Rođen sam ovdje, i ne želim da idem iz Bosne, nisam mislio bukvalno, Arap možeš shvatiti kao musliman koji živi prema šerijatskim propisima u BIH, a pod civilizovani evropljanin musliman koji živi u BIH, ali suprotno šerijatskim propisima.odr0n wrote:
Pa ko te sprječava da ne budeš Arap, odeš tamo i živiš, a ne u Europi? Po tebi je sjajno rješenje da nekome odsječeš ruke, pa da ga tek tada napraviš pravim parazitom države jer neće biti radno i uopšte sposoban, nisi spomenuo bičevanje, te je i taj božji zakon ispao barbarski jer postoji nešto što se zove razvod. Pominješ smrtnu kaznu, što bi i to po tebi bilo ok, iako je koliko sam upoznat to zabranjeno po vjeri, inače i sa pravne strane je logička besmisao jer izvršenje takve kazne bi ujedno bilo i kršenje samog zakona koji to zabranjuje. Međutim nisi se sjetio država koje su uspjele da budu napredne, tačnije najnaprednije su i održavaju takvo stanje bez potrebe za tim barbarskim zakonima.
Sve tjelesne sankcije u šerijatu se mogu objasniti vremenom kada je nastao Šerijat, ali uzmimo da je Šerijat univerzalno pravo.
Prvo, nećeš nikome sjeći ruku zbog neke bezazlene krađe, već samo za teška dijela krađe, a vjeruj da samom spoznajom da postoji ta kazna, broj krivičnih dijela krađe ne bi bio jednak sadašnjem, znači automatski imaš zanemariv broj ljudi kojima bi sjekao ruke, drugo, šta uradiš čovjeku kojeg pošalješ u zatvor? Samo ga obrazuješ za pravog kriminalca, on kada izađe teško može naći posao, ne možemo ga mi naći što nikada saobraćajni prekršaj nismo počinili a ne osoba sa dosijeom ko` Biblija. On će se opet odati kriminalu, i šta si postigao, baš ništa. Nađi mi osobu koja se u zatvoru prosvijetlila i postala uzorni građanin.
Bičevanje i razvod nemaju veze jedno sa drugim, razvod je u Islamu dozvoljen, te u slučaju preljube ti možeš halaliti ženi preljubu i razvesti se, ako hoćeš možeš tražiti bičevanje, ali ti za to trebaju 4 svjedoka koja su vidjela čin preljube. Gdje ćeš naći 4 osobe koje su virile tvoju ženu dok se tarlahala, automatski samo ako ti je žena teška prostitutka možeš ispuniti ovaj uslov, a tada i zaslužuje bičevanje, bolje nego da je čovjek tuče i maltretira.
Smrtna kazna nije aspurd u pravu, jer se i u Kur`anu navode slučajevi kada smiješ ubiti čovjeka, to je poznato. Pa i danas u zakonu u skoro svakoj odredbi piše, to i to je zabranjeno, osim ako zakonom nije drukčije određeno, ali ovlastiš osobu koja smije činiti smrtnu kaznu.
Hajd u Švabiji ne plati porez, pa ću te ja pitati imaju li barbarske zakone, kada te napendreče, a onda u zatvor. A koja je razlika između bičevanja i prendrečenja, razlika je samo što bičevanje svi vide, a prendrečenje ne.