Long life ulja

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
Golf 6 80 KS

#201 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

goran16v wrote:
Golf 6 80 KS wrote: jel ti to palamudiš MENI, koji imama pred sobom upustvo
sve zaboravim da skeniram te stranice sa dvije tablice o preporuci za LL režim i NE longlife režim
Hihi, stavis uputstvo ispred sebe i odmah si strucnjak!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Stavi Uputstvo za upotrebu iz Bospyrina ispred sebe (posto si ti patriota pa ne kupujes Aspirin) i odmah si magistar farmacije!!! :lol: :lol: :lol:
sigurno veći od tebe
ja samo pobijam gluposti koje neko navodi a argument je ono što piše u upustvu
a TAMO piše da je preporuka vw za longlife režim za benzin ulje specifikacije 504 a dizel 507
za NElonglife režim je preporuka za benzin 502 a dizel 505
čovjek nema pojma da su srugačije specifikacije za benzince 502/504 i za dizele 505/507 a palamudi tamo iz amerike
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#202 Re: Long life ulja

Post by mali_milojica »

Moja ti je preporuka,da po ovim prljavim cestama,punih blata,prljavstine i izmeta,a naravno i zraku punog teskih cestica,cađi i prasine iz Sahare obavezno vozis LL ulje koje se mjenja svakih 30 000 km,naravno uz filter zraka. Uljni i filter polena zamjeni svakih 60 000,odnosno svaki drugi put kad mjenjas ulje. I navozat ces se tog Golfa. :lol:

P.S. Ovakav bolid nasim cestama (forumu) odavno nije prosao.
Golf 6 80 KS

#203 Re: Long life ulja

Post by Golf 6 80 KS »

mali_milojica wrote:Moja ti je preporuka,da po ovim prljavim cestama,punih blata,prljavstine i izmeta,a naravno i zraku punog teskih cestica,cađi i prasine iz Sahare obavezno vozis LL ulje koje se mjenja svakih 30 000 km,naravno uz filter zraka. Uljni i filter polena zamjeni svakih 60 000,odnosno svaki drugi put kad mjenjas ulje. I navozat ces se tog Golfa. :lol:

P.S. Ovakav bolid nasim cestama (forumu) odavno nije prosao.
:lol:
legendo, kad uletiš na temu prvo se pročitaju svi postovi
jer da si čitao našao bi da sam odlučio mijenjati svakog novembra bez obzira na kilometražu LL optima eco PLUS 8)
mali_milojica

#204 Re: Long life ulja

Post by mali_milojica »

Ako si tako siguran u kvalitet Optime i ovdje nam vazis kao reis iz S.Arabije o njoj,onda stisni guzicu ako smijes i vozi je 30 000 km. Ni sam ne vjerujes u nju,a pricas nam o njenom "kvalitetu". Pa da te nema trebalo bi te izmisliti.

P.S. Procitao sam sve,vidim ispreskakan si i uzduz i poprijeko.
goran16v

#205 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

Golf 6 80 KS wrote:
goran16v wrote:
sve zaboravim da skeniram te stranice sa dvije tablice o preporuci za LL režim i NE longlife režim
Hihi, stavis uputstvo ispred sebe i odmah si strucnjak!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Stavi Uputstvo za upotrebu iz Bospyrina ispred sebe (posto si ti patriota pa ne kupujes Aspirin) i odmah si magistar farmacije!!! :lol: :lol: :lol:
sigurno veći od tebe
a TAMO piše da je preporuka vw za longlife režim za benzin ulje specifikacije 504 a dizel 507
čovjek nema pojma da su srugačije specifikacije za benzince 502/504 i za dizele 505/507 a palamudi tamo iz amerike
Magistre farmacije kad se vec hvalis argumentima gdje ti je argument za glupost da je Castrol u BiH smece???? :lol: :lol: :lol: :lol:
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#206 Re: Long life ulja

Post by Bobi »

A... :D sa ulja na aspirin :lol: .Gdje se to optima ulje prodaje van BiH...u Srbiji mozda, ili Bosnalijek :D ?
johntra

#207 Re: Long life ulja

Post by johntra »

Bosnalijek svake godine ima sve veću prodaju lijekova u Rusiji, ali i u regiji... ;-)
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#208 Re: Long life ulja

Post by Bobi »

