Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post Reply

POZITIVNA
310
56%
NEGATIVNA
245
44%

Total votes: 555

nKrkan

#201 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by nKrkan »

Film je priča i dejlom o Naseru Oriću
Ahmmed

#202 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Ahmmed »

It_is_a_Leclerc wrote:Zašto zatvarati temu ?! Niko u ovoj državi nema status svete krave, pa da preispitvanje njegovog statusa spada pod domen grijeha ili problema. Ako se na osnovu broja godina učesnika u raspravi može zaključiti da li je rasprava ok ili nije, onda nam ni historija kao nauka ne treba, jer smo ipak mi bili balavi dok se dešavao I i II svjetski rat.

Po mom mišljenju, Naser Orić nije pozitivna ličnost, iz razloga što je pravosnažno osuđen za ratni zločin, i zato što su njegovi prijeratni, ratni, a bogami i poslijeratni putevi u velikoj mjeri zalazili u sveopći kriminal i lopovluk. Ako sam zbog toga manje Bošnjak ili manje volim ovu državu od nekih, onda je to ok i to prihvatam.
Već dva puta pišeš da je pravosnažno osuđen za ratne zločine, što nije tačno.
Haški je sud Orića PRAVOSNAŽNO OSLOBODIO čini mi , polovinom 2008,preinačivši prvostepenu presudu iz 2006, kada je, zbog nesprječavanja zločina, bio osuđen na dvije godine zatvora.
drndalo

#203 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by drndalo »

30% pozitivna, 100% negativna...
karanana

#204 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by karanana »

nema knjige kod ulicnih prodavaca - kolportera. gledo ja jutros. mozda jos nije stigla.
Magarece_godine

#205 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Magarece_godine »

Naslovnica wrote:Imaš dokumente haškog tribunala, ako su oni suprotne strane irelevantni.
Zaboli me i za jedne, i za druge, mnoge su majke zaplakale, kako god.
Samo je licemjerno optuživati za zločine samo jednu stranu, a druge prikazivati kao heroje, koliko god ti zločini omjerom bili nejednaki.
Ajde nadji ta dokumenta molim te ?
nKrkan

#206 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by nKrkan »

Magarece_godine wrote:
Naslovnica wrote:Imaš dokumente haškog tribunala, ako su oni suprotne strane irelevantni.
Samo je licemjerno optuživati za zločine samo jednu stranu, a druge prikazivati kao heroje, koliko god ti zločini omjerom bili nejednaki.
Nebi mu ja išo' sad u Holadndiju po dokumente :-D
BHCluster

#207 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by BHCluster »

Naslovnica wrote: Pomilovan od strane Budimira.
Bolje da ga je Budimir pomilovao nego Kacavenda!
:lol: :lol: :lol:
Hodidid

#208 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Hodidid »

O njemu najpouzdanije mogu govoriti oni koji ga dobro poznaju a mi ostali mozemo iznositi svoj subjektivan sud i zasnovan na spekulacijama, pretpostavkama i onome sto smo culi iz druge ruke ili eventualno vidjeli licno ili putem tv medija.

Niko nije bez greske pa tako nije ni on. Kao sto vec neko napisa niko ne bi trebao da bude sveta krava da se ne moze napisati i nesto sto ne ide prilog odredjene javne licnosti a Oric jeste javna licnost.

Mislim da mu poslijeratne aktivnosti stavljaju mrlju na ratni angazman u cilju obrane BiH ali stao je na branik domovine u najtezim momentima za nas narod a nije morao. E sad o angazmanu u ratu mogu i trebaju da se izjasne u prvom redu njegovi suborci. Sto se tice optuzbi za ratne zlocine mislim da ga se ne bi pustilo tek tako iz Haga da je postojala jaka optuzbena osnova zasnovana na pravnoj argumentaciji.

Ali to je moj subjektivni sud.
Naslovnica

#209 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Naslovnica »

Magarece_godine wrote:
Nađi ih sam, imam pametnija posla nego da se s tobom ubjeđujem da li su počinjeni zločini ili ne.
Ako ti zaista misliš da u Podrinju nije bilo ratnih zločina prema srpskoj strani, onda nisi nimalo objektivan.
Ovime nimalo ne pokušavam da budem pristrasan, dapače, samo objektivan i realan.
Ako želiš da stavljaš na vagu zločine, to nije moguće, obzirom na obim i vrstu zločina koje je počinila srpska strana, ali, opet kažem - i nad Srbima su činjeni zločini i ko kaže da nisu - laže.
Otvori stranicu Haškog Tribunala, nađi slučaj Orić, pa gledaj. :wink:
Naslovnica

#210 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Naslovnica »

BHCluster wrote:
Naslovnica wrote: Pomilovan od strane Budimira.
Bolje da ga je Budimir pomilovao nego Kacavenda!
:lol: :lol: :lol:
Slažem se - što opet ne mijenja činjenicu to da je osuđen.
nKrkan

#211 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by nKrkan »

Inače Budimir ima jake veze u EU
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#212 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by PipiDugaDevetka »

Fatima Memišević, srebrenička udovica zbog očaja, samoće i sveopšte tuge kupila sebi lutku-barbiku da ima sa kime pričati.

