Australian open 2013

Rukomet, tenis, odbojka, atletika, vaterpolo,...

Moderators: _BataZiv_0809, Charuga, Tomahawk11

Locked
smijesni_ste

#201 Re: Australian open 2013

Post by smijesni_ste »

Tomahawk11 wrote:
smijesni_ste wrote:Svašta...nudio mu se znači čitav meč doslovno...sam je kriv jbg
Treba biti malo i realan. Stan je diktirao igru do 5-2 u 2. setu. Nole tu nista nije mogao. Ako se uzme cijeli mec, Stan je odigrao sjajan mec. Druga je stvar sto pojedinci ocekuju da igra onaj atomski tenis iz prvog seta u svih pet setova :-)
Jos kad se tome doda da Novak pojacava sto mec odmice....
Ma ok..ja čisto sa aspekta rezultata u pojedinim trenucima meča govorim...

Sad na Berdiha ide...moglo bi i tu biti gusto? Šta kažete vi koji više pratite i razumijete se :D

Iako ima i ona logika kad si ovo preživio...sad će ga krenuti pravo....
shake69

#202 Re: Australian open 2013

Post by shake69 »

smijesni_ste wrote:
Tomahawk11 wrote:
smijesni_ste wrote:Svašta...nudio mu se znači čitav meč doslovno...sam je kriv jbg
Treba biti malo i realan. Stan je diktirao igru do 5-2 u 2. setu. Nole tu nista nije mogao. Ako se uzme cijeli mec, Stan je odigrao sjajan mec. Druga je stvar sto pojedinci ocekuju da igra onaj atomski tenis iz prvog seta u svih pet setova :-)
Jos kad se tome doda da Novak pojacava sto mec odmice....
Ma ok..ja čisto sa aspekta rezultata u pojedinim trenucima meča govorim...

Sad na Berdiha ide...moglo bi i tu biti gusto? Šta kažete vi koji više pratite i razumijete se :D

Iako ima i ona logika kad si ovo preživio...sad će ga krenuti pravo....
Da, veliki igraci, obicno imaju po jedan mec na kome se lomi tadasnja forma. Dobiju li, odu do kraja. Ako ostavimo fiziku po strani u kakvom ce stanju biti prekosutra, tesko do finala iko moze da mu uzme i set poslije ovog danas.
Blek Stena

#203 Re: Australian open 2013

Post by Blek Stena »

Nole svaka cast po ko zna koji put.
Samo se raduj kako ti osjecas da treba. Kad budes proveo 5 sati na cajanki kod kraljice Elizabete e onda malo smanji dozivljaj :D
Respect za Vawrinku takodje.
XI JINPING

#204 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

Leopold_IV wrote:Ovakva Djokoviceva defanziva ce ga kostati zdravlja, poput Nadala...
Jedna od najboljih teniskih konstatacija(vezano uz Đokovića) :thumbup:
Novaku je bio potreban jedan teži meč,da se malo "razgiba" ali ovo...
Ovo mu nikako nije trebalo,uz fantastičnog Stanislasa i pomalo pichkastog Novaka,zamalo sve ne ode u 3pm
Koliko god da je Stanislas odigrao briljantno mislim da Novak sa ovakvom igrom(formom) ne može odbraniti titulu od prošle godine(nažalost :( )
Ja očekujem "reakciju" sv.broja 1,u suprotnom teško da može Berdiha proći
Nadati se najboljem

P.S.A to što ostah bez živaca,što osjedih... drugom prilikom
Bodkin

#205 Re: Australian open 2013

Post by Bodkin »

nole gigant
Bodkin

#206 Re: Australian open 2013

Post by Bodkin »

BHF_Manijak wrote:
necko_hz wrote:Svako ima svoj način proslave. Iskreno, meni udaranje po prsima i slične stvari nikada nisu bile odvratne, čak naprotiv, simpatično. Čovjek ima muda do poda i način proslave je apsolutno proporcionalan onome što prikazuje u svojim mečevima, odlika mentalne snage, velikog srca i vjere u sebe. Zato je zaslužio svaki ovakav meč koji je dobio. :thumbup:
I zato ga teniske publika "diljem" svijeta nikad nece prihvatiti, stoga nek se srpska sportska javnost ne ibreti "pa pobogu sta treba uradit da mu ne zvizde". :)
jebo publiku, ionako favorite niko ne voli :) onaj ko se bavi sportom, gine na terenu i na dobar potez ili tesku pobjedu ne pocne vristi i da skace za mene nije normalan
zarko.filip

#207 Re: Australian open 2013

Post by zarko.filip »

