Bogati, gdje ti živiš?????? U Švedskoj ili na Novom Zelandu?de facto. wrote:U Sarajevu se ljudi dijele na raju i papke.Ako si raja,slabo koje mjesto da je opasno.Bar ja to tako doživljavam.
Najopasnija mjesta u Sarajevu
- bach
#201 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
- fatamorgana
#202 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Jedno od opasnijih mjesta je forum, 
- bach
#203 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Odrasti i ti.iamia wrote:Ovaj beethoven , Bach , i sl izmislja vec duze vrijeme.
Ima neki kompleks nize vrijednosti naspram bosnjaka.
pogledajte mu samo druge teme o kojim pise.
Sarajevo je jedno od sigurnijih gradova u kojim sam bio po evropi i americi.
Osjecam se sigurnije ovdje nego u bilo kojim drugom gradu u njemackoj ili americi.
Toliko o ovoj temi.
Sitni dzeparosi sa cakijama su opasni??
Odrastite.
Datum objave: 01.02.2013
Dana 31.01.2013.godine u 15,00 sati, obaviještena je II PU da jeistog dana oko 13,00 sti, u tramvaju koji je saobraćao prema Čengić Vili, od strane NN lica, izvršeno je krivično djelo razbojništva nad mldb. Č.A. iz Sarajeva. Tom prilikom NN lica su uz prijetnju nožem od iste otuđila mobilni telefon, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.
- muz66
#204 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
ne bih se slozio. ti tipovi su pretezno pizde i laju a ne ujedaju. zbog jednog takvog sam na uslovnoj od novembra. rekose teske tjelesne povrede. kofrce se i opasni su dok im ne pokazes zube.julisiz es grant wrote:Normalan čovjek nije Steven Seagal. Na žalost, svaki pokušaj da se biješ sa nekim ko ima nož i spreman je na sve, češće će završiti kobno po tebe (ne mislim tebe lično, nego prosječnog građanina) nego po kriminalca.JThomas wrote:e upravo zato što normalni ljudi ne pružaju otpor nam i jeste ovako...
-
Bodkin
#205 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
odakle ti vojnicko u ovoj grupi?FreakyStyley wrote:Ma, cinjenica je da se moze najebat svugdje, ali je isto tako cinjenica da su sanse za to vece na alipasinom, u svrakinu, na vojnickom,u buca cityu itd., nego npr. na Marin dvoru.
-
saja_dj
#206 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Ovo mi je prvo iskocilo na google pretrazi ne znam da li je ista od ovoga tacno ali eto, poredjenja radi:dresdener78 wrote: Svakako, uporedo sa Parizom, Berlinom, Pragom, ali i Bečom, Sarajevo je siguran i ugodan grad sa veoma malom stopom kriminala... Mislim da je dovoljno koristiti prirodnu inteligenciju, ne ponašati se prenapadno, ne lutati ulicama sa kamerom za 500 € oko vrata u mraku, ne otvarati novčanik na stajalištu tramvaja... ovo funkcioniše. Ja sam doživio u Sarajevu strah zbog čopora psa lutalica, ne zbog ljudi...
http://www.numbeo.com/crime/compare_cit ... ty2=Berlin
Berlin: 3,515,473 stanovnika
Kad vidim ovaj podatak mislim da bi ovdje moglo biti istine
Worries things from car stolen 83% vs 25%
Problem corruption and bribery 93% vs 25%
Mi smo gradić i ako smo sto se tice kriminala "tu negdje" sa gradovima poput Beca, Pariza i Berlina, onda je to zabrinjavajuce.
-
iamia
#207 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Safety walking alone during night :
sarajevo 62.5% berlin 75%
bullshit.
ja cu dati 100 eura svakoj djevojci koja smije preci iz kreuzberga preko spree'a u alexanderplatz ,, u recimo 2 am.
a u sarajevu sam vidio ljude prelaze ulice bez problema u 2 u ponoc.
sarajevo 62.5% berlin 75%
bullshit.
ja cu dati 100 eura svakoj djevojci koja smije preci iz kreuzberga preko spree'a u alexanderplatz ,, u recimo 2 am.
a u sarajevu sam vidio ljude prelaze ulice bez problema u 2 u ponoc.
-
Ko to smat
#208 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Opasno je Rajvosa pogotovo kad jedes pitu u 24 sata na carsiji moze te zgraravica scolit.
-
FreakyStyley
#209 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Sto mislis da tu ne pripada? Ma znam svakakvog olosa od tamo.Bodkin wrote:odakle ti vojnicko u ovoj grupi?FreakyStyley wrote:Ma, cinjenica je da se moze najebat svugdje, ali je isto tako cinjenica da su sanse za to vece na alipasinom, u svrakinu, na vojnickom,u buca cityu itd., nego npr. na Marin dvoru.
-
mali_balon
#210 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Evo sad sam setao AP, Mojmilom, i Dobrinjom horde klosara i dielra me napale.
- harell
#211 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Vidio sam te al sam zurio pa ti ne pomogoh, reko nek mu je bog na pomocimali_balon wrote:Evo sad sam setao AP, Mojmilom, i Dobrinjom horde klosara i dielra me napale.
- bavi
#212 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Ono si ti bio ?
kakva kondicija, kakav usain bolt
zvijezda je rođena 
kakva kondicija, kakav usain bolt
-
mali_balon
#214 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
harell wrote:Vidio sam te al sam zurio pa ti ne pomogoh, reko nek mu je bog na pomocimali_balon wrote:Evo sad sam setao AP, Mojmilom, i Dobrinjom horde klosara i dielra me napale.
