Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka EU?

Locked

Gleda li EU na vjeru?

Da
33
75%
Ne
8
18%
Jednim manjim dijelom gleda
3
7%

Total votes: 44

vinter

#201 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by vinter »

"Havatar"

Ako se neka zemlja ne gura u EU onda im EU dovede na vlast one koji hoce da se guraju u EU.

Havatar Haman imas pravo.
Jebes EU ..."icemo" raditi tamo "na crno"
theTruePath

#202 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by theTruePath »

kamo srece da Turci osnuju neku uniju,sutra bi Bosna u tu uniju
Havatar

#203 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Havatar »

Ne prelazimo posto se zna koliko se miliona ulozilo u one zemlje koje nisu bile za ulazak u EU da bi se srusila njihova vlast.
Black111

#204 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Black111 »

theTruePath wrote:
Je, samo sto u BiH ipak zivi veliki dio nemuslimana, i mozes biti siguran da niko ne bi trpio neko priblizavanje Turskoj. Ma, na kraju krajeva, ne bi to trpio ne veliki broj muslimana.
Vecina,preko 50% cine muslimani,mi odlucujemo ,tako da zao mi je :lol:
tesko prijatelju. Pa cak i da ste 50 % (sto niste), pa cak i da bas svaki musliman nesto tezi za Turskom, ovo je ipak Europa, i to je no no.

Nego, jeli vi znate ko je prvi po investicijama u BiH? Pomoci? Ja cu vam samo reci da to ni blizu nije Turska.
Last edited by Black111 on 01/07/2013 00:35, edited 1 time in total.
acopero

#205 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by acopero »

@ black 111 šta ti je buraz mi smo 10 svjetlosnih godina ispred Turske. Oni su smijesni za nas. Jos samo da dobijemo JMBG bili bi na konju. Turska je jedna primitivna , zaostala zemlja. Turci ucite od nas. Budite velika nacija!!!
theTruePath

#206 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by theTruePath »

Black111 wrote:
theTruePath wrote:
Je, samo sto u BiH ipak zivi veliki dio nemuslimana, i mozes biti siguran da niko ne bi trpio neko priblizavanje Turskoj. Ma, na kraju krajeva, ne bi to trpio ne veliki broj muslimana.
Vecina,preko 50% cine muslimani,mi odlucujemo ,tako da zao mi je :lol:
tesko prijatelju. Pa cak i da ste 50 % (sto niste), pa cak i da bas svaki musliman nesto tezi za Turskom, ovo je ipak Europa, i to je no no.

Nego, jeli vi znate ko je prvi po investicijama u BiH? Pomoci? Ja cu vam samo reci da to ni blizu nije Turska.
Vecina Bosnjaka tezi jacim vezama s Turskom ,sta je lose s tim?
vinter

#207 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by vinter »

"theTruePath"

kamo srece da Turci osnuju neku uniju,sutra bi Bosna u tu uniju
Jebo te i onda bi imali drzavu TURBO (Turska Bosna)

Jebes ferari!
славянин

#208 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by славянин »

theTruePath wrote:
Nema nista lose sa time ali ne trpajte cjelu BiH u taj paket, nego ponesite "svoj" paket u tu uniju a tudje no no :mrgreen:
Black111

#209 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Black111 »

Fudo Bosna wrote:

To je tvoje mišljenje, zar zaista misliš da zemlji od 80-setak miliona stanovnika i sa blizu 800 hiljada kvadratnih teritorije treba jedna EU, sa propalom Grčkom, Kiprom, nažalost uskoro Portugalom , Španijom, prekosutra Italijom?

Za Bosnu, Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i slično su sigurno sila u svakom pogledu...
Ne znam, niti me je briga. Al znam da BiH nece prismrditi Turskoj dok je krscana u njoj.