Ma Rusija..primjer...ode sleper sa robom iz BiH u EU...vrati se u BiH,nasli iz prve jedan komad da ne valja.Isti taj sleper poshalju u sestrinsku EU firmu u Rusiji...sve valja :D.Hocemo se ravnati po trzistima Rusije i okoline :D?
johntra

#209 Re: Long life ulja

Post by johntra »

imaš ti dokaze za taj primjer, ili je to samo primjer?
nisi u pravu, pogotovo jer je Rusija najveće tržište u ekspanziji, iako samo dijelom pripada Evropi, a uskoro, kako je krenulo, Bosnalijek će tamo bazirati veliki dio svog profita...nije to zbog toga što Bosnalijek ne može prodati lijek u EU, nego zbog toga što je u Rusiji ogromna potražnja za svim, pa i lijekovima...
odosmo u off, ali generalno, meni uvijek ide na živce priča da glupi bosanci ne znaju ništa napraviti, pa i hebeno motorno ulje...
mali_milojica

#210 Re: Long life ulja

Post by mali_milojica »

Niko ne kaze da ne znamo napraviti ulje,znamo. Ali ne znamo napraviti ulje kao sto prave Njemci,Talijani,Japanci ili sta ti ga ja znam. Ali mi je smijesno sto neko ovdje tvrdi,da generalni zastupnik Castrola u 2013 u 21 vijeku pakuje ulja u nekoj pecini u pustom kamenjaru zapadne Hercegovine i da je to smece i uz to tvrdi da je Optimino,citaj rusko (firma za koju nismo ni culi dok nije kupila rafineriju) pravi bolje ulje. Mislim :-)
jefferson

#211 Re: Long life ulja

Post by jefferson »

Golf 6 80 KS wrote:
jefferson wrote:
Npr. u SAD VW 504.00/507.00 ulja su striktno predvidjena SAMO za dizele, a benzicni idu sa VW 502.00 uljima je su robusnija, imaju vise TBN-a, aditiva, i dosta ih je dobiveno od PAO ili Etericne baze, dok su VW504/507 ulja striktno dobivena od mineralne baze, jer je gorivo u SAD usto sa povisenim sumporom kao i u BiH i ostalim slicnim trzistima.
VW nikad nije rekao da preporucuje VW 504 umjesto VW 502, nego da se MOZE koristiti, a to je skroz druga stvar.
jel ti to palamudiš MENI, koji imama pred sobom upustvo
Imam i ja isto to uputsvo, sta ces sad :lol:
jefferson

#212 Re: Long life ulja

Post by jefferson »

Golf 6 80 KS wrote:
goran16v wrote:
sigurno veći od tebe
504/507 ulje je zajednicka specifikacija jer su to Low-SAPS ulja.
505.01 je Mid-SAPS ulje koje nema veze sa 507 deklaracijom.
VW 502.00 je deklaracija koja je namjenjena zahtjevnijim automobilima (benzincima) te trzistima sa prljavijim gorivom i sl.
Kao sto neko rece, odavno veci bolid ne upliva na forum.
goran16v

#213 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

johntra wrote:imaš ti dokaze za taj primjer, ili je to samo primjer?
nisi u pravu, pogotovo jer je Rusija najveće tržište u ekspanziji, iako samo dijelom pripada Evropi, a uskoro, kako je krenulo, Bosnalijek će tamo bazirati veliki dio svog profita...nije to zbog toga što Bosnalijek ne može prodati lijek u EU, nego zbog toga što je u Rusiji ogromna potražnja za svim, pa i lijekovima...
odosmo u off, ali generalno, meni uvijek ide na živce priča da glupi bosanci ne znaju ništa napraviti, pa i hebeno motorno ulje...
Iz jednostavnog razloga sto su Rusi vecinski vlasnici i nista vise, a BL ga je ranije popusio na bliskom istoku itd itd... :-)
johntra

#214 Re: Long life ulja

Post by johntra »

Rusi sada postaju većinski vlasnici preko Hadena, prije tri godine i početkom ekspanzije BL u Rusiju, Rusa nigdje nije bilo...sad su skontali da to ide i dolaze da uzimaju kajmak, logično...
goran16v

