Samsung Galaxy S4

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
EmiRem

#201 Re: Samsung Galaxy S4

Post by EmiRem »

Te opcije oko Air Gesture i to mahanje rukama je cisto s.ranje. I sam sam probao , radi svaki peti put i to ne samo meni, tako da je vise ko fazon, u praksi nije uopste upotrebljivo. A sto air gesture vuce bateriju nisi ni svjestan, jedva i dan izdrzi.
Glavni Moderator

#202 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Glavni Moderator »

EmiRem wrote:Te opcije oko Air Gesture i to mahanje rukama je cisto s.ranje. I sam sam probao , radi svaki peti put i to ne samo meni, tako da je vise ko fazon, u praksi nije uopste upotrebljivo. A sto air gesture vuce bateriju nisi ni svjestan, jedva i dan izdrzi.
Hajde ne lupaj, kod mene je licno uvijek ukljucen i ljepota mi koristiti pogotovo za citanje portala poput klixa i indexa, radi uvijek i radi perfektno, stranice ne moras pomjerati rukom nego bukvalno prstom, vjerujem da su i ovi senzori povezani sa kalibracijom koju sam ja uradio jednom na pocetku kad sam nabavio tel i svaki senzor obavlja sve ono zasto je i zaduzen, a kalibracija je nista drugo do jedan klik u opcijama.

Koliko vuce ili ne vuce bateriju nisam provjeravao ali u svakom slucaju ja svoj S4 rijedje punim nego prosli iphone 4s, tako da ovo da jedva dan izdrzi su gluposti.

Ja sto ne mogu ovih experata koji neki telefon uzmu jednom u ruku i to vjerovatno u prodavnici da probaju i nakon toga odjednom sve znaju :run:
EmiRem

#203 Re: Samsung Galaxy S4

Post by EmiRem »

Glavni Moderator wrote:
EmiRem wrote:Te opcije oko Air Gesture i to mahanje rukama je cisto s.ranje. I sam sam probao , radi svaki peti put i to ne samo meni, tako da je vise ko fazon, u praksi nije uopste upotrebljivo. A sto air gesture vuce bateriju nisi ni svjestan, jedva i dan izdrzi.
Hajde ne lupaj, kod mene je licno uvijek ukljucen i ljepota mi koristiti pogotovo za citanje portala poput klixa i indexa, radi uvijek i radi perfektno, stranice ne moras pomjerati rukom nego bukvalno prstom, vjerujem da su i ovi senzori povezani sa kalibracijom koju sam ja uradio jednom na pocetku kad sam nabavio tel i svaki senzor obavlja sve ono zasto je i zaduzen, a kalibracija je nista drugo do jedan klik u opcijama.

Koliko vuce ili ne vuce bateriju nisam provjeravao ali u svakom slucaju ja svoj S4 rijedje punim nego prosli iphone 4s, tako da ovo da jedva dan izdrzi su gluposti.

Ja sto ne mogu ovih experata koji neki telefon uzmu jednom u ruku i to vjerovatno u prodavnici da probaju i nakon toga odjednom sve znaju :run:
Posto vidim ''experat'' da nisi provjeravao koliko ti traje baterija, znaci da si ustvari ti po prodavnici negdje malo se poigrao i sad kontas strucnjak.Razumijem ja vas ''ajfonase'' vama je sve cudo kad predjete na galaxy, ja kupujem Galaxy-je od keca pa do cetvorke, i ovo za AG ne kazem ja nego svi se zale po forumima kako vuce bateriju i kako ne radi bas dobro....
Glavni Moderator

#204 Re: Samsung Galaxy S4

EmiRem wrote:Posto vidim ''experat'' da nisi provjeravao koliko ti traje baterija, znaci da si ustvari ti po prodavnici negdje malo se poigrao i sad kontas strucnjak.Razumijem ja vas ''ajfonase'' vama je sve cudo kad predjete na galaxy, ja kupujem Galaxy-je od keca pa do cetvorke, i ovo za AG ne kazem ja nego svi se zale po forumima kako vuce bateriju i kako ne radi bas dobro....
Evo i ja sam na forumu i ne zalim se cak tvrdim suprotno i sta cemo sad? To sto ti citas komentare po forumima i onda ih ovdje pises kao svoje je jedna stvar a to sto ljudi govore iz iskustva je nesto sasvim drugo.

I ja sam kad sam htio zamjeniti 4s citao razne komentare kako ovaj ili onaj telefon valja ili ne valja i tek kad sam odlucio uzeti S4 sam shvatio da vecina komentara kao i taj tvoj nema veze s vezom jer ih pisu ljudi koji ili su probali telefon u prodavnici na par minuta ili su procitali misljenje nekog drugog pa kopiraju ili to misljenje jednostavno dolazi od ljudi koji odredjeni telefon iz nekog razloga ne vole pa mu traze sve moguce mane i samo mane.