A Turci su itekako zeljeli u EU. Tek kad je postalo ocito da EU i nije bas tako zagrijana, onda su se poceli busati u prsa... I nek budu bogati, mene ne smeta uopce.
Havatar

#210 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Havatar »

славянин wrote:
theTruePath wrote:
Nema nista lose sa time ali ne trpajte cjelu BiH u taj paket, nego ponesite "svoj" paket u tu uniju a tudje no no :mrgreen:
Bosna je cjelovita i moze samo cijela da udje u bilo koju uniju a oni koji su za podjelu Bosne tu ne mogu nista.
славянин

#211 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by славянин »

Havatar wrote:
славянин wrote:
theTruePath wrote:
Bosna je cjelovita i moze samo cijela da udje u bilo koju uniju a oni koji su za podjele Bosne tu ne mogu nista.
Moze i cjela ali samo kada svi pristanu na to, ako neko oce da nesto radi "na svoju ruku" onda nek nosi "svoj komadic" :mrgreen:
Black111

#212 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Black111 »

theTruePath wrote:kamo srece da Turci osnuju neku uniju,sutra bi Bosna u tu uniju
Bi, bi.. mozda Sarajevo i Zenica.
vinter

#213 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by vinter »

"Havatar"

Bosna je cjelovita i moze samo cijela da udje u bilo koju uniju a oni koji su za podjelu Bosne tu ne mogu nista.
Po cemu zakljucujes da je cjelovita. Iz moje perspektive je sasvim suprotno!
Black111

#214 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Black111 »

theTruePath wrote: Vecina Bosnjaka tezi jacim vezama s Turskom ,sta je lose s tim?
Pa nista, osim sto ovi drugi bas i ne teze. :D
Fudo Bosna

#215 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by Fudo Bosna »

славянин wrote:
Fudo Bosna wrote:

To je tvoje mišljenje, zar zaista misliš da zemlji od 80-setak miliona stanovnika i sa blizu 800 hiljada kvadratnih teritorije treba jedna EU, sa propalom Grčkom, Kiprom, Portugalom , nažalost uskoro Portugalom , Španijom, prekosutra Italijom?

Za Bosnu, Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i slično su sigurno sila u svakom pogledu...
Pa zasto se onda "guraju" da udju u istu ? Mislim tako im je predobro i sve savrseno i toliko su mocni - zasto onda vec 30 godina guraju se u redu da udju :mrgreen: .

Sve je to super naravno da su zemlje (underlined ) nista naspram Turske ali iste ne interesuje Tursko misljene ni u kojem smislu nit Turska diplomatija moze izvrsiti bilo kakav pritisak na iste - a da bio bio regionalna sila moras imati konkretne "poluge" kojim mozes uticati/vrsiti pritisak na komsije.
Kada smo kod "poluga" , zar misliš da Turska ne može npr utjecati na Srbiju, kada jedan veči turski grad ima jaču ekonomiju nego cijela Šumadija, da recimo ponudi otvaranje fabrika i radnih mjesta, ili misliš da je Srbija "eknomski nezavisna"? Ili još bliži susjed Grčka , šta će njima "poluge" i turski utjecaj oni su jarane , nažalost u dugovima, da im ne treba nikakav "utjecaj" sa strane ni unuci im neće , nažalost vratiti dugove ...Sami se o svom jadu zabavili , nažalost...

Sa jednim starijim gospodinom koji je nekada bio član turske vlade, visokopozicionioran, sam nedavno imao prilike razgovarati o EU? Ne direktno, čovjek je bio gost na jednom forumu u BiH, pa kada su se postavljala pitanja! Iznio je tada podatke o turskoj ekonomiji danas i šta je turska bila 70-tih kada je on bio član vlade. (I o ucjenama EU prema turskoj kroz historiju...) A turska nekad i sad u ekonomskom smislu? Razlike su OGROMNE. Naravno napravljen je i osvrt na Grčku, ona je ne tako davno bila država koja je mamila „uzdahe“, za svaku pohvalu ali nažalost, gdje je Grčka danas? Na kraju je čovjek priznao, da on , da je danas u vlasti ne bi ni insistirao na članstvu u EU i da to intimno i savjetuje današnjim turskim visokopozicioniranim liderima a to ti je kao politika: molim da uđem ,“ a Boga molim“ da ne uđem, ili slično? Ne znam, prijatelju , politika je čudna rabota, pogotovu za nas obične smrtnike, samo , ne sekiraj se ti , a ni ja za Tursku, ali ni za ostale ,mi sa balkana , smo u go..... do koljena, dosta nam je naših problema, zar ne?
Last edited by Fudo Bosna on 01/07/2013 00:49, edited 1 time in total.
славянин

#216 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by славянин »

Fudo Bosna wrote:
славянин wrote:
Fudo Bosna wrote:

To je tvoje mišljenje, zar zaista misliš da zemlji od 80-setak miliona stanovnika i sa blizu 800 hiljada kvadratnih teritorije treba jedna EU, sa propalom Grčkom, Kiprom, Portugalom , nažalost uskoro Portugalom , Španijom, prekosutra Italijom?

