Novi mercedes A klase ima francuski motor

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
jefferson

#201 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by jefferson »

goran16v wrote:
jefferson wrote:
Kakav filozof...
Za pocetak benzinac sa turbom je skuplji od dizela sa turbom + trosi vise i tu sva prica o isplativnosti pada qurcu za usi, a ja jos ne znam da se iko usudio ugraditi plin u savremenog turbo-benzinca, tako da i to mozes smjesiti na isto mjesto i zato je jedina moguca uporedba benzinac bez tubra i dizel sa turbom. Treba li ti crtati taj dio?
Sto se tice price o finansijama, kad budes imao bar jedan svoj auto, a ne pitati tatu za kljuceve, mozemo razgovarati na tu temu, naucices stosta.
Ovdje je ne radi o tvornickim instalacijama jer je cijena novog turbo benzinca sa tvornickom LPG instalacijom jako nepovoljna u odnosu na turbo dizela pa za ove nase ekonomiste ta opcija prakticno ne postoji. Ovdje se radi o naknadnim ugradnjama, da citiram jednog od njih "benzinac ima mogućnost da se u njega ugradi plinski sistem(koji danas ne košta puno, a radi savršeno kada je kvalitetan i profesionalno urađen)", ja jos ne sretoh ili ne cuh ijednog da je potegao za skupog turbo benzinca, a onda ga odvezao kod "majstora" da mu ugradi plin.
Ja licno ne znam, a razlog sto ih jos toliko nemas je sto kod nas postoji generalno odbojnost prema benzincima, jos ako je turbo, eeeee, pa trosi garant 35 litara!
Cek malo, dok se raja navikne itd.
Licno, mislim da je naspram 1.9tdi od 105ks u skodi octaviji, 1.2TSI daleko bolji izbor. Iako ima manji obrtni moment NA PAPIRU, u praksi se bolje ponasa.
preludezalude

#202 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by preludezalude »

Gorane,
Da, vozio sam odlicno auto koje je bilo dizel. Okivam ga u zvijezde jer je kao auto fantastican. Ali sam ga iscejfio i prodao i kupio visokolitraznog benzinca i ugradio plin. Sad opet cejfim i uzivam. Jesam se zajebao. :lol: :lol: :lol: Mozes misliti kako sam se zajebao. :lol: :lol:
Vozaj skodu u ubjedjenju da imas extra auto i ne bacaj bombe po forumu.
jefferson

#203 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by jefferson »

preludezalude wrote:Gorane,
Da, vozio sam odlicno auto koje je bilo dizel. Okivam ga u zvijezde jer je kao auto fantastican. Ali sam ga iscejfio i prodao i kupio visokolitraznog benzinca i ugradio plin. Sad opet cejfim i uzivam. Jesam se zajebao. :lol: :lol: :lol: Mozes misliti kako sam se zajebao. :lol: :lol:
Nemoj zezat, Skoda je extra auto!
goran16v

#204 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by goran16v »

citroen xm wrote:Ma svi su filozofi samo si ti objektivan i najpametniji. Eto ne moraš turbaću ugraditi plin ako je rizik, mada ja znam ljude koji su ugradili i funkcioniše baz ikakvih problema. Kolika je razlika u potrošnji turbo dizela i turbo benzinca iste kubikaže i snage? 2 litra. Ako je 2 litra puno za uživanje u vožnji onda ga jebi.
Nisu 2 litra (a realno je razlika veca od 2 lit), odnosno 5000 KM na 100k km, odnosno 750 KM godisnje za prosjecnog vozaca razlike u gorivu problem, nego je problem sto je turbo benzinac u startu skuplji od turbo dizela, sto suplji pa vecu potrosnju nemas cime kompenzirati i sto ti izgleda to ne mozes da skontas.
emko1234

