Ne vidim razloga da i ovu utakmicu ne proglasimo istorijskomIlijaLadin wrote:vidis, historijske su utakmice proizvele rutinu.
Latvija - Bosna i Hercegovina
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Edin H.
#201 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
- antifascism
#202 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Ma kakva Latvija ima da ih poderemo ko estoniju
- Edin H.
#203 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
0 - 2?antifascism wrote:Ma kakva Latvija ima da ih poderemo ko estoniju
Dobar je Vedo bio na toj utakmici kad se zaleti medju navijace.
Nahvalise nas tada Estonci pravo, kazu vasi navijaci su pravo organizovani, mi nikada necemo biti na tom nivou.
Nikada nisu imali toliko gostojucih navijaca, osim kada su igrali Englezi ako se dobro sjecam sta rekose.
Ostao mi je taj stadion u sjecanju, lijep, moderan, nije veliki, tacno onakav kakav nama treba.
Jedina mrlja je bila da nas je Munja dobro izlevatio, udjoh kad je utakmica vec dobro pocela. I sto Spaha ne napravi namjerni zuti karton, senilni Ciro se prekonto.
- shake69
#204 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Sta je ono, selektor Latvije nije pozvao Rudnevsa za prijateljske a to bi znacilo ni za susret s BiH? 
- Logovan
#205 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Mislim da će Grčka makar jednom kiksati do kraja, nebitno poraz ili remi ali kao što si ti rekao, ne smijemo na tu opciju računati.north wrote:Ne moramo sve pobijediti i nije možda jedan kiks...sa jednim kiksom do kraja, uz ostale naše pobjede sigurno smo prvi..čak bi i dva puta smjeli kiksati (pod uslovom da ta dva kiksa ne budu dva poraza protiv Slovačke) kad bi Grčka se samo jednom do kraja okliznula, ali na to se ne smije osloniti niti na tu opciju računati....mora se ići sa stavom kao da svih 5 tekmi do kraja moramo dobiti....
Igrati utakmicu po utakmicu, Pape i igrači se ne smiju opterećivati plasmanom na SP.
- antifascism
#206 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Te prijateljske su prije susreta sa BiH i nisu zvanicne tako da klub nebi ni pustio Rudnevsa...shake69 wrote:Sta je ono, selektor Latvije nije pozvao Rudnevsa za prijateljske a to bi znacilo ni za susret s BiH?
- Infaze Studio
#207 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Sto ga nebi pustio? Zar mu nije zavrsilo prvenstvo..
- shake69
#208 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Mora da se salis!?antifascism wrote:Te prijateljske su prije susreta sa BiH i nisu zvanicne tako da klub nebi ni pustio Rudnevsa...shake69 wrote:Sta je ono, selektor Latvije nije pozvao Rudnevsa za prijateljske a to bi znacilo ni za susret s BiH?
- antifascism
#209 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Nema veze sto je zavrsilo prvenstvo, on ima ugovor sa klubom i oni odlucuju koje utakmice smije igrati (osim zvanicne FIFA termine).Infaze Studio wrote:Sto ga nebi pustio? Zar mu nije zavrsilo prvenstvo..
I kod Dzeke je zavrseno prvenstvo pa ih sejk salje u Ameriku da igraju.
- jeza u ledja
#210 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Grci imaju 2 tekme protiv Lihtenstajna, 2 tekme kuci, protiv Latvije i Slovacke, i gostovanje u Litvaniji. Vrlo malo prilika za kiks.north wrote:Ne moramo sve pobijediti i nije možda jedan kiks...sa jednim kiksom do kraja, uz ostale naše pobjede sigurno smo prvi..čak bi i dva puta smjeli kiksati (pod uslovom da ta dva kiksa ne budu dva poraza protiv Slovačke) kad bi Grčka se samo jednom do kraja okliznula, ali na to se ne smije osloniti niti na tu opciju računati....mora se ići sa stavom kao da svih 5 tekmi do kraja moramo dobiti....
- MOSALJOZE
#211 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Mi moramo iz susreta sa Slovacima uzeti 4 boda MINIMALNO.Onda idemo Lihtenštajnu i protiv Litvanije završavamo.Iskreno se nadam da ćemo protiv Lihtenštajna proslaviti prolazak na SP.jeza u ledja wrote:Grci imaju 2 tekme protiv Lihtenstajna, 2 tekme kuci, protiv Latvije i Slovacke, i gostovanje u Litvaniji. Vrlo malo prilika za kiks.north wrote:Ne moramo sve pobijediti i nije možda jedan kiks...sa jednim kiksom do kraja, uz ostale naše pobjede sigurno smo prvi..čak bi i dva puta smjeli kiksati (pod uslovom da ta dva kiksa ne budu dva poraza protiv Slovačke) kad bi Grčka se samo jednom do kraja okliznula, ali na to se ne smije osloniti niti na tu opciju računati....mora se ići sa stavom kao da svih 5 tekmi do kraja moramo dobiti....
