"Havatar"
Ako se neka zemlja ne gura u EU onda im EU dovede na vlast one koji hoce da se guraju u EU.
Havatar Haman imas pravo.
Jebes EU ..."icemo" raditi tamo "na crno"
"Havatar"
Ako se neka zemlja ne gura u EU onda im EU dovede na vlast one koji hoce da se guraju u EU.
tesko prijatelju. Pa cak i da ste 50 % (sto niste), pa cak i da bas svaki musliman nesto tezi za Turskom, ovo je ipak Europa, i to je no no.theTruePath wrote:Vecina,preko 50% cine muslimani,mi odlucujemo ,tako da zao mi jeJe, samo sto u BiH ipak zivi veliki dio nemuslimana, i mozes biti siguran da niko ne bi trpio neko priblizavanje Turskoj. Ma, na kraju krajeva, ne bi to trpio ne veliki broj muslimana.
Vecina Bosnjaka tezi jacim vezama s Turskom ,sta je lose s tim?Black111 wrote:tesko prijatelju. Pa cak i da ste 50 % (sto niste), pa cak i da bas svaki musliman nesto tezi za Turskom, ovo je ipak Europa, i to je no no.theTruePath wrote:Vecina,preko 50% cine muslimani,mi odlucujemo ,tako da zao mi jeJe, samo sto u BiH ipak zivi veliki dio nemuslimana, i mozes biti siguran da niko ne bi trpio neko priblizavanje Turskoj. Ma, na kraju krajeva, ne bi to trpio ne veliki broj muslimana.
Nego, jeli vi znate ko je prvi po investicijama u BiH? Pomoci? Ja cu vam samo reci da to ni blizu nije Turska.
Jebo te i onda bi imali drzavu TURBO (Turska Bosna)"theTruePath"
kamo srece da Turci osnuju neku uniju,sutra bi Bosna u tu uniju
Nema nista lose sa time ali ne trpajte cjelu BiH u taj paket, nego ponesite "svoj" paket u tu uniju a tudje no notheTruePath wrote:
Vecina Bosnjaka tezi jacim vezama s Turskom ,sta je lose s tim?
Ne znam, niti me je briga. Al znam da BiH nece prismrditi Turskoj dok je krscana u njoj.Fudo Bosna wrote:
To je tvoje mišljenje, zar zaista misliš da zemlji od 80-setak miliona stanovnika i sa blizu 800 hiljada kvadratnih teritorije treba jedna EU, sa propalom Grčkom, Kiprom, nažalost uskoro Portugalom , Španijom, prekosutra Italijom?
Za Bosnu, Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i slično su sigurno sila u svakom pogledu...
Bosna je cjelovita i moze samo cijela da udje u bilo koju uniju a oni koji su za podjelu Bosne tu ne mogu nista.славянин wrote:Nema nista lose sa time ali ne trpajte cjelu BiH u taj paket, nego ponesite "svoj" paket u tu uniju a tudje no notheTruePath wrote:
Moze i cjela ali samo kada svi pristanu na to, ako neko oce da nesto radi "na svoju ruku" onda nek nosi "svoj komadic"Havatar wrote:Bosna je cjelovita i moze samo cijela da udje u bilo koju uniju a oni koji su za podjele Bosne tu ne mogu nista.славянин wrote:Nema nista lose sa time ali ne trpajte cjelu BiH u taj paket, nego ponesite "svoj" paket u tu uniju a tudje no notheTruePath wrote:
Bi, bi.. mozda Sarajevo i Zenica.theTruePath wrote:kamo srece da Turci osnuju neku uniju,sutra bi Bosna u tu uniju
Po cemu zakljucujes da je cjelovita. Iz moje perspektive je sasvim suprotno!"Havatar"
Bosna je cjelovita i moze samo cijela da udje u bilo koju uniju a oni koji su za podjelu Bosne tu ne mogu nista.
Pa nista, osim sto ovi drugi bas i ne teze.theTruePath wrote: Vecina Bosnjaka tezi jacim vezama s Turskom ,sta je lose s tim?
Kada smo kod "poluga" , zar misliš da Turska ne može npr utjecati na Srbiju, kada jedan veči turski grad ima jaču ekonomiju nego cijela Šumadija, da recimo ponudi otvaranje fabrika i radnih mjesta, ili misliš da je Srbija "eknomski nezavisna"? Ili još bliži susjed Grčka , šta će njima "poluge" i turski utjecaj oni su jarane , nažalost u dugovima, da im ne treba nikakav "utjecaj" sa strane ni unuci im neće , nažalost vratiti dugove ...Sami se o svom jadu zabavili , nažalost...славянин wrote:Pa zasto se onda "guraju" da udju u istu ? Mislim tako im je predobro i sve savrseno i toliko su mocni - zasto onda vec 30 godina guraju se u redu da udjuFudo Bosna wrote:
To je tvoje mišljenje, zar zaista misliš da zemlji od 80-setak miliona stanovnika i sa blizu 800 hiljada kvadratnih teritorije treba jedna EU, sa propalom Grčkom, Kiprom, Portugalom , nažalost uskoro Portugalom , Španijom, prekosutra Italijom?
