OMV gorivo

Automobili, pitanja, pomoć, savjeti...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
direstraits0078

#201 Re: OMV gorivo

Post by direstraits0078 »

Samo da primijetim na brzinu: vozilo-cisterna tankuje gorivo (Euro5 ili Euro4, zavisno o kojoj se rafineriji, tj. gorivu radi) u rafineriji ili odakle vec tankuje, krece prema benzinskoj/pumpnoj stanici, uradi istakanje goriva u tank. Nakon prve dolazi druga cisterna u kojoj se nalazi "aditiv" i istace se u isti tank.

"Aditiv" koji se toci u tank je u 99% slucajeva neki od derivata dizelskog ili benzinskog goriva koji se moze mijesati s benzinom ili dizelom i tesko ga je prepoznati po mirisu i boji (osim ekspertima) a kosta i do 60% manje od Euro5 dizela i Benzina. Taj "aditiv" se ne moze legalno utakati u tankove na pumpama, ali ako bilo ko ima pristup carinskim i poreznim evidencijama vidjece koliko se jeftinijih derivata dizela i benzina uveze... I poslije neko kaze kako imamo dobro gorivo. How yes no... :bih:
volan

#202 Re: OMV gorivo

Post by volan »

80.000km na OMV "premium" diesel - niti jedan problem, pumpe sirom BiH
10.000km na GazProm "premium" diesel - niti jedan problem (Samo ljetni period)
40.000 na Qmax niti jedan problem, sva god. doba.
phil manzanera

#203 Re: OMV gorivo

Post by phil manzanera »

Sad - od danas - mogu da potvrdim i zvanicno: bivsi OMV 100, sadasnji GazProm 100 - gorivo katastrofa, pravo smece, potrosnja jedno 10 da 20 % (!!!) veca od starog OMV 100, vjerujte, to znam je mi je "hobi" pracenje potrosnje goriva, ovo je katastrofa, vracam se na Energopetrol, gdje mi je potrosnja u granicama OMV 100, ili malo veca, a na GazProm necu vise nikada, odnosno "nikad-ne-reci-nikad" ali dok god budem imao alternative, mene vidjeti vise nikada nece.
Post Reply