BHF_Manijak wrote:
necko_hz wrote:Svako ima svoj način proslave. Iskreno, meni udaranje po prsima i slične stvari nikada nisu bile odvratne, čak naprotiv, simpatično. Čovjek ima muda do poda i način proslave je apsolutno proporcionalan onome što prikazuje u svojim mečevima, odlika mentalne snage, velikog srca i vjere u sebe. Zato je zaslužio svaki ovakav meč koji je dobio. :thumbup:
I zato ga teniske publika "diljem" svijeta nikad nece prihvatiti, stoga nek se srpska sportska javnost ne ibreti "pa pobogu sta treba uradit da mu ne zvizde". :)
Da li ce ga prihvatiti ili ne to je njihov problem.On ih na kraju svojim igrama i rezultatima natjera da mu aplaudiraju.A ako pricamo o toj publici jel mislis na ono koja je napala Moniku Seles ili na onu tenisku publiku koju je sestre Vilijams vredjala na rasnoj osnovi?
Bitno je da Novak nikada nikoga nije uvredio a to sto nekome smeta sto posle pet sati igre cepa majicu,boli me uvo za njih.
BHF_Manijak

#208 Re: Australian open 2013

Post by BHF_Manijak »

Ja sam bukvalno virsto dvije minute kad je Waw slozio onu paralelu BH-om na prednost Djokovica, nisam mogo da vjerujem koja muda! :mrgreen: :mrgreen:
BHF_Manijak

#209 Re: Australian open 2013

Post by BHF_Manijak »

zarko.filip wrote: Da li ce ga prihvatiti ili ne to je njihov problem.On ih na kraju svojim igrama i rezultatima natjera da mu aplaudiraju.A ako pricamo o toj publici jel mislis na ono koja je napala Moniku Seles ili na onu tenisku publiku koju je sestre Vilijams vredjala na rasnoj osnovi?
Bitno je da Novak nikada nikoga nije uvredio a to sto nekome smeta sto posle pet sati igre cepa majicu,boli me uvo za njih.
Ja ti samo govorim da se srbijanski mediji cude, a za publiku manje-vise nebitno. Njima je vatra sto mu zvizde, a ne meni.
necko_hz

#210 Re: Australian open 2013

Post by necko_hz »

BHF_Manijak wrote:I zato ga teniske publika "diljem" svijeta nikad nece prihvatiti, stoga nek se srpska sportska javnost ne ibreti "pa pobogu sta treba uradit da mu ne zvizde". :)
I ne mora, ali više cijenim njegovo nastojanje da bude ono što jest, nego ono što bi drugi željeli da bude. To je njegov način da sebi podigne moral, igru i samopouzdanje. Ostalima se može sviđati ili ne sviđati. Meni se sviđa. A za srpsku javnost me libo taki, isto onoliko koliko i Novaka za mišljenje publike 'diljem' svijeta o njemu i njegovom načinu proslavljanja pobjede. :dance: :sax:
Bodkin

#211 Re: Australian open 2013

Post by Bodkin »

BHF_Manijak wrote:Ja sam bukvalno virsto dvije minute kad je Waw slozio onu paralelu BH-om na prednost Djokovica, nisam mogo da vjerujem koja muda! :mrgreen: :mrgreen:
e zamisli sad da si ti to napravio :) i kad neko kaze seljak vristi i udara se po prsima. tom logikom 99% nba igraca idioti :D
XI JINPING

#212 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

Bodkin wrote:
BHF_Manijak wrote:Ja sam bukvalno virsto dvije minute kad je Waw slozio onu paralelu BH-om na prednost Djokovica, nisam mogo da vjerujem koja muda! :mrgreen: :mrgreen:
e zamisli sad da si ti to napravio :) i kad neko kaze seljak vristi i udara se po prsima. tom logikom 99% nba igraca idioti :D
Ma vidiš da boli,pusti ga...valjda će ga prestati
Ignoriši ;-)
kisni indijanac

#213 Re: Australian open 2013

Post by kisni indijanac »

zarko.filip wrote:
Da li ce ga prihvatiti ili ne to je njihov problem.On ih na kraju svojim igrama i rezultatima natjera da mu aplaudiraju.A ako pricamo o toj publici jel mislis na ono koja je napala Moniku Seles ili na onu tenisku publiku koju je sestre Vilijams vredjala na rasnoj osnovi?
ja nisam ni rekao da cepa, nego cijepa, ispravka krivog navoda....
zarko.filip

#214 Re: Australian open 2013

Post by zarko.filip »

kisni indijanac wrote:
zarko.filip wrote:
ja nisam ni rekao da cepa, nego cijepa, ispravka krivog navoda....
Cepa ili cijepa ima isto znacenje i itekako se dobro razumemo.
BHF_Manijak

#215 Re: Australian open 2013

Post by BHF_Manijak »

XI JINPING wrote:
Bodkin wrote:
Ignoriši ;-)
Nije da mi je drago, ali da me boli sto je Novak prosao??! :shock: :? Nidje veze... Da je u finalu savladao Federera onda bi fakat bolilo, jer navijam za momka, no Waw mi je apsolutno nebitan. Aa toliki pacijent nisam da navijam PROTIV Djokovica a ZA sve one koji igraju protiv njega. :roll: Tacno je da bi mi bilo draze da je ispao, no da je sad me neka tuga spopala, vala i nije. :mrgreen:
Bodkin

#216 Re: Australian open 2013

Post by Bodkin »

XI JINPING wrote:
Bodkin wrote:
Ignoriši ;-)
ma jok, normala je @bhf :-D
PriNc_ba

#217 Re: Australian open 2013

Post by PriNc_ba »

