1945 je bila jebeno dobra sezona za transfereagnostic_front wrote:Jest, al on je napravio transfer kod pobjednika
Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
- Alfons Kauders
#201 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
- agnostic_front
- Muhamed Đakmić
#203 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Hajde zamolit ću Alfonsa, agnostic_front i ježa, mada se slažem sa njima potpuno, da eto budemo tolerantni i da mu postavimo par jasnih pitanja bez upadica
Biće pozitivno ako uspijemo nešto čovjeku objasniti 
Evo, ja ću prvi početi.
Sipaju različite otrove na nas je l' tako? Evo, uzet ćemo da jeste. Zašto to rade? Zašto nas truju? To je za početak, pa ćemo nastaviti ako si voljan
Evo, ja ću prvi početi.
Sipaju različite otrove na nas je l' tako? Evo, uzet ćemo da jeste. Zašto to rade? Zašto nas truju? To je za početak, pa ćemo nastaviti ako si voljan
- cyprus
#204 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Da smanje populaciju... Opasan je natalitet u Bošnjaka, prijetnja Europi...Sarajevo1946 wrote:Hajde zamolit ću Alfonsa, agnostic_front i ježa, mada se slažem sa njima potpuno, da eto budemo tolerantni i da mu postavimo par jasnih pitanja bez upadicaBiće pozitivno ako uspijemo nešto čovjeku objasniti
Evo, ja ću prvi početi.
- insomnia78
#205 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
cyprus wrote:Da smanje populaciju... Opasan je natalitet u Bošnjaka, prijetnja Europi...Sarajevo1946 wrote:Hajde zamolit ću Alfonsa, agnostic_front i ježa, mada se slažem sa njima potpuno, da eto budemo tolerantni i da mu postavimo par jasnih pitanja bez upadicaBiće pozitivno ako uspijemo nešto čovjeku objasniti
Evo, ja ću prvi početi.
Sipaju različite otrove na nas je l' tako? Evo, uzet ćemo da jeste. Zašto to rade? Zašto nas truju? To je za početak, pa ćemo nastaviti ako si voljan![]()
s' moje sokoćalo
- Muhamed Đakmić
- insomnia78
#207 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Kako se "oni" i njihove porodice zastite od otrova?
s' moje sokoćalo
s' moje sokoćalo
-
prometheus
#208 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Niko ne dovodi u pitanje vas smisao za humor, plaho se ismijah moram priznati.
Nemam se sta pravdati, ali bih da dodam: nauka je jedan od ciljeva nase vrste, smisao naseg napretka, i samo budala moze se protiviti njoj (cak ni amishi nisu toliko glupi). Ja sam stalno pisao nauka pod navodnicima ili dodao zvanicna ispred. Ipak niste toliko brzokontajuci kao sto se cini.
Primjera radi: Tesla je nauka, J. P. Morgan je bogato kopile. Na kraju Tesla je umro kao siromah a ostavio ovom mangupu svo bogatstvo, koje je licno posvetio/namijenio covjecanstvu. Zato ovaj gadget s kojeg pisem ne pripada kopiladima vec ljudskoj inteligenciji, koju je naravno kidnapovao kapital, kao i sve sto zaista vrijedi.
Jedini luzeri u cijeloj prici smo mi, donja sorta. Pravdu i historiju pisu pobjednici, a zasto ne i zakone. Ko je glavni pobjednik u igri? Onaj koji ima lovu. Vi taj sistem (poredak) branite ko oca i majku - u redu, niste vi krivi... Zao mi je samo onih potlacenih nepravdom i lazima a ocigledno vi to niste.
Hajde da sjasemo malo da se i ostali izjasne, glupo mi ovo takmicenje ciji je veci...
Nemam se sta pravdati, ali bih da dodam: nauka je jedan od ciljeva nase vrste, smisao naseg napretka, i samo budala moze se protiviti njoj (cak ni amishi nisu toliko glupi). Ja sam stalno pisao nauka pod navodnicima ili dodao zvanicna ispred. Ipak niste toliko brzokontajuci kao sto se cini.
