Peljeski most zele graditi!
-
stari grad Visegrad
#201 Re: Peljeski most zele graditi!
Evo zakon om drzavnim morima. Do dubine mora 2500m se smatra EEZ teritorijalim morem u sirini pripadajuce obale, a takodje mu pripada sve sto je pod vodom, kao i vazduh iznad mora! Exlusive ekonomska teritorijna morska zona jedne zemlje ide do 200 nautickih milja pocev od obale prema dubokim vodama!
Znaci Hrvatska bi pravila most u bosansko-hercecegvackom vazduhu (dakle iznad sirine pojasa bh morskog teritorija) a to prema medjunarodnom zakonima o morima ne smije, to je kriminal!!
Znaci Hrvatska bi pravila most u bosansko-hercecegvackom vazduhu (dakle iznad sirine pojasa bh morskog teritorija) a to prema medjunarodnom zakonima o morima ne smije, to je kriminal!!
-
gereb_stari
#202 Re: Peljeski most zele graditi!
To je sarkazam ne ismijavanje. I prosli put su ovako pricali Bosnjaci i sve im je bilo smijesno. Zivite u svojem svijetu to je vas problem.Canton wrote:Tvoje ismijavanje genocida postaje neumjesnogereb_stari wrote:
![]()
![]()
Bravo. Ovo nisu Bosnjaci vec komunjare ili Hrvati. Sledeci put bi opet bilo help baznia now i "dzenosajd" umjesto da konstruktivno rade na tome da ojjacaju svoju poziciju.
Samo nek nebude opet help dzenosajd...
- cyprus
#203 Re: Peljeski most zele graditi!
Slažem se... Da je 1992. godine Neum bio luka, potpuno bi drugačiji bio tok i ishod ratagereb_stari wrote:kralj ili ne... ja znam da je bilo Help baznia now. A prije toga ste se smijali i mahali slikom Tita a a kad je zagustilo ste se prodavali za krisku hlijeba i kukali svijetu da vam pomogne...
-
gereb_stari
#204 Re: Peljeski most zele graditi!
Ohohohooooo sta ima Yugoslaven?cyprus wrote:Slažem se... Da je 1992. godine Neum bio luka, potpuno bi drugačiji bio tok i ishod ratagereb_stari wrote:kralj ili ne... ja znam da je bilo Help baznia now. A prije toga ste se smijali i mahali slikom Tita a a kad je zagustilo ste se prodavali za krisku hlijeba i kukali svijetu da vam pomogne...Definitivno kralj
- cyprus
#205 Re: Peljeski most zele graditi!
Bolan što lupaš... Ne postoji exlusive (stari grad Visegrad wrote:Evo zakon om drzavnim morima. Do dubine mora 2500m se smatra EEZ teritorijalim morem u sirini pripadajuce obale, a takodje mu pripada sve sto je pod vodom, kao i vazduh iznad mora! Exlusive ekonomska teritorijna morska zona jedne zemlje ide do 200 nautickih milja pocev od obale prema dubokim vodama!
A ta granica 200 nautičkih milja je postavljena kao maksimum za EEZ... nigdje ne piše da svaka država mora imati toliku zonu (ili da mora imati tu zonu uopšte)
Last edited by cyprus on 04/05/2013 13:53, edited 4 times in total.
- Alfons Kauders
#206 Re: Peljeski most zele graditi!
Nije sarkazam. Sarkazam je odlika inteligentnih ljudi, a ovdje si dokazao da se tu ne trebas svrstavati. To je ismijavanje, stoga idi jebi mater svoju, za krisku hljeba. I urlaj "help baznija" dok budes svrsavo.gereb_stari wrote:To je sarkazam ne ismijavanje. I prosli put su ovako pricali Bosnjaci i sve im je bilo smijesno. Zivite u svojem svijetu to je vas problem.Canton wrote:Tvoje ismijavanje genocida postaje neumjesnogereb_stari wrote:
![]()
![]()
Bravo. Ovo nisu Bosnjaci vec komunjare ili Hrvati. Sledeci put bi opet bilo help baznia now i "dzenosajd" umjesto da konstruktivno rade na tome da ojjacaju svoju poziciju.