#205 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by emko1234 »

citroen xm wrote:Ma svi su filozofi samo si ti objektivan i najpametniji. Eto ne moraš turbaću ugraditi plin ako je rizik, mada ja znam ljude koji su ugradili i funkcioniše baz ikakvih problema. Kolika je razlika u potrošnji turbo dizela i turbo benzinca iste kubikaže i snage? 2 litra. Ako je 2 litra puno za uživanje u vožnji onda ga jebi.
al u kurcu je razlika 2 litra.
evo iz mog primjera, 3.0tdi kad ga gazis u gradu do 13-14 litara. 3.0turbo kad ga gazis ce pokazat i preko 18 litara a nerijetko i 20. zavisi ko ga gazi.
na otvorenoj 3.0tdi do 10-11 litara, isti taj benzinac ide bez problema i preko 15.
trebam li stavljat klip kad lik vozi s5 sportback u u 15 minuta brze voznje gdje mu je prosjecna brzina 140km/h ima potrosnu od 43 litra u prosjeku?
nemoj da pricamo supljake.
uzmi primjer 1.2tdi vs 1.2tsi. na otvorenoj u prosjeku dizel trosli 3 litra manje. a to je najmanji dizel koji postoji kod vw-a
primjer 2.0tdi koji sam usput imao pa pricam iz prve ruke, s cipom i 175ks na otvorenoj kad se jebe, trosi do 9 litara. 2.0t na otvorenoj koji sam vozio u moru varijanti (gti, a3, a4, seat leon cupra) hladno predje 13 litara.
prema tome, prica o 2 litra razlika je supljak samo takav.
jefferson

#206 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by jefferson »

goran16v wrote:
Nisu 2 litra (a realno je razlika veca od 2 lit), odnosno 5000 KM na 100k km, odnosno 750 KM godisnje za prosjecnog vozaca razlike u gorivu problem, nego je problem sto je turbo benzinac u startu skuplji od turbo dizela, sto suplji pa vecu potrosnju nemas cime kompenzirati i sto ti izgleda to ne mozes da skontas.
De ti ponovo cijene pogledaj.
Roomster 1.2tsi u BiH u osnovnoj cijeni je 5000km jeftiniji od 1.6tdi sa 90ks! Samo primjer dajem.
Yeti 1.8TSI 4X4 je 8000 jeftiniji od 2.0TDI 4X4!
goran16v

#207 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by goran16v »

U tom uzivanju i cejfu te jebe samo jednacina
smijesni egzotnicni auto koji vozis + doplata = skoda.
Ako imas ista izmedju usiju zakljucak ces izvesti sam
goran16v

#208 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by goran16v »

jefferson wrote: De ti ponovo cijene pogledaj.
Roomster 1.2tsi u BiH u osnovnoj cijeni je 5000km jeftiniji od 1.6tdi sa 90ks! Samo primjer dajem.
Da vidim:
Passat 2.0 TSI 46.840 KM
Passat 2.0 TDI 44.195 KM

Scirocco 2.0 TSI 44.648 KM
Scirocco 2.0 TDI 43.941 KM

Volkswagen CC 2.0 TSI 53.542 KM
Volkswagen CC 2.0 TDI 46.724 KM
To se desi ka uporedis turbo benzinac sa turbo dizelom iste zapremine koji ce ga nadmasiti u performansama o cemu se ovdje prica, a na bilo koja dva motora.
preludezalude

#209 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
Mene u uzivanju i cejfu nista ne remeti.
Hoces reci da je skoda bolja od smjesnog egzoticnog auta. :lol: :lol:
Ima jedna krupnija stvar koja tebe jebe. Ti si skodu platio 40 000KM, a ja sam smjesni egzoticni auto
platio 10 000KM.
Ima jedna bolja jednacina:
nova skoda + obavezni servisi - cejf - uzivanje - gubitak na cijeni = momacki si se zajebao ali nema veze, malo ti trosi. :lol: :lol:
jefferson

#210 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by jefferson »

goran16v wrote:
Da vidim:
Passat 2.0 TSI 46.840 KM
Passat 2.0 TDI 44.195 KM

To se desi ka uporedis turbo benzinac sa turbo dizelom iste zapremine koji ce ga nadmasiti u performansama o cemu se ovdje prica, a na bilo koja dva motora.
Znaci Skoda Yeti sa manjom zapreminom i vise KS jeftinija od iste sa vecom zapreminom i manje ks.
Passat sa 2.0TDI is 170ks je 3000km jeftiniji od 2.0TSI sa 30ks viska i boljim performansama.
Namjerno sam naveo skodu jer je prihvatljivija prosjecnom BH kupcu!
Opel Astra 1.4T sa 140ks i 200nm pri 1,850 o/min je 2000km jeftinija od Astre sa 1.3CDTI motorom i 95ks i 190nm pri 1,750 o/min!
goran16v

