Može li religija pomoći državi BiH ?!

Rasprave o vjerskim temama.
Post Reply
miskin

#201 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

amazon wrote:
miskin wrote:
Naravno da ne moraju biti prijatelji.
Ali je mnogo lakse raspiriti mrznju medju njima, jer eto tako pise u Kuranu. I eto ti belaja.
Pogresno. Zar nismo bili prijatelji s komsijama 50 godina, i vise od toga zenili se međusobno, pa vidi sta su nam uradili i s kojom zestinom, neviđenom od vremena Hitlera, bolje bi prosli da nismo zajedno jeli krmad i pili lozu, ne bi toliko uzivali u silovanjima nasih majki i djvojaka
Pa dobro kazes rat je bio zato sto smo razlicite religije, da smo bili svi iste ne bi ga ni bilo..zbog religije smo se i ubijali, zato bolje i da ih nema..
Pusti te djecije price bolje da ih nema. To je nemoguce, one su prisutne i to nije nesto sto se moze ukinuti, nego treba da se naucimo zivjeti jedni pored drugih.
znalac

#202 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by znalac »

miskin wrote:
amazon wrote:^Ne znam ima li forumasa koji ovdje citiraju Bibliju ili to rade samo muslimani citiraju Kuran..mislim i ja sam
vjernik,katolik po rodjenju i ne pada mi na pamet citirati Bi bliju, niti sam je procitao..niti mi pada na pamet tupiti ovdje kako smo mi katolici jedini ispravni a svi drugi nevjernici, nema logike..niti vjerujem da je Bog onakav kako ga prikazuje Biblija, niti jos manje Kuran..vjernik jesam ali nisam fanatik, razmisljam svojom glavom a ne tudjom..
Oprostit ces mi, ali ako pricamo o odnosu muslimana prema nemuslimanu da li mu moze biti prijatelj, treba da iznesemo dokaze za to, ja koji kazem da ne moze, sam duzan da donesem dokaze, a u dokaze se na prvom mjestu ubraja Kur'an i njegovi ajeti, i njima se daje prednost u odnosu na moje ili bilo cije misljenje, tako da ti ova teza ne stoji, i tu nema nikakvog fanatizma, nego naprotiv pricamo argumentovano.
zaboravio si navesti i druge vazne izvore kao sto su: Crvenkapica, Snjeguljica i 7 patuljaka, Trnoruzica i druge bajke ''potkrijepljene'' ogromnom kolicinom dokaza
miskin

#203 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

zaboravio si navesti i druge vazne izvore kao sto su: Crvenkapica, Snjeguljica i 7 patuljaka, Trnoruzica i druge bajke ''potkrijepljene'' ogromnom kolicinom dokaza
Doviđenja i prijatno tebi.
znalac

#204 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by znalac »

[/quote]
Pusti te djecije price bolje da ih nema. To je nemoguce, one su prisutne i to nije nesto sto se moze ukinuti, nego treba da se naucimo zivjeti jedni pored drugih.[/quote]

mi vec zivimo jedni PORED drugih i zato imamo ovoliko problema, krajnje vrijeme je da pocnemo zivjeti jedni SA drugima...glavna prepreka tome je upravo ta religija
miskin

#205 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

dustaban wrote:
miskin wrote: Ja ti govorim stav islama, a ti mene guras u neke kategorije.
Ma zar moramo biti prijatelji da bi lijepo zivjeli, nemogu vise ovo presipati iz supljeg u prazno, mislim da sam rekao sta sam htio, kome se ne sviđa ne mogu mu pomoci
Ja se ispricavam sto upadam u ovu interesantnu i nadasve nadahnjujucu raspravu.
I imam dva pitanja za komsiju miskina:

Prvo pitanje (u vezi ovog gore zelenog):
Komsija miskine, da li moramo biti neprijatelji da bi ti svoju vjeru ispravno praktikovao?

Drugo pitanje (u vezi ovog ljubicastog):
Miskine da li ti se nekad desilo, mislim onako nesvjesno bez ikakve tvoje namjere, vec cisto onako izvan kontrole i spontano, ako me razumijes... dakle da li ti se nekad desilo da ti je cuna "reagovala" na nesto sto nije tvoje vjere?!
Mislim, ako jeste, ja ti zaista ne mogu pomoci !
Zar smo komsije?

