena, a onda i nešto novca, mada je to u drugom planu. Kontate? Nema farme i pinka subotom do 2 ponoći, već spavanje u 10, probudite se u nedelju u 6 i lagano na trčanje. To je samo jedan primjer, a ima ih još milion.
Ako mi žena nije zapuštena, ako vodi brigu o sebi, mislim da ja nebi imao bolji motiv od nje same, da recimo i ja počnem voditi brigu o sebi i da se dovedem u red, i obrnuto.
Kakve su to računice matere ti, ona zapuštena, onda i on ima pravo biti zapušten. Ona drži do sebe, garant ga vara, on drži do sebe našao je neku drugu.. Budalasto.
Znam jedan par koji je +40 i sa djecom tinejdžerima. On radi kancelarijski posao, ona fizički posao (ne previše težak), i izgledaju oboje kao da imaju 30 godina, ma i manje. Za ne povjerovati kad ih vidite, ali ima tu i genetike.
Kažu lijepo ljudi, da bi se održao izgled treba ti u prvom redu volja, nešto vremena, a onda i nešto novca, mada je to u drugom planu. Kontate? Nema farme i pinka subotom do 2 ponoći, već spavanje u 10, probudite se u nedelju u 6 i lagano na trčanje. To je samo jedan primjer, a ima ih još milion.
- fatamorgana
#210 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
mahalske računice ....Šveđanin wrote:
Kakve su to računice matere ti, ona zapuštena, onda i on ima pravo biti zapušten. Ona drži do sebe, garant ga vara, on drži do sebe našao je neku drugu.. Budalasto.![]()
-
crnoplavo
#211 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
sour cherry wrote:Nema ništa privlačnije od muškarca koji ima neku strast u životu,ima hobi,neki posao,svašta ga zanima.
cuj hobi
tj ima para, bavi se svime ima para, boolje da to kazete odmah nego da nesto uvijate spominjete hobije folovesour cherry wrote:Nema ništa privlačnije od muškarca koji ima posao,.
morao sam skrenut paznju na ovo, iako je vecini jasno, da se ne bi neki neiskusni upeco na ove dezinformacije
pa zbog dezinformacija se u ratu ide na sud
- Nadzornik
#212 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Zapuste se samo one koje nemaju Internet konekcije..
E hvala Facebooku moja ljepsa polovina se jos nije zapustila...
E hvala Facebooku moja ljepsa polovina se jos nije zapustila...
-
spacebound
#213 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ja znam više parova gdje se muž zapustio,žene i pored svih obaveza brinu o sebi ako su imale tu nazovimo je navikom i prije braka.Koliko znam parova gdje se ona porodila a on pustio stomak
S druge strane nebulozno mi je razmišljanje "udala sam se,više se ne trebam sređivat",ne znam koji je to uopšte mentalitet.U braku žena pogotovo treba vodit računa da mužu ne postane samo objekat u kući,da je ne zamjeni za mašinu za veš,za suđe,kuharicu...Valjda želim da sam mu i dalje poželjna,da me mjerka,želi,i bogme ću se potrudit da tako bude i sad i narednih godina
S druge strane nebulozno mi je razmišljanje "udala sam se,više se ne trebam sređivat",ne znam koji je to uopšte mentalitet.U braku žena pogotovo treba vodit računa da mužu ne postane samo objekat u kući,da je ne zamjeni za mašinu za veš,za suđe,kuharicu...Valjda želim da sam mu i dalje poželjna,da me mjerka,želi,i bogme ću se potrudit da tako bude i sad i narednih godina
-
sour cherry
#214 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Pa spomenula sam i posao.Ne uvijam ja ništa.Ja samo kažem kako mislim.Pa eto npr.da pored posla zna još ponešto.tj ima para, bavi se svime ima para, boolje da to kazete odmah nego da nesto uvijate spominjete hobije folove
Neko se bavi pčelarstvom,neko kaligrafijom,neko slikarstvom.Da se bavi nečim konkretnim,a ne samo da akumulira informacije,da ima konkretna djela.Ne mora biti bogat.Baš me briga ko mi vjeruje
- una_bo
#215 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Mislim da na pitanje zasto se zene u braku zapuste, najbolje mogu odgovoriti zapustene udate zene.
