jel misliš na snimak murathanskaranana wrote:hahaha, eki trocadera. vidi mu glave.
Napad na Ilidzu aprila 92-e
-
dudlov
#201 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
- karanana
#202 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
ovaj snimak sa ove radio emisije. je li to trocadero sto se javlja ovdje, ovaj seha? joj tintare. ovo je kalinovik ili okolina.dudlov wrote:jel misliš na snimak murathanskaranana wrote:hahaha, eki trocadera. vidi mu glave.
a ovdje mi je zvucao vise gradski.
Last edited by karanana on 18/03/2013 21:59, edited 1 time in total.
-
kojetou
#203 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Moze odrastao covijek valjda i razmisljati svojom glavom a ne samo slusati oficire. To je obicna matematika. Imas internet i ima spopis iz 1991. godine. Saberes sva ta naselje Sokolav, Pale, Vojkovice itd.; pogledas malo na mapu; usporedis snage i vidis da su ovi cetalji kod sarajeva zavaljeni skroz na skroz. Bez totalne superiornosti u tehnici oni nemaju sanse nikakve. Evo pitajte nekog strucnjaka koji je zavrsio skolu za oficira; nekoga poput Jovana Divjaka sta on misli o ovome.muha_sa wrote:kojetou@
-pusti šta je pišonja Dabic pricozar možeš to slušat
![]()
-znaš kako je meni moj dobar jaran--oficir JNA govorio negdje u martu 92.--Muha, onaj Hadžibajric u Starom Gradu nešto sereskloni djecu jer se paljani spremaju napast Sa--skloni ih jedno 7 dana--za 7 dana ce se sve završit.
-ne poslušah ga a bogme ni paljani ne uzeše SA.
- muha_sa
#204 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
ne znam da li si skonto šta sam htio rec ovim postomkojetou wrote:Moze odrastao covijek valjda i razmisljati svojom glavom a ne samo slusati oficire. To je obicna matematika. Imas internet i ima spopis iz 1991. godine. Saberes sva ta naselje Sokolav, Pale, Vojkovice itd.; pogledas malo na mapu; usporedis snage i vidis da su ovi cetalji kod sarajeva zavaljeni skroz na skroz. Evo pitajte nekog strucnjaka koji je zavrsio skolu za oficira; nekoga poput Jovana Divjaka sta on misli o ovome.muha_sa wrote:kojetou@
![]()
-znaš kako je meni moj dobar jaran--oficir JNA govorio negdje u martu 92.--Muha, onaj Hadžibajric u Starom Gradu nešto sereskloni djecu jer se paljani spremaju napast Sa--skloni ih jedno 7 dana--za 7 dana ce se sve završit.
-toliko silno naoružanje od JNA su ti isti paljani imali--JNA ukopala artiljeriju oko Sarajeva i sve im predala--u gradu imali svoje naoružane ljude--u gradu imali kasarne pune vojske i rezervista na spram maltene golorukih branioca i ne uzeše grad a ti bi sad ko eto nešto osvajo jal "oslobadjo"
-hajd-živi bili pa vidjeli--al ja sa sigurne distance
- muha_sa
#205 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
bježte jebo vas rat--prodje mi utakmica
vozdra vam i manite se budalaština.
-
dudlov
#206 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
nije to trocadero. šeha je iz neđarića a sad drži pub u istočnom sarajevu i dobro mu ide. išo je sa mojim drugom u osnovnu školu u neđarićima.karanana wrote:ovaj snimak sa ove radio emisije. je li to trocadero sto se javlja ovdje, ovaj seha? joj tintare. ovo je kalinovik ili okolina.dudlov wrote:jel misliš na snimak murathanskaranana wrote:hahaha, eki trocadera. vidi mu glave.
a ovdje mi je zvucao vise gradski.
- didžej
#207 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
pocetak je prejak, seha-trokadero-das ist valter. 
-
dudlov
#208 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
ipak ću morat pogledat nogatrans od murathans da vidim trocadera u akciji. šifra duboke starke. sad mi krivo što mene nema ni na jednom snimku pa makar kako magacin čuvam 
- muha_sa
#209 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
ne dade mi neki crv mira pa pogledah pocetakdudlov wrote:ipak ću morat pogledat nogatrans od murathans da vidim trocadera u akciji. šifra duboke starke. sad mi krivo što mene nema ni na jednom snimku pa makar kako magacin čuvam
- Sta ti bi?