#211 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by goran16v »

preludezalude wrote:
goran16v wrote:
Ima jedna krupnija stvar koja tebe jebe. Ti si skodu platio 40 000KM, a ja sam smjesni egzoticni auto
platio 10 000KM.
nova skoda + obavezni servisi - cejf - uzivanje - gubitak na cijeni = momacki si se zajebao ali nema veze, malo ti trosi. :lol: :lol:
Da li treba da objasnjavam razliku izmedju novog auta od 40k KM i zgazenog terenca od 10k KM? Nazalost ti o toj jednacini nista ne znas jer pojmovi nov auto i odrzavanje u ovl. servis sa orig. dijelovima za tebe stanuju na drugoj planeti i da svi rezonuju kao ti (kupovina novo auta je zajeb, da ne spominjem jos jedan primjer kako je onome koga nije briga koliko ce izgubiti na autu gubitak na novo auto odjednom postoa bitan) ti bukvalno ne bi imao sta da vozis jer si predzadnja, a mozda i zadnja karika u lancu prije nego auto ode na otpad, zato se pomiri sa jednacinom:
preludezalude

#212 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by preludezalude »

goran16v wrote:
preludezalude wrote:
goran16v wrote:
platio 10 000KM.
Da li treba da objasnjavam razliku izmedju novog auta od 40k KM i zgazenog terenca od 10k KM? Nazalost ti o toj jednacini nista ne znas jer pojmovi nov auto i odrzavanje u ovl. servis sa orig. dijelovima za tebe stanuju na drugoj planeti i da svi rezonuju kao ti (kupovina novo auta je zajeb, da ne spominjem jos jedan primjer kako je onome koga nije briga koliko ce izgubiti na autu gubitak na novo auto odjednom postoa bitan) ti bukvalno ne bi imao sta da vozis jer si predzadnja, a mozda i zadnja karika u lancu prije nego auto ode na otpad, zato se pomiri sa jednacinom:
Oooo nisam te prepoznao vidovita Dzemila. hocu reci vidoviti Gorane.
Sad znas i gdje ja servisiram auto i koje dijelove ugradjujem. Jarane moj, ti si prvi poceo da poredis svoje auto sa mojim sto je skroz nekorektno s tvoje strane jer je tvoje 10 godina mladje. Ali kad si krenuo u tom smjeru, onda cu prihvatiti igru. Poserem ti se ja na takvo auto koje za koje das 40 000 KM samo da bi mogao reci da imas novo auto pa das bruku love na obavezne servise pa ga okivas u zvijezde i dizelsku potrosnju, pa ga onda parkiras zimi i vozis BENZINCA. To hoces reci da je bolji benzinac zimi??? :lol: :lol: I onda slag na kraju, pocnes svoju oktaviju porediti sa mojim autom koje je starije 10 godina. Sta drugo iz ovih tvojih argumenata i price zakljuciti nego da imas smece od auta.
covjekizsjene

#213 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by covjekizsjene »

goran16v wrote:
Da vidim:
Passat 2.0 TSI 46.840 KM
Passat 2.0 TDI 44.195 KM

Jest ,al poslije par godina koristenja :
Passat 2.0 TSI 25.840 KM
Passat 2.0 TDI 30.195 KM

Scirocco 2.0 TSI 20.648 KM
Scirocco 2.0 TDI 27.941 KM

Volkswagen CC 2.0 TSI 29.542 KM
Volkswagen CC 2.0 TDI 30.724 KM

I pored toga sto je TDI skuplji lakse ces ga prodati.Eno s5 stoji ispred ASA-e , nov 167.000 ,a sad 55.000. Ima ga na piku... A5 3.0 TDI 50-60.000km ,a nov placen u prosjeku 80-90k pa ti skontaj
goran16v