#215 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

johntra wrote:Rusi sada postaju većinski vlasnici preko Hadena, prije tri godine i početkom ekspanzije BL u Rusiju, Rusa nigdje nije bilo...sad su skontali da to ide i dolaze da uzimaju kajmak, logično...
I ti si ubjedjen da je to slucajno, prvo "ekspanzija" pa onda preuzmu vlasnistvo??? Tctctc :-)
johntra

#216 Re: Long life ulja

Post by johntra »

normalno da je tako, jer prije tri godine niko nije spominjao ruski, nego američki i libijski kapital, koji se trebao prebiti na osnovu našeg duga Libiji...Rusi inače ne vole da kupuju ono što se tek treba probiti, nego uzimaju gotove i dokazane proizvode...nešto sumnjam da bi se oni zavalili u preuzimanje, pa čekali da vide kako će BL proći na ruskom tržištu...
na kraju krajeva, ako imaš neke druge dokaze da nije tako, a znam da ih nemaš, izloži ih, pa da malo nad njima lamentiramo...koliko vidim, sad ti ne valjaju ni domaći lijekovi, šta je sljedeće da ne valja?
golfiista

#217 Re: Long life ulja

Post by golfiista »

Dobro, hoce li mi neko objasniti zašto je Castrolovo ulje duplo jeftinije u Poljskoj i BiH nego u Njemackoj?
Zašto su DM - proizvodi duplo skuplji u BiH nego u Njemackoj?
Zašto je hrana duplo skuplja u BIH nego u Njemackoj?
Zašto ej garderoba duplo skuplja u BiH nego u Njemackoj?
Zasto je, recimo, Sony proizvod duplo jeftiniji u Bih nego u Njemackoj?

Vuče se ovo duplo...e pa ulje Castrol nema veze sa vezom sa istim uljem koje se prodaje u Njemackoj, istina živa.

Kako bolan ne shvatate da smo mjesto za evropski otpad, mjesto gdje druga i treća kategorija u procesu proizvodnje bilo čega završava na transparentan način, a onda sami bojkotom domaćih proizvoda sputavamo razvoj sopstvene privrede, ispade slađe tuđe govno nego domaća klasova baklava. Tako nam i treba !
Last edited by golfiista on 31/03/2013 23:23, edited 1 time in total.
goran16v

#218 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

golfiista wrote:Dobro, hoce li mi neko objasniti zašto je Castrolovo ulje duplo jeftinije u Poljskoj i BiH nego u Njemackoj?

Vuče se ovo duplo...e pa ulje Castrol nema veze sa vezom sa istim uljem koje se prodaje u Njemackoj, istina živa.
Jel ti imas kakav konkretan dokaz ili opet be-ha teorija zavjere i prica napamet????

p.s. Ja sam neki dan bio u DE i ne vidjoh ni duplo jeftinije hrane ni duplo jeftinije garderobe nego 20% skuplje nego u BiH.
golfiista

#219 Re: Long life ulja

Post by golfiista »

goran16v wrote:
golfiista wrote:Dobro, hoce li mi neko objasniti zašto je Castrolovo ulje duplo jeftinije u Poljskoj i BiH nego u Njemackoj?

Jel ti imas kakav konkretan dokaz ili opet be-ha teorija zavjere i prica napamet????

p.s. Ja sam neki dan bio u DE i ne vidjoh ni duplo jeftinije hrane ni duplo jeftinije garderobe nego 20% skuplje nego u BiH.
ne znam ja gdje si ti bio, ali je ovo gore činjenica, konkretan primjer, Nutela 2.2 eura, kod nas preko 10.oo KM, dalje garderoba je užasno jeftina, esprit džemper 10 eura, kod naas analogni 80 KM, dalje, tekući šampon DM BAlea vani 0.60 eurocenti, kod nas 2.80 KM itd.

Ulje castrol 10 40 26 Eura litar, kod nas? tako je to. pozdrav.
goran16v

#220 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

golfiista wrote:
goran16v wrote:

ne znam ja gdje si ti bio, ali je ovo gore činjenica, konkretan primjer, Nutela 2.2 eura, kod nas preko 10.oo KM, dalje garderoba je užasno jeftina, esprit džemper 10 eura, kod naas analogni 80 KM, dalje, tekući šampon DM BAlea vani 0.60 eurocenti, kod nas 2.80 KM itd.

