Unicredit banka - sve o tome
Moderator: anex
- Kofer
#201 Re: Unicredit banka, all about
...
Last edited by Kofer on 12/10/2013 16:41, edited 1 time in total.
-
Kralj Tvrtko I.
#202 Re: Unicredit banka, all about
Prije 2 dana odem na bankomat da podignem novac i normalno ukucam pin bez problema. I tako mi bankomat "proguta" karticu. Odem na salter...i prijavim to, kaze teta mozda si ukucao pin pogresno...rekoh joj da nisam i da znam pin 100%. Dodje zastitar i poce me ispitivati jel to moja kartica sigurno bla bla...i tako dok sam im objasnio da nije do mene prodje par minuta...ode teta da otvori bankomat da izvadi karticu. Uzmem ja karticu i odem na drugi bankomat u istoj banci. Kad isti slucaj i tamo. Proguta mi karticu.
Onda se teta naljutila fino i kaze mi da mi vise nece otvarati bankomat jer kao "do mene je i ne znam pin"..Izvadi ona karticu nakon toga i ode do telefona da nazove direkciju vjerovatno da ispita slucaj. Sa druge strane joj je receno da sam ja poslao zahtjev za blokiranje kartice prije na dan sto nije istina jer nemam potrebe za tim. Onda sam im opet objasnjavao kako je moja kartica i tako dalje...da bi nakon nekog vremena dobio obrazlozenje kako je to banka uradila radi predostroznosti, da su mi oni blokirali karticu i da ce mi oni izdati o svom trosku novu karticu...
U prvi mah sam i povjerovao da je tako dok nisam cuo poslije da su hakeri napali neke racune u ovoj banci...
Jel iko jos imao ovakav slucaj u zadnje vrijeme?
Onda se teta naljutila fino i kaze mi da mi vise nece otvarati bankomat jer kao "do mene je i ne znam pin"..Izvadi ona karticu nakon toga i ode do telefona da nazove direkciju vjerovatno da ispita slucaj. Sa druge strane joj je receno da sam ja poslao zahtjev za blokiranje kartice prije na dan sto nije istina jer nemam potrebe za tim. Onda sam im opet objasnjavao kako je moja kartica i tako dalje...da bi nakon nekog vremena dobio obrazlozenje kako je to banka uradila radi predostroznosti, da su mi oni blokirali karticu i da ce mi oni izdati o svom trosku novu karticu...
U prvi mah sam i povjerovao da je tako dok nisam cuo poslije da su hakeri napali neke racune u ovoj banci...
Jel iko jos imao ovakav slucaj u zadnje vrijeme?
-
Modest Musorgski
#203 Re: Unicredit banka, all about
a u pm ja danas otvorio tekući i stavio pare 
-
Modest Musorgski
#204 Re: Unicredit banka, all about
jesu li ti izdali novu karticu i fercera li sad kako treba?
-
Kralj Tvrtko I.
#205 Re: Unicredit banka, all about
nisu mi izdali, jos uvijek cekam.
-
Modest Musorgski
-
uzgajivac
#207 Re: Unicredit banka, all about
kud bas Unikredit kod toliko drugihModest Musorgski wrote:evo ovdje vijest ali samo za bihac
http://rokaj.ba/19388/video-hakovani-ra ... ihacu.html
-
lerma23
#208 Re: Unicredit banka, all about
Ljudi izvinjavam se ali neka mi neko kaze,posto ja ne znam cemu sluzi crni stakleni kvadrat na bankomatu kao na slici ................... http://www.thefinancialexpress-bd.com/i ... _22886.jpg ...................ovog bankomata odmah iznad monitora,naravno ovo ima na svim bankomatima pa me zaista zanma sta je to i cemu sluzi bio bih veoma zahvalan???
-
fantabox
#209 Re: Unicredit banka, all about
Za smještaj kamere i par senzora, ovisno o konfiguraciji dotičnog ATM-a.lerma23 wrote:Ljudi izvinjavam se ali neka mi neko kaze,posto ja ne znam cemu sluzi crni stakleni kvadrat na bankomatu kao na slici ................... http://www.thefinancialexpress-bd.com/i ... _22886.jpg ...................ovog bankomata odmah iznad monitora,naravno ovo ima na svim bankomatima pa me zaista zanma sta je to i cemu sluzi bio bih veoma zahvalan???
-
kakavdanakneiskustvu
#210 Re: Unicredit banka, all about
uzgajivac wrote:kud bas Unikredit kod toliko drugihModest Musorgski wrote:evo ovdje vijest ali samo za bihac
http://rokaj.ba/19388/video-hakovani-ra ... ihacu.html
ne do bog da su u zenici,nikad kod sebe ne drzim pare,sve na racunu
-
kakavdanakneiskustvu
-
miki27A
#212 Re: Unicredit banka, all about
Moze li mi neko reci da li ce debitna (visa electron) kartica raditi u USA?