#214 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by goran16v »

preludezalude wrote: Oooo nisam te prepoznao vidovita Dzemila. hocu reci vidoviti Gorane.
Sad znas i gdje ja servisiram auto i koje dijelove ugradjujem. Jarane moj, ti si prvi poceo da poredis svoje auto sa mojim sto je skroz nekorektno s tvoje strane jer je tvoje 10 godina mladje. Ali kad si krenuo u tom smjeru, onda cu prihvatiti igru. Poserem ti se ja na takvo auto koje za koje das 40 000 KM samo da bi mogao reci da imas novo auto pa das bruku love na obavezne servise pa ga okivas u zvijezde i dizelsku potrosnju, pa ga onda parkiras zimi i vozis BENZINCA. To hoces reci da je bolji benzinac zimi??? :lol: :lol: I onda slag na kraju, pocnes svoju oktaviju porediti sa mojim autom koje je starije 10 godina. Sta drugo iz ovih tvojih argumenata i price zakljuciti nego da imas smece od auta.
Naravno da znam kako servisiras auto jer citam ja i druge teme na na kojima se rasputjes gdje, sta i kako. Nema nikakve potrebe pricati o tome koliko bi dugo izdrazao s tim autom da ga odrzavas kako treba.
Sto se ostatka tice, samo sam cekao kad ce iz tebe provaliti papcina, seljacina i primitivac sa dna kace pun kompleksa i zavisti i sacuvaj boze da smo jarani.
Ti jedino mozes da se poseres u prazninu u lobanji, na svoju zavist i ljubomoru buduci da su stvari na koje hoces da se poseres sasvim normalne stvari, ali za tebe nazalost (ili nasrecu) nedostizne pa ne mozes da ih shvatis. Da ti objasnim u par rijeci, kupovina novog auta je sasvim normalna stvar za ljude koji to mogu da priuste. Kad kupis nov auto (i to ne prvi) onda to ne radis radi komsiluka nego zato sto je to tvoj rezon. Na kraju, ako nisi znao, odrzavanje novog, pa i polovnog auta u ovl. servisu je u normalnom svijetu je sasvim normalna stvar.
U pravu, vozim bezinaca i to bez plina jer bolji zimi, a bolji jer je jeftin pa mi nije zao handrim po gradu i planinana, da me ne brine toliko kad ga neko kvrcne na parkingu, kad ga izreseta frakcija sa ceste i kad utovarim mokru skijasku opremu koja ostavlja parnice po unutrasnjosti. To je takodjer normalna stvar, ako mozes skuplji auto cuvati, a jeftiniji handriti po snijegu, soli, ledu itd.
Da ti docaram sta je smece, smece je auto koji poslije 10 god vrijedi 10 - 12%% cijene novog, za razliku od onog koji vrijedi 30% i sad ti sam izvedi racunicu sta je smece i da li bi ti mogao i u najvlaznijim snovima mogao kupiti auto kojem je cijena bila 30% novog.
drndalo

#215 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by drndalo »

goran16v wrote: Ovdje je ne radi o tvornickim instalacijama jer je cijena novog turbo benzinca sa tvornickom LPG instalacijom jako nepovoljna u odnosu na turbo dizela pa za ove nase ekonomiste ta opcija prakticno ne postoji.
Ne volim uciti one koji bas sve znaju, ali da naucis i ti nesto jednom, NE POSTOJI fabricki ugradjen plin ni u jedno auto, osim mozda Subaru-a prije uvodjenja dizela...

U zemljama u kojima je plin popularan (Italija, Nizozemska) moze se kod dilera kupiti auto sa plinom i garancijom, ali nije ugradjen u fabrici koja proizvodi te aute, jer je to na istoj traci tesko/skupo izvesti, zbog dodatnog rada koji ta instalacija zahtijeva... Gotov auto se iz fabrike odvozi kod od fabrike ovlastenog plinadzije (sa ili bez vlasnickog udjela majke firme), koji to ipak "naknadno" (nakon tekuce trake) ugradjuju... Za kupca je to isto, jer on auto preuzima kod dilera, sve zavrseno, zadrzava fabricku garanciju, itd...