Da bi vidio da sam upravu dovoljno je posjetiti temu iphone 5 vs S4 ili bilo koju temu o iphone i galaxy i vidjeces da svi losi komentari o galaxyju dolaze ustvari od iphone korisnika koji cesto S4 nisu ni vidjeli i obrnuto, lose komentare za iphone ostavljaju ljudi koji imaju nesto protiv tog telefona.

Glavna mana koja se navodi za S4 je da je plastikaner i to je prvo sto ce ti napisati svaki iphonas, s druge strane ce samsungasi odmah povuci manu ogranicenost iOS.

I na kraju, posto i ja i ti znamo da ti nemas S4 jednostavno prestani pisati tudja misljenja koja definitivno nisu tacna

Mahanje rukama ili prstima iznad telefona je na neki nacin stvar ukusa, stvar onog sta neko voli i kako je nekome lakse i jako cesto stvar navike i zbog navike je moguce da ce mnogi to probati i onda iskljuciti jer nisu navikli ali reci kako ne radi ili kako radi svaki peti put je da ponovim cista glupost
EmiRem

#205 Re: Samsung Galaxy S4

Post by EmiRem »

Glavni Moderator wrote:
EmiRem wrote:Posto vidim ''experat'' da nisi provjeravao koliko ti traje baterija, znaci da si ustvari ti po prodavnici negdje malo se poigrao i sad kontas strucnjak.Razumijem ja vas ''ajfonase'' vama je sve cudo kad predjete na galaxy, ja kupujem Galaxy-je od keca pa do cetvorke, i ovo za AG ne kazem ja nego svi se zale po forumima kako vuce bateriju i kako ne radi bas dobro....
Evo i ja sam na forumu i ne zalim se cak tvrdim suprotno i sta cemo sad? To sto ti citas komentare po forumima i onda ih ovdje pises kao svoje je jedna stvar a to sto ljudi govore iz iskustva je nesto sasvim drugo.

I ja sam kad sam htio zamjeniti 4s citao razne komentare kako ovaj ili onaj telefon valja ili ne valja i tek kad sam odlucio uzeti S4 sam shvatio da vecina komentara kao i taj tvoj nema veze s vezom jer ih pisu ljudi koji ili su probali telefon u prodavnici na par minuta ili su procitali misljenje nekog drugog pa kopiraju ili to misljenje jednostavno dolazi od ljudi koji odredjeni telefon iz nekog razloga ne vole pa mu traze sve moguce mane i samo mane.

Da bi vidio da sam upravu dovoljno je posjetiti temu iphone 5 vs S4 ili bilo koju temu o iphone i galaxy i vidjeces da svi losi komentari o galaxyju dolaze ustvari od iphone korisnika koji cesto S4 nisu ni vidjeli i obrnuto, lose komentare za iphone ostavljaju ljudi koji imaju nesto protiv tog telefona.

Glavna mana koja se navodi za S4 je da je plastikaner i to je prvo sto ce ti napisati svaki iphonas, s druge strane ce samsungasi odmah povuci manu ogranicenost iOS.

I na kraju, posto i ja i ti znamo da ti nemas S4 jednostavno prestani pisati tudja misljenja koja definitivno nisu tacna

Mahanje rukama ili prstima iznad telefona je na neki nacin stvar ukusa, stvar onog sta neko voli i kako je nekome lakse i jako cesto stvar navike i zbog navike je moguce da ce mnogi to probati i onda iskljuciti jer nisu navikli ali reci kako ne radi ili kako radi svaki peti put je da ponovim cista glupost
Srce slatko hahahahahhaha, on se registrov'o na forum da kaze kako ima S4. Svaka cast majstore , rodni list , dvije slike i u Samsung :thumbup:
Glavni Moderator

#206 Re: Samsung Galaxy S4

EmiRem wrote:Srce slatko hahahahahhaha, on se registrov'o na forum da kaze kako ima S4. Svaka cast majstore , rodni list , dvije slike i u Samsung :thumbup:
Ne, registrovao sam se da tebi kazem da nemas pojma i da pises o necemu sto si vidio na izlogu i vjerovatno na reklami, a ostatak procitao po forumima :lol:
zecov

#207 Re: Samsung Galaxy S4

Post by zecov »

Glavni Moderator wrote:
EmiRem wrote:Srce slatko hahahahahhaha, on se registrov'o na forum da kaze kako ima S4. Svaka cast majstore , rodni list , dvije slike i u Samsung :thumbup:
Ne, registrovao sam se da tebi kazem da nemas pojma i da pises o necemu sto si vidio na izlogu i vjerovatno na reklami, a ostatak procitao po forumima :lol:
kao i većina
Maharadza

#208 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

Meni vala radilo SVAKI PUT, samo znači prstom pređeš preko senzora, a pretpostavljam da dosta raje misli da mora samo preko ekrana preći, jok, ako 'fuliš' senzor iznad samoga ekrana možeš ti do nove mahati po ekranu ništa se neće desiti. Ali dok sam otkrio koji je senzor u pitanju i pokušao prstom isti fazon ostvariti - radilo je brate svaki put. ;-)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2
Point.