#210 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Sinko,kojetou wrote:Moze odrastao covijek valjda i razmisljati svojom glavom a ne samo slusati oficire. To je obicna matematika. Imas internet i ima spopis iz 1991. godine. Saberes sva ta naselje Sokolav, Pale, Vojkovice itd.; pogledas malo na mapu; usporedis snage i vidis da su ovi cetalji kod sarajeva zavaljeni skroz na skroz. Bez totalne superiornosti u tehnici oni nemaju sanse nikakve. Evo pitajte nekog strucnjaka koji je zavrsio skolu za oficira; nekoga poput Jovana Divjaka sta on misli o ovome.muha_sa wrote:kojetou@
![]()
ovako citajuci i gledajuci tvoja razmisljanja, podsjeti me na Mirka Skojotovskog-Genijalca ( ne znam da li si se i rodio kad je taj crtani bio hit?!?!?) i njegove planove da nafata pticicu trkacicu. Tebi bas dosadno u zivotu. Uglavnom , mani se corava posla i supljiranja (ako sam dobro shvatio, izdaleka). Dosta nam je jedno sr.a.nje i ne prizivaj vise!!!! Ne mozes ni u najgorem snu zamisliti ni slicno, tako bolje ti je ganjaj koke,cugaj,igraj igrice ili vec sta ti se svidja. Moja generacija je to popusila sa 20 godina i mislim da smo sjebani za cijeli zivot (samo neko prije a neko malo kasnije to spozna). Nikad nikom ratovi nisu donijeli nista dobroga i to je cinjenica. Dobijes na mostu, izgubis na cupriji!
- Lacrosse
#211 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
De da se vratimo na temu.
Sarajevo je nakon sto je tunel iskopan vojno deblokirano. Nije mogao uci tenk ali nije ni trebao.
Srbi su to znali. Mogli su komotno deblokirati grad i pustiti zene i djecu da idu u Hrvatsku biti izbjeglice, a malo za tim bi i muski svi izgubili motiv da idu ratovati jer nisu se nikom ni tad Pale oslobadjale, a kamoli danas.
Postoje dva razloga sto se tad nije Sarajevo deblokiralo. Prvi i osnovni je pare, koje su zaradjene na svercu, drugi, nesposobnost Srpske vrhuske koja je sva zivjela i nosila titule po Sarajevu da se oprosti od tog dijela zivota i shvati da Sarajevo, cijelo, kolektivno ne mogu zauzeti.
Srbi da su imali iole kreativne oficire dozvolili bi deblokadu Sarajeva. Tim bi sverc spao na koju marku a ne hiljade maraka. Zene i djeca bi pobjegli. I ostali bi da se igramo pravog rata. Mogli su izvrsiti preseljenje Zepe, Srebrenice i Gorazda u taj dio Sarajeva iz kojeg bi se povukli i imali bi dovoljno vojske da utvrde linije, tad u tom momentu u Bosni nebi nikom gorjelo pod nogama da nastavi dalje s ratom, a ko bi bio nezadovoljan mogao bi otici u dijasporu jer nebi bio okruzen.
Sarajevo je nakon sto je tunel iskopan vojno deblokirano. Nije mogao uci tenk ali nije ni trebao.
Srbi su to znali. Mogli su komotno deblokirati grad i pustiti zene i djecu da idu u Hrvatsku biti izbjeglice, a malo za tim bi i muski svi izgubili motiv da idu ratovati jer nisu se nikom ni tad Pale oslobadjale, a kamoli danas.
Postoje dva razloga sto se tad nije Sarajevo deblokiralo. Prvi i osnovni je pare, koje su zaradjene na svercu, drugi, nesposobnost Srpske vrhuske koja je sva zivjela i nosila titule po Sarajevu da se oprosti od tog dijela zivota i shvati da Sarajevo, cijelo, kolektivno ne mogu zauzeti.
Srbi da su imali iole kreativne oficire dozvolili bi deblokadu Sarajeva. Tim bi sverc spao na koju marku a ne hiljade maraka. Zene i djeca bi pobjegli. I ostali bi da se igramo pravog rata. Mogli su izvrsiti preseljenje Zepe, Srebrenice i Gorazda u taj dio Sarajeva iz kojeg bi se povukli i imali bi dovoljno vojske da utvrde linije, tad u tom momentu u Bosni nebi nikom gorjelo pod nogama da nastavi dalje s ratom, a ko bi bio nezadovoljan mogao bi otici u dijasporu jer nebi bio okruzen.
- karanana
#212 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
zasto mislis da bi srbima odgovarala deblokada sarajeva?Lacrosse wrote:
a preseljenje o kojem pricas se i jeste desilo nakon rata.
a isto ko sto se ti pitas zasto mi nismo deblokirali sarajevo, ja se takodjer pitam zasto ga srbi nisu skroz blokirali a mogli su ga zatvoriti na dva mjesta, mnogo lakse nego sto bi ga mi mogli deblokirati.