Samo nek nebude opet help dzenosajd...
-
gereb_stari
#207 Re: Peljeski most zele graditi!
Eto ti si inteligentan...Alfons Kauders wrote:
Nije sarkazam. Sarkazam je odlika inteligentnih ljudi, a ovdje si dokazao da se tu ne trebas svrstavati. To je ismijavanje, stoga idi jebi mater svoju, za krisku hljeba. I urlaj "help baznija" dok budes svrsavo.
I kakve korist i da si inteligentan kad nemas pojma o vaznosti Neuma za BiH.
- Liga Rojalista
#208 Re: Peljeski most zele graditi!
Ishod bi bio dramatično drugačiji imao bi svoj dotok robe i MTS hrane i municije ne bi zavisio od dobre volje havajaca ne bi HVO blokiro svako pošiljku koja nam je stizala i naplacivala nam vec placeno, i propustala konvoje kad hoce i kad se plati ko sto nekad nisu ni jedan poslali za 6 mjeseci dok nasim nije vise prekipilo.Garantujem da sarajevo ne bi bilo pod opsadom ni 1 g a da ne pricam o Srebrenici Ahmicima itd koji se nikad ne bi mogli dogoditi da smo imali nezavisnu logistiku bez uplitanja Hrvata.Al ti to ne znas nit te boli briga ti si ona vrsta ljudi mimikrija nas koja samo moze opstat zahvaljujuci merhametu i benignosti bosnjaka mi mozemo opstati bez vas Bosanaca i Hercegovaca,Yugosa,Džedaja Vampira Neopredjeljenih Ostalih ali vi ne mozete opstati bez nas,Jer vas ima samo gdje su bošnjaci većina ko kakav rak metastaza vas nema medju hrvatima i srbima jer bi vas samljeli njihovi kotači nacionalne svjesti ,nacionalizirali bi vas za 24 sata zato tišu mišucyprus wrote:Slažem se... Da je 1992. godine Neum bio luka, potpuno bi drugačiji bio tok i ishod ratagereb_stari wrote:kralj ili ne... ja znam da je bilo Help baznia now. A prije toga ste se smijali i mahali slikom Tita a a kad je zagustilo ste se prodavali za krisku hlijeba i kukali svijetu da vam pomogne...Definitivno kralj
- cyprus
#209 Re: Peljeski most zele graditi!
A ko je kontroliso Neum?Liga Rojalista wrote:Ishod bi bio dramatično drugačiji imao bi svoj dotok robe i MTS hrane i municije ne bi zavisio od dobre volje havajaca ne bi HVO blokiro svako pošiljku koja nam je stizala i naplacivala nam vec placeno, i propustala konvoje kad hoce i kad se plati ko sto nekad nisu ni jedan poslali za 6 mjeseci dok nasim nije vise prekipilo.Garantujem da sarajevo ne bi bilo pod opsadom ni 1 g a da ne pricam o Srebrenici Ahmicima itd koji se nikad ne bi mogli dogoditi da smo imali nezavisnu logistiku bez uplitanja Hrvata.Al ti to ne znas nit te boli briga ti si ona vrsta ljudi mimikrija nas koja samo moze opstat zahvaljujuci merhametu i benignosti bosnjaka mi mozemo opstati bez vas Bosanaca i Hercegovaca,Yugosa,Džedaja Vampira Neopredjeljenih Ostalih ali vi ne mozete opstati bez nas,Jer vas ima samo gdje su bošnjaci većina ko kakav rak metastaza vas nema medju hrvatima i srbima jer bi vas samljeli njihovi kotači nacionalne svjesti ,nacionalizirali bi vas za 24 sata zato tišu mišucyprus wrote:Slažem se... Da je 1992. godine Neum bio luka, potpuno bi drugačiji bio tok i ishod ratagereb_stari wrote:kralj ili ne... ja znam da je bilo Help baznia now. A prije toga ste se smijali i mahali slikom Tita a a kad je zagustilo ste se prodavali za krisku hlijeba i kukali svijetu da vam pomogne...Definitivno kralj
- Liga Rojalista
#210 Re: Peljeski most zele graditi!