#209 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Point. »

Imam jedan problem.

U zadnje vrijeme mi se pali S Voice sam od sebe, znaci pali i gasi par puta, sto me jako nervira, jer se pocesto upali u sred noci. Pokuso sam da ga sklonim al pise da ce mi se i ostali programi sjebati ukoliko to uradim tako da za to nemam muda. Sve sam kvakice iskljucio na settings al dzaba, opet se upali. Je li iko imao slican problem i zna li u cemu je fazon?
Maharadza

#210 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

Point. wrote:Imam jedan problem.

U zadnje vrijeme mi se pali S Voice sam od sebe, znaci pali i gasi par puta, sto me jako nervira, jer se pocesto upali u sred noci. Pokuso sam da ga sklonim al pise da ce mi se i ostali programi sjebati ukoliko to uradim tako da za to nemam muda. Sve sam kvakice iskljucio na settings al dzaba, opet se upali. Je li iko imao slican problem i zna li u cemu je fazon?
Probaj izvaditi bateriju na 5min. (ako može i duže) i vrati! Tako sam ja nekada daaavno riješio sličan problem kada sam uzeo GS3 (touchwiz SUCKS)! ;-)
Rob_Atl

#211 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Rob_Atl »

PA ni jedan telefon na svijetu ne moze da bude 24 sata, ustvari moze al da ga samo ostavis i da buljis u njega. Al koji ce ti krc onda ovakva vrsta telefona . Ja redovno igram igrica, internet non stop i poruke i bude mi odprilike po 10 sati baterija, dodjem kuci napunim ga uredno i vozdra. E jedino ako si odsutan od kuce po 10-12 sati svaki dan a na telefonu si vazdan onda bi trebao uzeti jos jedan punjac i nece biti problema :D Isto da vas je strah staviti telefon da se puni nece mu nista biti i ako je "plastikaner" :P
Maharadza

#212 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

Rob_Atl wrote:PA ni jedan telefon na svijetu ne moze da bude 24 sata, ustvari moze al da ga samo ostavis i da buljis u njega. Al koji ce ti krc onda ovakva vrsta telefona . Ja redovno igram igrica, internet non stop i poruke i bude mi odprilike po 10 sati baterija, dodjem kuci napunim ga uredno i vozdra. E jedino ako si odsutan od kuce po 10-12 sati svaki dan a na telefonu si vazdan onda bi trebao uzeti jos jedan punjac i nece biti problema :D Isto da vas je strah staviti telefon da se puni nece mu nista biti i ako je "plastikaner" :P
Ili kupiš dodatnu bateriju i nosaš je u džepu pa po potrebi zamijeniš! ;-)
Mr.Sojic

#213 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Mr.Sojic »

Rob_Atl wrote:PA ni jedan telefon na svijetu ne moze da bude 24 sata, ustvari moze al da ga samo ostavis i da buljis u njega. Al koji ce ti krc onda ovakva vrsta telefona . Ja redovno igram igrica, internet non stop i poruke i bude mi odprilike po 10 sati baterija, dodjem kuci napunim ga uredno i vozdra. E jedino ako si odsutan od kuce po 10-12 sati svaki dan a na telefonu si vazdan onda bi trebao uzeti jos jedan punjac i nece biti problema :D Isto da vas je strah staviti telefon da se puni nece mu nista biti i ako je "plastikaner" :P
Najbolje da nosi 2 platikanera :lol:
Kad prvi krepe da koristi drugi dok mu i drugi ne krepucne :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Maharadza

#214 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

^ Odavno mi je među "gnjavatorima" dodan tako da se ne divi, ali kladim se da pljuje po samsungu ili androidu generalno?! Kompleksi su čudo! :mrgreen: 8-)
Qler

#215 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Qler »

Trololololooo :) Symbian, 808, wifi nfc bt i 3g mobile data upaljeni i baterija traje 36 sati :) trololololol :D
vukojebina

#216 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vukojebina »

Pa normalno jebote kad ti je ekran 2 i po inca... hahaha

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk 4 Beta
Qler

#217 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Qler »

4'' ali shvatam te, jos niste skontali sta je optimizacija OS-a... Mozda nadodjete za par godina :) octacore 2gb rama i dobar do prve no e verzije, onda opet nesto jace... Da ne stopa imenik u 5.0 verziji :D
Maharadza