Drage zapustene zene, da li je u pitanju zapusteno stanje vaseg uma i duse ili ste udajom dobile to sto ste zeljele pa nema potrebe da izgledate vise kao insani?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Drage zapustene zene, da li je u pitanju zapusteno stanje vaseg uma i duse ili ste udajom dobile to sto ste zeljele pa nema potrebe da izgledate vise kao insani?
Sent from my iPhone using Tapatalk
- CaneBos
#216 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
spacebound wrote:Ja znam više parova gdje se muž zapustio,žene i pored svih obaveza brinu o sebi ako su imale tu nazovimo je navikom i prije braka.Koliko znam parova gdje se ona porodila a on pustio stomak![]()
S druge strane nebulozno mi je razmišljanje "udala sam se,više se ne trebam sređivat",ne znam koji je to uopšte mentalitet.U braku žena pogotovo treba vodit računa da mužu ne postane samo objekat u kući,da je ne zamjeni za mašinu za veš,za suđe,kuharicu...Valjda želim da sam mu i dalje poželjna,da me mjerka,želi,i bogme ću se potrudit da tako bude i sad i narednih godina![]()
Pa to kako kazes nebulozno razmisljanje ide u sklad sa onim muskim: Ozenio sam je, sad ne moram bit' ugladjen i fin i mogu prdit' i cheskat jajca komotno
S druge strane, uopce ne razmisljam o tome da se sredjujem zarad "svog muza", niti da se sredjujem zarad "drugih ljudi", to sredjivanje zena treba raditi zarad same sebe prvenstveno, da bi se ona osjecala dobro opcenito. Pomalo mi smeta zensko razmisljanje u pravcu nekog ugadjanja muskoj potrebi, naginjanje ka' tome da se zadrzi njegova paznja, da ne bi vrag osho nekud na stranu. Opet se izvinjavam kome nece pasati, ali 1% ih ne ode na stranu, htjele mi to ili ne, sminkale se ili ne, sredjivale se, pedikirale, manikirale, frizirale itd..itd. Sretna okolnost je sto velika vecina zena zivi u blazenom neznanju da se tako nesto ikada i desilo ili se desava. Muskarac je iskonski lovac..ako ste vec uhvaceni, lov prestaje, drage zene, vi samo postajete najdrazi plijen koji se cuva za sebe
- fatamorgana
#217 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
hebote, isto Survival,CaneBos wrote:.... Muskarac je iskonski lovac..ako ste vec uhvaceni, lov prestaje, drage zene, vi samo postajete najdrazi plijen koji se cuva za sebePaznja muskarca se zadrzava najprije aktiviranjem nagona "lova", tako nemojte postati uvijek dostupan i siguran plijen i eto burne romanse za sav zivot
- CaneBos
#218 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
eh ote mi rijec iz ustafatamorgana wrote:hebote, isto Survival,CaneBos wrote:.... Muskarac je iskonski lovac..ako ste vec uhvaceni, lov prestaje, drage zene, vi samo postajete najdrazi plijen koji se cuva za sebePaznja muskarca se zadrzava najprije aktiviranjem nagona "lova", tako nemojte postati uvijek dostupan i siguran plijen i eto burne romanse za sav zivot
- eluna
#219 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
nadam se da si iz istorije i geografije naučio nešto i iz vremena poslije kamenog dobadidžej wrote:hajde citiraj te moje recenice koje pocinju u prvom licu jednine, mozes mi ih proslijediti i na pp ako hoces da ne zacatavamo temu.veze s vezom wrote:kako nisi rekao?Recenice ti obicno pocinju u prvom licu jednine...al elem
Ne bih sad raspravljala na kojim casovima su to tebe ili vas ucili o musko zenskim relacijama......jesu li te ucili i kako treba odabrati partnera za brak..pa bi da podijelis to s nama..ili sa mnom!?