Primjera radi: Tesla je nauka, J. P. Morgan je bogato kopile. Na kraju Tesla je umro kao siromah a ostavio ovom mangupu svo bogatstvo, koje je licno posvetio/namijenio covjecanstvu. Zato ovaj gadget s kojeg pisem ne pripada kopiladima vec ljudskoj inteligenciji, koju je naravno kidnapovao kapital, kao i sve sto zaista vrijedi.
Jedini luzeri u cijeloj prici smo mi, donja sorta. Pravdu i historiju pisu pobjednici, a zasto ne i zakone. Ko je glavni pobjednik u igri? Onaj koji ima lovu. Vi taj sistem (poredak) branite ko oca i majku - u redu, niste vi krivi... Zao mi je samo onih potlacenih nepravdom i lazima a ocigledno vi to niste.
Hajde da sjasemo malo da se i ostali izjasne, glupo mi ovo takmicenje ciji je veci...
- Alfons Kauders
#209 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Hm, vidis to je fakat dobro pitanje.insomnia78 wrote:Kako se "oni" i njihove porodice zastite od otrova?
s' moje sokoćalo
Sacekaj da izmislim odgovor i da ga plasiram na conspiracy forumima. U roku od 24 sata postace opsteprihvacena cinjenica.
- Alfons Kauders
#210 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
A sta mislis da za promjenu kazes nesto o temi?prometheus wrote:Niko ne dovodi u pitanje vas smisao za humor, plaho se ismijah moram priznati.
Osim ako Tesla, Edison, JP Morgan i Westinghouse nisu dio zavjere...
- Muhamed Đakmić
#211 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ja te fakat pitam, zašto bi nas trovali?prometheus wrote:Niko ne dovodi u pitanje vas smisao za humor, plaho se ismijah moram priznati.
- insomnia78
#212 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Alfons Kauders wrote:Hm, vidis to je fakat dobro pitanje.insomnia78 wrote:Kako se "oni" i njihove porodice zastite od otrova?
s' moje sokoćalo
Sacekaj da izmislim odgovor i da ga plasiram na conspiracy forumima. U roku od 24 sata postace opsteprihvacena cinjenica.
s' moje sokoćalo
-
prometheus
#213 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Zaci ja bih sada trebao dati ozbiljan odgovor da se raja moze dalje sprdati.
Demokrate, pametnije da odete glasati za Harisa, Bicakcica ili nekog ko nas jos nije pokrao. Nedajte da nam propadne sistem, drzite ga cvrsto, a ja cu vas zabavljati s chemtrailsima i divljim zavjerama...
Demokrate, pametnije da odete glasati za Harisa, Bicakcica ili nekog ko nas jos nije pokrao. Nedajte da nam propadne sistem, drzite ga cvrsto, a ja cu vas zabavljati s chemtrailsima i divljim zavjerama...
- agnostic_front
#214 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Prometej,
koji će k*rac Tesla uopšte kod Morgana?
koji će k*rac Tesla uopšte kod Morgana?
- Alfons Kauders
#215 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Pa ako das ozbiljan odgovor niko se nece sprdati - problem i jeste u tome sto nemas nikakav odgovor, cak ni neozbiljan.prometheus wrote:Zaci ja bih sada trebao dati ozbiljan odgovor da se raja moze dalje sprdati.
- agnostic_front
#216 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Ja iskreno ne znam puno o ovoj temi, ali kako ćeš čovjeku postavljati ozbiljna pitanja, kada mu je glavni izvor za naučnu problematiku youtube video (ne znam je li postavio ijedan uopšte direktno vezan za temu), za ekonomiju su glavni izvori igrani filmovi, članci na kojima o ekonomiji pišu filozofi, marksisti koji imaju diplome iz komparativne literature i koji recimo ne mogu da uđu u Japan, jer su osuđeni u Italiji. I onda on nekom drži pridike kako ne vidimo ispred svojih očiju.Sarajevo1946 wrote:Hajde zamolit ću Alfonsa, agnostic_front i ježa, mada se slažem sa njima potpuno, da eto budemo tolerantni i da mu postavimo par jasnih pitanja bez upadicaBiće pozitivno ako uspijemo nešto čovjeku objasniti
Evo, ja ću prvi početi.