#218 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

Qler wrote:4'' ali shvatam te, jos niste skontali sta je optimizacija OS-a... Mozda nadodjete za par godina :) octacore 2gb rama i dobar do prve no e verzije, onda opet nesto jace... Da ne stopa imenik u 5.0 verziji :D
Mogu misliti koji je 'trip' gledati HD klip na 4'' ekranu...ups...ipak na toj 360x640 rezi ne možeš ni 'obični' HD snimak (720p) pregledati kamo li onaj kojeg' ta kamera snimi (u spec. piše do 1080p). :mrgreen:

Elem, ti još nisi otkrio da playstore ima milion i jednu alternativu za bilo šta, pa i za taj 'apokaliptični' imenik?! :lol:

PS. Čačkao sam GS4 - guess what - ostajete bez 'municije', imenik se otvara momentalno. :lol:

Qler

#219 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Qler »

Oko specifikacija kamere nemoj, samo ces se obrukati. Oko imenika pa ja, zasto bi radio stock jel? I normala da otvara instant kad ima 2gb rama, da ne otvara trebalo bi ga zapaliti. Da rezimiramo, das 1000KM za telefon, snimis novi rom da i radio fluidno, i time izgubis air gestures zbog kojih si i kupio telefon. Ima li ista da radi out of the box ili moras za sve naci odgovarajuci app? Majke mi samo nexus treba uzimati. Zadaca je galaxyu u svakoj generaciji.
vukojebina

#220 Re: Samsung Galaxy S4

Post by vukojebina »

Hahaha, ko sto reko Đuro, grohotom se smijem.. hahaha
Frajer nigdje osim na youtube nije vidio s4, al on zna da mu treba costum rom.. covjece bolan kako te nije sramota vise trolat toliko?? Haj razumijem chukija, pinokija, ko djecurlija, al ti si bolan mator...zapitaj se malo...

jahh

#221 Re: Samsung Galaxy S4

Post by jahh »

Qler wrote:Trololololooo :) Symbian, 808, wifi nfc bt i 3g mobile data upaljeni i baterija traje 36 sati :) trololololol :D
Pa najviše se gleda screen on time, meni na nexus 4 da stoji upaljeno sve moguće osim ekrana mogao bi minimalno 6-7 dana izdržat.
Glavni Moderator

#222 Re: Samsung Galaxy S4

vukojebina wrote:Pitaj mamu...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Maharadza

#223 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Maharadza »

Qler wrote:Oko specifikacija kamere nemoj, samo ces se obrukati. Oko imenika pa ja, zasto bi radio stock jel? I normala da otvara instant kad ima 2gb rama, da ne otvara trebalo bi ga zapaliti. Da rezimiramo, das 1000KM za telefon, snimis novi rom da i radio fluidno, i time izgubis air gestures zbog kojih si i kupio telefon. Ima li ista da radi out of the box ili moras za sve naci odgovarajuci app? Majke mi samo nexus treba uzimati. Zadaca je galaxyu u svakoj generaciji.
Ja ne znam kako te nije sramota više?! Stavljaš mi riječi u usta, ne čitaš šta pišem UOPŠTE. Nigdje nisam kritikovao tu kameru u nokie, već očajan display i smiješnu rezoluciju istoga. Dalje, ne moram ja flešati novi rom da bi imenik popravio, jer kao što rekoh KOD GS4 ISTI OTVARA MOMENTALNO, TAKO DA NEMAŠ JEDNOSTAVNO 'MUNICIJE' ZA DALJE PLJUVANJE. AOSP verzija GS4 koju će google kasnije izbaciti NARAVNO će imati podršku za sve opcije tj. senzore koje ima GS4 ugrađen tako da i u tu lupaš ko maksim po diviziji bez da se unaprijed malo informišeš.

Hate prema samsungu te pojede čovječe, pamet ti oduzima, realno sagledavanje ČINJENICA pa i tumačenje postova što ljudi pišu, navodi te na lupanje nebuloza i neutemeljeno pljuvanje (kao u gornjem post-u), jesi svjestan toga?!

Glavni Moderator

#224 Re: Samsung Galaxy S4

Maharadza wrote:Hate prema samsungu te pojede čovječe, pamet ti oduzima, realno sagledavanje ČINJENICA pa i tumačenje postova što ljudi pišu, navodi te na lupanje nebuloza i neutemeljeno pljuvanje (kao u gornjem post-u), jesi svjestan toga?!
Nije :lol: :bih:
Point.

#225 Re: Samsung Galaxy S4

Post by Point. »

Maharadza wrote:
Point. wrote:Imam jedan problem.

Probaj izvaditi bateriju na 5min. (ako može i duže) i vrati! Tako sam ja nekada daaavno riješio sličan problem kada sam uzeo GS3 (touchwiz SUCKS)! ;-)
Pokuso sam to par puta al dzaba. :(
Post Reply