PS:Protiv Lih. na Koševu 35-40 000 ljudi sve gori ludilo
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#212 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
ključ su Slovaci...ako treba da skupljamo da im ko noge polomi
-
miki.ba
#213 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Ja nešto imam osjecaj da ce se Grci okliznuti i tako nama dati oduška. 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#214 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
nadati se...posebno jer smo ih mi shebali.....meni još daje nadu činjenica što oni imaju dosta lakše utakmice nego mi, pri tome mislim na protivnike koje redom moraš napadati, a to relano nije grčki stil igre...pa bi tu mogli jednu ili dvije nerješeno odigrati....ne uzdam se u to da će ih neko pobjediti
-
Timotije
#215 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Prelijep stadion, grad, ljubazni domacini na svakom koraku... Tallin je ostao u mom srcuEdin H. wrote:0 - 2?antifascism wrote:Ma kakva Latvija ima da ih poderemo ko estoniju![]()
Dobar je Vedo bio na toj utakmici kad se zaleti medju navijace.![]()
Nahvalise nas tada Estonci pravo, kazu vasi navijaci su pravo organizovani, mi nikada necemo biti na tom nivou.
Nikada nisu imali toliko gostojucih navijaca, osim kada su igrali Englezi ako se dobro sjecam sta rekose.
Ostao mi je taj stadion u sjecanju, lijep, moderan, nije veliki, tacno onakav kakav nama treba.
Jedina mrlja je bila da nas je Munja dobro izlevatio, udjoh kad je utakmica vec dobro pocela. I sto Spaha ne napravi namjerni zuti karton, senilni Ciro se prekonto.
Necemo sad spominjati povratak kuci u uzasno mahmurnom stanju, ali za to mi oni nisu krivi
Murija je malo bezrazlozno pretjerala sa strogocom, malo sam protestovao zbog toga i kasnjenja (na nagovor jarana koji ne znaju beknuti, i guranja doticnog u prve borbene redove), pa sam bio ljubazno odgurnut od njihovog sefa
Nasa tribina je rasprodana, na drugoj strani ima dosta slobodnog mjesta. Od njihovih se ocekuje samo najuza rodbina na tribinama
-
north
#216 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
MOSALJOZE wrote:Mi moramo iz susreta sa Slovacima uzeti 4 boda MINIMALNO.Onda idemo Lihtenštajnu i protiv Litvanije završavamo.Iskreno se nadam da ćemo protiv Lihtenštajna proslaviti prolazak na SP.jeza u ledja wrote:Grci imaju 2 tekme protiv Lihtenstajna, 2 tekme kuci, protiv Latvije i Slovacke, i gostovanje u Litvaniji. Vrlo malo prilika za kiks.north wrote:Ne moramo sve pobijediti i nije možda jedan kiks...sa jednim kiksom do kraja, uz ostale naše pobjede sigurno smo prvi..čak bi i dva puta smjeli kiksati (pod uslovom da ta dva kiksa ne budu dva poraza protiv Slovačke) kad bi Grčka se samo jednom do kraja okliznula, ali na to se ne smije osloniti niti na tu opciju računati....mora se ići sa stavom kao da svih 5 tekmi do kraja moramo dobiti....
PS:Protiv Lih. na Koševu 35-40 000 ljudi sve gori ludilo![]()
Bogami ako ova tekma bude za odlazak, stvarno bi trebalo igrati na AFH, nemaju se šta zeničani ljutiti, stadion bi sigurno bio krcat ko protiv Danske, nakon tekme prirediti veličanstveni vatromet, nakon tekme malo nagrnuti na teren kome se da i prodernečiti...to bi stvarno bila noć za pamćenje....Amin
Što se tiče grka, neće oni lako do pobjede u Litvaniji, ali vjerujem da će u njihovom stilu biti mrljavo 0-1 ili 1-2...slovaci bi ih mogli namučiti, ali kući igraju i opet ne vjerujem da će i ti prosuti bodove, tako da ko što Pape kažemi MORAMO uzeti min. 12 boba do kraja kako znamo i umijemo da ne mislimo o drugim...
-
ja71
#217 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Ili ce to dati Slovacima krila da se vade na nama.miki.ba wrote:Ja nešto imam osjecaj da ce se Grci okliznuti i tako nama dati oduška.
Nesto se bojim tih Slovaka najvise jer su nesretno izgubli od Grka koje su nadigrali.