- didžej
#213 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
nakon odgledanog videa "murathans" mozemo zakljuciti da su se na ilidzi u aprilu 1992. jos uvijek furale bijele carapice kao neizostavni modni detalj svakog osvijestenog srbina.
trocadero, valjda nisi jedan od tih.
cetvorica koji djeluju gradski su: lik u crnom na 6:52, lik sto trci cik-cak na 7:05, coro na 8:40 i cupo u koznoj jakni na 10:06, strbac kako ga oslovi seha/vugla u svom intervju.
ostali mi lice na starosjedioce ali iz trnova, kalinovika...
trocadero, valjda nisi jedan od tih.
cetvorica koji djeluju gradski su: lik u crnom na 6:52, lik sto trci cik-cak na 7:05, coro na 8:40 i cupo u koznoj jakni na 10:06, strbac kako ga oslovi seha/vugla u svom intervju.
ostali mi lice na starosjedioce ali iz trnova, kalinovika...
-
trocadero
#214 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
E каки сте цццц...
Баш ме са Шехом помјешаште! Ало ба он је био војни ДРОТ. Једном ме је чак и хапсио због мојих назови "неслагањима" са локалним командирчићем. Други пут кад је опет покушао због нечег другог побјегао сам код јатака па смо преко њих водили разговоре. Преговори дјелимично успјешни, нисам завршио опет у затвору али јесам на Нишићима 20 дана
Баш ме са Шехом помјешаште! Ало ба он је био војни ДРОТ. Једном ме је чак и хапсио због мојих назови "неслагањима" са локалним командирчићем. Други пут кад је опет покушао због нечег другог побјегао сам код јатака па смо преко њих водили разговоре. Преговори дјелимично успјешни, нисам завршио опет у затвору али јесам на Нишићима 20 дана
-
trocadero
#215 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
kojetou,
Ма пусти ти ове зафрканте, мени си баш занимљив само настави
Позвао бих и Бали-бег Малкоча био нам је од велике користи на теми о Отесу.Он ти је топограф, разваљује карте, па не би било лоше да се удружите !
Ма пусти ти ове зафрканте, мени си баш занимљив само настави
Позвао бих и Бали-бег Малкоча био нам је од велике користи на теми о Отесу.Он ти је топограф, разваљује карте, па не би било лоше да се удружите !
- Repetitor
#216 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
POčetnička posla
Kao sto neko rece,igraju na kartu zaborava
Oni nisu htjeli rat,oni nisu cinili zlocine organizovano,to je njima nametnuto,i to su radili oni preko Drine sto su dolazili...Jok nisu ovi lokalni 
Kao sto neko rece,igraju na kartu zaborava
-
trocadero
#217 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
http://www.youtube.com/watch?v=nt9cMJAAwPA
Ево га и резултат другог полувремена
Јел оно јужна ограда Жељиног стадиона, имал још ко да је прескако ондје на текму
Ево га и резултат другог полувремена
Јел оно јужна ограда Жељиног стадиона, имал још ко да је прескако ондје на текму
-
felsh
#218 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Slobodno ti misli kojoti pa makar i bilo smjesno i glupo i taman da si u Papua Novoj gvineji samo misli o Bosni i Hercegovini.Izgleda da je vise nigdje nema sem u tvojoj glavi.
Da je jos jednog takvog naci da misli o neduznim pobijenim bosancima i hercegovcima o njihovom broju i nacinu stradanja pa da nas po nekad podsjeti na njih.
I ne ljuti se sto te svi zajebajemo jer nesmijemo da zajebajemo one POSTENE LJUDE sa woodyjevog posta,oni su opasni od slucajnih Trokaderovih ,snajpera, tenkova ,minobaaca ,haubica i starki .
Mozda me neces razumjeiti ali ja sam samo bio djecak od 14,15,16,16 i po godina u ratu pa moja prica kurcu ne vrjedi,moje se tadasnje postojanje i muka sada ne pika.Nisu mi dali pusku da uzmem da osjetim da mogu makar malo uzvratiti slucajnom agresoru vec samo drva voda hrana i zelja kad cu moci u rov.Tu u rovu su bili svi moji super junaci,heroji za kojima sam gledao ko tele kad prodju ulicom i bilo mi drago kad me neki od njih pozdravi,htjeo sam biti dio njihove ekipe djeliti teret rata sa njima.To docekao nisam i sad kazem : E BAS MI JE ZAO STO NISAM I STO NISAM CASNO ZAVRSIO NA KOVACIMA DA NE GLEDAM SVE OVO, SAMO ME STRAH DA BI SE U GROBU PREVRTO.