-
TRŠ
#217 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
ispustaju "dozu" paranoicnim ljudima
- Kemal Malovčić
#218 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Bokte vidjo, sinoč na EX FAJLJZ vako nešta bilo, naš ono, prščaju biljke i vočke i povrče nekim hemikaliama, te hemikalie sadrže neki tobejarabi LSDm, i to utiče na čojeke, pojačaje ti strahove koje imaš otkasise rodjo, a usput i haluciniraš, znači ono viđaš poruke tip UBIJ, ZAKOLJI, SILUJ na ekranima tipa digitron mobitel teve i tlakomier, broj uboistava se povečao 800% u nekom američkom gradu zbog evo ovog.
- Hajvan
#219 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
TRŠ wrote:ispustaju "dozu" paranoicnim ljudima
- Muhamed Đakmić
#220 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Evo još jednog Zeitgeist ratnika. Ovaj sluša i MalovčićaKemal Malovčić wrote:Bokte vidjo, sinoč na EX FAJLJZ vako nešta bilo, naš ono, prščaju biljke i vočke i povrče nekim hemikaliama, te hemikalie sadrže neki tobejarabi LSDm, i to utiče na čojeke, pojačaje ti strahove koje imaš otkasise rodjo, a usput i haluciniraš, znači ono viđaš poruke tip UBIJ, ZAKOLJI, SILUJ na ekranima tipa digitron mobitel teve i tlakomier, broj uboistava se povečao 800% u nekom američkom gradu zbog evo ovog.
- agnostic_front
#221 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Kemo to ipak slikovito prikaže, o ovom se ipak može diskutovati. X files je naučna emisija.
-
prometheus
#222 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Evo idem ozbiljno i okolo (moram, nemere drugacije jer ste jako veliki tersovi).
Ako pocnemo o 11S pricati odmah "buuuuu", raja poput jeza i drugih (jefferson & co). Pola svijeta zna sta se desilo taj dan a druga polovica se trudi da se o tom uopste ne prica, kamoli definitivno usutiti sve "paranoike".
Sada mozemo govoriti o Vijetnamu, 40 godina kasnije sa desklasificiranim dokumentima koji govore o nastanku i svrsi tog rata. Sramota, uzas, genocid, made in USA, in god we trust. Svaka cast. Do skoro su bile teorije, a sada je zvanicno (jer vas najvise pali zvanicno) jedna opaka strateska zavjera.
Primjer cist ko izvorska voda: Iraq 2003. WMD. Nisam tad bio na forumu, ali ako se mogu provjeriti komentari najstarijih fightera neoliberalizma, mogao bi neko ispasti jako glup. Ne moram traziti vase komentare, znam da ste uz TV navijali za trojku Azores da napadnu "teroriste".
Ne znam da li ova tri reprezentativna primjera vama ista govore, mene bi bilo stid na ulicu izaci da sam baljezgao kao neki.
Izvinite moj drski jezik, nadam se da se dobro razumijemo.
Uzmimo pretpostavku da priznajete ove opake geostrateske poteze, da ste svjesni velicine manipulacije i grozote samog cina laganja sa tragicnim svrsetcima.
Chemtrails prskanje je vjerovatno daleko najbizarnija od svih prethodnih, toliko luda teorija da izgleda nemoguce. I samo zbog toga se ostro negirate cak uzeti u razmatranje nekih javno poznatih cinjenica. Npr: jeste li znali da su predsjednici Correa i Morales (Ekvador i Bolivija) javno zabranili ustupanje svog zracnog prostora za "hemijsko prskanje i eksperimentisanje" na nebu?
Odgovor Forumasi: "Morales i Correa, izostavio si Fidela, Chaveza i ostalu klapu" - ocekujem nista kvalitetnije od ovako tipicno praznog komentara. Ako neko ne poznaje najbolje spiku i djela Rafaela Corree, molim nek se dobro informise prije nego krene po "komunjari" lajati.
Dalje, imate njemacke vojne zvanicnike koji potvrdjuju "naucne klimatske eksperimente", bez dodatnih objasnjenja.
Evo i frisko, svedska parlamentarka koja trazi da se objavi poznato i da odgovor na sve vecu preokupaciju ljudi i ekologista.
Pored toga, patenti za rasprsivanje hemijskih cestica u zrak avionom, prilozeni dokumenti o geoinzinjeringu na temi o ovome, isti podforum.
