Najopasnija mjesta u Sarajevu

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najopasnija mjesta u Sarajevu

Sva
74
28%
Tramvaji i trolejbusi
35
13%
Titova
4
2%
Obala Kulina bana
1
0%
Aleja lipa
1
0%
Vilsonovo
15
6%
Švrakino
32
12%
Alipašino
63
24%
Dobrinja..
19
7%
Drrugo
20
8%

Total votes: 264

bach

#201 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by bach »

de facto. wrote:U Sarajevu se ljudi dijele na raju i papke.Ako si raja,slabo koje mjesto da je opasno.Bar ja to tako doživljavam.
Bogati, gdje ti živiš?????? U Švedskoj ili na Novom Zelandu?
fatamorgana

#202 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by fatamorgana »

Jedno od opasnijih mjesta je forum, :lol:
bach

#203 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by bach »

iamia wrote:Ovaj beethoven , Bach , i sl izmislja vec duze vrijeme.
Ima neki kompleks nize vrijednosti naspram bosnjaka.
pogledajte mu samo druge teme o kojim pise.

Sarajevo je jedno od sigurnijih gradova u kojim sam bio po evropi i americi.
Osjecam se sigurnije ovdje nego u bilo kojim drugom gradu u njemackoj ili americi.
Toliko o ovoj temi.

Sitni dzeparosi sa cakijama su opasni??
Odrastite.
Odrasti i ti.
Datum objave: 01.02.2013

Dana 31.01.2013.godine u 15,00 sati, obaviještena je II PU da jeistog dana oko 13,00 sti, u tramvaju koji je saobraćao prema Čengić Vili, od strane NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad mldb. Č.A. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lica su uz prijetnju nožem od iste otuđila mobilni telefon, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.
muz66

#204 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by muz66 »

julisiz es grant wrote:
JThomas wrote:e upravo zato što normalni ljudi ne pružaju otpor nam i jeste ovako...
Normalan čovjek nije Steven Seagal. Na žalost, svaki pokušaj da se biješ sa nekim ko ima nož i spreman je na sve, češće će završiti kobno po tebe (ne mislim tebe lično, nego prosječnog građanina) nego po kriminalca.
ne bih se slozio. ti tipovi su pretezno pizde i laju a ne ujedaju. zbog jednog takvog sam na uslovnoj od novembra. rekose teske tjelesne povrede. kofrce se i opasni su dok im ne pokazes zube.
Bodkin

#205 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Bodkin »

FreakyStyley wrote:Ma, cinjenica je da se moze najebat svugdje, ali je isto tako cinjenica da su sanse za to vece na alipasinom, u svrakinu, na vojnickom,u buca cityu itd., nego npr. na Marin dvoru.
odakle ti vojnicko u ovoj grupi?
saja_dj

#206 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by saja_dj »

dresdener78 wrote: Svakako, uporedo sa Parizom, Berlinom, Pragom, ali i Bečom, Sarajevo je siguran i ugodan grad sa veoma malom stopom kriminala... Mislim da je dovoljno koristiti prirodnu inteligenciju, ne ponašati se prenapadno, ne lutati ulicama sa kamerom za 500 € oko vrata u mraku, ne otvarati novčanik na stajalištu tramvaja... ovo funkcioniše. Ja sam doživio u Sarajevu strah zbog čopora psa lutalica, ne zbog ljudi... 8)
Ovo mi je prvo iskocilo na google pretrazi ne znam da li je ista od ovoga tacno ali eto, poredjenja radi:

http://www.numbeo.com/crime/compare_cit ... ty2=Berlin

Berlin: 3,515,473 stanovnika

Kad vidim ovaj podatak mislim da bi ovdje moglo biti istine :mrgreen: :
Worries things from car stolen 83% vs 25%
Problem corruption and bribery 93% vs 25%

Mi smo gradić i ako smo sto se tice kriminala "tu negdje" sa gradovima poput Beca, Pariza i Berlina, onda je to zabrinjavajuce.
iamia

#207 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by iamia »

Safety walking alone during night :
sarajevo 62.5% berlin 75%
bullshit.
ja cu dati 100 eura svakoj djevojci koja smije preci iz kreuzberga preko spree'a u alexanderplatz ,, u recimo 2 am.
a u sarajevu sam vidio ljude prelaze ulice bez problema u 2 u ponoc.
Ko to smat

#208 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Ko to smat »

Opasno je Rajvosa pogotovo kad jedes pitu u 24 sata na carsiji moze te zgraravica scolit.
FreakyStyley

#209 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by FreakyStyley »

Bodkin wrote:
FreakyStyley wrote:Ma, cinjenica je da se moze najebat svugdje, ali je isto tako cinjenica da su sanse za to vece na alipasinom, u svrakinu, na vojnickom,u buca cityu itd., nego npr. na Marin dvoru.
odakle ti vojnicko u ovoj grupi?
Sto mislis da tu ne pripada? Ma znam svakakvog olosa od tamo. :D Samo, jeste da se vecina po b fazi krece. Ako se sjecas onog klipa kad je frajer snimo s prozora kako staklo na nekom dzipu razbijaju i uzimaju torbu, ti su likovi s vojnickog i ima jos grupa njih, cesto zajedno. Sitni kokosari, dileri i sl. Stalno sranja prave, malo untura il uslovno, pa vani i sve tako. Jedan od ovih degenerika je ukro biciklo drotu, ne moram ti pricat kako je izgledo mjesecima poslije.
mali_balon

#210 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by mali_balon »

