Ne piši tako napast će te da si srbin i komunistaKvačilo wrote:Peace of mind wrote:Bog nikoga ne opterećuje preko mogućnosti njegovih. Stoga je mudro uvjek krenuti od sebe.
Šta mi to ustvari hoćemo je dobro pitanje, koje se može i proširiti u smislu - šta mi to zapravo hoćemo a u mogućnosti smo ostvariti?
Mi (Bošnjaci) hoćemo, prije svega, EKONOMSKU NEZAVISNOST, koju danas nemamo. U srednjem vijeku postojale su vazalske države koje su dio svog BDP-a (moderno rečeno) morali dati snažnim kraljevstvima (Srednjovjekovna Bosna ima ta iskustva, ali i periode ekonomske nezavisnosti). Taj danak ili porez danas je poprimio druge oblike ... ekonomski smo ovisni sve dok nam je uvoz za preko 50 % veći od izvoza, ovisni smo sve dok vraćamo kamate na novac Montarnng fonda, novac koji je spiskan na krpljenje budžeta i džepove političara; Hoćemo jake domaće kompanije i kvalitetne bosanske proizvode; Hoćemo energetsku neovisnost, hoćemo proizvodnju zdrave hrane dovoljnu za naše potrebe i eventualni izvoz. Uvoziti jedino neophodne artikle koji se ne mogu proizvesti (ili se ne proizvode trenutno) u BiH. Destimulisati uvoz svih ostalih proizvoda visokim carinama i akcizama.
Primarno hoćemo jaču ekonomiju jer je to preduslov za jačanje nivoa našeg zdravstva, obrazovanja, sigurnosti i drugih oblasti koje čine prosperitet i boljitak jedne države. Hoćemo čiste rijeke, deminirane šume, čist zrak u gradovima, uređena izletišta. Hoćemo sport dostupan svima. Hoćemo naše fudbalere, košarkaše i druge sportiste da nas redovno i u pravom svjetlu predstavljaju na evropskim i svjetskim prvenstvama i da budu uzor našoj djeci.
Hoćemo sretnije i zaposlenije ljude, ljudi koji imaju budućnost, koji mogu formirat porodicu, omogućit egzistenciju svojoj djeci (za razliku od 50% nezaposlenih, demoralisanih, nezadovoljnih ljudi koje danas svakodnevno srećemo)
Hoćemo bolje lidere za razliku od ovih koje trenutno imamo uključujući i Cerića (Kada ljudi iz IZ kažu da ih je Cerić organizacijski vratio bar 50 godina unazad, meni je to dovoljan išaret da mu se ne može povjeriti nikakva bitna liderska uloga među Bošnjacima); Hoćemo da se ispita porijeklo imovine Bošnjačkih političara, da odvojimo žito od kukolja; Hoćemo da nas vode najsposobniji i najpošteniji među nama
Treba uvjek poći od sebe i zapitati se da li zaista hoćemo ovo gore nabrojano, da li hoćemo da budemo zdrav i uspješan narod, što smo kroz istoriju i bili. Ako je odgovor pozitivan onda trebamo pozvati stanovnike Bosne i Hercegovine koji sebe doživljavaju kao Srbi i Hrvati da nam se pridruže (pri tome im ničim ne osporavati da budu intimno to što misle da jesu). Ukoliko to učine prihvatićemo ih kao svoje i posao će svima biti lakši. Ukoliko ne prihvate i pokušaju nas na bilo koji način opstruirati, to im se neće isplatiti (ali to je onda njihov problem). Ostaci Karadžićevih Srba i Bobanovih Hrvata su preslabi (puno slabiji u odnosu na 92. ili 95.) da zaustave prosperitet Bošnjaka ukoliko mi konačno odlučimo da hoćemo da budemo USPJEŠNI, JAKI, SRETNI i da konačno prestanemo sa kukanjem, samosažaljevanjem i optuživanjem drugih za vlastito stanje.
veća ekonomska nezavisnost bez obnove jugoslavije nije moguća.
Šta mi ustvari hoćemo?
-
Haustorče
#201 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
- Samir_01
#202 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Nije problem, samo se izjasnite ko Jugosloveni, nemojte se kriti iza imena "Bosanci" kad vam se hebe za Bosnu.Haustorče wrote:Ne piši tako napast će te da si srbin i komunistaKvačilo wrote:veća ekonomska nezavisnost bez obnove jugoslavije nije moguća.
Vas jedini san je obnova Jugoslavije... zabole vas ona stvar za Bosnu.
-
Haustorče
#203 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Da li bi ti radije živio u ovakvoj Bosni, ili bi živio u onoj Jugoslaviji?Samir_01 wrote:Nije problem, samo se izjasnite ko Jugosloveni, nemojte se kriti iza imena "Bosanci" kad vam se hebe za Bosnu.Haustorče wrote:Ne piši tako napast će te da si srbin i komunistaKvačilo wrote:veća ekonomska nezavisnost bez obnove jugoslavije nije moguća.