1. Ne.

2.Da, i nema potrebe za ovakvim primjerima
amazon

#206 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

Pa dobro kazes rat je bio zato sto smo razlicite religije, da smo bili svi iste ne bi ga ni bilo..zbog religije smo se i ubijali, zato bolje i da ih nema..[/quote]
Pusti te djecije price bolje da ih nema. To je nemoguce, one su prisutne i to nije nesto sto se moze ukinuti, nego treba da se naucimo zivjeti jedni pored drugih.[/quote]

Ja sam naucio zivjeti, i ne smeta mi da od Smajica kupim cevape, jer su najbolji..Reci mi kupis li ti sta od nevjernika, neko meso ..
miskin

#207 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

znalac wrote:

mi vec zivimo jedni PORED drugih i zato imamo ovoliko problema, krajnje vrijeme je da pocnemo zivjeti jedni SA drugima...glavna prepreka tome je upravo ta religija[/quote]
Zivjeli smo jedni sa drugima, ne znam mozda si maloljetan pa ne pamtis to vrijeme u bliskoj proslosti, i vjeruj nismo se bas lijepo razisli, valjda se nismo iskreno voljeli, mozda nam treba pruzit drugu sansu?
nasa

#208 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

znalac wrote:
nasa wrote:
znalac wrote:Ne moze.

To sto su svi ti ljudi na pozicijama vjernici je gore za sve nas, jer religija sluzi bogacenju vec bogatih, a oni na tim pozicijama imaju priliku samo da uduplaju ono sto vec rade, i da na kraju odu na hadz i da im sve bude oprosteno ili ako slucajno pogode i ibadete za ''pravu'' Lejletul kadr
Pa ne bih rekla da su svi vjernici bogati osim ako ne mislis na bliskoistocne naftase ili one americke sto s bozijim blagoslovom osvajaju nafyne izvore kao navodno skroviste teskog naoruzanja,a i ovo za hadz si fulio ,a i za Lejletul...znaci post ti je pun greski :D
mislim na one koji su funkcioneri bilo u drzavi ili u vjersik udruzenjima tipa IZ, katolicka crkva i sve ostalo, oni imaju velike koristi od toga sto ti vjerujes u ono sto sto ti ta monopolisticka udruzenja serviraju.

a post nije pun gresaka; vjerovatno nisi slusala sta su sve hodze u stanju reci na tim tzv. skupovima povodom te najposebnije noci; niti sta bi trebala biti nagrada za one koji obave svoje religijske duznosti tipa hadza i ostalo makar bili pedofili, bombasi samoubice, trgovci bijelim robljem, pa naravno i korumpirani sluzbenici...ili oces reci da ''Allah'' nece oprostiti svome robu poji je pogazio hiljade ljudskih zivota ako se na kraju iskreno pokajao.
PS uzmi koju go hoces dzravu na svijtu pa ces vidjeti da vjerski sluzbenici zive puno bolje od ostatka stanovnistva i da je njihovo bogatstvo proporcionalno sa praznovjerjem tih ovcica
Ne znam stvarno sta hodze pricaju jer to je najvreovatnije poslije dzuma namaza,a zensko sam pa ne idem...
Ali znam da to po islamu nije moguce,za grijehe se kaje svakodnevno,onaj ko se nakon pokajanja vraca u grijeh pokazuje veliku slabost i to je grijeh,oprost daje Bog ,a ne neki dan,mjesec,objekat i sl.Neki dani ili mjesta su istaknuti kao podstrek vjernicima da izdrze ramazan,da obave hadz ako su u mogucnosti,a ne da ce im to sve grijehe obrisati bez obzira na sve prethodno,grijesi ce biti obrisani onom koji se za njih iskreno pokaje ,ne cini ih vise,a uz to obavi i slijedi islamske duznosti!
znalac

#209 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by znalac »

miskin wrote:

Pa dobro kazes rat je bio zato sto smo razlicite religije, da smo bili svi iste ne bi ga ni bilo..zbog religije smo se i ubijali, zato bolje i da ih nema..
Pusti te djecije price bolje da ih nema. To je nemoguce, one su prisutne i to nije nesto sto se moze ukinuti, nego treba da se naucimo zivjeti jedni pored drugih.
mi vec zivimo jedni PORED drugih i zato imamo ovoliko problema, krajnje vrijeme je da pocnemo zivjeti jedni SA drugima...glavna prepreka tome je upravo ta religija
miskin