Imaju oni potencijal ...
-
north
#218 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Slovačka je precijenjena ne treba ih se plašiti, ekipa koja u dvije utakmice sa Litvanijom osvoji čak 2 boda nije dostojna ni baraža a kamoli šta više...ali to ne znači da će nama skinuti gaće, sigurno da će zapeti, ali mi ako ponovimo 80% igru kao u ovim prvim utakmicama, naročito protiv Grčke, slovaci nemaju šta tražiti...samo naša neviđena glupost nas može koštati, nikako kvalitet Slovačke jer oni ga nemaju trenutno....Hamšik koji je pao qrcu za uši i nije to onaj igrač od prije godinu-dvije i Škrtel su jedini vrijedni spomena...ostalo mrtvi prosjek....
- Kemal Malovčić
#219 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Pive limenke komada 10, ćevapi ispred stadiona s nogu, kolektivna dobaciva rijetkim komadima (recimo iz kladuše), opuštena dernjava na tribini. I ja bih došo.north wrote:
Bogami ako ova tekma bude za odlazak, stvarno bi trebalo igrati na AFH, nemaju se šta zeničani ljutiti, stadion bi sigurno bio krcat ko protiv Danske, nakon tekme prirediti veličanstveni vatromet, nakon tekme malo nagrnuti na teren kome se da i prodernečiti...to bi stvarno bila noć za pamćenje....Amin![]()
![]()
Što se tiče grka, neće oni lako do pobjede u Litvaniji, ali vjerujem da će u njihovom stilu biti mrljavo 0-1 ili 1-2...slovaci bi ih mogli namučiti, ali kući igraju i opet ne vjerujem da će i ti prosuti bodove, tako da ko što Pape kažemi MORAMO uzeti min. 12 boba do kraja kako znamo i umijemo da ne mislimo o drugim...
-
north
#220 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
- Kemal Malovčić
#221 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
PAša moj solidni!north wrote:A dobro estradni umjetniče, biće tu koride, ali jebi ga ne ide se često na SP, nekako bi se istrpilo kad zagrmi Bosna je šampion i merlinov evergreen...
- Muhamed Đakmić
#222 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Ništa bez Mundžinih dresova.
-
Rob_Atl
#223 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Kemal Malovčić wrote:Pive limenke komada 10, ćevapi ispred stadiona s nogu, kolektivna dobaciva rijetkim komadima (recimo iz kladuše), opuštena dernjava na tribini. I ja bih došo.north wrote:
Bogami ako ova tekma bude za odlazak, stvarno bi trebalo igrati na AFH, nemaju se šta zeničani ljutiti, stadion bi sigurno bio krcat ko protiv Danske, nakon tekme prirediti veličanstveni vatromet, nakon tekme malo nagrnuti na teren kome se da i prodernečiti...to bi stvarno bila noć za pamćenje....Amin![]()
![]()
Ma neljutimo se mi
- DonVito
#224 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
O cemu ti, kakve su to rijecinorth wrote:Slovačka je precijenjena ne treba ih se plašiti, ekipa koja u dvije utakmice sa Litvanijom osvoji čak 2 boda nije dostojna ni baraža a kamoli šta više...ali to ne znači da će nama skinuti gaće, sigurno da će zapeti, ali mi ako ponovimo 80% igru kao u ovim prvim utakmicama, naročito protiv Grčke, slovaci nemaju šta tražiti...samo naša neviđena glupost nas može koštati, nikako kvalitet Slovačke jer oni ga nemaju trenutno....Hamšik koji je pao qrcu za uši i nije to onaj igrač od prije godinu-dvije i Škrtel su jedini vrijedni spomena...ostalo mrtvi prosjek....
Škrtel (lfc) i Hubočan (zenit) štoperski tandem.
Nisu oni pobjedili Litvaniju ali su bili mnogo bolji jednostavno lopta nije htjela u gol to se nama isto moze desiti pa desi se Spaniji nisu pobjedili Finsku a prvaci Svijeta, Europe ovo ono a sto se tice Slovacke ja ne znam zasto su na zadnjoj tekmi igrali bez Wais, Stoh, Pekarik, Vittek, Sestak, Zabanik i jos par njih..a nisu zuti u pitanju uopste.
Uostalom protiv Slovacke igramo za par mjeseci dvije tekme u razmaku 4,5 dana, do sad smo imali uspjeh u takvim duelima abd. nastavimo niz otom potom.
- Infaze Studio
#225 Re: Latvija - Bosna i Hercegovina
Ne bojim se Slovaka..Ova ekipa BiH je zrela i profesionalna, i najbolje odigraju protiv jacih protivnika..Strah me vise ovih protiv kojih su bodovi vec upisani.