Da je jos jednog takvog naci da misli o neduznim pobijenim bosancima i hercegovcima o njihovom broju i nacinu stradanja pa da nas po nekad podsjeti na njih.
I ne ljuti se sto te svi zajebajemo jer nesmijemo da zajebajemo one POSTENE LJUDE sa woodyjevog posta,oni su opasni od slucajnih Trokaderovih ,snajpera, tenkova ,minobaaca ,haubica i starki .
Mozda me neces razumjeiti ali ja sam samo bio djecak od 14,15,16,16 i po godina u ratu pa moja prica kurcu ne vrjedi,moje se tadasnje postojanje i muka sada ne pika.Nisu mi dali pusku da uzmem da osjetim da mogu makar malo uzvratiti slucajnom agresoru vec samo drva voda hrana i zelja kad cu moci u rov.Tu u rovu su bili svi moji super junaci,heroji za kojima sam gledao ko tele kad prodju ulicom i bilo mi drago kad me neki od njih pozdravi,htjeo sam biti dio njihove ekipe djeliti teret rata sa njima.To docekao nisam i sad kazem : E BAS MI JE ZAO STO NISAM I STO NISAM CASNO ZAVRSIO NA KOVACIMA DA NE GLEDAM SVE OVO, SAMO ME STRAH DA BI SE U GROBU PREVRTO.
-
PM72
#219 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Felsh,
Dobar si momak,pošten i karakteran.Ovaj tvoj post mi se sviđa sem zadnjeg pasusa.Nemaš za čim žaliti-vjeruj mi.Ja sam bio jedan od tih što je prolazio pored dječačića u haustoru,onako sav "napucan" i bio sam važan kad prođem kroz komšiluk onako naoružan do zuba pa me gledaju sa divljenjem i poštovanjem.Šatro.Maskirna uniforma,jurišni prsluk,dobar pištolj...(samo mi je falila aku bušilica da je okačim i budem kompletan
),gledaju te cure i starke koje prije nisu ni obraćale pažnju na tebe.Sve je to lijepo i fino tih par minuta dok ne zamakneš a onda te spuca saznanje da će onaj miš XY iz komšiluka koji te gleda kao božanstvo,a inače se krije od vojske,odraditi sve te curice i starke dok ti budeš negdje na čukama,jeo truhli ikar i molio Boga da te spuca direktno u glavu -da se ne patiš.Igraće karti,zajebavaće se do jutarnjih sati,djeliće konzerve iz paketa koje je dobio iz inostranstva kao i cigare jer on ima para za razliku od tebe.On i njemu slični su znali bolje gdje se šta "odrađuje",koja je linija pala i kakvo je stanje u jedinicama.On čeka poziv iz UN-a jer je sredio "varijantu noge".Ali,nisam ja radi njega ratovao niti me interesovao u životu jer sam ga gledao " s visoka" kao nižu rasu što je za mene bio i ostao.Nisam ratovao ni za Aliju niti za Bosnu.Ratovao sam radi opstanka i opstali smo.Za to su najviše zaslužni oni po mezarovima i grobljima.Nije mene interesovala recimo Grabeška visoravan kod Bihaća ili Matuzići jer mi je to bilo daleko kao sad Novi Zeland.Ja sam strahovao hoće li oni iz Nedžarića ili iz Lukavice krenuti u konačan obračun jer su imali s čim.Sreća naša pa nisu imali s kim.Nisu se oni puno bojali recimo mene koji sam samo bio mali kotačić ali taj kotačić je bio dio velike mašine u koju bi upali i koja bi ih samljela.Uz ogromne žrtve naravno ali mi nismo imali drugog izbora.Možda će ispasti samohvala ali ne bih se povukao kad bih znao da ću 100 % poginuti.Imao sam ekipu za 10,za svakog od njih bi glavu dao.
Sad je to sve prošlost.zaboravile su se sve patnje,samo se sjećam nekih zajebancija a draga lica pronalazim skoro svakog dana na zadnjim stranama Avaza pa se ibretim "kako je mlad imao infarkt ili rak".Tako nas rat ubija,što kaže jedan,samo su mrtvi dočekali kraj rata.dakle,nemaš za čim da žališ.Ja sam mislio da smo mi magarci koji smo ostali da branimo ovo svoje ali vidim da nismo.Magarci su ovdje izumrli a ovi što rata ne okusiše po dijaspori su evoluirali iz normalnih ljudi u magarce.Umjesto da uživaju,da rade,troše,da guze šveđanke i dankinje oni se bave budalaštinama i "plavkastim" kotama.Dakle,budi sretan što si ostao normalan za razliku od ovih što od bjesa ne znaju šta će od sebe.
