Šta volite jesti,a šta ne?
Moderator: anex
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#201 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
Sto kuhate ono sto ne volite? 
- VenomousV
#202 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
ja vise volim suhe smokve nego svjeze
malcice su mi gadne svjeze
dosta toga od povrca volim i jedem ali ne mogu nikako luk, prasu, cveklu (k'o da zemlju zvacem, al' eto kad bih bila primorana u fazonu zivot il' smrt jela bih je), buranija mi je gadna, mada mogu one ledo smrznute
kelj nikad nisam ni probala, al' mi djeluje flafi
od voca sve jedem (doduse ne tako cesto) osim famozne dinje koju sam vec spomnula, zeludac mi se okrene od same pomisli na nju
ne volim meso, birvaktile sam znala reci da mogu samo cevape, bijelo pilece meso i taaaaaaaaanku telecu sniclu al' i to mi se maltene ogadilo da prostite (osim cevapa, svi vole cevape
)
probah prvi put u zivotu suho meso prije nekih 15tak dana i svidja mi se
burek - mislim da bih prije umrla nego ga probala, ostale pite volim
pogotovo maslanicu
jaja mogu jednom u 3 sedmice i to izricito tvrdo kuhana i da nema neke crvene tackice ili tako necega (aka zametak) inace povracam, omlet sam nedavno probala pa mi je ok a od kajgane rigam samo tako
lignje obozavam (da se pita moja mama nikad ih ne bih ni probala), tjestenine svih vrsta, svi mlijecni proizvodi, therefore sirevi raznih vrsta - davim se, pizza ofkors
, pastrmka
i obicno kad me zove neko na rucak ko nije svjestan mog mahanisanja i izvoljevanja, ostanem gladna
fejvrit jelo - penne quattro formaggi
malcice su mi gadne svjeze
dosta toga od povrca volim i jedem ali ne mogu nikako luk, prasu, cveklu (k'o da zemlju zvacem, al' eto kad bih bila primorana u fazonu zivot il' smrt jela bih je), buranija mi je gadna, mada mogu one ledo smrznute
kelj nikad nisam ni probala, al' mi djeluje flafi
od voca sve jedem (doduse ne tako cesto) osim famozne dinje koju sam vec spomnula, zeludac mi se okrene od same pomisli na nju
ne volim meso, birvaktile sam znala reci da mogu samo cevape, bijelo pilece meso i taaaaaaaaanku telecu sniclu al' i to mi se maltene ogadilo da prostite (osim cevapa, svi vole cevape
probah prvi put u zivotu suho meso prije nekih 15tak dana i svidja mi se
burek - mislim da bih prije umrla nego ga probala, ostale pite volim
jaja mogu jednom u 3 sedmice i to izricito tvrdo kuhana i da nema neke crvene tackice ili tako necega (aka zametak) inace povracam, omlet sam nedavno probala pa mi je ok a od kajgane rigam samo tako
lignje obozavam (da se pita moja mama nikad ih ne bih ni probala), tjestenine svih vrsta, svi mlijecni proizvodi, therefore sirevi raznih vrsta - davim se, pizza ofkors
i obicno kad me zove neko na rucak ko nije svjestan mog mahanisanja i izvoljevanja, ostanem gladna
fejvrit jelo - penne quattro formaggi
-
kakavdanakneiskustvu
#203 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
prestao sam piti gazirane sokove,poslije operacije i loših nalaza,a pio sam ih ko lud
- Ajatolah_
#204 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
Za ovo dvojeVenomousV wrote:probah prvi put u zivotu suho meso prije nekih 15tak dana i svidja mi se![]()
burek - mislim da bih prije umrla nego ga probala, ostale pite volimpogotovo maslanicu
![]()
- VenomousV
#205 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
EdoI wrote:Za ovo dvojeVenomousV wrote:probah prvi put u zivotu suho meso prije nekih 15tak dana i svidja mi se![]()
burek - mislim da bih prije umrla nego ga probala, ostale pite volimpogotovo maslanicu
![]()
Koliko imaš godina i jesi li živjela u dijaspori?