Kod gore navedenog Subaru Legacy-a Bi-Fuel, "caka" kod skupe nabavke svakako skupog auta je bila u tome sto je Italijanska drzava subvencionirala ugradnju tog plina u njih kroz 2000 EUR manje poreza za konacnog kupca, kod kupovine tog novog auta, pa je to ljudima bio stimulans da kupuju "cisceg" plinasa u odnosu na slicne dizele...
respo

#216 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by respo »

gorane tebe jebe jedna stvar u svakom postu su ti rijeci

isplativost doplata cijena odrzavanja koliko trosi itd

shvati da to nekoga ni najmanje ne zamara
kad sam kupovao auto koje mi se svidja nisam pitao ni cijenu ni koliko trosi ni hoce li mi se isplatiti ni koliko cu doplatiti ako uzimam polovno ni nista
al tebi je to tesko shvatiti
Qler

#217 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by Qler »

Ja koliko znam i Mercedes i Volvo su imali auto sa fabirckim plinom. Volvo Bi-Fuel tako nekako se zvao volvo, evo za mercedesa

http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_W211

CNG fabricki ugradjen
drndalo

#218 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by drndalo »

CNG... To je nesto sto je jos i u EU rijetka ptica... Da se dopunim, pod "plinom" podrazumijevam LPG/GPL/TNG, tj. tecni-naftni-gas/plin, a ne zemni plin... Zasto ? Zato sto se LPG koristi u sirokim narodnim masama vec barem pola stoljeca...

Za Volvo Bi-fuel sam isto mislio da je bio samo sa CNG-om...
Last edited by drndalo on 15/02/2013 09:24, edited 1 time in total.
lavic

#219 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by lavic »

I bmw u seriji E36 compakt mogao si naruciti sa plinom.
sema911

#220 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by sema911 »

emko1234 wrote:
al u kurcu je razlika 2 litra.
evo iz mog primjera, 3.0tdi kad ga gazis u gradu do 13-14 litara. 3.0turbo kad ga gazis ce pokazat i preko 18 litara a nerijetko i 20. zavisi ko ga gazi.
na otvorenoj 3.0tdi do 10-11 litara, isti taj benzinac ide bez problema i preko 15.
trebam li stavljat klip kad lik vozi s5 sportback u u 15 minuta brze voznje gdje mu je prosjecna brzina 140km/h ima potrosnu od 43 litra u prosjeku?
nemoj da pricamo supljake.
uzmi primjer 1.2tdi vs 1.2tsi. na otvorenoj u prosjeku dizel trosli 3 litra manje. a to je najmanji dizel koji postoji kod vw-a
primjer 2.0tdi koji sam usput imao pa pricam iz prve ruke, s cipom i 175ks na otvorenoj kad se jebe, trosi do 9 litara. 2.0t na otvorenoj koji sam vozio u moru varijanti (gti, a3, a4, seat leon cupra) hladno predje 13 litara.
prema tome, prica o 2 litra razlika je supljak samo takav.

eha bekane nemoj se vise javljat jel moze,. dam ti ja g5 sa 168ps pa ga ti provoza jkako ti kazes malo brze i ako vidis igdje cifru od 9l tvoje auto,.
drndalo

#221 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by drndalo »

Kao sto rekoh, naruciti e36 ne znaci i da je na pokretnoj traci ugradjen u fabrici... Jednostavno bi ostali dio trake iza njega morao stajati da se ovo stigne, pa da iz fabrike izadje u toj smjeni npr. 19 auta manje nego sto je normalno...

Zato je proizvodno jednostavnije napraviti benzinca, normalno, kombinacija motor/mjenjac se ubaci u auto, zasarafi, poveze, i tjera dalje... Dodatnih radnih sati na ugradnji plinske instalacije se nakupi nakon toga, na drugom mjestu, manjoj radionici... Gledao P307 kako se ugradjuje, sa 7km na satu... Voditelj pogona mi pricao ovo sto sam ja sad napisao...
Qler

#222 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by Qler »

Ovaj volvo s60 bi fuel sto sam ga ja gledao ima fabrički rezervoar za benzin od 20l i ne znam koliko litara plina.. znam da je 20l benzina...
ahaaha

#223 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by ahaaha »

golfiista wrote:Otišli sa teme kao i obično...