Hajde kad malo ovo "strucno obradite" pa cemo nastaviti dalje. Ako zelite linkove na TV reportaze, izjave kompetentnih organa i ostalog materijala, ako nije istekao rok na temi "Chemtrails probijanje leda", molim posluziti se guglom, utrosite malo vremena ako ste zaista zainteresirani.
Ako pocnemo o 11S pricati odmah "buuuuu", raja poput jeza i drugih (jefferson & co). Pola svijeta zna sta se desilo taj dan a druga polovica se trudi da se o tom uopste ne prica, kamoli definitivno usutiti sve "paranoike".
Sada mozemo govoriti o Vijetnamu, 40 godina kasnije sa desklasificiranim dokumentima koji govore o nastanku i svrsi tog rata. Sramota, uzas, genocid, made in USA, in god we trust. Svaka cast. Do skoro su bile teorije, a sada je zvanicno (jer vas najvise pali zvanicno) jedna opaka strateska zavjera.
Primjer cist ko izvorska voda: Iraq 2003. WMD. Nisam tad bio na forumu, ali ako se mogu provjeriti komentari najstarijih fightera neoliberalizma, mogao bi neko ispasti jako glup. Ne moram traziti vase komentare, znam da ste uz TV navijali za trojku Azores da napadnu "teroriste".
Ne znam da li ova tri reprezentativna primjera vama ista govore, mene bi bilo stid na ulicu izaci da sam baljezgao kao neki.
Uzmimo pretpostavku da priznajete ove opake geostrateske poteze, da ste svjesni velicine manipulacije i grozote samog cina laganja sa tragicnim svrsetcima.
Chemtrails prskanje je vjerovatno daleko najbizarnija od svih prethodnih, toliko luda teorija da izgleda nemoguce. I samo zbog toga se ostro negirate cak uzeti u razmatranje nekih javno poznatih cinjenica. Npr: jeste li znali da su predsjednici Correa i Morales (Ekvador i Bolivija) javno zabranili ustupanje svog zracnog prostora za "hemijsko prskanje i eksperimentisanje" na nebu?
Odgovor Forumasi: "Morales i Correa, izostavio si Fidela, Chaveza i ostalu klapu" - ocekujem nista kvalitetnije od ovako tipicno praznog komentara. Ako neko ne poznaje najbolje spiku i djela Rafaela Corree, molim nek se dobro informise prije nego krene po "komunjari" lajati.
Dalje, imate njemacke vojne zvanicnike koji potvrdjuju "naucne klimatske eksperimente", bez dodatnih objasnjenja.
Evo i frisko, svedska parlamentarka koja trazi da se objavi poznato i da odgovor na sve vecu preokupaciju ljudi i ekologista.
Pored toga, patenti za rasprsivanje hemijskih cestica u zrak avionom, prilozeni dokumenti o geoinzinjeringu na temi o ovome, isti podforum.
Hajde kad malo ovo "strucno obradite" pa cemo nastaviti dalje. Ako zelite linkove na TV reportaze, izjave kompetentnih organa i ostalog materijala, ako nije istekao rok na temi "Chemtrails probijanje leda", molim posluziti se guglom, utrosite malo vremena ako ste zaista zainteresirani.
- Kemal Malovčić
#223 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Da se razumimo, ja vjeruem da nas truju, samo ne znam što bi mene trovali, neću urat za ameriku, neću ubit neću ukrast, neću kupit kolu nemam para, tako da ne kontam.
- jeza u ledja
#224 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Od kud poznajes jeffersona kad si na forumu tek 2 dana?prometheus wrote:Evo idem ozbiljno i okolo (moram, nemere drugacije jer ste jako veliki tersovi).
Znaci da si klon nekoga banovanog.
Pola svijeta zna sta se desilo taj dan, a druga polovica vjeruje da su X Files dokumentarni naucni program.
Nastanak i svrha rata?Sada mozemo govoriti o Vijetnamu, 40 godina kasnije sa desklasificiranim dokumentima koji govore o nastanku i svrsi tog rata. Sramota, uzas, genocid, made in USA, in god we trust. Svaka cast. Do skoro su bile teorije, a sada je zvanicno (jer vas najvise pali zvanicno) jedna opaka strateska zavjera.
Koji dokumenti?
Mislis na Tonkinski Zaliv? Sta kaze taj dokument? Jesi ga procitao?