Evo shvatam da si rekao da država ima pravo graditi luku na svom teritoriju, što je sasvim normalno,Soniboy wrote:Liga Rojalista wrote:Čuj ovih Bosanaca i Hercegovaca puno usta Bosne oni nisu u toru nadnacionalni su a kazu kakve interesa ima BIH izgradjnom luke?????WTF???
Kakve interese ima znaci zemlja da izgradi svoju sopstvenu luku u neumu koji ima najdublji gaz u onom djelu obale jadrana????Jos se mi Bosnjaci moramo pravdati kakve interese imamo mi da gradimo svoju luku na svojoj zemlji??Briga me sta misle hrvati u neumu ne mogu oni ucjenjivat citavu FBIH.
Ali reći da se Bosnjaci ne moraju pravdati da grade svoju luku na svojoj zemlji??
Izgleda da bi najbolje bilo iseliti ono malo ljudi što živi u Neumu da ne smetaju pri gradnji.[/quot
Njih zaboli briga za luku i za turizam ionako je Neum obicna rupa koju eto i mi zaobilazimo et mozes mislit kolko je lose tamo.A zasto zato sto kad odes tamo a ako si musliman mozes slob racunat na nacionalisticke ispade sikaniranje i provokacije,jer su bolesno zadojeni mrznjom najradije bi da im ostavis pare i da se vratis nazad ne mogu te ni gledat.Tako da sto se tice luke oni zele sto i hrvatska vlada ako kazu bit ce most oni su za most ako bi kojim slucajem RH rekla nek bude tunel oni bi bili za tunel...njihovo misljenje nema nikakvog znacaja
-
Soniboy
#211 Re: Peljeski most zele graditi!
Svakako.Liga Rojalista wrote:
Njih zaboli briga za luku i za turizam ionako je Neum obicna rupa koju eto i mi zaobilazimo et mozes mislit kolko je lose tamo.A zasto zato sto kad odes tamo a ako si musliman mozes slob racunat na nacionalisticke ispade sikaniranje i provokacije,jer su bolesno zadojeni mrznjom najradije bi da im ostavis pare i da se vratis nazad ne mogu te ni gledat.Tako da sto se tice luke oni zele sto i hrvatska vlada ako kazu bit ce most oni su za most ako bi kojim slucajem RH rekla nek bude tunel oni bi bili za tunel...njihovo misljenje nema nikakvog znacaja
Sva sreća pa ćemo se mi pitati i oko mosta i oko luke.
- cyprus
#212 Re: Peljeski most zele graditi!
Ne postoji bošnjačka zemlja...Liga Rojalista wrote:Jos se mi Bosnjaci moramo pravdati kakve interese imamo mi da gradimo svoju luku na svojoj zemlji??
-
gereb_stari
#213 Re: Peljeski most zele graditi!
U Neumu zivi 3000 ljudi ljudi. Posaljes POLICIJSKE snage tamo i Neum je tvoj. Ili ako bas treba posaljes 25 hiljada vojnika. Od Stolca gdje Bosnjaci cine vecinu u samom gradu do Neuma nemas niti jedno selo. Vazduzna daljina oko 15 kilometara; samo brda i polja.cyprus wrote:
A ko je kontroliso Neum?
Ako je Neum od drzavne vaznosti i ako o tome moze ovisiti opstanak Bosnjaka u odredjenom historijskom trenutku (vidijeli smo da moze) onda je jasno da bi svaki veci grad u BiH poslao nesto u Neum.