U cijeloj ovoj priči samo je Pežo na dobitku, Mercedes je brend i to kakav brend...To što posuđuje, inače odlične dci motore, kupcima istog ne znači ništa, jer kupci Mercedesa ne žive u BiH i njima je najmanje bitno da li na filteru sija trokraka zvijezda ili ne. Oni svoje automobile servisiraju u ovlaštenim servisima a ne po garažamaa i avlijama. Za sve ostalo brine Mercedes, zato se vi koji nikada nećete kupiti Mercedesa, samo zbog finansija, naravno, ne sikirajte za kompaniju koja živi i bez vašeg suda evo već cijelo stoljeće.
Isto tako, Audi nije na gubitku zbog motora koje posuđuje Škodi i Seatu, zapravo Škoda i Seat su na dobitku, jer normalan svijet razmišlja da je u Škodi motor koji je isti kao u Audiju i mora da je odličan. Mi smo skloni mijenjanju teza pa za isto kažemo, hebo Audi kad dijeli sve sa Škodom. Audi zbog toga nije izgubio nijednog kupca, dok je Škoda dobila mnogo njih zahvaljujući braku sa koncernom. Iako dijele mnogo toga, razlika u cijeni je opravdana zbog činjenice da potreba prestaje tamo gdje počinje luksuz, što govore i prodajne cifre.

svaka cast na razmisljanju...sve stoji...samo sto je reno na dobitku
drndalo

#224 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by drndalo »

Qler wrote:Ovaj volvo s60 bi fuel sto sam ga ja gledao ima fabrički rezervoar za benzin od 20l i ne znam koliko litara plina.. znam da je 20l benzina...
Svi koji imaju jako male rezervoare benzina su CNG, kao i ovaj Mercedes, ne sjecam se tacno, ali on ima rezervoar za benzin nesto tipa 14 litara, znam da prva cifra sigurno nije 2, nego 1... Znam da sam se jako iznenadio...
sema911

#225 Re: Novi mercedes A klase ima francuski motor

Post by sema911 »

drndalo wrote:
goran16v wrote: Ovdje je ne radi o tvornickim instalacijama jer je cijena novog turbo benzinca sa tvornickom LPG instalacijom jako nepovoljna u odnosu na turbo dizela pa za ove nase ekonomiste ta opcija prakticno ne postoji.
Ne volim uciti one koji bas sve znaju, ali da naucis i ti nesto jednom, NE POSTOJI fabricki ugradjen plin ni u jedno auto, osim mozda Subaru-a prije uvodjenja dizela...

U zemljama u kojima je plin popularan (Italija, Nizozemska) moze se kod dilera kupiti auto sa plinom i garancijom, ali nije ugradjen u fabrici koja proizvodi te aute, jer je to na istoj traci tesko/skupo izvesti, zbog dodatnog rada koji ta instalacija zahtijeva... Gotov auto se iz fabrike odvozi kod od fabrike ovlastenog plinadzije (sa ili bez vlasnickog udjela majke firme), koji to ipak "naknadno" (nakon tekuce trake) ugradjuju... Za kupca je to isto, jer on auto preuzima kod dilera, sve zavrseno, zadrzava fabricku garanciju, itd...

Kod gore navedenog Subaru Legacy-a Bi-Fuel, "caka" kod skupe nabavke svakako skupog auta je bila u tome sto je Italijanska drzava subvencionirala ugradnju tog plina u njih kroz 2000 EUR manje poreza za konacnog kupca, kod kupovine tog novog auta, pa je to ljudima bio stimulans da kupuju "cisceg" plinasa u odnosu na slicne dizele...
subaru je plinsku instalacju ugradjivao na bl modele legacy i to samo u 2,5 motore od 176 ps,. ti modeli se mogli kupit u njemacka austrija, holandija belgija i italija al par komada,. razlog je bila ta subvencija i sada da nadjes taj subaru lutrija samo je oko 500modela napravljeno,.
a bilo je starih meca sa plinom,
Post Reply