Evo sad sam setao AP, Mojmilom, i Dobrinjom horde klosara i dielra me napale.
harell

#211 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by harell »

mali_balon wrote:Evo sad sam setao AP, Mojmilom, i Dobrinjom horde klosara i dielra me napale.
Vidio sam te al sam zurio pa ti ne pomogoh, reko nek mu je bog na pomoci :mrgreen:
bavi

#212 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by bavi »

Ono si ti bio ?

kakva kondicija, kakav usain bolt :run: :run: :run: zvijezda je rođena :mrgreen:
harell

#213 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by harell »

:lol: :mrgreen:
mali_balon

#214 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by mali_balon »

harell wrote:
mali_balon wrote:Evo sad sam setao AP, Mojmilom, i Dobrinjom horde klosara i dielra me napale.
Vidio sam te al sam zurio pa ti ne pomogoh, reko nek mu je bog na pomoci :mrgreen:

E ako si zurio ona ok nek mi nisi pomogao :lol: :lol: :lol: :lol:
stativa

#215 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by stativa »

čudi me da nema Ilidže u anketi :D
mayab

#216 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by mayab »

muz66 wrote:
julisiz es grant wrote:
JThomas wrote:e upravo zato što normalni ljudi ne pružaju otpor nam i jeste ovako...
Normalan čovjek nije Steven Seagal. Na žalost, svaki pokušaj da se biješ sa nekim ko ima nož i spreman je na sve, češće će završiti kobno po tebe (ne mislim tebe lično, nego prosječnog građanina) nego po kriminalca.
ne bih se slozio. ti tipovi su pretezno pizde i laju a ne ujedaju. zbog jednog takvog sam na uslovnoj od novembra. rekose teske tjelesne povrede. kofrce se i opasni su dok im ne pokazes zube.
Sta, jesi ubio boga u njemu, de napisi? :thumbup:
sabina1
Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.

#217 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by sabina1 »

U anketi fali još pedesetak kvartova. Generalno - paničimo , kriminala naravno ima ali Sarajevo je u globalu jako siguran grad (govorim u poređenju sa nekim evrospkim gradovima u kojima sam bila). :thumbup:
duspi

#218 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by duspi »

pratim temu od početka, sve kontam da li da šta pišem, počnem pa se predomislim...

ne znam stvarno šta pametno da kažem, osim da izgleda apsolutno više nema pravila. na alipašinom sam se poslom motao u periodu 2004 - 2006 i ponovo od 2009 do dana današnjeg..sigurnije se osjećam tu ostaviti auto, nego preko noći pred osvijetljenim haustorom parkirati.

što se tiče ovih presretanja, kad sam imao problema, to je bilo u strogom centru grada, u 11 navečer, a ova 'krizna naselja' su potpuno zakazala :D haha istina, ne izgledam baš kao laka meta, ali svejedno. i definitivno mislim da su prepotentni tinejdžeri najopasnija skupina, s kronerima, sa starom jalijom i ostalim sitnim kriminalcima se može izaći na kraj, djece me strah :D
Erzsebet

#219 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Erzsebet »

Meni su najbolji ovi što pričaju da Sarajevo nije opasan grad... Jebote, čovjeka na Bistriku ubiju zbog pola marke, onaj firgoš zapali staricu, auta kradu svaki jebeni dan (dok recimo već u Hrvatskoj automafija ne postoji) i otkupljuješ ih od policajaca, sitni džeparoši hodaju s noževima i bodu raju... i onda kao nije opasno :)... pa vi niste normalni.

Svaki normalan evropski grad je sigurniji od Sarajeva. Naravno, svugdje se dešavaju sranja, ali kad poredite broj stanovnika, učestalost napada, kriminal općenito... Sarajevo je Bronx.
iamia

#220 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by iamia »

a ti to sve vidio iz amsterdama ? gdje mace pokazuju "macu" na prozoru ??
Erzsebet

#221 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Erzsebet »

iamia wrote:a ti to sve vidio iz amsterdama ? gdje mace pokazuju "macu" na prozoru ??
Ne, nego sam čitav život proveo u Sarajevu, tj. 28 od svojih 30 godina. Jel' to dovoljno, ili se kao dijaspora moram još dokazivati?
Sarajevski_Marlboro

#222 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Sarajevski_Marlboro »

Nervira me što čovjek ne može otići na neko mjesto gdje ima manje ljudi a da se ne boji da ga neko ne opljačka ili ne napadne...
Nervira me što su me opljačkali na mjestu gdje sam voljela otići, i sad imam ružnu uspomenu... čudan neki osjećaj
Nervira me što nemam slobodu kao nekad...
Idući put ću na takva mjesta ići bez para i bez telefona, da mi nemaju šta uzeti, al' onda me možda prebiju .
Kul.
fatamorgana

#223 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by fatamorgana »

Sarajevski_Marlboro wrote: Kul.
:)
de facto.
Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.

#224 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by de facto. »

bach wrote:
de facto. wrote:U Sarajevu se ljudi dijele na raju i papke.Ako si raja,slabo koje mjesto da je opasno.Bar ja to tako doživljavam.
Bogati, gdje ti živiš?????? U Švedskoj ili na Novom Zelandu?
A vid' njega.Što Boga ti? :-? Moj šeher,moja ljepota.Ja sam stalno nekako s ljudima,među ljudima..I za mene nema opasnih mjesta u Sarajevu.Za mene je ono utočište od sveg zla :)
Sheriff

#225 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu

Post by Sheriff »

Grbavica ljeti i kad Zeljo igra :x
Post Reply