23
jok
- rinna0304
#206 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
Volim: piletinu, janjetinu, fast food
, zacinjenu hranu pogotovo sa chiliem kojeg nikad dosta:D, lignje, zelenu salatu, paradaiz, nektarine, lubenicu, krompir na sve moguce i nemoguce nacinee
, travnicki sir uhhhh i one paprike u siru sandjacke kako ih zovu pojma nemam, suho meso al sto masnijee :$, tortu od sira, ananasss
Ne volim: morske plodove( lignje su izuzetak), zeleno povrce ( izuzetak zelena salata i kupus), narandju, jabuku, bananu, zeljanicu, burek,karfiol, sremos
, shweps onaj gorki ne mogu se sad sjetit imena zuti, mlijeko onako cisto , i jaja blah i glavno zaboravih
grah pifff
trudim se da jedem vani kad cujem da je za rucak grah :$
duza je lista sta ne volim nego volim
Ne volim: morske plodove( lignje su izuzetak), zeleno povrce ( izuzetak zelena salata i kupus), narandju, jabuku, bananu, zeljanicu, burek,karfiol, sremos
duza je lista sta ne volim nego volim
Last edited by rinna0304 on 30/04/2013 20:01, edited 1 time in total.
- Kal El
#207 Re: AW: Šta volite jesti,a šta ne?
Ili pak da promjenim naziv u "Ne volem Burek" 
Gdje to nećete voljeti?
Dušu mi cjepate s' tim
Ima par sedmica kad sam pojeo kilu Bureka,i mogao sam još kilu 
Gdje to nećete voljeti?
Dušu mi cjepate s' tim
- i_ja_na_forumu
#208 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
ni ja ne volim burek.. najvise volim zeljanicu
mogla bih je jesti svaki dan 
i ne volim japanske jabuke... oj boze dragi sta je ono nako bljutavo..
i ne volim japanske jabuke... oj boze dragi sta je ono nako bljutavo..
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#209 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
Burek takođe ne volim,probala jednom i samo što nisam počela povraćati,a krompiruša isto tako.Ali zato zeljanicu,tikvenicu i maslenicu obožavam!
- tendzera
#210 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
Najbolja je krompirusa.
Od tikvenjace samo jos vise izgladnim.
Od tikvenjace samo jos vise izgladnim.
-
TetkaSara
- Location: Za neke knjige sam emotivno vezana. Više nego za neke ljude.
#211 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
Krompirusu kao mala sam obožavala i peglala sam uvijek mamu ili baku da mi je naprave a kako sam postajala starija nekako mi se zgadila i nemogu više ni da je pogledam.
-
Fleed
#213 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
krompirusa.. jer mi se zivot poslije zgadi.
pojedem, i nakon 15 minuta kao da nisam nista jeo, jer tijelo ocajnicki cim skonta tijesto, trazi i malo mesa.. a mesa nema, tako da patim.
pojedem, i nakon 15 minuta kao da nisam nista jeo, jer tijelo ocajnicki cim skonta tijesto, trazi i malo mesa.. a mesa nema, tako da patim.
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#214 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
Cveklu sam zaboravilaVenomousV wrote: cveklu (k'o da zemlju zvacem
probah prvi put u zivotu suho meso prije nekih 15tak dana i svidja mi se![]()
omlet sam nedavno probala
Za ovo drugo dvoje
- VenomousV
#215 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
pa gadilo mi se uvijek
i onda sam nedavno odlucila da sve probam
osim bureka, to necu nikad.. meso opcenito, ne hvala
i onda sam nedavno odlucila da sve probam
- Enigma29
#216 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
Paradajz i Luk ni pod razno
- Kal El
#217 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
Promjeni Avatar ondaVenomousV wrote:pa gadilo mi se uvijek![]()
i onda sam nedavno odlucila da sve probam![]()
- Popocatepetl
#218 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
E volim sto nas ima josEnigma29 wrote:Paradajz i Luk ni pod razno
Paradajz bljutav, luk smrdi, a paprike, njima i ne znam sta fali ali ih ne volim
- Enigma29
#219 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
Popocatepetl wrote:E volim sto nas ima josEnigma29 wrote:Paradajz i Luk ni pod razno, u mom slucaju samo da na ovo dvoje dodam i paprike
Paradajz bljutav, luk smrdi, a paprike, njima i ne znam sta fali ali ih ne volim
nisam ni ja paprike voljela ali prije nekoliko godina sam se natjerala i probala ...danas se pitam kako je moguce zivjeti bez paprike
- SandraB.