#210 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Ja sam naucio zivjeti, i ne smeta mi da od Smajica kupim cevape, jer su najbolji..Reci mi kupis li ti sta od nevjernika, neko meso ..
Meso se kupi u Bimeku dole na stanici :lol:
miskin

#211 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

znalac wrote:
miskin wrote:

Zivjeli smo jedni sa drugima, ne znam mozda si maloljetan pa ne pamtis to vrijeme u bliskoj proslosti, i vjeruj nismo se bas lijepo razisli, valjda se nismo iskreno voljeli, mozda nam treba pruzit drugu sansu?

Evo po drugi put.
amazon

#212 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by amazon »

miskin wrote:
A dodjes li u FIS nekada :-D
pussysmoke

#213 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by pussysmoke »

dustaban wrote:... dakle da li ti se nekad desilo da ti je cuna "reagovala" na nesto sto nije tvoje vjere?!
Mislim, ako jeste, ja ti zaista ne mogu pomoci !
Image
miskin

#214 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

amazon wrote:
miskin wrote:
A dodjes li u FIS nekada :-D
Mislis kod Pere, mogu ti reci nisam dugo bio, ne znam jel namjerno ili sto sam tako htio :D
znalac

#215 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by znalac »

nasa wrote:
znalac wrote:
mislim na one koji su funkcioneri bilo u drzavi ili u vjersik udruzenjima tipa IZ, katolicka crkva i sve ostalo, oni imaju velike koristi od toga sto ti vjerujes u ono sto sto ti ta monopolisticka udruzenja serviraju.

a post nije pun gresaka; vjerovatno nisi slusala sta su sve hodze u stanju reci na tim tzv. skupovima povodom te najposebnije noci; niti sta bi trebala biti nagrada za one koji obave svoje religijske duznosti tipa hadza i ostalo makar bili pedofili, bombasi samoubice, trgovci bijelim robljem, pa naravno i korumpirani sluzbenici...ili oces reci da ''Allah'' nece oprostiti svome robu poji je pogazio hiljade ljudskih zivota ako se na kraju iskreno pokajao.
PS uzmi koju go hoces dzravu na svijtu pa ces vidjeti da vjerski sluzbenici zive puno bolje od ostatka stanovnistva i da je njihovo bogatstvo proporcionalno sa praznovjerjem tih ovcica
Ne znam stvarno sta hodze pricaju jer to je najvreovatnije poslije dzuma namaza,a zensko sam pa ne idem...
Ali znam da to po islamu nije moguce,za grijehe se kaje svakodnevno,onaj ko se nakon pokajanja vraca u grijeh pokazuje veliku slabost i to je grijeh,oprost daje Bog ,a ne neki dan,mjesec,objekat i sl.Neki dani ili mjesta su istaknuti kao podstrek vjernicima da izdrze ramazan,da obave hadz ako su u mogucnosti,a ne da ce im to sve grijehe obrisati bez obzira na sve prethodno,grijesi ce biti obrisani onom koji se za njih iskreno pokaje ,ne cini ih vise,a uz to obavi i slijedi islamske duznosti!
znam ja sta pricaju jer sam posjecivao dzamije redovno i slusao dok su se ostala djeca i omladinci da izvines zaje*avali tokom hutbi, i naravno razmisljao o tome sta hodze pricaju i zakljucak uvijek bio isti, kao i nakon citanja tvog posta: a ja sra*ja u PM
po tome sta si napisala ja se lijepo pokajem, naravno iskreno, 5 min pred smrt i vidimo se ja i ti u dzenetu, jel tako, jer znam da pretendujes da budes tamo
nasa

#216 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

znalac wrote:mala digresija, vrijedi odvojit par minuta i nasmijat se glupostima iz vjerskih knjiga

http://www.youtube.com/watch?v=opncVf-eKec&hd=1
A zasto ti imas potrebu za ismijavanjem bilo koga ili bilo cije religije,ja ne vidim da ovdje bilo ko ismijava tebe pogotovo ne s "posudjenim"salama..
Nemam nista protiv i ovakvih sala jer imas pravo ,a dovoljno imam mozga da me to ne dira...ipak vise cijenim i smjesnije je da si sam osmislio neku salu ;-)
Osim toga,ismijavanje bez povoda daje miskinu puno pravo da ti kaze da ne moze biti prijatelj s tobom odnosno ti mu svojim odgovorom dajes argument za takav stav!
Platformas