Tuga sveopšta.
relativno84

#213 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by relativno84 »

PipiDugaDevetka wrote:
Fatima Memišević, srebrenička udovica zbog očaja, samoće i sveopšte tuge kupila sebi lutku-barbiku da ima sa kime pričati.

Tuga sveopšta.
Mogla je onda uzeti Kena bar al eto mozda je tek otkrila svoju sklonost..patetiku na stranu tu sveopstu tugu je dobro unovcila tako da makar sita tuguje.
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#214 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

relativno84 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Tuga sveopšta.
Mogla je onda uzeti Kena bar al eto mozda je tek otkrila svoju sklonost..patetiku na stranu tu sveopstu tugu je dobro unovcila tako da makar sita tuguje.
DaBgda ti dijete rodilo dijete sa jednim x hromozomom manje.
relativno84

#215 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by relativno84 »

[quote="PipiDugaDevetka"][quote="relativno84"][quote="PipiDugaDevetka"][quote]Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Tuga sveopšta.

DaBgda ti dijete rodilo dijete sa jednim x hromozomom manje.

Cemu to ?

Sta trebao bi da je zalim? Izgubila je nesto pa? Jel jedina? Zasto se ljudi trude da vec toliku tragediju dodatno preuvelicavaju tim smijesnim stvarima, cuj barbiku uzela sta svi smo onda trebali nesto uzeti da nam zamjeni oceve, bracu, sinove?
Ne pali se sagorjeces :pusi2:
PipiDugaDevetka

#216 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

relativno84 wrote: DaBgda ti dijete rodilo dijete sa jednim x hromozomom manje.

Cemu to ?

Sta trebao bi da je zalim? Izgubila je nesto pa? Jel jedina? Zasto se ljudi trude da vec toliku tragediju dodatno preuvelicavaju tim smijesnim stvarima, cuj barbiku uzela sta svi smo onda trebali nesto uzeti da nam zamjeni oceve, bracu, sinove?
Zbog uvrede svih žrtava genocida, a ne samo ojađene gospođe Fatime Memišević, i da se zna ko si i šta si.
Juvelandia

#217 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Juvelandia »

relativno84 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Tuga sveopšta.
Takve kao ti treba krivicno gonit.
relativno84

#218 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by relativno84 »

PipiDugaDevetka wrote:

Cemu to ?

Zbog uvrede svih žrtava genocida, a ne samo ojađene gospođe Fatime Memišević, i da se zna ko si i šta si.
Šta sam? Dodji u cetvrtak pa mi reci kad budem spustao babu dogovoreno.
relativno84

#219 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by relativno84 »

Stvarno mi je pun kurac ovih dusebriznika "zastitnika" zrtava ovih i onih. To sto je neko izgubio nekoga je njegova licna stvar, svako se s tim nosi na svoj nacin ali niko nema pravo da to koristi u licnu korist a svako ko ima 2 grama mozga zna da bas to rade clanice raznih udruzenja. Evo godinama se bore za te "kosti" sto i nije problem ali je cudno da se ne bore za djecu tih ljudi na osnovu cih kosti uzimaju pare. Naravno bitna je slika koja se predstavi a sadrzaj se ostavi za neke druge.
samoTEgledam

#220 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by samoTEgledam »

karanana wrote:nema knjige kod ulicnih prodavaca - kolportera. gledo ja jutros. mozda jos nije stigla.
Tiraž 2k
Magarece_godine

#221 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Magarece_godine »

relativno84 wrote:Stvarno mi je pun kurac ovih dusebriznika "zastitnika" zrtava ovih i onih. To sto je neko izgubio nekoga je njegova licna stvar, svako se s tim nosi na svoj nacin ali niko nema pravo da to koristi u licnu korist a svako ko ima 2 grama mozga zna da bas to rade clanice raznih udruzenja. Evo godinama se bore za te "kosti" sto i nije problem ali je cudno da se ne bore za djecu tih ljudi na osnovu cih kosti uzimaju pare. Naravno bitna je slika koja se predstavi a sadrzaj se ostavi za neke druge.
Druze Srebrenički genocid nije lična stvar. To je stvar društva. Ti da u četvrtak spuštaš babu u mezar ne bi se palio na to čime jedna žena ubija tugu.
Prije nekoliko godina upoznao sam ženu u Srebrenici koja mi je u jednom momentu rekla da ne zatvaram vrata, jer će njeni sinovi (koji su mrtvi) doći tu. Ubjeđivala me da je obilaze i da priča s njima ...