Za Bosnu, Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i slično su sigurno sila u svakom pogledu....
Sve je to super naravno da su zemlje (underlined ) nista naspram Turske ali iste ne interesuje Tursko misljene ni u kojem smislu nit Turska diplomatija moze izvrsiti bilo kakav pritisak na iste - a da bio bio regionalna sila moras imati konkretne "poluge" kojim mozes uticati/vrsiti pritisak na komsije.
Fudo Bosna wrote:славянин wrote:Pa zasto se onda "guraju" da udju u istu ? Mislim tako im je predobro i sve savrseno i toliko su mocni - zasto onda vec 30 godina guraju se u redu da udjuFudo Bosna wrote:
To je tvoje mišljenje, zar zaista misliš da zemlji od 80-setak miliona stanovnika i sa blizu 800 hiljada kvadratnih teritorije treba jedna EU, sa propalom Grčkom, Kiprom, Portugalom , nažalost uskoro Portugalom , Španijom, prekosutra Italijom?
Za Bosnu, Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju i slično su sigurno sila u svakom pogledu....
Sve je to super naravno da su zemlje (underlined ) nista naspram Turske ali iste ne interesuje Tursko misljene ni u kojem smislu nit Turska diplomatija moze izvrsiti bilo kakav pritisak na iste - a da bio bio regionalna sila moras imati konkretne "poluge" kojim mozes uticati/vrsiti pritisak na komsije.
Sa jednim starijim gospodinom koji je nekada bio član turske vlade, visokopozicionioran, sam nedavno imao prilike razgovarati o EU? Ne direktno, čovjek je bio gost na jednom forumu u BiH, pa kada su se postavljala pitanja! Iznio je tada podatke o turskoj ekonomiji danas i šta je turska bila 70-tih kada je on bio član vlade. (I o ucjenama EU prema turskoj kroz historiju...) A turska nekad i sad u ekonomskom smislu? Razlike su OGROMNE. Naravno napravljen je i osvrt na Grčku, ona je ne tako davno bila država koja je mamila „uzdahe“, za svaku pohvalu ali nažalost, gdje je Grčka danas? Na kraju je čovjek priznao, da on , da je danas u vlasti ne bi ni insistirao na članstvu u EU i da to intimno i savjetuje današnjim turskim visokopozicioniranim liderima a to ti je kao politika: molim da uđem ,“ a Boga molim“ da ne uđem, ili slično? Ne znam, prijatelju , politika je čudna rabota, pogotovu za nas obične smrtnike, samo , ne sekiraj se ti , a ni ja za Tursku, ali ni za ostale ,mi sa balkana , smo u go..... do koljena, dosta nam je naših problema, zar ne?
Jedno pitanje nevezano za temu."theTruePath"
Varas se....bijednik si postao!"theTruePath"
Milioner sam postao![]()
Ajmo ljudi kolegijalno, ne uzmiajmo srcu previse stvari, samo se zafrkavamo ovdjevinter wrote:Varas se....bijednik si postao!"theTruePath"
Milioner sam postao![]()
I kojeg li cuda svi koji se upuste sa tobom u diskusiju budu banovani, a ti se ZAJEBAVAS ili u stvarnosti ispitivas krvna zrnca."theTruePath"
Vec sam rekao jednom liku privatno 90% se ZAJEBAVAM
Ma daj,ko je to bio banovan?vinter wrote:I kojeg li cuda svi koji se upuste sa tobom u diskusiju budu banovani, a ti se ZAJEBAVAS ili u stvarnosti ispitivas krvna zrnca."theTruePath"
Jadno i zalosno!
Svi oni koji po vasoj SDA direktivi nisu se uklapali u forumske diskusije. A i ova tema je dokaz ko ce biti "SUTRA" banovan kada ti haver ADMIN pogleda. Eliminisi EU - priblizi se Turskoj!"theTruePath"
Ma daj,ko je to bio banovan?btw i ja sam bio banovan i to citav mjesec pa sutim
Imas pravo, cudno je to..Hrvatska u EU..a BIH, natrag u proslostvinter wrote:I kojeg li cuda svi koji se upuste sa tobom u diskusiju budu banovani, a ti se ZAJEBAVAS ili u stvarnosti ispitivas krvna zrnca."theTruePath"
Jadno i zalosno!