Da se babvim psihoanalizom licnosti nekoga ko ocito jos misli kako misli mi zaista ne pada na pamet..misljenja se razilaze![]()
od kamenog doba pa do danas zena je bila u podredjenom polozaju, to nije moja zelja niti likovanje vec cinjenice to ako ne shvatate ni ti ni ovaj tvoj novopridosli "advokat" onda vam nema pomoci.
- eluna
#220 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
nažalost - pbično muž zapusti suprugu u takvoj situaiji - baš zato što ona nema vremena da mu se posvetiSteph wrote:Što je sebično? Podrazumijeva se i da muž neće zapustiti nju, valjda.mp3problem wrote:Ovo je poprilično sebično razmišljanjefatamorgana wrote:Pa objektivno, bolje da zapuste i sebe nego muža, djecu, posao, rodbinu .....
-
Great Cornholio
#221 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Čovjek se zapusti ako izgubi motiv koji ga "tjerao" da se ne zapušta. Mnoge žene, a i muškarci, postave sebi kao glavni cilj u životu da se udaju/ožene, i kad uspiju u tome, onda pomisle da više ne treba se trude, nego da uživaju u "pobjedi", i zato se previše opuste i zapuste.
Ja mislim da je to glavni razlog, jer uvijek mora postojati nešto što će čovjeka "tjerati" da napreduje, da se razvija i usavršava, i duhovno i materijalno, i zato čovjek treba imati više ciljeva u životu, sklapanje braka bi trebao biti samo jedan od njih.
Ja mislim da je to glavni razlog, jer uvijek mora postojati nešto što će čovjeka "tjerati" da napreduje, da se razvija i usavršava, i duhovno i materijalno, i zato čovjek treba imati više ciljeva u životu, sklapanje braka bi trebao biti samo jedan od njih.
-
Djubre_
#222 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ne mere ona biti zapustena, koliko ja mogu popit8-)
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
Sent from my SAMSUNG-SGH-I747 using Tapatalk 2
- una_bo
#223 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
ja uopće ne mislim da se žena mora posvećivati mužu ili bilo kome. onog trena kad se posveti sebi i samo sebi, to je ujedno i posvećivanje svima. kad si sebi lijep i fin, kad sebe voliš, i drugi će te više cijeniti i voljeti, mi idemo po defaultu tako da se posvećujemo drugima a sebe zaboravljamo. zato se i pretvore u monstrume koji ne daju u sebe gledati, daj da očiste, operu, popeglaju, daj mužu napravi sjeckani burek jer tako voli, daj oko djece, pa gdje je tu ona? i onda, on nađe neku finu, mladu, dotjeranu i urednu. naravno, i ja bi.eluna wrote:
nažalost - pbično muž zapusti suprugu u takvoj situaiji - baš zato što ona nema vremena da mu se posveti
- CaneBos
#224 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
otprilike tako, slican film se emituje u skoro svakoj drugoj kuci mozda i viseuna_bo wrote:ja uopće ne mislim da se žena mora posvećivati mužu ili bilo kome. onog trena kad se posveti sebi i samo sebi, to je ujedno i posvećivanje svima. kad si sebi lijep i fin, kad sebe voliš, i drugi će te više cijeniti i voljeti, mi idemo po defaultu tako da se posvećujemo drugima a sebe zaboravljamo. zato se i pretvore u monstrume koji ne daju u sebe gledati, daj da očiste, operu, popeglaju, daj mužu napravi sjeckani burek jer tako voli, daj oko djece, pa gdje je tu ona? i onda, on nađe neku finu, mladu, dotjeranu i urednu. naravno, i ja bi.eluna wrote:
nažalost - pbično muž zapusti suprugu u takvoj situaiji - baš zato što ona nema vremena da mu se posveti
- Lider u regionu
#225 Re: Zasto se zene u braku zapuste?
Ima vise razloga nije samo jedan