Eurosong 2013-idemo ka turkoviziji :)

Diskusije o bh. i inostranim izvođačima, razmjena pjesama, CD-ova, muzičke oprema...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
ultima_palabra

#201 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by ultima_palabra »

Dino Mujkić wrote:Što se tiče anonimusa,pa anonimusi su bili i Laka i Maya Sar,pa su išli,a i vide se da si i ti nacionalista dok ti smeta što su Maja Tatić i Mija Martina predstavljale BiH.
Što se tiče ko ima pravo birati predstavnika,pa očito je i RTRS član EBU-a pod BHRT-om dok jer ne bi tražio da mu daju da nema pravo,samo što bi to za vas tkz. patriote BiH bio atak na državu,ali neka zbog ovaga bi Dodik mogao da ukine pretplatu BHRT-u,a to bi bio korak ka njegovom gašenju.
Ukinuće precednik i Eurosong ako treba... fakat vi četalji ne možete 20 postova napisati da se ne odate :D
Dino Mujkić

#202 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by Dino Mujkić »

Pa ovo je taman povod,jer što bi građani RS plaćali pretplatu BHT-u kad im ovi ne daju da neko njihov ode na ESC?To je isto da je npr 1992. na Jugoviziji pobjedila Arnela Konaković,a neko joj iz tadašnjeg TVB nije dao da ode samo što je iz BiH.
Dino Mujkić

#203 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by Dino Mujkić »

Dobro,išli su na ESC Maja Tatić,Marija Šestić i Vukašin Brajić,ali tad na čelu delagacije nije bila Lejla,već ova zadnja 2 puta istinski patriota BiH Dejan Kukrić.
ultima_palabra

#204 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by ultima_palabra »

Na vašem mjestu ja bih se otcEpio... dosta je bilo turskog zuluma.
Dino Mujkić

#205 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by Dino Mujkić »

Na Jugoviziji 1991 su Srbi namjestili Bebi Dol da pobjedi,na Europjesmi 2006 su Crnogorci namjestili No name da pobjedi,pa na kraju nije niko otišao,a svi znamo šta je bilo nakon tih izbora.
julisiz es grant

#206 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by julisiz es grant »

Dino Mujkić wrote:Na Jugoviziji 1991 su Srbi namjestili Bebi Dol da pobjedi,na Europjesmi 2006 su Crnogorci namjestili No name da pobjedi,pa na kraju nije niko otišao,a svi znamo šta je bilo nakon tih izbora.
Vidi četalja, ono bi da prijeti :D
Sad ćeš ti pa-apa :D
ultima_palabra

#207 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by ultima_palabra »

A zato ovi jarani stalno nešto otkopavaju i podmazuju ovih dana... nisam se ni sjetio da bi to moglo biti zbog Eurosonga :)
Dino Mujkić

#208 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by Dino Mujkić »

Ne prijetim ja,samo mi je krivo što ova država zbog budača neće biti u Malmeu.
Dino Mujkić

#209 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by Dino Mujkić »

Nakon ovoga mislim da bi najbolje bilo da izbor BiH predstavnika pređe na entitetetske televizije,pa da jedne godine bira FTV,druge RTRS,jer očito je da BHT nakon odlaska Kukrića za to više nije ili npr da se vrati festival pa da se jedne godine održi u Sarajevu,jedne u Banja Luci,kao što su Srbija i Crna Gora organizirale.
Last edited by Dino Mujkić on 19/12/2012 17:15, edited 2 times in total.
burekdzijabezmesa

#210 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by burekdzijabezmesa »

Bubaru i Jalu na Eurosong !