Ulje castrol 10 40 26 Eura litar, kod nas? tako je to. pozdrav.
Bio gdje treba a dzemper za 10 UER mozes naci u outletu na snizenju u januaru! Da sad ne ulazim u analizu koliko kostaju transport i davanja za DM sampon ili Nutelu i kroz koliko ruku to prodje do nas, drzaci se samo tvoje logike moze se zakljuciti da ako je Catrol u BiH losiji od Catrola u DE samo zbog nize cijene onda su Esprit dzemper, Nutela i DM sampon u DE najobicnije smece u poredjenju onim sta se ovdje prodaje.
golfiista

#221 Re: Long life ulja

Post by golfiista »

Evidentno nisi razumio o čemu govorim, govorim da smo zemlja anomalija i svakojakih nelogičnosti. I naravno da je ta Nutela, DM šampon ili džemper daleko nekvalitetniji u BiH nego vani, jer ovdje ni cijena nije mjerilo kvaliteta, a Castro, nema veze sa Castrlom u DE. Odavno je poznata činjenica da velike kompanije imaju nekoliko proizvodnih linija za različita tržišta, no to je već neko spomenuo, ko god misli drugačije, jednostavno se vara.
froop

#222 Re: Long life ulja

Post by froop »

´Samo da znate nema nigdje vise zarade nego na ulju. Cijene su vrlo razlicite.
Evo primjer 5w30 Castrol
U normalnim prodavincima i Obi-u oko 22 Eura
http://www.atu.de/shop/OEle-w5532/Motor ... textension

dok na internetu to isto ulje 8 Eura
http://www.oil-drop.de/Castrol-5W-30-ED ... 0-Motoroel

jos ako uzmes 5 litara dobijes za 7 Eura po litru

Za 20 litara Aral/Castrol 92Eura sto je manje od 5 Eura po litru.
http://www.oil-drop.de/Aral-5W-30-Super ... 0-Motoroel
froop

#223 Re: Long life ulja

Post by froop »

Za ovo ulje se na Aral pumpama placa oko 25 Eura
http://www.oil-drop.de/Aral-5W-30-Super ... 0-Motoroel
u ovom Shop-u 6
goran16v

#224 Re: Long life ulja

Post by goran16v »

golfiista wrote:Evidentno nisi razumio o čemu govorim, govorim da smo zemlja anomalija i svakojakih nelogičnosti. I naravno da je ta Nutela, DM šampon ili džemper daleko nekvalitetniji u BiH nego vani, jer ovdje ni cijena nije mjerilo kvaliteta, a Castro, nema veze sa Castrlom u DE. Odavno je poznata činjenica da velike kompanije imaju nekoliko proizvodnih linija za različita tržišta, no to je već neko spomenuo, ko god misli drugačije, jednostavno se vara.
Itekako sam dobro razumio o cemu govoris. Da te podsjetim kao argument da je Castrol BiH smece si pitao si ovo: Dobro, hoce li mi neko objasniti zašto je Castrolovo ulje duplo jeftinije u Poljskoj i BiH nego u Njemackoj? Evidentno ti prica nije krenula smjerom kuda si htio sad odjednom cijena nije mjerilo kvaliteta????!!!! :lol: Ako jeste onda su Esprit dzemper, Nutela i DM sampon u DE smece, ako nije onda cijena ulja u DE i BiH nema nikve veze, ali vadiona na anomalije ove zemlje je smijesna!! :lol: :lol: :lol:
Postoje proizvodi za razna trzista ali su ti proizvodi jasno oznaceni. Opet ponavljam, ako tvrdis da je Castrol ovdje smece imas neki konkretan argument ili filozofiras naprazno. Dakle...?
golfiista

#225 Re: Long life ulja

Post by golfiista »

Ne želim, jer bilo što da napišem ti ćeš to podvesti i tumačiti na 1000 načina kako bi dokazao da nisam, odnosno da si ti u pravu. Samo podvlačim da u našoj BiH postoji neograničena mogućnost da stvari nisu ono za što se predstavljaju i to je fakat.
Bosnalijek je vrh za BAyer, FDS je izmislio svijet za P. Moris, Kiseljak je 1000 godina ispred Jamnice, Modriča je prvi izbor NASE ispred Castrola koji je na tenderu ispao u baražu, Džeko je Mesi za Mandžukića, BiH je repka broj jedan u svijetu i, da, u Visokom postoje piramide, ko god mislio drugačije...
Post Reply