Pa zasto se onda "guraju" da udju u istu ? Mislim tako im je predobro i sve savrseno i toliko su mocni - zasto onda vec 30 godina guraju se u redu da udju :mrgreen: .

Sve je to super naravno da su zemlje (underlined ) nista naspram Turske ali iste ne interesuje Tursko misljene ni u kojem smislu nit Turska diplomatija moze izvrsiti bilo kakav pritisak na iste - a da bio bio regionalna sila moras imati konkretne "poluge" kojim mozes uticati/vrsiti pritisak na komsije.

Sa jednim starijim gospodinom koji je nekada bio član turske vlade, visokopozicionioran, sam nedavno imao prilike razgovarati o EU? Ne direktno, čovjek je bio gost na jednom forumu u BiH, pa kada su se postavljala pitanja! Iznio je tada podatke o turskoj ekonomiji danas i šta je turska bila 70-tih kada je on bio član vlade. (I o ucjenama EU prema turskoj kroz historiju...) A turska nekad i sad u ekonomskom smislu? Razlike su OGROMNE. Naravno napravljen je i osvrt na Grčku, ona je ne tako davno bila država koja je mamila „uzdahe“, za svaku pohvalu ali nažalost, gdje je Grčka danas? Na kraju je čovjek priznao, da on , da je danas u vlasti ne bi ni insistirao na članstvu u EU i da to intimno i savjetuje današnjim turskim visokopozicioniranim liderima a to ti je kao politika: molim da uđem ,“ a Boga molim“ da ne uđem, ili slično? Ne znam, prijatelju , politika je čudna rabota, pogotovu za nas obične smrtnike, samo , ne sekiraj se ti , a ni ja za Tursku, ali ni za ostale ,mi sa balkana , smo u go..... do koljena, dosta nam je naših problema, zar ne?
:thumbup:
vinter

#217 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by vinter »

"theTruePath"
Jedno pitanje nevezano za temu.
Koliko te SDA i ovi sa klixa placaju da im viris iz dupeta?

pozzz i hvala na odgovoru
theTruePath

#218 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by theTruePath »

Milioner sam postao :oops: :lol:
vinter

#219 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by vinter »

"theTruePath"

Varas se....bijednik si postao!
славянин

#220 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by славянин »

vinter wrote:
"theTruePath"

Varas se....bijednik si postao!
Ajmo ljudi kolegijalno, ne uzmiajmo srcu previse stvari, samo se zafrkavamo ovdje :mrgreen:
theTruePath

#221 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by theTruePath »

Vec sam rekao jednom liku privatno 90% se ZAJEBAVAM

eto nisam OZBILJAN

славянин je izgleda prvi shvatio :D
vinter

#222 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by vinter »

"theTruePath"

I kojeg li cuda svi koji se upuste sa tobom u diskusiju budu banovani, a ti se ZAJEBAVAS ili u stvarnosti ispitivas krvna zrnca.
Jadno i zalosno!
theTruePath

#223 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by theTruePath »

vinter wrote:
"theTruePath"

I kojeg li cuda svi koji se upuste sa tobom u diskusiju budu banovani, a ti se ZAJEBAVAS ili u stvarnosti ispitivas krvna zrnca.
Jadno i zalosno!
Ma daj,ko je to bio banovan? :D btw i ja sam bio banovan i to citav mjesec pa sutim :D
vinter

#224 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by vinter »

"theTruePath"

Ma daj,ko je to bio banovan? :D btw i ja sam bio banovan i to citav mjesec pa sutim :D
Svi oni koji po vasoj SDA direktivi nisu se uklapali u forumske diskusije. A i ova tema je dokaz ko ce biti "SUTRA" banovan kada ti haver ADMIN pogleda. Eliminisi EU - priblizi se Turskoj!
Zalosno!
animals

#225 Re: Sta Turska i BIH imaju zajednicko,a razlicito od ostatka

Post by animals »

vinter wrote:
"theTruePath"

Jadno i zalosno!
Imas pravo, cudno je to..Hrvatska u EU..a BIH, natrag u proslost :( takav je njegov nacin razmisljanja..
Locked