- Samir_01
#204 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Mene vrijedja sto me uopste pitas ovo...Haustorče wrote:Da li bi ti radije živio u ovakvoj Bosni, ili bi živio u onoj Jugoslaviji?Samir_01 wrote:Nije problem, samo se izjasnite ko Jugosloveni, nemojte se kriti iza imena "Bosanci" kad vam se hebe za Bosnu.Haustorče wrote:Ne piši tako napast će te da si srbin i komunista
Pokakim ti se na Jugoslaviju... i prvu i drugu.
Sa Bosnom su srbohrvati zavrsili za sva vremena.
-
Lug
#205 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Samir_01 wrote: I Tuzla nije bila prioritet cetnicima kao sto je bila Istocna Bosna u kojoj su im bosnjacke opcine dijelile "republiku".
To sto Tuzla nije stradala kao Srebrenica veze nema sa komunjarama.
..ni sa procentima bosanskih Srba, to dokazuje Bihac!
- sinuhe
#206 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Ima veze sa procentima. Jos u maju 92 oni su odredili sebi granice na njihovoj skupstini u BL.
-
Haustorče
#207 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Jesil ti svjestan da živiš u državi gdje se jedan od dva entiteta zove Republika srpska, i da se nijedna odluka u Federaciji ne može donijeti bez saglasnosti hrvata, a tebi u glavi nekakva borbena sviraSamir_01 wrote:
-
jefferson
#208 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Daj ba sta si se upalio, jesil svjestan da taj tip u vrh glave ima 4 razreda osnovne ili jedno 12 godina?Haustorče wrote:Jesil ti svjestan da živiš u državi gdje se jedan od dva entiteta zove Republika srpska, i da se nijedna odluka u Federaciji ne može donijeti bez saglasnosti hrvata, a tebi u glavi nekakva borbena sviraSamir_01 wrote:
Najbolji su ovi iza ekrana sto se bacaju pod tenkove i slicno.
-
hercegovac_pravi
#209 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
A jesi li ti svjestan da živiš u državi u kojoj nadpolovičnu većinu čine Bošnjaci?Haustorče wrote:Jesil ti svjestan da živiš u državi gdje se jedan od dva entiteta zove Republika srpska, i da se nijedna odluka u Federaciji ne može donijeti bez saglasnosti hrvata, a tebi u glavi nekakva borbena sviraSamir_01 wrote:
-
Kvačilo
#210 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Samir_01 wrote:Nije problem, samo se izjasnite ko Jugosloveni, nemojte se kriti iza imena "Bosanci" kad vam se hebe za Bosnu.Haustorče wrote:Ne piši tako napast će te da si srbin i komunistaKvačilo wrote:veća ekonomska nezavisnost bez obnove jugoslavije nije moguća.
za bosnu je bolje da je u jugoslaviji. ko bosni želi dobro, želi je u jugoslaviji.
-
hercegovac_pravi
#211 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Svašta će se i na ovom forumu pročitati...Kvačilo wrote:Samir_01 wrote:Nije problem, samo se izjasnite ko Jugosloveni, nemojte se kriti iza imena "Bosanci" kad vam se hebe za Bosnu.Haustorče wrote: Ne piši tako napast će te da si srbin i komunista
za bosnu je bolje da je u jugoslaviji. ko bosni želi dobro, želi je u jugoslaviji.
-
Kvačilo
#212 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
a ti dokaži da je sada bosna ekonomski ili bilo kako nezavisnija i razvijenija nego u jugoslaviji kad si tako pametan.
-
Haustorče
#213 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
I šta predlažeš?hercegovac_pravi wrote:A jesi li ti svjestan da živiš u državi u kojoj nadpolovičnu većinu čine Bošnjaci?Haustorče wrote:Jesil ti svjestan da živiš u državi gdje se jedan od dva entiteta zove Republika srpska, i da se nijedna odluka u Federaciji ne može donijeti bez saglasnosti hrvata, a tebi u glavi nekakva borbena sviraSamir_01 wrote:
-
hercegovac_pravi
#214 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Sve osunetiti za početak a poslije kad se Ćuna zamiri polaHko ućit klanjat. Ta što smo nolike Đamije pravili..Haustorče wrote:I šta predlažeš?hercegovac_pravi wrote:A jesi li ti svjestan da živiš u državi u kojoj nadpolovičnu većinu čine Bošnjaci?Haustorče wrote:
Jesil ti svjestan da živiš u državi gdje se jedan od dva entiteta zove Republika srpska, i da se nijedna odluka u Federaciji ne može donijeti bez saglasnosti hrvata, a tebi u glavi nekakva borbena svira
-
Haustorče
#215 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Ne palim se lako, a ako je djete još bolje, nek malo počne mislit svojom glavom.jefferson wrote:Daj ba sta si se upalio, jesil svjestan da taj tip u vrh glave ima 4 razreda osnovne ili jedno 12 godina?Haustorče wrote:Jesil ti svjestan da živiš u državi gdje se jedan od dva entiteta zove Republika srpska, i da se nijedna odluka u Federaciji ne može donijeti bez saglasnosti hrvata, a tebi u glavi nekakva borbena sviraSamir_01 wrote:
-
hercegovac_pravi
#216 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Kakva god da je nebitno je. O sudbini BiH odlučujemo mi. Šta ću ti bola dokazivat? misli šta god hoćeš..Kvačilo wrote:a ti dokaži da je sada bosna ekonomski ili bilo kako nezavisnija i razvijenija nego u jugoslaviji kad si tako pametan.