- iceman ze
#213 Re: Unicredit banka, all about
Imam devizni vezan za dolar/svic.franak. Da li mogu primati eure na njega?
-
lucatoni05
#214 Re: Unicredit banka, all about
Dobio sam stipendiju i sad trebam poslati broj transakcijskog racuna.
Pa me interesuje u Unicredit banci je li to ziro racun, tekuci racun ili je to neki drugi, i koliko se ceka da se napravi taj transakcijski racun koji mi je potreban jer ja imam rok 7 dana da im poslajem taj broj
Pa me interesuje u Unicredit banci je li to ziro racun, tekuci racun ili je to neki drugi, i koliko se ceka da se napravi taj transakcijski racun koji mi je potreban jer ja imam rok 7 dana da im poslajem taj broj
-
Ljuba Moljac
#215 Re: Unicredit banka, all about
dobices ga odmah cim odes u banku. reci samo da trebas da otvoris racun. kartica ce ti biti gotova za dvadesetak dana, ali racun dobijas odmah.lucatoni05 wrote:Dobio sam stipendiju i sad trebam poslati broj transakcijskog racuna.
-
lucatoni05
#216 Re: Unicredit banka, all about
Ali koji racun da trazim posto na njihovoj stranici nema nigdje da pise transakcijski racun, vec ima ziro racun, tekuci,... pa je li jedan od njih ili cu reci za sta mi treba racun pa ce mi oni onda reci koji je najboljiLjuba Moljac wrote:dobices ga odmah cim odes u banku. reci samo da trebas da otvoris racun. kartica ce ti biti gotova za dvadesetak dana, ali racun dobijas odmah.lucatoni05 wrote:Dobio sam stipendiju i sad trebam poslati broj transakcijskog racuna.
Ima valjda i neki racun za studente i za taj racun ne naplacuju nista za vodjenje racuna, ali ne znam da li mi odgovara taj racun
- drndalo
#217 Re: Unicredit banka, all about
Imali su studentsku karticu, vjerovatno jos imaju, otidji i pitaj sta ti je najbolje, objasni im kakve ces prilive imati...
Evo ti i link na njihovu web stranu:
http://www.unicreditbank.ba/home/wps/wc ... o_Student/
Evo ti i link na njihovu web stranu:
http://www.unicreditbank.ba/home/wps/wc ... o_Student/
-
azdralovic
#218 Re: Unicredit banka, all about
tekuci racun... ali ako je vec za stipendiju trazi studentski, trebat ce ti ovjerena kopija indexa ali ne placas onda mjesecnu naknadu za vodjenje racunalucatoni05 wrote:Ali koji racun da trazim posto na njihovoj stranici nema nigdje da pise transakcijski racun, vec ima ziro racun, tekuci,... pa je li jedan od njih ili cu reci za sta mi treba racun pa ce mi oni onda reci koji je najboljiLjuba Moljac wrote:dobices ga odmah cim odes u banku. reci samo da trebas da otvoris racun. kartica ce ti biti gotova za dvadesetak dana, ali racun dobijas odmah.lucatoni05 wrote:Dobio sam stipendiju i sad trebam poslati broj transakcijskog racuna.
Ima valjda i neki racun za studente i za taj racun ne naplacuju nista za vodjenje racuna, ali ne znam da li mi odgovara taj racun
-
kakavdanakneiskustvu
#219 Re: Unicredit banka, all about
je li koristio ko VISA gotovinski kredit?
- kadinica
#220 Re: Unicredit banka, all about
Jesam ja, osim visoke kamate, dosta praktična stvar, završi se sve isti dan.kakavdanakneiskustvu wrote:je li koristio ko VISA gotovinski kredit?
-
kakavdanakneiskustvu
#221 Re: Unicredit banka, all about
kadinica wrote:Jesam ja, osim visoke kamate, dosta praktična stvar, završi se sve isti dan.kakavdanakneiskustvu wrote:je li koristio ko VISA gotovinski kredit?
kako se otplaćuje,možeš li mi malo pojasniti?
- kadinica
#222 Re: Unicredit banka, all about
Isto kao i ostale rate, svakog 20. u mjesecu ti skida iznos sa tekućeg računa. Znači, provuku ti karticu kao u prodavnici, dobiješ isječak i otplaćuješ kao i robni kredit.
-
lajkujMe
#223 Re: Unicredit banka, all about
Zanima me da li imaju nesto kao dual debit card? Treba mi za online shopping al da imam i ja i sestra po karticu na isti racun?
-
kakavdanakneiskustvu
#224 Re: Unicredit banka, all about
kadinica wrote:Isto kao i ostale rate, svakog 20. u mjesecu ti skida iznos sa tekućeg računa. Znači, provuku ti karticu kao u prodavnici, dobiješ isječak i otplaćuješ kao i robni kredit.
hvala
-
šakall
#225 Re: Unicredit banka, all about
treba mi podatak...jel zna možda neko kada je osnovana prva banka u BIH...ime i godina osnivanja