#217 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Platformas »

Mi dolazimo, nema više povratka! :D
znalac

#218 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by znalac »

znalac wrote:
miskin wrote:

Evo po drugi put.
maloljetan nisam; a lijepo se nismo razisli zahvaljujuci takvima poput tebe na sve tri strane kojima su glavonje iz vrha drzava i vjerskih zajednica veoma lako manipulirali
miskin

#219 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

Platformas wrote:Mi dolazimo, nema više povratka! :D
Samo ostavi vrata odskrinuta, molim te
nasa

#220 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by nasa »

znalac wrote:
nasa wrote:
znalac wrote:

znam ja sta pricaju jer sam posjecivao dzamije redovno i slusao dok su se ostala djeca i omladinci da izvines zaje*avali tokom hutbi, i naravno razmisljao o tome sta hodze pricaju i zakljucak uvijek bio isti, kao i nakon citanja tvog posta: a ja sra*ja u PM
po tome sta si napisala ja se lijepo pokajem, naravno iskreno, 5 min pred smrt i vidimo se ja i ti u dzenetu, jel tako, jer znam da pretendujes da budes tamo
Pa procitaj ponovo jer sam napisala potpuno suprotno ,5 minuta pred smrt je dovoljno za dzehenem ,a jok za dzenet...
Nema pokajanja bez da se slijede propisi vjere...
I bas moras psovati,sabur!
pussysmoke

#221 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by pussysmoke »

@miskin

Image
Platformas

#222 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by Platformas »

znalac wrote:mala digresija, vrijedi odvojit par minuta i nasmijat se glupostima iz vjerskih knjiga

Carlin je bolji

miskin

#223 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

maloljetan nisam; a lijepo se nismo razisli zahvaljujuci takvima poput tebe na sve tri strane kojima su glavonje iz vrha drzava i vjerskih zajednica veoma lako manipulirali
Grijesis prijatelju, u pogledu mene, samo da kazem da sam ja u vrijeme tih pohoda ima 4 godine. A tacno je da su mase podlozne manipulaciji i destrukciji, ali ako imas jasno serijatsko znanje, ne moze ti niko koliko god on bio slatkorjeciv poljuljati tvoje ubjeđenje, i sad ti kazem, ja licno protiv bilo kojeg vida nasilja, osim ako bi kakav dzihad bio :lol: (salim se)
miskin

#224 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by miskin »

ja sebi sistem radio sinoc, nemam ni flash player, nisam jos skinuo, niti imam Chrome, tako da ne mogu gledati ove klipove na moju nesrecu ili srecu, po reakcijama @nase bit ce da je ovo drugo

@ pussysmoke
Vjera mi ne dozvoljava :lol: :lol:
znalac

#225 Re: Može li religija pomoći državi BiH ?!

Post by znalac »

nasa wrote:

A zasto ti imas potrebu za ismijavanjem bilo koga ili bilo cije religije,ja ne vidim da ovdje bilo ko ismijava tebe pogotovo ne s "posudjenim"salama..
Nemam nista protiv i ovakvih sala jer imas pravo ,a dovoljno imam mozga da me to ne dira...ipak vise cijenim i smjesnije je da si sam osmislio neku salu ;-)
Osim toga,ismijavanje bez povoda daje miskinu puno pravo da ti kaze da ne moze biti prijatelj s tobom odnosno ti mu svojim odgovorom dajes argument za takav stav!
ako je nesto smijesno onda je zaista smijesno, i nemoj Allaha ti sa tom tezom o ismijavanju religije, ona je sama po sebi smijesna samo neki od nas ne vide komediju koja im se odigrava pred ocima, a sta ima lose postavit link prilicno smijesnog videa, a zaista ne mozes ocekivati od nekoga da se ne smije tvojim vjerskim uvjerenjima jer su presmijesna

ja se miskinu i tebi smijem ali ja nikada vas dvoje ne bih osudio na smrt vjesanjem ili kamenovanjem sto je preporuka serijata za murtede poput mene, sto jasno govori koliko su moji stavovi bezazleni nasuprot onog sto predlaze islam npr
Post Reply