:mrgreen:
julisiz es grant

#211 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Dino Mujkić wrote:Nakon ovoga mislim da bi najbolje bilo da izbor BiH predstavnika pređe na entitetetske televizije,pa da jedne godine bira FTV,druge RTRS,jer očito je da BHT nakon odlaska Kukrića za to više nije ili npr da se vrati festival pa da se jedne godine održi u Sarajevu,jedne u Banja Luci,kao što su Ssrbija i Crna Gora organizirale.
SCG, je, baš kao i Jugoslavija, bila labavo povezan savez republika, što BiH ni u kom slučaju nije. Tako da ti te analogije ne piju vode.
Dino Mujkić

#212 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by Dino Mujkić »

Last edited by Dino Mujkić on 19/12/2012 17:14, edited 1 time in total.
Dino Mujkić

#213 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by Dino Mujkić »

julisiz es grant wrote:
Dino Mujkić wrote:Nakon ovoga mislim da bi najbolje bilo da izbor BiH predstavnika pređe na entitetetske televizije,pa da jedne godine bira FTV,druge RTRS,jer očito je da BHT nakon odlaska Kukrića za to više nije ili npr da se vrati festival pa da se jedne godine održi u Sarajevu,jedne u Banja Luci,kao što su Ssrbija i Crna Gora organizirale.
SCG, je, baš kao i Jugoslavija, bila labavo povezan savez republika, što BiH ni u kom slučaju nije. Tako da ti te analogije ne piju vode.
Ne bih se baš složio,al ajde,nije tema politika.
julisiz es grant

#214 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Šta se imaš ne slagati, ustavne pozicije tih zemalja su diajmetralno suprotne, šta god ti Dodik govorio.
Dino Mujkić

#215 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by Dino Mujkić »

Nije bitan Dodik,bitno je kako ova država funkcioniše.SCG jeste bila labava konfedederacija,ali SFRJ to nije baš bila.
Što se tiče ESC,od 2001. je zajednički izbor,a od 2005. samo BHRT se pita,ali i RTRS i FTV su članovi EBU-a jer je prije 2 godine RTRS davao snimak ESC.
pianist

#216 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by pianist »

Uvijek je BHRT birao i nije bilo nikakvih problema koliko se ja sjecam... a bezobrazluk je sad zalit se nesto sto im je uskraceno da idu na Eurosong (mislim na RTRS i na tu Aleksandriju), jer sve i da je bio konkurs ko svake godine ko kaze da bi oni pobijedili na konkursu i bili nasi predstavnici? Mozda bi se bas prijavio neko bolji sa 10x boljom pjesmom... tako da, bolje je i ne otici nikako, nego otici pa kako god!
julisiz es grant

#217 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Dino Mujkić wrote:Nije bitan Dodik,bitno je kako ova država funkcioniše.SCG jeste bila labava konfedederacija,ali SFRJ to nije baš bila.
Što se tiče ESC,od 2001. je zajednički izbor,a od 2005. samo BHRT se pita,ali i RTRS i FTV su članovi EBU-a jer je prije 2 godine RTRS davao snimak ESC.
SFRJ je od 1974. itekako decentralizovana konfederacija, sa priznatim pravom republikama na samoopredijeljenje (i potvrda njihove autonomije, koju su imale od početka). Hebiga, istorija...mislio sam da ste tu jaki :D
Dino Mujkić

#218 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by Dino Mujkić »

pianist wrote:Uvijek je BHRT birao i nije bilo nikakvih problema koliko se ja sjecam... a bezobrazluk je sad zalit se nesto sto im je uskraceno da idu na Eurosong (mislim na RTRS i na tu Aleksandriju), jer sve i da je bio konkurs ko svake godine ko kaze da bi oni pobijedili na konkursu i bili nasi predstavnici? Mozda bi se bas prijavio neko bolji sa 10x boljom pjesmom... tako da, bolje je i ne otici nikako, nego otici pa kako god!
Zadnje 2 godine nije ni bilo konkursa,već je Kukrić DInu i Maju odabrao direktno,kao i Harija,a mislim i Mariju Šestić.
Inače,ove godine se dugo nije znalo ko će biti glavni za BiH ESC i sad ja vjerujem da je Kukrić bio za Aleksandriju,a Lejla vjerovatno za nekog svog,jer ne bi ovi iz Aleksandrije i Maja Tatić bili sigurni da će ići,oni su u prošlu nedjelju gostovali na RTRS-u i rekli da su velike šanse da oni odu na ESC,te ne bi rekli tek tako.
Oni jesu nepoznat bend,ali je i Maja Sar bila prošle godine nepoznata,a realno u BiH i nema nešto pjevača,te nećemo stalno ukrug vrtiti Harija i DInu.
Dino Mujkić