-
Haustorče
#217 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Đe si ti sunetio u periodu od 92-95?hercegovac_pravi wrote: Sve osunetiti za početak a poslije kad se Ćuna zamiri polaHko ućit klanjat. Ta što smo nolike Đamije pravili..
-
hercegovac_pravi
#218 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Tobe jarabi...pa nisam ja efendija..zna se ko suneti..Haustorče wrote:Đe si ti sunetio u periodu od 92-95?hercegovac_pravi wrote: Sve osunetiti za početak a poslije kad se Ćuna zamiri polaHko ućit klanjat. Ta što smo nolike Đamije pravili..
- covjekizsjene
#219 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Jugonostalgicari su uglavnom siromasni ljudi koji nemaju materijalne moci da uzivaju o 21om vijeku i nerviraju ih stabilni i obrazovani ljudi iako im je banana ili kiwi sada dostupan za razliku od komunisticke vladavine koji je bio podredjen nekolicini ljudi dok su ostalima govorili da imaju privelegiju sto ne jedu crve vec hljeb ,sir i krompir.
- Samir_01
#220 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Normalno... sta ce glupi balija... on nesto protiv Jugoslavije... protiv brace cetnika i ustasa sa petokrakom na celu... hoce on nesto svoje... cccjefferson wrote:Daj ba sta si se upalio, jesil svjestan da taj tip u vrh glave ima 4 razreda osnovne ili jedno 12 godina?Haustorče wrote:Jesil ti svjestan da živiš u državi gdje se jedan od dva entiteta zove Republika srpska, i da se nijedna odluka u Federaciji ne može donijeti bez saglasnosti hrvata, a tebi u glavi nekakva borbena sviraSamir_01 wrote:
-
Haustorče
#221 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Reci majci da ti podgrije čašu mlijeka, odgledaj ovu emisiju i na spavanachercegovac_pravi wrote:Tobe jarabi...pa nisam ja efendija..zna se ko suneti..Haustorče wrote:Đe si ti sunetio u periodu od 92-95?hercegovac_pravi wrote: Sve osunetiti za početak a poslije kad se Ćuna zamiri polaHko ućit klanjat. Ta što smo nolike Đamije pravili..
http://www.youtube.com/watch?v=pObyV_HEAq4
-
liberty02
#222 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
hocemo fabrike, da nasa djeca imaju posao, da sebi mogu nesto zaraditi, da su osigurani a ne neko nacionalno pitanje..
-
Haustorče
#223 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
Niko ne kaže da si glup, al malo razmisli, u slučaju da u II svjetskom ratu nije bilo komunista, da si imao samo kraljevu vojku u otađbini, koja je bila neki gerilski pokret i koji je u početku rata imao pomoć saveznika, nakon II svjetskog rata ne bi bilo muslimanskog uha u Jugoslaviji, kralj Petar II bi se vratio u zemlju, Draža bi bio premijer, a sa muslimanima ko zna šta bi bilo. Komunisti su vratili BiH njenu državnost i napravili su ozbiljnu državu koja se u međunarodnim okvirima pitalaSamir_01 wrote: Normalno... sta ce glupi balija... on nesto protiv Jugoslavije... protiv brace cetnika i ustasa sa petokrakom na celu... hoce on nesto svoje... ccc
- Amy-Mia
#224 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
covjekizsjene wrote:Jugonostalgicari su uglavnom siromasni ljudi koji nemaju materijalne moci da uzivaju o 21om vijeku i nerviraju ih stabilni i obrazovani ljudi iako im je banana ili kiwi sada dostupan za razliku od komunisticke vladavine koji je bio podredjen nekolicini ljudi dok su ostalima govorili da imaju privelegiju sto ne jedu crve vec hljeb ,sir i krompir.
sada su stabilni ljudi kriminalci.
-
jefferson
#225 Re: Šta mi ustvari hoćemo?
covjekizsjene wrote:Jugonostalgicari su uglavnom siromasni ljudi koji nemaju materijalne moci da uzivaju o 21om vijeku i nerviraju ih stabilni i obrazovani ljudi iako im je banana ili kiwi sada dostupan za razliku od komunisticke vladavine koji je bio podredjen nekolicini ljudi dok su ostalima govorili da imaju privelegiju sto ne jedu crve vec hljeb ,sir i krompir.
Slika i prilika danasnjeg obrazovanja!
Daj vrati one crve majke ti.
Boze cega sve neces cuti ovdje