Tomahawk11 wrote:
PriNc_ba wrote:kao sto rekoh :) neiskustvo, nepromisljenost i brzopletost :)
a nole gospodin samo ceka i zasluzeno uzme naivca :)
Pazi, Stan nije juce poceo igrati tenis, tako da se ne moze reci neiskustvo. Ovo sto je on odigrao danas je njegovo 200% .
ovo neiskustvo se odnosilo na pocetnicke greske na drugim servama noleta kada je zapucavao lopte u mrezu ili daleko u aute a zasto ? cisto da bi sto prije dosao do poena... a svaki put kada je gradio napad uspjevao je u tome... zato i jeste neiskustvo... uzeo ga nole zadnja 2 poena znaci samo pustajuci ga da sam sebe pobjedi sto je levat i uradio :) to je moje vidjenje :)
Leopold_IV

#218 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

I ja sam vrisnuo i skocio sa fotelje upravo tad na sta me zena pogledala sa onim zacudzenim izrazom lica.
Stan je odigrao 3 i kusur sata sa mudima, beskompromisnim udarcima, servirao je demonski i sve to nije bilo dovoljno...sto upravo pokazuje na kakvom nivou je danasnji tenis a pogotovo broj 1 tog tenisa.
Po mom misljenju, ovo ce za djokera biti jedna velika inekcija samopouzdanja, kojeg svakako ima na pretek.
Do finala ne vjerujem da ce ga niti Berdych niti Ferrer nasekirati i dabogda da izgubi i seta.
Leopold_IV

#219 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

@princ
Zadnji poen je djoker zavrsio divnim passing shotom tako da pustanje da sam pogrijesi ni u kom slucaju...
XI JINPING

#220 Re: Australian open 2013

Post by XI JINPING »

Leopold_IV wrote:
I ja sam vrisnuo i skocio sa fotelje upravo tad na sta me zena pogledala sa onim zacudzenim izrazom lica.
Stan je odigrao 3 i kusur sata sa mudima, beskompromisnim udarcima, servirao je demonski i sve to nije bilo dovoljno...sto upravo pokazuje na kakvom nivou je danasnji tenis a pogotovo broj 1 tog tenisa.
Po mom misljenju, ovo ce za djokera biti jedna velika inekcija samopouzdanja, kojeg svakako ima na pretek.
Do finala ne vjerujem da ce ga niti Berdych niti Ferrer nasekirati i dabogda da izgubi i seta.
Ma džaba ti samopouzdanje kad forma nije kako treba,pomalo i prepotentan ulazak u meč...
+ danas fantastlčni Vavrinka
U "dlaku" :skoljka:
Leopold_IV

#221 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

Ma xi kad neko igra poput Stana u 1 setu nema ti tu forma nikakvog utjecaja jer je nedodirljiv, nego samo pazljivo cekati da malo padne s tim intenzitetom i preuzeti kontrolu sto je Djokovic upravo i ucinio. Meni Djokovic izgleda u formi za uzimanje ovogodisnjeg AO a za 7 dana cemo vidjeti jesam li bio u pravu.
Mada bi volio da nisam i da Roger ode do kraja naravno.
Leopold_IV

#222 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

Sto se tice nacina proslavljanja pobjede, ni meni ne smeta nacin.
Tenis je odavno prestao biti bijeli i elegantni sport a postao izuzetno fizicka igra u kojoj presudnu ulogu imaju kondicioni treneri, sati provedeni u teretani i igra na lopticu vise.
Upravo u tom duhu je i proslava pobjede.
ultima_palabra

#223 Re: Australian open 2013

Post by ultima_palabra »

Predobar meč, ali nijednog trenutka nisam vjerovao da Wawrinka može napiti vode... jednostavno nema tu mentalnu snagu. Mada je realno i zakinut u onom gemu na 4:4... čak i da je tražio challenge dobio bi ponavljanje poena, a imao ga je dobijenog :roll:

Berdych ima loš skor sa Novakom, mada je po meni sve to mentalno... nema u tom match-upu nešto posebno što Berdych ne bi mogao prevazići.
BHF_Manijak

#224 Re: Australian open 2013

Post by BHF_Manijak »

Mislim da je ovo bio jedan od onih meceva u kojem sam (si) siguran da protivnik (Waw) ne moze favoritu nista, taman da 10 sati igraju! Bar sam ja imao takav osjecaj, iako sam naravno prizeljkivao prolazak, ali u podsvijesti sam znao da Djokovic uzima 99%, osjeti se to na terenu. Ovo me podsjetilo na mec finala Wimbledona izmedju Federera i Roddicka, gdje se slicno osjetilo u zraku. Dobar Roddick, ubi, ali samo cekas momenat kad ce Roger da iskoristi njegovu slabost i da prelomi mec.
Tu je razlika izmedju sampiona i "obicnog" tenisera.
Leopold_IV

#225 Re: Australian open 2013

Post by Leopold_IV »

Mislim da Berdych ne moze postici nivo igre poput Stana, pa cak ni u segmentu servisa, a cak i da ga postigne tu je ovaj mentalni dio u kojem nije niti blizu Djokovicu.
Locked