E ako si zurio ona ok nek mi nisi pomogao
- stativa
#215 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
čudi me da nema Ilidže u anketi 
- mayab
#216 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Sta, jesi ubio boga u njemu, de napisi?muz66 wrote:ne bih se slozio. ti tipovi su pretezno pizde i laju a ne ujedaju. zbog jednog takvog sam na uslovnoj od novembra. rekose teske tjelesne povrede. kofrce se i opasni su dok im ne pokazes zube.julisiz es grant wrote:Normalan čovjek nije Steven Seagal. Na žalost, svaki pokušaj da se biješ sa nekim ko ima nož i spreman je na sve, češće će završiti kobno po tebe (ne mislim tebe lično, nego prosječnog građanina) nego po kriminalca.JThomas wrote:e upravo zato što normalni ljudi ne pružaju otpor nam i jeste ovako...
- sabina1
- Location: Ministarstvo za istraživanje ruda i gubljenje vremena.
#217 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
U anketi fali još pedesetak kvartova. Generalno - paničimo , kriminala naravno ima ali Sarajevo je u globalu jako siguran grad (govorim u poređenju sa nekim evrospkim gradovima u kojima sam bila). 
- duspi
#218 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
pratim temu od početka, sve kontam da li da šta pišem, počnem pa se predomislim...
ne znam stvarno šta pametno da kažem, osim da izgleda apsolutno više nema pravila. na alipašinom sam se poslom motao u periodu 2004 - 2006 i ponovo od 2009 do dana današnjeg..sigurnije se osjećam tu ostaviti auto, nego preko noći pred osvijetljenim haustorom parkirati.
što se tiče ovih presretanja, kad sam imao problema, to je bilo u strogom centru grada, u 11 navečer, a ova 'krizna naselja' su potpuno zakazala
haha istina, ne izgledam baš kao laka meta, ali svejedno. i definitivno mislim da su prepotentni tinejdžeri najopasnija skupina, s kronerima, sa starom jalijom i ostalim sitnim kriminalcima se može izaći na kraj, djece me strah 
ne znam stvarno šta pametno da kažem, osim da izgleda apsolutno više nema pravila. na alipašinom sam se poslom motao u periodu 2004 - 2006 i ponovo od 2009 do dana današnjeg..sigurnije se osjećam tu ostaviti auto, nego preko noći pred osvijetljenim haustorom parkirati.
što se tiče ovih presretanja, kad sam imao problema, to je bilo u strogom centru grada, u 11 navečer, a ova 'krizna naselja' su potpuno zakazala
- Erzsebet
#219 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Meni su najbolji ovi što pričaju da Sarajevo nije opasan grad... Jebote, čovjeka na Bistriku ubiju zbog pola marke, onaj firgoš zapali staricu, auta kradu svaki jebeni dan (dok recimo već u Hrvatskoj automafija ne postoji) i otkupljuješ ih od policajaca, sitni džeparoši hodaju s noževima i bodu raju... i onda kao nije opasno
... pa vi niste normalni.
Svaki normalan evropski grad je sigurniji od Sarajeva. Naravno, svugdje se dešavaju sranja, ali kad poredite broj stanovnika, učestalost napada, kriminal općenito... Sarajevo je Bronx.
Svaki normalan evropski grad je sigurniji od Sarajeva. Naravno, svugdje se dešavaju sranja, ali kad poredite broj stanovnika, učestalost napada, kriminal općenito... Sarajevo je Bronx.
-
iamia
#220 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
a ti to sve vidio iz amsterdama ? gdje mace pokazuju "macu" na prozoru ??
- Erzsebet
#221 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Ne, nego sam čitav život proveo u Sarajevu, tj. 28 od svojih 30 godina. Jel' to dovoljno, ili se kao dijaspora moram još dokazivati?iamia wrote:a ti to sve vidio iz amsterdama ? gdje mace pokazuju "macu" na prozoru ??
-
Sarajevski_Marlboro
#222 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Nervira me što čovjek ne može otići na neko mjesto gdje ima manje ljudi a da se ne boji da ga neko ne opljačka ili ne napadne...
Nervira me što su me opljačkali na mjestu gdje sam voljela otići, i sad imam ružnu uspomenu... čudan neki osjećaj
Nervira me što nemam slobodu kao nekad...
Idući put ću na takva mjesta ići bez para i bez telefona, da mi nemaju šta uzeti, al' onda me možda prebiju .
Kul.
Nervira me što su me opljačkali na mjestu gdje sam voljela otići, i sad imam ružnu uspomenu... čudan neki osjećaj
Nervira me što nemam slobodu kao nekad...
Idući put ću na takva mjesta ići bez para i bez telefona, da mi nemaju šta uzeti, al' onda me možda prebiju .
Kul.
- fatamorgana
#223 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Sarajevski_Marlboro wrote: Kul.
- de facto.
- Location: ...jer me more uvik spasi,život krade,more vrati,vrime prođe,al' stoje sati.Tu san dite,to me hrani.
#224 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
A vid' njega.Što Boga ti?bach wrote:Bogati, gdje ti živiš?????? U Švedskoj ili na Novom Zelandu?de facto. wrote:U Sarajevu se ljudi dijele na raju i papke.Ako si raja,slabo koje mjesto da je opasno.Bar ja to tako doživljavam.
- Sheriff
#225 Re: Najopasnija mjesta u Sarajevu
Grbavica ljeti i kad Zeljo igra