Recimo Zenica i Sarajevo 10.000 vojnika posalje u Stolac i stavi se cijeli Stolac i okolina pod kontrolu. Tuzla posalje 50 oklopnih vozila na komunikaciju Stolac Neum te Sarajevo posalje 5000 policajacau u Neum i gotova prica.
Onda je itekako bitno da se tu nalazi luka i infrastruktura. Da mozes istovariti brod, da mozes puniti cisterne nafte i voziti gdje je potrebno; da mozes istovarati lijekove.
Onda dakle je samo potrebno da kazes Republici Turskoj da posalju eskortne brodove koje ce eskortirati brodove lijekova ili nafte koje bi BiH platila.
Dakle onda sve u svemu barem imas jos neku sansu. Ovako si ovisan od volje Reppublike Hrvatske.
- Paranoid
#214 Re: Peljeski most zele graditi!
...a gdje je to čovjek napisao "Bošnjačka zemlja"?cyprus wrote:Ne postoji bošnjačka zemlja...Liga Rojalista wrote:Jos se mi Bosnjaci moramo pravdati kakve interese imamo mi da gradimo svoju luku na svojoj zemlji??
-
gereb_stari
#215 Re: Peljeski most zele graditi!
Vecina zemlje u Neumu je vlasnistvo Sarajevskog Penzijonog fonda, Unisa i Energoinvesta. Pored toga najveci kapital je u vlasnistvu UNISA i Energoinvesta kao i Hotel sunce.cyprus wrote:Ne postoji bošnjačka zemlja...Liga Rojalista wrote:Jos se mi Bosnjaci moramo pravdati kakve interese imamo mi da gradimo svoju luku na svojoj zemlji??
BH firme su izgradile cijeli Neum. Od vodovoda do elektriciteta i Hotela.
Vidi kadaster ko drzi Neum. Ko drzi sume oko Neuma?
- cyprus
#216 Re: Peljeski most zele graditi!
On napisao: mi Bošnjaci... na svojoj zemljiParanoid wrote:...a gdje je to čovjek napisao "Bošnjačka zemlja"?cyprus wrote:Ne postoji bošnjačka zemlja...Liga Rojalista wrote:Jos se mi Bosnjaci moramo pravdati kakve interese imamo mi da gradimo svoju luku na svojoj zemlji??
Pa ja nekako logično zaključio... Možda i na prečac... Ako nije mislio ovo što sam ja zaključio, izvinjavam se... Ali mislim da je mislio...
Last edited by cyprus on 04/05/2013 14:20, edited 1 time in total.
-
gereb_stari
#217 Re: Peljeski most zele graditi!
Pa cija je zemlja cutuce po Kadasteru? Ko drzi tu zemlju? Hotele?cyprus wrote:
Pa ja nekako logično zaključio... Možda i na prečac... Ako nije mislio ovo što sam ja zaključio, izvinjavam se... Ali mislim da je mislio...
- cyprus
#218 Re: Peljeski most zele graditi!
To ništa ne govori o tome da nekom narodu pripada zemlja... Etnosu ne može pripadat zemlja... Ako Suljo ima parcelu, onda je to samo Suljina parcela... nije to parcela svih Bošnjaka...gereb_stari wrote:Vecina zemlje u Neumu je vlasnistvo Sarajevskog Penzijonog fonda, Unisa i Energoinvesta. Pored toga najveci kapital je u vlasnistvu UNISA i Energoinvesta kao i Hotel sunce.cyprus wrote:Ne postoji bošnjačka zemlja...Liga Rojalista wrote:Jos se mi Bosnjaci moramo pravdati kakve interese imamo mi da gradimo svoju luku na svojoj zemlji??
BH firme su izgradile cijeli Neum. Od vodovoda do elektriciteta i Hotela.
Vidi kadaster ko drzi Neum. Ko drzi sume oko Neuma?