#220 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
VOLIM:
Pileće bijelo meso, puretinu, ribu ali ne u konzervi, sve vrste voca osim dinje i jagoda , povrce skoro sve sirovo i kuhano, osim paprika i kupusa (njih samo u salati, kuhano i przeno ne dolaze u obzir). Od pita samo krompir i zelje. Volim kljukusu
Jogurt uvijek moram imati u frizideru.
NE VOLIM :
Crveno meso, ne jedem vec godinama, kao i proizvode od istog ( znaci nista suho, przeno, sudzuke, salame, pastete, kobasice, virsle)...nista od toga se ne jede.... ne volim slatkise (osim cokolade za kuhanje i sladoleda -samo neke vrste), znaci kolace i keksice i takve stvari nikako.... ne volim sirnicu ni pogledati, a burek ne jedem zbog mesa, a da ne kazem da mi se gadi kada vidim tikvenicu. Inace tikvu u svim oblicima izbjegavam, cak i na slici
. Gazirana pica nikako, kao i alkohol 
Pileće bijelo meso, puretinu, ribu ali ne u konzervi, sve vrste voca osim dinje i jagoda , povrce skoro sve sirovo i kuhano, osim paprika i kupusa (njih samo u salati, kuhano i przeno ne dolaze u obzir). Od pita samo krompir i zelje. Volim kljukusu
NE VOLIM :
Crveno meso, ne jedem vec godinama, kao i proizvode od istog ( znaci nista suho, przeno, sudzuke, salame, pastete, kobasice, virsle)...nista od toga se ne jede.... ne volim slatkise (osim cokolade za kuhanje i sladoleda -samo neke vrste), znaci kolace i keksice i takve stvari nikako.... ne volim sirnicu ni pogledati, a burek ne jedem zbog mesa, a da ne kazem da mi se gadi kada vidim tikvenicu. Inace tikvu u svim oblicima izbjegavam, cak i na slici
-
mumy
#221 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
sve volim,pogotovo kad se sjetim rata...
najvise volim luk-kapulu,al sam ga samnjila zbog smrada
mogla bi zivjeti na salati od kapule,bijelog lukca,paradajza,krastavica,persina sa malo morske soli i maslinovog ulja...mljac
najvise volim luk-kapulu,al sam ga samnjila zbog smrada
mogla bi zivjeti na salati od kapule,bijelog lukca,paradajza,krastavica,persina sa malo morske soli i maslinovog ulja...mljac
- VenomousV
#222 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
Kal El wrote:Promjeni Avatar ondaVenomousV wrote:pa gadilo mi se uvijek![]()
i onda sam nedavno odlucila da sve probam![]()
krv i meso nisu jedno te isto
- topcam
- Vozim: uzbrdo
#223 Re: Šta volite jesti,a šta ne?

Volim i ovo
-
saga
#224 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
NE:
prokulice, grah, grasak, buranija i fasirano meso
Eh da, u ne ulaze i sve iznutrice
DA:
pilad, telad, brokula, karfiol, jajca, tikvice, patlidzan, mrkva, paradajz, krompir - no1
sve ostalo, 'sem gore nabrojanog moRe
Voce - volim sve sta sam probala. A probala sam sve sta sam imala priliku
prokulice, grah, grasak, buranija i fasirano meso
Eh da, u ne ulaze i sve iznutrice
DA:
pilad, telad, brokula, karfiol, jajca, tikvice, patlidzan, mrkva, paradajz, krompir - no1
sve ostalo, 'sem gore nabrojanog moRe
Voce - volim sve sta sam probala. A probala sam sve sta sam imala priliku
-
sour cherry
#225 Re: Šta volite jesti,a šta ne?
Ne volim kuhani kupus i filovane paprike.Pečene su mi OK.
Volim burek,janjetinu,puretinu,piletinu,ribu
Od voća najviše volim višnje,kruške,smokve i hurme.
Volim burek,janjetinu,puretinu,piletinu,ribu
Od voća najviše volim višnje,kruške,smokve i hurme.