Dobar si momak,pošten i karakteran.Ovaj tvoj post mi se sviđa sem zadnjeg pasusa.Nemaš za čim žaliti-vjeruj mi.Ja sam bio jedan od tih što je prolazio pored dječačića u haustoru,onako sav "napucan" i bio sam važan kad prođem kroz komšiluk onako naoružan do zuba pa me gledaju sa divljenjem i poštovanjem.Šatro.Maskirna uniforma,jurišni prsluk,dobar pištolj...(samo mi je falila aku bušilica da je okačim i budem kompletan
Sad je to sve prošlost.zaboravile su se sve patnje,samo se sjećam nekih zajebancija a draga lica pronalazim skoro svakog dana na zadnjim stranama Avaza pa se ibretim "kako je mlad imao infarkt ili rak".Tako nas rat ubija,što kaže jedan,samo su mrtvi dočekali kraj rata.dakle,nemaš za čim da žališ.Ja sam mislio da smo mi magarci koji smo ostali da branimo ovo svoje ali vidim da nismo.Magarci su ovdje izumrli a ovi što rata ne okusiše po dijaspori su evoluirali iz normalnih ljudi u magarce.Umjesto da uživaju,da rade,troše,da guze šveđanke i dankinje oni se bave budalaštinama i "plavkastim" kotama.Dakle,budi sretan što si ostao normalan za razliku od ovih što od bjesa ne znaju šta će od sebe.
- muha_sa
#220 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
PM72
dobro jutro
-onda dodje jebeni Dejton i republici masovnih grobnica dadne se ime republika srpska--žalosno
-sad nek je ukidaju oni koji su je aminovali a mi koji smo prvi skocili u odbranu idemo malo guzove sklonit.
-uostalom-nije tema i koji mi klinac sve ovo treba, da mi se tlak na sabahu diže a još mi se živi
hajd vozdra
idem ja sa svojom rajom u park i šaha pucat 
dobro jutro
-onda dodje jebeni Dejton i republici masovnih grobnica dadne se ime republika srpska--žalosno
-sad nek je ukidaju oni koji su je aminovali a mi koji smo prvi skocili u odbranu idemo malo guzove sklonit.
-uostalom-nije tema i koji mi klinac sve ovo treba, da mi se tlak na sabahu diže a još mi se živi
hajd vozdra
-
anonimus0007
#221 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
kako je krenulo još malo pa ide osnivanje brigada, pa reko da predložim najsposobnije od nas.....
glede ilidže, za glavnog logističara predlažem aliju budnju. čovjek vjernik, rađe bi gladovao neko ukrao, gluho bilo i daleko.
za glavnog kerovođu, pardon, vođu, predlažem fikreta prevljaka. poštenjačina i sposoban čovjek, imao je u ratu dobro planiranih akcija, poput napada na famos u sred bijela dana. vidi se da ima potencijala i treba mu dati drugu priliku.
.....

glede ilidže, za glavnog logističara predlažem aliju budnju. čovjek vjernik, rađe bi gladovao neko ukrao, gluho bilo i daleko.
za glavnog kerovođu, pardon, vođu, predlažem fikreta prevljaka. poštenjačina i sposoban čovjek, imao je u ratu dobro planiranih akcija, poput napada na famos u sred bijela dana. vidi se da ima potencijala i treba mu dati drugu priliku.
.....
-
anonimus0007
#222 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
nemoj tako, alija ih je na to natjerao, morali su. pitaj PM-a.muha_sa wrote:PM72![]()
![]()
dobro jutro![]()
-onda dodje jebeni Dejton i republici masovnih grobnica dadne se ime republika srpska--žalosno![]()
hajd vozdraidem ja sa svojom rajom u park i šaha pucat
-
sumirprimus
#223 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
karanana, zar nije logicno to sto su srbi radli sa sarajevom??
p.s jebes i rat i drugo poluvrijeme...
p.s jebes i rat i drugo poluvrijeme...
- sinuhe
#224 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
Sarajevo je drzano pod blokadom da bi se terorom prinudila bosnjacka strana na mir po srpskim uslovima.
-
anonimus0007
#225 Re: Napad na Ilidzu aprila 92-e
taman tako, i isključivo zbog toga.sinuhe wrote:Sarajevo je drzano pod blokadom da bi se terorom prinudila bosnjacka strana na mir po srpskim uslovima.