-
Soniboy
#219 Re: Peljeski most zele graditi!
Plan je super.gereb_stari wrote:U Neumu zivi 3000 ljudi ljudi. Posaljes POLICIJSKE snage tamo i Neum je tvoj. Ili ako bas treba posaljes 25 hiljada vojnika. Od Stolca gdje Bosnjaci cine vecinu u samom gradu do Neuma nemas niti jedno selo. Vazduzna daljina oko 15 kilometara; samo brda i polja.cyprus wrote:
A ko je kontroliso Neum?
Ako je Neum od drzavne vaznosti i ako o tome moze ovisiti opstanak Bosnjaka u odredjenom historijskom trenutku (vidijeli smo da moze) onda je jasno da bi svaki veci grad u BiH poslao nesto u Neum.
Recimo Zenica i Sarajevo 10.000 vojnika posalje u Stolac i stavi se cijeli Stolac i okolina pod kontrolu. Tuzla posalje 50 oklopnih vozila na komunikaciju Stolac Neum te Sarajevo posalje 5000 policajacau u Neum i gotova prica.
Onda je itekako bitno da se tu nalazi luka i infrastruktura. Da mozes istovariti brod, da mozes puniti cisterne nafte i voziti gdje je potrebno; da mozes istovarati lijekove.
Onda dakle je samo potrebno da kazes Republici Turskoj da posalju eskortne brodove koje ce eskortirati brodove lijekova ili nafte koje bi BiH platila.
Dakle onda sve u svemu barem imas jos neku sansu. Ovako si ovisan od volje Reppublike Hrvatske.
A šta ćemo s komunikacijom Mostar - Stolac.
Može li i Bihać malo pripomoći..sve palo po Tuzli i Zenici.
Ne reče ima li tu kakve plate, ili je sva akcija na dobrovoljnoj osnovi. Nismo još ni sredili pemzije ovim sadašnjim demobilisanim borcima a ti bi im još pridodao 15 000 novih?
- Paranoid
#220 Re: Peljeski most zele graditi!
...a šta ćemo sa Suljom koji ima BiH pasoš, a nema parcele...a još se izjašnjava kao Bošnjak?cyprus wrote: To ništa ne govori o tome da nekom narodu pripada zemlja... Etnosu ne može pripadat zemlja... Ako Suljo ima parcelu, onda je to samo Suljina parcela... nije to parcela svih Bošnjaka...
Poslat ga u azil?
- cyprus
#221 Re: Peljeski most zele graditi!
Joj gdje je onaj lćidkfhv58... možete po ruku...gereb_stari wrote:U Neumu zivi 3000 ljudi ljudi. Posaljes POLICIJSKE snage tamo i Neum je tvoj. Ili ako bas treba posaljes 25 hiljada vojnika. Od Stolca gdje Bosnjaci cine vecinu u samom gradu do Neuma nemas niti jedno selo. Vazduzna daljina oko 15 kilometara; samo brda i polja.cyprus wrote:
A ko je kontroliso Neum?
- cyprus
#222 Re: Peljeski most zele graditi!
On ima svoju državu i njegova država posjeduje teritoriju... Za razliku od njegovog naroda... I on punopravno obitava na toj teritoriji...Paranoid wrote:...a šta ćemo sa Suljom koji ima BiH pasoš, a nema parcele...a još se izjašnjava kao Bošnjak?cyprus wrote: To ništa ne govori o tome da nekom narodu pripada zemlja... Etnosu ne može pripadat zemlja... Ako Suljo ima parcelu, onda je to samo Suljina parcela... nije to parcela svih Bošnjaka...
Poslat ga u azil?
-
gereb_stari
#223 Re: Peljeski most zele graditi!