Svoje pretpostavke ostavi za neke druge price.Primjer cist ko izvorska voda: Iraq 2003. WMD. Nisam tad bio na forumu, ali ako se mogu provjeriti komentari najstarijih fightera neoliberalizma, mogao bi neko ispasti jako glup. Ne moram traziti vase komentare, znam da ste uz TV navijali za trojku Azores da napadnu "teroriste".
Mnogo ljudi je pretpostavljalo da se radi o izmisljotini i o tome su postojale javne rasprave. Znaci ne radi se o tajni.
Primjeri ti nisu reprezentativni jer nisu tacni, no sve i da jesu, to ne cini automatski chemtrails postojecim.Ne znam da li ova tri reprezentativna primjera vama ista govore, mene bi bilo stid na ulicu izaci da sam baljezgao kao neki.
Ne razumijemo se, ali samo ti.Izvinite moj drski jezik, nadam se da se dobro razumijemo.
Ti trebas shvatiti da manipulacija javnog mijenja u vidu plasiranja odredjenih politickih ili drustvenih stavova nije isto kao i tvoja pretpostavljena manipulacija hemijskim otrovima iz aviona.Uzmimo pretpostavku da priznajete ove opake geostrateske poteze, da ste svjesni velicine manipulacije i grozote samog cina laganja sa tragicnim svrsetcima.
Pa naravno. Sto je teorija ludja to cemo je ostrije negirati. Po tvojoj logici izgleda sto je teorija ludja to je prihvatljivija.Chemtrails prskanje je vjerovatno daleko najbizarnija od svih prethodnih, toliko luda teorija da izgleda nemoguce. I samo zbog toga se ostro negirate cak uzeti u razmatranje nekih javno poznatih cinjenica.
I ja bih da sam drzavnik zabranio ustupanje svog zracnog prostora za hemijsko prskanje i eksperimentisanje na nebu. Da li je to dokaz da postoje chemtrails? Nije.Npr: jeste li znali da su predsjednici Correa i Morales (Ekvador i Bolivija) javno zabranili ustupanje svog zracnog prostora za "hemijsko prskanje i eksperimentisanje" na nebu?
Nemamo, dze su?
Nema dodatnih objasnjenja? Pa ta objasnjenja cijelo vrijeme trazimo bolan!
Trazi i holandski parlamentarac da se oko njegove zemlje napravi rov da bi zabranili ulaz imigranata, a u italijanskom parlamentu je svojevremno sjedila Ciccolina. Ko ono sjedi u nasem parlamentu?Evo i frisko, svedska parlamentarka koja trazi da se istrazi i da odgovor na sve vecu preokupaciju ljudi i ekologista.
Teorija. Fino pise na pocetku toga.Pored toga, patenti za rasprsivanje hemijskih cestica u zrak avionom, prilozeni dokumenti o geoinzinjeringu na temi o ovome, isti podforum.
Inace, avioni vec skoro 100 godina prskaju hemikalije po usjevima i rasprsuju oblake.
Chemtrails se ne odnosi na to. (Procitati pod "chemtrails" na googleu).
- Alfons Kauders
#225 Re: Šta ispuštaju avioni koji lete iznad Sara
Izvini kolega, ali tebi se rasprava svodi na nasumicno gadjanje cinjenicama koje nemaju blage veze s temom. Vijetnam? Ko Walter u Big Lebowskom... Sta Vijetnam ima s chemtrailsima (i nemoj ziv bio pomenuti Agent Orange)? Irak? Pa i prije 10 godina se znalo da je cijela WMD prica lafina. I to dokazuje sta?prometheus wrote:Evo idem ozbiljno i okolo (moram, nemere drugacije jer ste jako veliki tersovi).
Onda kazes kaku su neke drzave zabranile ustupanje zracnog prostora za neke stvari... Pa covjece mogu sutra BiH, Srbija i Hrvatska potpisati ugovor o zabrani koristenja zracnog prostora za transport nuklearki, koje nemaju i koje nikad niko nije vozao oko nas (osim poneke B-52ojke na Jadranu)
Za ostalo ti jez reko, da ne ponavljam.
Prica se o chemtrailsima i iskljucivo chemtrailsima, mani se geopoliticke spike, ovo je tehnicko pitanje - sto ce reci pita se nauka, a ne ti i ja.