#219 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by Dino Mujkić »

A što se Lejle tiče,ona se definitivno pokazala da nema pojma oko ESC,prošle godine je ona došla na gotovo jer je Maju odabrao Kukrić,ali onaj show u kojem je predstavljena pjesma je bio jadan u odnosu na godinu prije kada je išao Dino,nebo i zemlja,a i promocija pjesme je bila slaba,Maja je samo obišla Srbiju i Hrvatsku,al dobro pjesma je bila solidna,nije sad bila za neki veći plasman.
pianist

#220 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by pianist »

Maya Sar jeste bila skoro pa nepoznata, ali je imala jednu prelijepu baladu koja se vrtila po nasim televizijama... I po meni njena proslogodisnja pjesma jeste fula jer nije za Eurosong, ali njen kvalitet se ne moze poreci. Imamo mi mladih i talentovanih ljudi, i dosta njih su se i vise trudili da se istaknu na nasoj estradnoj sceni... Uzmimo za primjer upravo Zoster, koji je takodje izjavio zelju da ide, e ja bi te momke poslao odmah, svaka im cast!
Aleksandriju stvarno ne znam, ne bi ni da ih komentarisem, ali je svakako ultimatum ovo sto rade, znaci kad bi isli ici ce oni i niko drugi sto je bas bezveze. Ne znam ni o kakvoj se pjesmi radi, ali ja u Maju Tatic ko istaknutu pjevacicu i muzicara stvarno ne vjerujem nit je smatram nekim znacajnim imenom.

A ovo ko je bio za koga to su samo nagadjanja po internetu, i na osnovu toga se i ne moze izvuci neka konkretna prica :-)
Dino Mujkić

#221 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by Dino Mujkić »

Ma Zoster su sprdancija oni bi prošli kao Rambo prošle godine.Evo te Aleksandrije:

http://www.youtube.com/watch?v=omlkSRXFLww

Meni nisu loši,a i BiH nije poslala nikad nešto ovak,meni je u ovom svemu jedino njih žao što su se toliko spremali a nisu otišli.
Last edited by Dino Mujkić on 19/12/2012 18:07, edited 1 time in total.
charrrmed

#222 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by charrrmed »

pianist wrote:Maya Sar jeste bila skoro pa nepoznata, ali je imala jednu prelijepu baladu koja se vrtila po nasim televizijama... I po meni njena proslogodisnja pjesma jeste fula jer nije za Eurosong, ali njen kvalitet se ne moze poreci. Imamo mi mladih i talentovanih ljudi, i dosta njih su se i vise trudili da se istaknu na nasoj estradnoj sceni... Uzmimo za primjer upravo Zoster, koji je takodje izjavio zelju da ide, e ja bi te momke poslao odmah, svaka im cast!
Aleksandriju stvarno ne znam, ne bi ni da ih komentarisem, ali je svakako ultimatum ovo sto rade, znaci kad bi isli ici ce oni i niko drugi sto je bas bezveze. Ne znam ni o kakvoj se pjesmi radi, ali ja u Maju Tatic ko istaknutu pjevacicu i muzicara stvarno ne vjerujem nit je smatram nekim znacajnim imenom.

A ovo ko je bio za koga to su samo nagadjanja po internetu, i na osnovu toga se i ne moze izvuci neka konkretna prica :-)
Da se ikako gleda kvalitet, Maya bi zavrsila u top 10 (bar na desetom mjestu). Nije to pjesma za Eurosonga, jer oni ne cijene istinsku umjetnost.
Dino Mujkić

#223 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by Dino Mujkić »

Pa to je diskutabilno,ali je činjenica da ni kod nas ne prolazi kvalitet,pa evo koje su najveći hitovi na ovim prostorima Severina,Jelena Rozga,a sigurno je da ima kvalitetnijih pjesama koje većina ne zna.
Dino Mujkić

#224 Re: Eurosong Ma zdraO:)

Post by Dino Mujkić »

Taj spot Aleksandrije se vrtio na MTV tako da nisu baš nepoznati.
Post Reply