Mostar Stolac... na toj lokaciji se nalazi Pocitelj, Buna i Bosnjacka sela. Nema tu dakle nista sto je ne-Bosnjacko osim pred samim Stolcem imas Hrvatska sela i predgradja. No zato sam i rekao 10.000 vojnika da se stavi Stolac pod kontrolu. Sve do Stolca je vec pod kontrolom.Soniboy wrote:Plan je super.gereb_stari wrote:U Neumu zivi 3000 ljudi ljudi. Posaljes POLICIJSKE snage tamo i Neum je tvoj. Ili ako bas treba posaljes 25 hiljada vojnika. Od Stolca gdje Bosnjaci cine vecinu u samom gradu do Neuma nemas niti jedno selo. Vazduzna daljina oko 15 kilometara; samo brda i polja.cyprus wrote:
A ko je kontroliso Neum?
A šta ćemo s komunikacijom Mostar - Stolac.
Može li i Bihać malo pripomoći..sve palo po Tuzli i Zenici.
Ne reče ima li tu kakve plate, ili je sva akcija na dobrovoljnoj osnovi. Nismo još ni sredili pemzije ovim sadašnjim demobilisanim borcima a ti bi im još pridodao 15 000 novih?
Rekao sam; ako bi opet Hrvatska krenula stopima Tudjmana sto nije iskljuceno; moras imati plan B a ne da se uvlacis Hrvatima u dupe dokle mozes u nadi da ce uvijek biti tako fini kao sto su danas. Jako velik broj Hrvata u RH je za stvaranje banovine Hrvatske. A Bosnjaci bi u tom slucaju bili Hrvatsko cvijece ili bi bili; kao sto je Tudjman rekao, smjesteni u zemljicu Bosnu oko Zenice.
- Paranoid
#224 Re: Peljeski most zele graditi!
On ima svoju državu i njegova država posjeduje teritoriju... i pripada najjbrojnijem narodu... I on kao i narod kojem pripada punopravno obitavaju na toj teritoriji...cyprus wrote:On ima svoju državu i njegova država posjeduje teritoriju... Za razliku od njegovog naroda... I on punopravno obitava na toj teritoriji...Paranoid wrote:...a šta ćemo sa Suljom koji ima BiH pasoš, a nema parcele...a još se izjašnjava kao Bošnjak?cyprus wrote: To ništa ne govori o tome da nekom narodu pripada zemlja... Etnosu ne može pripadat zemlja... Ako Suljo ima parcelu, onda je to samo Suljina parcela... nije to parcela svih Bošnjaka...
Poslat ga u azil?
Tako nekako bi bilo ispravno!
-
Soniboy
#225 Re: Peljeski most zele graditi!
Izgleda da ti o tome znaš samo preko interneta.gereb_stari wrote: Mostar Stolac... na toj lokaciji se nalazi Pocitelj, Buna i Bosnjacka sela. Nema tu dakle nista sto je ne-Bosnjacko osim pred samim Stolcem imas Hrvatska sela i predgradja. No zato sam i rekao 10.000 vojnika da se stavi Stolac pod kontrolu. Sve do Stolca je vec pod kontrolom.
Mislim da ulazim u off, ali znaš li ti uopšte koliko ljudi živi u Počitelju, ili kako izgleda demografska slika Bune koju nabrajaš?
Ako bi Hrvatska ''opet krunula stopama tuđmana'' onda od te ''neumske luke'' sigurno ne bi imao nikakve koristi.Rekao sam; ako bi opet Hrvatska krenula stopima Tudjmana sto nije iskljuceno; moras imati plan B a ne da se uvlacis Hrvatima u dupe dokle mozes u nadi da ce uvijek biti tako fini kao sto su danas. Jako velik broj Hrvata u RH je za stvaranje banovine Hrvatske. A Bosnjaci bi u tom slucaju bili Hrvatsko cvijece ili bi bili; kao sto je Tudjman rekao, smjesteni u zemljicu Bosnu oko Zenice.
Nego, mislim da je ovo tema o gradnji pelješkog mosta a ne o nekim fantastičnim ratnim scenarijima.