Šta ti znaš kakva je čija tuga. Nije naše (pogotovo ako si iz Srebrenice) da sudimo ....
relativno84

#222 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by relativno84 »

Magarece_godine wrote:
relativno84 wrote:Stvarno mi je pun kurac ovih dusebriznika "zastitnika" zrtava ovih i onih. To sto je neko izgubio nekoga je njegova licna stvar, svako se s tim nosi na svoj nacin ali niko nema pravo da to koristi u licnu korist a svako ko ima 2 grama mozga zna da bas to rade clanice raznih udruzenja. Evo godinama se bore za te "kosti" sto i nije problem ali je cudno da se ne bore za djecu tih ljudi na osnovu cih kosti uzimaju pare. Naravno bitna je slika koja se predstavi a sadrzaj se ostavi za neke druge.
Druze Srebrenički genocid nije lična stvar. To je stvar društva. Ti da u četvrtak spuštaš babu u mezar ne bi se palio na to čime jedna žena ubija tugu.
Prije nekoliko godina upoznao sam ženu u Srebrenici koja mi je u jednom momentu rekla da ne zatvaram vrata, jer će njeni sinovi (koji su mrtvi) doći tu. Ubjeđivala me da je obilaze i da priča s njima ...

Šta ti znaš kakva je čija tuga. Nije naše (pogotovo ako si iz Srebrenice) da sudimo ....
Ne palim se, nego stvarno mi je dosta da slusam tu suplju pricu od osoba koje obilaze svijet tako im je tesko da eto moraju da to podijele sa svima sirom planete. Toliko su utucene da im treba nekoliko udruzenja jer jedna je pozicija presednice a njih par ima zelju za tim, toliko su tuzne da od 20 jula idu sve kolektivno na more cisto da se malo oporave, itd itd (cisto da se zna ovdje mislim na ovih 10-tak sto se vrte po tv i reklamiraju, naravno da je puno vise onih starih zena koje u tisini tuguju ali eto nekima je to lakse pred kamerama). Previse je supljiranja s tako ozbiljnom stvari ali djaba govoriti jednoumlje funkcionira.

To je ono sto me pali jer jedna se stvar zaboravlja nisu samo sinovi ubijeni, tu su i ocevi i braca i sestre ali ne slika se druga stvara jer nekome tako vise odgovara.
Danguba

#223 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by Danguba »

Ne znam na koji post da ti odgovorim i idem dalje i u sebi se nadam da si pogrjesio i da ces se ispraviti ali kako vidim ti imas velikih problema.
Ne dao Bog TEBI da to sve prozivis. Eto to ti zelim.
Reci za nekoga ko je izgubio 3-4 sina, covjeka, blizu rodbinu...da mu je fino zato sto ima para i da treba sve drugo zaboraviti moze samo osoba koja ima psihickih problema.

Ne mozes ti to zamisliti.
relativno84

#224 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by relativno84 »

Danguba wrote:

Ne znam na koji post da ti odgovorim i idem dalje i u sebi se nadam da si pogrjesio i da ces se ispraviti ali kako vidim ti imas velikih problema.
Ne dao Bog TEBI da to sve prozivis. Eto to ti zelim.
Reci za nekoga ko je izgubio 3-4 sina, covjeka, blizu rodbinu...da mu je fino zato sto ima para i da treba sve drugo zaboraviti moze samo osoba koja ima psihickih problema.

Ne mozes ti to zamisliti.
Upravu si otac je manje bitan od sina :thumbup: Samo sto dosta vas ima problem neinformiranosti pa se necemu cudite, u ovoj zemlji se na svemu zaradjuje pa tako i na kostima dovoljno je pogledati imovinsko stanje do 95-te i od 95-te tih 10-tak osoba i naravno uze im familije ali psssst ne spominjati to grehota je placu posebno pred kamerama.
taahrir

#225 Re: Naser Orić - POZITIVNA ili NEGATIVNA LIČNOST?

Post by taahrir »

relativno84 wrote:
PipiDugaDevetka wrote:

Cemu to ?

Šta sam? Dodji u cetvrtak pa mi reci kad budem spustao babu dogovoreno.
Daj mi svoje podatke, a ja tebi svoje, nadjemo se u Potocarima, htio bih da ti babi proucim fatihu na mezaru. Jel moze?
Last edited by taahrir on 08/07/2013 05:18, edited 1 time in total.
Post Reply